Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dzisiaj chyba dzien rozpaczy
sorry kobietki , ale dzisiaj moj dzien na narzekanie.
NAjpierw zauwazylam rozstep wokol pepka….w ciagu trzch dni on sie tak wypial na zawnatrz , ze moja skora chyba nie nadazyla sie rozciagnac. mam nadziej, ze pepki po ciazy wracaja do normalnych rozmiarow, wiec wtedy bu go nie bylo widac.
Mimo unikania wagi, jakis diabel mnie podkusil, zeby wejsc i co…66 kg czyli +12kg. Ja sie tylko zatanawiam,gdzie sie to upchalo?
Z ciekawosci przymierzylam sobie te staniki karmiace i co k……a obydwa sa za male….po pierwsz cisna pod biustem i piersi sa uciskane, a o wlozeniu wkladki laktacyjnej nie ma mowy.
Rada dla was kobietki…kupujecie staniki laktacyjne na prawde na sam koniec…ja ten drugi laktacyjny kupilam 2 tyg temu gdzies i oczywiscie wzielam dosc duz za duzy. A teraz t sie ledwo wcisne gdzie jeszcze mleka nawet nie ma….
sorry laski, ale sie normalnie wkurzylam….ide zjesc loda i truskawki na poprawe humoru. -
Widze afrykanka ze ty tez sie lodami pocieszasz
Ehhh widocznie taka kolej rzeczy z ta waga i rozstepamimoje wygladaja okropnie
Poki co na brzuchu nie mam ale na bokach sa obrzydliwe
Dobrze ze choc waga mnie oszczedzila bo 8 kg pokazuje ale coz z tego jak wygladam jak żyg jakis
Mi wogole juz cycki nie rosna... Zatrzymaly sie na c od poczatku i tyle... Jeden stanik mam i jest w ńim luzuuu.
A reszte kupie na koniec tak jak mowisz bo i tak bede na necie zamawiac.
Tu w sklepach to wogule wyboru nie ma a jak juz sa jakies to po £30 za szt i wygladaja jak szmatywiec wale to i zamowie w hm przez neta bo juz mam nerwa na to...
-
Paula55 uwierz, że chetnie się z Toba zamienie na pogode.tutaj32 stopnie.poszlam przespać te najgorsze godziny to obudzilam się mokra z przyklejona kołdra z jednej strony, a z drugiej z psem.modle się o deszcz chociaż 5 minut zeby padało.
Ja bylam pewna że rozstepy mnie nie omina,ale odpukac nie mam ani jednego.kolezanka mnie pocieszyla, bo mówi, ze jej 2 tyg przed porodem wyszly dopiero, wiec moze jeszcze niestety cos sie pojawi.smaruje się kremem na rozstepy, ale bardzo nieregularnie i krem zadna rewelacja, bo 25 zl kosztował . Więc chyba taką mam skórę.ale jeszcze wszystkk sie moze zdazyc.Nie martwcie sie dziewczyny rozstepami.niedlugo dzidziusie wyjdą i wszystkie rozstepy nam wynagrodzahttps://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Paula55 wrote:Widze afrykanka ze ty tez sie lodami pocieszasz
Ehhh widocznie taka kolej rzeczy z ta waga i rozstepamimoje wygladaja okropnie
Poki co na brzuchu nie mam ale na bokach sa obrzydliwe
Dobrze ze choc waga mnie oszczedzila bo 8 kg pokazuje ale coz z tego jak wygladam jak żyg jakis
Mi wogole juz cycki nie rosna... Zatrzymaly sie na c od poczatku i tyle... Jeden stanik mam i jest w ńim luzuuu.
A reszte kupie na koniec tak jak mowisz bo i tak bede na necie zamawiac.
Tu w sklepach to wogule wyboru nie ma a jak juz sa jakies to po £30 za szt i wygladaja jak szmatywiec wale to i zamowie w hm przez neta bo juz mam nerwa na to...
Myślę że teraz jest dobry moment na zakup biustonosza bo to co biust miał urosnąć to już urósł
Masz racje ze wiekszosc biustonoszy wygląda kiepsko i ceny kosmos. Ja na codzień nie przepadam za bardzo koronkowymi, lubię proste klasyczne.
http://www.hm.com/de/product/00954?article=00954-DWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 16:40
-
Hej Dziewczynki, witam stęskniona!
