X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Karolina, u nas 18 stopni, wiec moze u Ciebie tez sie ochlodzi!

Kark, nawet nie wiedzialam,ze jest taka opcja na belly ;) Nie omieszkam otwarcie ocenic tych konowalow, a co!

Zaczarowana, mnie w pachwinie boli od dluzszego czasu, tylko ze lewej. Taki jakby ucisk i jakbym chciala nieudany szpagat zrobic, co jakis czas mnie to boli.

Ja tez noc niedospana - Mati mnie o 3 obudzil. Takiej imprezy to jeszcze nie robil, dzisiaj chyba zumba byla, bo myslalam, ze sam mi cesarke zrobi zaraz. Mega wyraznie czulam jego raczki, nozki, wypinal sie z calych sil az w koncu dostal czkawki. Szajba mu odbila ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Dzisiaj po tej burzy już lepiej na dworze, tylko ciśnienie nadal ciulowe bo śpię na stojąco :):P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!!!
    U mnie dziś przyjemnie, w końcu chłód i słoneczko, ale bez przesady :)
    Od razu chce się żyć...
    Wczoraj Was troszkę podczytywałam, ale miałam leniwy dzień i 0 ochoty na nic..
    Co do chrzestnych , też mamy problem i dylemat... Też nie lubię czegoś takiego, że człowiek patrzy tylko pod względem dóbr materialnych...Czasami wystarczy obecność, pomoc i dobre słowo... A to czy ktoś coś da to tylko i wyłącznie sprawa tej osoby.
    Mam jedną chrześnicę i przyznam szczerze, że ją troszkę rozpuściłam. Tzn, chciałabym dobrą chrzestną, wiadomo...córeczka mojej siostry. W sumie widywaliśmy i widujemy często. Zawsze coś miałam dla Zuzki, często większe prezenty od tak, po prostu.. nie tylko Mała a i jej mama się przyzwyczaiły i jak zdarzyło się do nich pojechać bez niczego to dziwne odbierałąm od nich sygnały. Małą tak przyzczajona, że stoi w przedpokoju i czeka, czeka na coś :).... A mama często o czymś wspomina, tak jakby to był mój obowiązek dawania, dokładania się do czegoś. Nie wiem, może przesadzam ale ja tak czuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 Ty niedawno brałaś cywilny, co nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Gosia19 Ty niedawno brałaś cywilny, co nie?

Tak, a dokładnie 5 lipca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Tak, a dokładnie 5 lipca :)

pytam się bo my też planujemy. Nie udało nam się wcześniej tego załatwiać. Ale do rozwiązania napewno chcemy być już po. No i ten ślub tylko i wyłącznie dla nas samych ( w przyszłości planujemy kościelny i wesele)
    Długo czekaliście na swoją datę???

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ale dzis pospalismy z synciem :) chyba dlatego ze pogoda gorsza... Nie pada ale jest chlodńiej i nie ma slonca :(
    Ja dzis mam masakre po sz czepionce na rece... Wiedzialam ze moze bolec ale nie myslalam ze nie bede mogla podniesc reki do gory wogole... W zasadzie to moje ruchy sa ograniczone blisko przy ciele :/
    Ale dla synka i to przecierpie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    pytam się bo my też planujemy. Nie udało nam się wcześniej tego załatwiać. Ale do rozwiązania napewno chcemy być już po. No i ten ślub tylko i wyłącznie dla nas samych ( w przyszłości planujemy kościelny i wesele)
    Długo czekaliście na swoją datę???

Na ślub cywilny zapisujesz się nie później niż miesiąc przed wybraną datą. W naszym przypadku było tak, że datę "zaklepaliśmy" sobie jakieś 2 miesiące wcześniej, ale i tak kazali nam przyjść miesiąc przed i wtedy dokonać formalności. Przychodzisz z narzeczonym - sama nic nie załatwisz.
    Czy trzeba czekać - to zależy od USC, czy mają kolejki. Zazwyczaj nie ma najmniejszego problemu z datą, bo jednak większość ludzi woli ślub kościelny.
    Na miejscu ustalicie z kierownikiem USC szczegóły - tzn wybierzecie datę i godzinę, złożycie wszystkie dokumenty, wypełnicie odpowiednie wnioski, zgłosicie świadków. Jeśli będziecie chcieli sobie przystroić salę, czy zaprosić jakichś grajków, to też od razu powiedzcie o tym urzędnikowi - udostępnią Wam salę w miarę możliwości (jeśli oczywiście mają to w zwyczaju):)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Na ślub cywilny zapisujesz się nie później niż miesiąc przed wybraną datą. W naszym przypadku było tak, że datę "zaklepaliśmy" sobie jakieś 2 miesiące wcześniej, ale i tak kazali nam przyjść miesiąc przed i wtedy dokonać formalności. Przychodzisz z narzeczonym - sama nic nie załatwisz.
    Czy trzeba czekać - to zależy od USC, czy mają kolejki. Zazwyczaj nie ma najmniejszego problemu z datą, bo jednak większość ludzi woli ślub kościelny.
    Na miejscu ustalicie z kierownikiem USC szczegóły - tzn wybierzecie datę i godzinę, złożycie wszystkie dokumenty, wypełnicie odpowiednie wnioski, zgłosicie świadków. Jeśli będziecie chcieli sobie przystroić salę, czy zaprosić jakichś grajków, to też od razu powiedzcie o tym urzędnikowi - udostępnią Wam salę w miarę możliwości (jeśli oczywiście mają to w zwyczaju):)

to, że miesiąc przed to wiem dlatego musimy tę sprawę w tym miesiącu ogarnąć :)
    dziękuję za informacje :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaacie ale mi się przysnęło wrócił z pracy przytuliłam się do Niego i razem odpłynęliśmy pierwszy raz mi się to zdarzyło :O a najlepsze jest to że obudziło mnie MOJE własne chrapanie :D :D :D

