Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Też tak mam Jagódko mój M zamiast mówić na zdrowie mówi idź zmien majtki
Neluś na maszynie szyte a gdzie je damy to się jeszcze okaże
Karola niech mały nawet się nie wygłupia bo od cioć w tyłek dostanie trzymaj się tamKaarolina, JagoodkaK, verynice, Fipsik, Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Nelus, a Ty kiedyś chyba pisałaś jaki materacyk dla dzidziusia jest dobry, bo rozmawiałaś z fizjoterapeutą, prawda ? To był lateksowy ? Pytam, bo chcę w tym tygodniu wstawić łóżeczko do nas do pokoju i od razu materac kupić. Ty już kupiłaś ?
Dziewczyny, kiedyś, jak jeszcze miałam czas i nadrabianie Was nie zajmowało mi paru godzinPodczytywałam kwietniówki i one tam pisały o kroplach na kolki, które można kupić i w Polsce i w Niemczech, ale te z Niemiec są niby lepsze, to były Sab simplex ? Czy jakie ?
A takie naklejki to my woziliśmy w aucie na wypadek spotkania takiego kulturalnego inaczej kierowcyMój brat raz był zmuszony przykleić, ale descz padał, więc sie nie utrzymała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 01:20
betina89 lubi tę wiadomość
-
Jagodka wspolczuje.. ja mialam tak przy mocnym kaszlu ale na chwile obecna tfu tfu odpukac w niemalowane to mi ustapilo i wystarczy mocno zacisnac zwieracze
JagoodkaK lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Szonka wrote:To ja pytalam o maciezynski. Tylko moja umowa konczy sie 2 msc. po porodzie. Wiesz moze jak to wyglada w takiej sytuacji?
Do czasu trwania umowy macierzyński wypłaca pracodawca, potem za resze ZUS. Musisz złożyć wniosek u pracodawcy o urlop macierzyński oraz dodatkowy urlop macierzynski określić w jakim procencie chcesz żeby wypłacali Ci zasiłek czy najpierw 100%, potem 60%, czy od razu przez cały rok 80%. Po zakończeniu umowy pracodawca powinien przekazać te wszystkie informacje do ZUS dołączyć druk Z3 oraz ksero aktu urodzenia dziecka.
Uwaga dopilnuj żeby pracodawca przekazał dokumenty do ZUS nie później niż w ciągu 7 dni od dnia zakończenia umowy o pracę. To jego obowiązek ale różnie bywa z księgowością czy kadrami jak chociażby na tym forum można poczytać.
Nelus tak ja lubię zielony zawsze mi się marzyło ze jak będzie chłopiec to będzie dużo zielonego i brązowego koloru
Ja oczywiście nie śpię bo mały wyczynia cuda w brzuszku. Jak mi się uda to rano wstawię filmik jak próbował wieczorem wyjść przez pępek
Kaarolina w szpitalu ciężko się śpi coś o tym wiem, ja ostatnio jak byłam to dostałam takie łóżko ze jak się położyłam to wpadłam w taki dół z którego trudno się było wytoczyćot uroki polskich szpitali łóżka juz mają swoje lata świetności za sobą a jak skrzypia to słychać aż na korytarzu
W każdym razie życzę Ci abyś się wyspala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 03:38
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
zaczarowana, ja pytałam tego kolegi który jest fizjoterapeuta i on mówił ze właściwie każdy materac który jest twardy jest dobry i ze jesli chce zainwestować w lateksowy to ok ale on (mimo ze ma kasy jak lodu) mówił ze wybrał jakiś inny najtwardszy który był tańszy niz te lateksowe. Nie pamietam z jakiego tworzywa
ja jeszcze nie kupuje bo mała bedzie spała w gondolce. Dopiero w listopadzie będziemy na swoim wiec wtedy będziemy urządzać pokoik
-
Aha, dzięki, czyli ma być po prostu twardy i tyle ? Z czego zrobiony to już nieistotne ?
Mąż dzwonił dziś do pielęgniarki zapytać jak tam moje wyniki z glukozy. Powiedziała, że po 1 godzinie były bardzo dobre, a po 2 godzinach były na granicy, ale pogadała z ginekolog i ona powiedziała, że nie muszę iść do diabetologa, mam się tylko dobrze odżywiać, bez szaleństwUff, znowu umknęłam tej wstrętnej cukrzycy, ale zastanawiam się jak to możliwe, że na godzinnym badaniu z obciążeniem 50g wyszły mi wyniki zawyżone, a na tym 2godzinnym z obciążeniem 75 g po godzinie było o.k. - dziwne
Może to kwestia tego, że 2 różne laboratoria...