Niedawno wróciliśmy z wesela. Bardzo przyjemne byłoNawet kilka wolnych z mężulkiem zatańczyłam, 1 nieudolną salsę (zorientowałam się,że nie jestem w stanie w tym tempie przebierać nogami, więc się po chwili poddałam) i potem koleżanki mnie wciągnęły na parkiet na krześle jak sobie siedziałam haha, jak seniorka rodu się czułam
Utwierdziłam się w przekonaniu, że jest wysyp dzieci - były 2 noworodki, 3-miesięczny i 2-miesięczny niemowlak, a do tego 3 ciężarówki, z czego ja największa. Już zdążyłam zapomnieć jak maleńkie są noworodki, normalnie instynkt macierzyński mam rozkręcony na MAX!
Sukienka się okazała świetnym wyborem - czułam się w niej bardzo komfortowo, jest idealna! A i od kilku osób usłyszałam, że ładnie wyglądam, mam nadzieję, że nie przez grzeczność, nawet znajomi nie chcieli uwierzyć, że mam 23kg na plusie
Wesele się zaczęło koło 18, o 22 poszłam na godzinę do pokoju poleżeć, a potem wytrzymałam do 3, za co wiele wyrazów uznania dostałam haha. Słuchajcie takie coś mi się zrobiło z nie wiem - spojeniem łonowym? miednicą? pachwinami?, że ledwo się ruszam ;( Chodzzenie i przewrócenie się z boku na bok boli POTWORNIE jak tylko nogą próbuję ruszyć, jakbym zrobiła na siłę szpagat bez rozgrzewki - to chyba idealne porównanie Po 2h drogi powrotnej dzisiaj nie mogłam się wyprostować jak wysiadłam z samochoduJutro mam lekarza mojego, mam nadzieję, ze to przygotowania do porodu, a nie jego początek
Mam 17 stron nadrabiania aaaaaa!!! Mam nadzieję, że wszystkie w dwupaku i macie się dobrze!justyna14 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
betinka wszystkie wrzesniowki na pewno sa z ciebie dumne! dalas rade!
ciekawe czy ja za 2 tyg w ogole pojde na wesele
a bol hmmm ja mam taki juz od 2 tyg dobrych i powoli zaczelam sie do niego przyzwyczajac, lekarz mowi ze sie wszystko przygotowuje, rozciaga, stawy sa luzniejsze (wiec uwaga latwo i skrecenia itd) maly tez juz mocniej uciska wiec to chyba normalne - tak mi sie wydaje
u nas burza przeszla i jest przyjemny chlodek! jupiiii
afrykanka - dla pocieszenia (jesli to cie pocieszy) ja waze 68kg! sama nie wiem co tu tyle wazy, wkrecam sobie ze mam ciezkie kosci i cycki
afrykanka, betina89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie mam internetu od wczoraj, takze ledwo, ledwo, ale jakos dalam rade was nafrobic
Martusia, moze to nic powaznego i tak jak pisze Stardust wystatczy wiecej wody pic. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze.
Widzialam, ze byla rozmowa o kurczakachJa ma poczatku tygodnia ogladalam, ze niezdrowa jest soja i produkty sojowe. Tez zawieraja hormony, na dodatek zenskie, wiec trzeba pilnowac i dziewczynki i chlopczykow i naszych panow, zeby za duzo nie jedli. Najgorsze jest to, ze teraz wszedzie sie dodaje bialko sojowe i chyba tylko czytanie etykiet nam zostaje.
-
A ja po drzemce. Objadam sie teraz drozdzowkami
Zaraz odpalam ugotowanych, potem biore sie za pierogi i moze jakos ten dzien zleci.
Pralinka dzieki za linkatez bede zamawiac z hm i w dupie
Tysia krakowskim targiem dawaj mi 28 stopni (u nas to by bylo jak ponad 30 ) i wszyscy beda happy
Betinka super ze sie wybawilasdzielna dziołszka jestes
no wlasnie..ale gdzie foto???
