X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zaległości w zakupowej fotorelacji. No to na pierwszy rzut 2 koszule do karmienia (jedna w panterkę, a druga z koronką - wiem, może przeginka na oddział poporodowy, ale ja i tak wyglądam na 12 lat i jakbym sobie koszulę z myszką czy misiek kupiła to już w ogóle nikt by mnie tam nie traktował poważnie :P), super-sexi stanik do karmienia :P, śpiworek, 2 prześcieradełka i pudełko na smoczek.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7814f8adc758.jpg

A tu przewijak na przewijak :P cudem się zmieścił ten "materacyk" na przewijak, bo ma sztywny spód..

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/997835c2b8d6.jpg

Kaarolina, Io, Ewi25, Paula55, anulka81, betinka, Majeczka2014, verynice, betina89, nenka, Zaczarowana, doti77 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wyobraź sobie nas!! ;p my od lutego nic i dopiero teraz zielone światło !!!!;p Aż miałam już przypuszczenia, że jak on może tyle wytrzymywać, że na 100% gdzieś się jakoś zaspakaja ;p;p
    kark wrote:
    Ty mi tak nawet nie pisz! My bez seksu 12 dni jesteśmy, a do porodu jeszcze 40 zostało i jak nic nie będzie to chyba padniemy oboje! Bo wcześniej serducha były co dzień lub dwa :P

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    30+2 wazyła 2 kilo już ...

i teraz się zastanawiam gdzie ty go zmieściłaś jak masz taki mały brzuszek. Powiem ci że nie ważne ile ważą nasze dzieci tylko żeby się zdrowe rodziły :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    To wyobraź sobie nas!! ;p my od lutego nic i dopiero teraz zielone światło !!!!;p Aż miałam już przypuszczenia, że jak on może tyle wytrzymywać, że na 100% gdzieś się jakoś zaspakaja ;p;p
    kark wrote:
    Ty mi tak nawet nie pisz! My bez seksu 12 dni jesteśmy, a do porodu jeszcze 40 zostało i jak nic nie będzie to chyba padniemy oboje! Bo wcześniej serducha były co dzień lub dwa :P
    Ja Wam zazdroszcze bo My praktycznie przez cala ciaze mamy zakaz przez chwile bylo zielone swiatelko i moze z 3 razy udalo Nam sie skorzystac.. ja podziwiam swojego P.. ja ledwo wytrzymuje a On?

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    To chyba mój mąż jest dziwny :/ jeśli kiedykolwiek miałby mnie zdradzić to z babą w ciąży! Nic tylko gada jakie fajne wielkie cyce mam i że pipka taka fajna (napuchnięta, nabrzmiała kurde :/ a ten , że "soczysta"), że w końcu brzuch mi widać to łapie i najarany chodzi :/ on chyba jest jakiś dziwny przy waszych :P

oj kochana zazdroszcze chlopa :)jak sie rozbiore to moj mowi ze przypominam mu afrykanska kobiete z wiszacymi cyckami i brzucholem hehe :) nie umiem sie na niego gniewac:)

• Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja mam zaległości w zakupowej fotorelacji. No to na pierwszy rzut 2 koszule do karmienia (jedna w panterkę, a druga z koronką - wiem, może przeginka na oddział poporodowy, ale ja i tak wyglądam na 12 lat i jakbym sobie koszulę z myszką czy misiek kupiła to już w ogóle nikt by mnie tam nie traktował poważnie :P), super-sexi stanik do karmienia :P, śpiworek, 2 prześcieradełka i pudełko na smoczek.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7814f8adc758.jpg

A tu przewijak na przewijak :P cudem się zmieścił ten "materacyk" na przewijak, bo ma sztywny spód..

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/997835c2b8d6.jpg

gdzie kupowałaś koszule do szpitala?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    kark wrote:

my na całe szczęście cały czas mozemy :)

betina89 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ja Wam zazdroszcze bo My praktycznie przez cala ciaze mamy zakaz przez chwile bylo zielone swiatelko i moze z 3 razy udalo Nam sie skorzystac.. ja podziwiam swojego P.. ja ledwo wytrzymuje a On?

kaarolina ja bym sie cieszyla gdybysmy sie chociaz 3 razy przytulali ;/ od kiedy moj sie dowiedzial o ciazy to ani jeden raz!!!Mowi ze nie jest pedofilem!Tylko ze u nas bylo tak ze byl w Anglii a jak przylecial na urlop to ja juz w 4 miesiacu bylam:) tak czy inaczej dobrze, ze mi sie nie chce bo bylby problem :)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    kark wrote:

Wy od lutego, a my ostatnie bzykanko 7 stycznia!