Betinka u mnie już jest ponad 20stopni i od 3 dni zapowiadają deszcz i zachmurzenie a tu nadal słońce :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka możecie skrócić ten okres 30tu dni przed z uwagi na wyjątkowe okoliczności jaką jest z pewnością ciąza :-) tylko mało osób o tym wie, śmiało do naczelnika urzędu stanu cywilnego z taką prośbą, można najpierw słownie spróbować jak odmówi, bo rózne zołzy tam siedzą to pisemnie :-)

Majeczka2014 wrote:
    to, że miesiąc przed to wiem dlatego musimy tę sprawę w tym miesiącu ogarnąć :)
    dziękuję za informacje :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacja ten bujaczek! Ciekawa jestem czy w Polsce jest dostępny? Chętnie mojemu małemu później bym taki zafundowała, bo teraz od razu chyba mu się nie przyda jeszcze?

Zaczarowana wrote:
    Dziewczyny, macie już upatrzone lub kupione huśtawki, bujaczki ? My z Mężem zdecydowaliśmy się na Fisher Price My little Lamb, o taką: http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=21457306 , bardzo nam się spodobała ta huśtawka, ale mam wątpliwości co do tego lusterka, które jest nad dzieckiem :/ Nie orientujecie się jak to wpływa na wzrok dziecka ? Czy nie szkodzi mu ? Widziałam na youtube filmiki z tymi huśtawkami i maluchy przy tym bujaniu bardzo się wpatrują w to lustro, ciekawi je i tak się zastanawiam czy to nie sprawi, że ze wzrokiem coś się będzie działo... sama nie wiem, a nie mogę znaleźć żadnej rzetelnej informacji na temat wpływu takiego wpatrywania się w lusterko w ruchu :/

I czy któraś z Was ma bóle w pachwinie ? Ja mam dokładnie w prawej, po nocy albo dłuższym leżeniu, boli jakby ktoś mnie tam mocno uderzył, jak rozchodzę to, to jest o.k.

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Majeczka możecie skrócić ten okres 30tu dni przed z uwagi na wyjątkowe okoliczności jaką jest z pewnością ciąza :-) tylko mało osób o tym wie, śmiało do naczelnika urzędu stanu cywilnego z taką prośbą, można najpierw słownie spróbować jak odmówi, bo rózne zołzy tam siedzą to pisemnie :-)

dobrze wiedzieć :) dziękuję :) kurcze ten czas tak zasuwa, że niedługo 8 mc zacznę a mieliśmy w planach wcześniej to załatwić, ale wiadomo nie zawsze jest czas chociażby żeby wybrać do urzędu i załatwić formalności. Dzidzia była planowana bez weseliska ( długa historia) , ale cywilny chcemy wziąć dla samych siebie i dla dziecka, a potem okaże się co dalej. Może za kilka lat weźmiemy kościelny - mój T chce.

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to dzień dobry! :-) Witam się w 32 tygodniu, to już 8 miesiąc czy jeszcze nie ? Później wrzucę naszą focie, wczoraj mierzyłam brzuszek i mam 95 cm :-) przeraziła mnie informacja o tym, że mały może przybierac nawet 500 gram tygodniowo! Matko, gdzie on się tam zmieści :-)

Majeczka2014, Gosia19, K_A_M_A lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bóle w pachwinach to i ja mam już od bardzo długiego czasu...to nic przyjemnego :(

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Rewelacja ten bujaczek! Ciekawa jestem czy w Polsce jest dostępny? Chętnie mojemu małemu później bym taki zafundowała, bo teraz od razu chyba mu się nie przyda jeszcze?
    Znalazłam taki na Ceneo Ale kosztuje około 800 zł

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Karolina u mnie dziś też super chłodno na zewnątrz i tez dziś pospałam:) dopiero w sumie oczy otworzyłąm :)
    jak Twoje nogi dzisiaj?

7w3d 💔
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem nie wychowana: dzień dobry mamusie i brzuszki:-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam:)
    Karolina u mnie dziś też super chłodno na zewnątrz i tez dziś pospałam:) dopiero w sumie oczy otworzyłąm :)
    jak Twoje nogi dzisiaj?
    dalej baloniki coś czuję że w poniedziałek nie obejdzie się bez wizyty u gina tylko jeszcze będę ten mocz musiała zrobić...
    a chłodu zazdroszczę :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Mamuśki :)
    u nas wczoraj na wizycie wszystko ok Franio waży 1450g :)
    tak się tylko dziwnie poczułam jak lekarz powiedział że na następnej wizycie ustalimy datę cc... chyba zaczynam się bać :(

Gosia19, Diabla85, Kaarolina, Paula55, K_A_M_A, magdzia26, betinka, karolcia:)))), kark, verynice, afrykanka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