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
witamy sie popoludniowo jest po burzyidealnie wlasnie znajomi pojechali wpadli niezapowiedziani ale nie sa meczacy wiec nie przeszkadzalo
kochane powiedzcie mi czy macie tak napieta skore wokolo pepka i takie uczucie jakby sie dostalo znieczulenie miejscowe?
a co do boli pipki to tak mam juz z dwa tyg i tez gin mowila ze to ''normalne'' -
Witam kobitki
Stęskniłam się a Wami ale korzystałam z tych ostatnich dni w Polsce ile się dało więc nawet tu nie zaglądałam. Mam nadzieję że wszystkie jeszcze jesteście w dwupakuMy dziś w nocy wyruszamy do Gdańska a jutro wieczorem prom do Szwecji
Tak mi smutno wyjeżdżać ale cóż zrobić przynajmniej mąż tam na mnie czeka
Jak będę tam to już powracam do regularnego czytania Was obiecuję
Ciekawość i tak mnie zżera co u was i pewnie zdjęć tysiące było...
Mam nadzieję że zniosę tę podróż jakoś bo moje nogi puchną tak strasznie że czasem to aż jestem przerażona.
A więc życzcie mi szerokiej drogi i spokojnych wód i do usłyszenia po drugiej stronie morza
Pozdrawiam ;* -
Paula55 wyslalam parę stopni upału, doszły do Ciebie:-)?
Betinka wszystkie czekamy na foto odpicowanej brzuchatki:-)
A co do bólu w pachwinach, czy tak jak piszesz w spojeniu lonowym,to mam to samo, z tym, że ja tylko po lewej stronie.leksrz wytlumaczyl mi, że miednica się opuściła, dziecko główką naciska bardzo możliwe, że na jakiś nerw i stad ból.nawet nie wiedziałam, że może mnie boleć taka Cześć ciała i że moze bolec az tak...https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Hela ja sobie tez tak tlumacze, bo w sumie nogi bez zmian..wchodze we wszystkie getry sprzed ciazy, ramiona tez szczuple bo te dluzesz swetry pasuja tylko nie sa dluzsza a raczej krotkie. Wszystko w brzuch i piersi.
Nenka wlasnie u mnie tak jest z pepkiem, eksplodowal w ciagu kilku dni i jak go dotykam i skore wokol to jakbym byla pod zniczuleniem…wiec to chyba normalne.
A ja wlasnie zamowilam pizze i salatkeczekam az mi przywioza…mniam…
Ostatnio dopadla mi chetka na paluszki slonejak sie dopadlam to cala paczke zjadlam. Stwierdzilam, ze teraz to moge jeszcze zaszalec z jedzeniem bo pozniej to scisla dieta przy karmieniu.
Kilogramam az tak sie nie martwie, bo wiem ze wszystko zrzuce. Chce tylko obejsc sie bez rozstepow.
betinka my nadal czekamy na zdjecie no i od justyny tezNie popuscimy wam
Beata szerokiej drogi i spokojnej wody. -
Tysia wiesz ze slonko sie pokazało??? Dawaj wiecej
Beata szerokiej drogi!!
Ja napiecie to wlasnie na boczkach czuje i tam tez mi skora popekala i sa te cholerne rozstepy
A to tak na pocieszenie
Tysia87, K_A_M_A, afrykanka, Io, Kaarolina, le'nutka, kark, Ewi25, nenka, ofcooo, anulka81, betinka, betina89, Majeczka2014, stardust87, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
Stardust - rozumiem, że na zakupach obyło się bez przygód
Ja z rosołem spasowałam. Ból brzucha znowu się rozkręcił (pewnie dlatego, że muszę siedzieć nad papierami zamiast leżeć) i na obiad był kisiel
Co do rozstępów to mnie się niestety niedawno zrobiły. Zwłaszcza w dole brzucha. Pokazałam je mężowi a on do mnie: ,,jak drogowskazy''W związku z tym nie zamierzam się nimi przejmować
-
Kochane ale mam lenia, siedzę pół dnia przed tv... Do niedawna było strasznie duszno ale przyszła burza i jest fajnie, całkiem inaczej się oddycha
Fajnie, że pisałyście o kurczakach bo ja miałam na obiad rosołek i skrzydełka na drugie-cóż za niezgranie
Dziś mam ciągle na coś ochotę tylko nie wiem na co-słodycze mam, lody mam i to 2 rodzaje, owoce są, chipsy mam, no już sama nie wiem... Przesrane -
To nie paczki... To drozdzowki z jagodami - sama zbieralam
Hihi
My tez dzis caly dzien przed tv. Moj kaca leczy a ja i tak nie mam nic do robotyteraz id naczynia choc pomyje
Kama ja to samo mam. Mam bulki slodkie, lody, kawalek ciasta, orzeszki, muffiny i pelno innych a sama nie wiem co bym zjadla hahadoti77 lubi tę wiadomość