Niestety do endokrynologa jestem zapisana dopiero na 19 sierpnia!! Jakieś jaja chyba...może coś się zwolni, ale wątpliwa sprawa. Jak będę na wizycie, to poproszę o kopię badań i napiszę maila do mojego endokrynologa, mam nadzieję, że mi coś podpowie, bo do 19 sierpnia to kupa czasu jeszcze... -
on mowil ze tym sie tylko sugerowal :)no i lepiej nie dawac zadnych miekkich poduszek nawet jesli sa prawie plaskie
ale fajnie ze juz masz wyniki no i ze uniknelas cukrzycy, bo to jest jakis koszmar! do mnie mieli dzwonic w poniedzialek i nic z tego nadal nic nie wiedza ehh a dzisiaj moja lekarka powiedziala ze patrzac na mnie jest pewnna ze na 90% wszystko jest okno zobaczymy...
co do daty wizyty u endokrynologa to jakis zart, pod sam koniec ciazy robic takie badania? ciekawe co ci to da
Fipsik lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie
Karolina, wspolczuje ci, ze znowu w szpitalu leżyszzaciskaj nogi i wytłumacz uparciuchowi Krzysiowi żeby ładnie został w brzuszku...
A co u kark?
Gosia - ja ładniejsze zdjęcia z 4d mam w ramkach w pokoju małego a reszta na lodowcez ostatniego usg to nawet maz sobie jedno wziął do pracy i przykleił w swojej szafce
A kuzyn się zgodził bez problemu na bycie chrzestnymtakże chrzestnych mamy juz załatwionych, ale się cieszę bo te dwie osoby to jest najlepszy wybór
A teraz kochane idę jeszcze trochę odespać -
Ja się witam z Wami ze szpitala. Wczoraj pojechałam na wizytę do mojego ginekologa. Powiedziałam mu że słabo czuję ruchy. Zrobił usg i stwierdził że mały ułożony jest pośladkowo i cały poowijany pepowiną
Miał też momentami bardzo niziutkie tętno. Od razu dostałam skierowanie do szpitala. No i okazało się że mało waży bo tylko 1650g. Wczoraj w szpitalu e zasadzie nie robili mi jakichś większych badań i zobaczymy co mnie czeka dzisiaj. Tak się boję żeby nie wynikło z tego coś złego. Tak mi było przykro wczoraj patrzeć na nmojego synka jak leży tak prawie nieruchomo
pralinka lubi tę wiadomość
-
Przykro mi
najważniejsze ze trafiłaś do szpitala i jesteś teraz teraz pod stała opieka w odpwiednich rękach! na pewno bedzie dobrze takze bądź dzielna! tak patrzę ze BBF pokazuje ze srednia waga maleństwa w 32 to 1800g wiec twoj synek raczej nie odbiega od normy!?
-
Nosz kurna mac, wrzesniowki! Co sie dzieje?!?
Assantea niska waga malucha najprawfopodobniej jest spowodowana slabymi przeplywami skoro caly jest pookrecany pepowina. Do domu pewnie wyjdziesz dopiero z dzidziem na rekach, bo nie wydaje mi sie, zeby pozwolili Ci juz wyjsc. A w dobrym szpitalu lezysz? Dobre maja zaplecze neonatologiczne? Bo to jest teraz najwazniejsze.
-
Assantea wszystko będzie dobrze jesteś w szpitalu wiec zadbają o Ciebie i dziecko!!! Trzymaj się dzielnie!
A swoją drogą to rzeczywiście coś my wrzesniowki za często lądujemy w szpitalach. Ja sama się zastanawiam czy dzwonić do gina bo dziś w nocy i nad ranem czułam bóle okresowe ale były dużo mocniejsze niż ostatnio jak trafiłam do szpitala. Po nospie przeszło. Zobaczę jak będzie w ciągu dnia. Najwyżej wieczorem zadzwonię do lekarza. Liczę ze wszystko się uspokoi.
Ahttps://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Assenta i Karolina, wspolczuje Wam tego pobytu w szpitalu juz teraz:/ ale jestescie pod stałą opieką i to jest ważne!!
Odpoczywajcie i odzywajcie sie tutaj, bedzie Wam razniej:)
Zaczarowana, tak to te krople kosztuja w aptece ok +-10euroZaczarowana lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry Mamusie.. tak jak przypuszczalam noc nie przespana..
Assantea trzymaj sie Kochana! Wszystko musi byc dobrze bedzieny walczyc!
Betinka przekazalam Krzysiowi Twoje "grozby" jak skonczylam mowic to wypiol sie do mnie i poszedl spac mam nadzieje ze cos do Niego dotarlobetinka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Nelus z tego co mi wiadomo to nie ma mozliwosci odkrecenia pepowiny z dziecka. Krecac sie w brzuszku samo sie zakrecilo, wiec jedyna nadziena jest to, ze samo sie tez odkreci. A w takim przypadku jak opisala assantea, gdzie dziecko cale jest poobkrecane pepowina to nie ma innej mozliwosci niz cesarka.