WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    no już też właśnie dziś lo pisałam, że podobno każda odczuwa te skurcze inaczej :) ja, gdyby nie to, że do KTG byłam podłączona to myślałabym, że mi dzidzia w końcówkę jelita kopie, a nie że to skurcz :P i ból był tylko od pępka w dół a powyżej nic się nie działo :P
    Kochana, Ja to samo gdyby nie KTG to też bym nie pomyślała że to skurcz, tylko taki mocniejszy kopniaczek...Trochę mnie ta gin wystraszyła, przyznam szczerze...:(

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Zgadzam sie ze Stardust!
    Całą noc myslalm o Karolinie i pierwsze co jak otworzylam rano oczy to na forum zeby zobaczyc co i jak i jak przeczytalam ze nic sie nie dzieje w jej sprawie to az mi ciesnienie skoczylo.
    Tak jak stardust pisze to typowe objawy stanu przedrzucawkowego i powinni dzialac szybko a nie czekac na chuj wie co! Owszem kazdy dzien w brzuszku jest wazny ale jesli w gre wchodzi poniżej 30 tc a tu ciaza jest praktycznie donoszona!
    Ja bym na pewno nie czekala tak jak Karolina i zrobila tam taki dym, postraszyla TV i w ogole ze by tego ordynatora sciągali w trymiga!
    Drugi kurwa szpital we Wocławku psia mać!

Ja to samo, jak tylko otworzyłam oczy i przeczytałam że u Karoliny nic nie robią to dokładnie to samo powiedziałam do męża, że drugi Włocławek! Teraz aż wstyd się przyznać ale pochodzę z Włocławka więc "żyłam" swojego czasu tamtą sprawą.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki babeczki za odp bo mnie dzis ta waga zwalila z nog!!! W zyciu tyle w tydz nie przytylam...
    Tylko ze ja wogole nie puchne. Tzn jak jest cieplo to ciut mi palce u rak spuchna alei ńic wiecej :/ dziwna sprawa...
    Byle do pon i do wizyty w szpitalu.

A do mojej mamy dzwonil kurier ze dzis zabiera paczke!!! W przyszlym tyg wozio bede miec w domku!!!

Co do sprzatania,..wlasnie skonczylam :) tzn moj poodkurzal cale mieszkanie, teraz robi obiad. Ja powycieralam kurze i ogarnelam na kolanach lazienke ( moze maly fiknie w pozycji na pieska) :) ale na dzis finisz! Nie zamierzam sie przemeczac szcżegolnie ze znow mi sie slabo rano zrobilo :/ teraz leze i pachne i cżekam az mi wlosy wyschna :P

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czy napiszesz przepis na sprawdzonego biszkopta? Jeśli masz czas, jak nie to wezmę jakiś z neta

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Anulka juz 3 nospy za mną ; (
    Jak mam lezec jak trzeba sprzątać, raz w tygodniu by wypadało gruntownie posprzątać ; (
    nie doluje Was
    Jagoodka rozumiem, że Cię to Wkurza . Mój Michał bardzo pomaga w sprzataniu, robi najgorszą dla mnie robotę, czyli odkurza, myje podłogi, resztę wole zrobić sama:-)
    Ale to też trzeba powiedzieć, że sprzątamy,bo faceci są ślepi, jeśli chodzi o te kwestie.On mi tak pomaga,bo jego mama wkolko mu mówi, że ma pomagać i sprzątać.
    Może faktycznie się połóż i czekaj aż sam spyta o co chodzi.ja bym tak zrobiła. I powiedziala, że mi przykro bo źle się czuje a on palcem nawet nie kiwnie.

JagoodkaK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Paula czy napiszesz przepis na sprawdzonego biszkopta? Jeśli masz czas, jak nie to wezmę jakiś z neta

Na wieksza blaszke :)

-5 jaj
    -szkl cukru
    -1,5 szkl maki
    - lyzeczka proszku do pieczenia

Oddzielam zoltka od bialek. Z bialek ubijam piane. Jak juz jest bardzo sztywna dodaje po trosku cukru i caly czas ubijam ( przynajmniej z 10-12 min zeby cukier sie rozbil). Potem dodaje po jednym zoltku ( mozna tez dodawac na przemian z zoltkiem po lyzce wody ja zazwyczaj daje, ile zoltek tyle lyzek wody). Znow ubijam dosc dlugo.
    Na koniec dodaje make i proszek i wszystko mieszam delikatnie ale dokladnie drewniana lyzka.
    Do pieca na 180 st i po ok 20 min sprawdzam czy jest zarumieniony i upieczony w srodku :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 bo zglosimy Cię do MasterChefa:-) a później będziemy się chwalić znajomym, że znamy Cię z forum

stardust87 lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety nie mogę liczyć na żadna pomoc męża w sprzątaniu ale wiedzialam i przed ślubem ze tak będzie. Opieka nad dzieckiem tez będzie głównie na mojej głowie. Ale to absolutnie nie wynika z lenistwa męża tylko z jego charakteru pracy. Dom i dzieci na mojej głowie a praca głównie na jego. Wstaje o 5 a wraca często o 21. O tyle ze jest przy domu więc kontakt jest. Czasem wpadnie dac buziaka czy przytulić zobaczyć jak się czuje czy wszystko ok. Nie ma wolnych weekendów i jak uda się czasem wolny wieczór po 19 wygospodarować to jest święto. Co prawda w zimę jest lepiej chociaż tyle ;) jest czasem ciężko głównie ze właśnie mieszka u nas 2 pracowników na stale i im nie powiem źle się czuje więc sami sobie ugotujcie albo zjedzcie kanapkę. Dlatego kombinuje co im pomrozic albo powekowac do odgrzania na pobyt w szpitalu czy pierwsze dni z mała w domu zanim nie dojde do wprawy i sił