karolcia:)))), betina89 lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust koszule masz wypasione!!!
    Ja w mojej to jak wiezien bede bo w niebieskie paski haha :)

Kurde my tez caly czas mozemy :) tylko ja juz nie te ruchy co kiedys haha. Ale jakos daje rade sie bujac :P

Dzieki Iwonko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:45

betina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra uciekam na wizyte :) pa

Paula55, Ewi25, betinka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam strasznego lenia, dziennie mówię zrobię jutro to i to i tamto i co ani na bellyb.f. nie chce mi się wejść(aż wstyd przyznać) taki leń :(
    Czy Wy też macie w sobie lenia? Qrcze nawet na myśl o wyjściu do sklepu nie chce mi się bo wiem że to potrwaaaaa[/QUOTE]

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo nie. Ja lenia nie mam :) ciagle tylko przy garach stoje :)

Dzis bede leczo robic :)
    Wczorajsza fasolka juz w zamrazarce :) bulki drozdzowe pochloniete :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Wy od lutego, a my ostatnie bzykanko 7 stycznia!

hehe dokladnie wtedy co i nasze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:54

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    gdzie kupowałaś koszule do szpitala?
    na allegro, ale facet ma też sklep internetowy. http://rafjolka.pl

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam lenia i nic mi się nie chce ale chyba trzeba ruszyć dupę do sklepu, bo moja lodówka wygląda tak:
    8dd78fbc8e6c8c7bm.jpg
    A jutro mają do nas moi rodzice przyjechać więc nie ma zmiłuj coś kupić trzeba tym bardziej, że nic słodkiego już nie mam w domu :)

Karolaaa91, Paula55, betina89 lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Oj tam, ja byłam nastoletnią mamą, co prawda planowaną, ale dbałam o siebie i dziecko. A znajome, czy rodzina, które wpadły przed byciem "dziestką" też dbały o swoje maluchy i nadal dbają, większość z nich ma teraz po 2, 3 dzieci, fajne prace, skończone studia, kochających mężów i domy czy mieszkania własne, nie dzielone z rodzicami czy teściami, więc nie generalizujmy w ten sposób młodych mam :)

dokładnie. W większości przypadków to stereotyp, że nie dbają. Z moich badań przeprowadzonych do pracy licencjackiej okazało się, że każda z nastoletnich mam dba i walczy o dobro dziecka i sa szcześliwe, że mają taki mały cud. Może to też kwestia wielu czynników, ale temat rzeka :)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ale miałaś przejścia ze zdrowiem :O podziwiam Cię za siłę jaką w sobie masz.Ja bardzo się cieszę i doceniam to, że jestem zdrowa i mam zdrowe dziecko i męża. Dobrze, że odstawiłyście antydepresanty, bo moja teściowa po latach ich brania robi się coraz gorsza... Jak dla mnie to nie jest wyjście z depresji tylko nabijanie kasy firmom farmaceutycznym.
    Ja dzisiaj mam słabszy dzień, nawet obiadu nie robię :P

• betinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Ja mam strasznego lenia, dziennie mówię zrobię jutro to i to i tamto i co ani na bellyb.f. nie chce mi się wejść(aż wstyd przyznać) taki leń :(
    Czy Wy też macie w sobie lenia? Qrcze nawet na myśl o wyjściu do sklepu nie chce mi się bo wiem że to potrwaaaaa
    [/QUOTE]

Też mam potwornego lenia, od początku prawie. NIC mi się nie chce! Choć ostatnio się zaczęłam zmuszać, bo jak sobie pomyślałam, że już niedługo będzie młody na świecie, to będę sobie pluła w brodę, że jak mogłam, to nic nie robiłam.

QUATRIONA - sukienusia przecudna!!!

Matkoooo, już nie pamiętam kto co pisał :(:(:(

Czy ja już mówiłam, że NIENAWIDZĘ ROBIĆ KOPYTEK #*&$!)(*#&????! Ich nazwa chyba się wzięła od bólu nóg przy ich robieniu :/ Cholerstwo się klei, a tonę mąki sypnęłam, potem to kulanie, krojenie, gotowanie, 2 godziny z głowy... NIENAWIDZĘ. Ale zaraz zasiadamy do jedzenia :D Nadziewana pierś z kurczaka duszona w szpinaku i one <3

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba jak sie dobrze dobierze leki i do tego psychoterapia to moga zdzialac cuda. moze tesciowa ma zle dobrane. mnie w szpitalu postawili na nogi, w domu potem bralam leki dalej i dzieki nim jestem jeszcze na tym swiecie. oj, bo bylo bardzo zle juz ze mna. ale fakt, jesli ktos nie potrzebuje leczenia szpitalnego to pierwsze co powinna byc terapia a nie leki.

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