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dzieki Tysia :P ale ja to chyba tam jedynie do sprzatania :)

Przepis na biszkopt krazy w mojej rodzinie od pokolen i jeszcze chyba nigdy nikomu sie nie zdarzylo zeby nie wyszedl ;)
    A tymczasem lece robic domowe ice fruit smoothie takie jak w macu sa :) ciekawe co mi wyjdzie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    U nas niestety nie mogę liczyć na żadna pomoc męża w sprzątaniu ale wiedzialam i przed ślubem ze tak będzie. Opieka nad dzieckiem tez będzie głównie na mojej głowie. Ale to absolutnie nie wynika z lenistwa męża tylko z jego charakteru pracy. Dom i dzieci na mojej głowie a praca głównie na jego. Wstaje o 5 a wraca często o 21. O tyle ze jest przy domu więc kontakt jest. Czasem wpadnie dac buziaka czy przytulić zobaczyć jak się czuje czy wszystko ok. Nie ma wolnych weekendów i jak uda się czasem wolny wieczór po 19 wygospodarować to jest święto. Co prawda w zimę jest lepiej chociaż tyle ;) jest czasem ciężko głównie ze właśnie mieszka u nas 2 pracowników na stale i im nie powiem źle się czuje więc sami sobie ugotujcie albo zjedzcie kanapkę. Dlatego kombinuje co im pomrozic albo powekowac do odgrzania na pobyt w szpitalu czy pierwsze dni z mała w domu zanim nie dojde do wprawy i sił

Patu ja porobilam troche fasolki po bretonsku, leczo, krokietow... Potem tylko na noc wyciagasz, rozmraza szie i podgrzewasz ;)
    U mnie bedzie mama gotowac wiec to nie problem ale lubie cos zrobic na zapas i potem jak w ktorys dzien ńie ma czasu gotowac to chwila i jest obiad ;)
    Aaa no i pierozki mozna zrobic ale z tym juz jest zabawa :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja sobie spisałam przepisik na biszkopt bo wydaje sie bajecznie prosty i mam wrażenie, ze własnie bedzie niezawodny :) Wypróbują go jutro zapewne. Powiedz mi tylko na jaką on jest blache bo piszesz, że na większą ale na taką całkiem dużą czy jaką????

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zaraz zmierze i ci powiem :P

Dla mnie wieksza bo ja zazwyczaj dla nas 2 robie ciasta w tortownicy malej ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ok 36x26 cm blaszke.
    Wyszedl mi dosc wysoki i przekroilam na pol a w srodek i na gore dalam krem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 14:39

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Patu ja porobilam troche fasolki po bretonsku, leczo, krokietow... Potem tylko na noc wyciagasz, rozmraza szie i podgrzewasz ;)
    U mnie bedzie mama gotowac wiec to nie problem ale lubie cos zrobic na zapas i potem jak w ktorys dzien ńie ma czasu gotowac to chwila i jest obiad ;)
    O Proszę leczo, krokiety, mówię, że Cię zglosze:-) ja tu kombinuje z dnia na dzień co zrobić na obiad, czego nie było przez tydzień, cos w miarę zdrowego, i żeby się nie narobić.
    A Ty tu krokiety trzaskasz.no i jak czlowiek ma się nie zalamac:-)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

a jak robisz krokiety? bo jakos u nas w domu sie nie robiło nigdy.

lecza ostatnio narobiłam gar jak dla wojska :D czesc poszła od razu (jak ma sie 7 facetów do wykarmienia to idzie :) a podczas remontu akurat tak było) a czesc właśnie zamroziłam. tylko u nas leczo takie nietypowe, bo z fasolką szparagową :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 14:46

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie mi tych pysznosci aaaa zjadlabym :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przyjely sie krokiety tylko i wylacznie bezmiesne :P

Smaze tradycyjne nalesniki.
    Farsz robie tak:
    Cebulke drobno kroje i chwilke podsmazam na patelni. Pieczarki obieram i scieram na tarce na grubych oczkach, dodaje do cebulki i dusze do odparowania wody. Doprawiam do smaku.
    Ser zolty scieram na tarce tez na grubych okach. Dodaje do wystudzonych pieczarek i cebulki. Mieszam razem. Jak trzeba to jeszcze doprawiam.
    Wykladam po trochu farszu na nalesniki i zawijam. Obtaczam w rozmaconym jajku i bulce tartej. Obsmazam z oby stron na oleju. Podaje z keczupem :)

Krokiety sa mega chrupkie a ser po rozpuszczeniu cudnie sie ciagnie ;)

Patu lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domowe ice fruit smoothie.
    Mango, ananas i mrozone truskawki (zbierane przezemnie) :) plus kruszony lod :) nie trzeba mi juz maca :)

2n6yidc.jpg

Kaarolina, Io, stardust87, madiiiii, Ewi25, Beataa25, Tysia87, betinka, Patii22 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zabije :P wyslij golebiem albo jakims innym stworzeniem :P cokolwiek krokieta czy ice smoothie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 15:03

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka - mężowi wprost powiedzieć, że ma sprzątac i tyle! Wiem jak wkurza syf w mieszkaniu bo mnie też ciężko leżeć jak widzę, że wypadałoby posprzątać. No ale tak jak piszą dziewczyny są rzeczy ważne i wazniejsze.

Co do tych skurczy to pewnie i tak każda inaczej to odczuwa i nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to jak one mają wyglądać. Zwłaszcza, że z tego co widzę to każda ma jakieś inne. Grunt to nie przegapić porodu :P

JagoodkaK lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