WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dobrnęłam dzisiaj do 9 miesiąca i zaczynam 36 tydzień. Nie myślałam że dotrwam do tego momentu, to wszystko dalej jest dla mnie takie nierealne.

anulka81, Migotka22, stardust87, betinka, BlackLuna, Fipsik, magdzia26, verynice, dba lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

No takie rzeczy to od razu lepiej nastawiają z rana. Krzyś jest przepiękny. Aż Ci zazdroszczę :) Wypoczywaj teraz i zajmuj się swoim skarbem!

W ogóle to skoro mamy pierwsze foto na wrześniówkach to znaczy, że zaczyna się dziać. Teraz pewnie co chwilę ktoś będzie się rozpakowywał.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej ze sporo nas tutaj wiec myśle ze codziennie jakieś nowe emocje przed nami :-)

Dziewczyny co do ciazy donoszonej to u mnie juz? Czy dopiero za tydzien?

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Tym bardziej ze sporo nas tutaj wiec myśle ze codziennie jakieś nowe emocje przed nami :-)

Dziewczyny co do ciazy donoszonej to u mnie juz? Czy dopiero za tydzien?

Za tydzień. Tak jak ja.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Wszystkie tu czekalysmy na Krzysia! Gratuluję gorąco! A synek przepiekny musisz być bardzo szczęśliwa ;) jak tatuś? Pewnie nie może się oderwać od synka. A jak się czujecie? Żadnych oznak wcześnikaczka
    ? Waga imponująca;) no i jak Twoje samopoczucie? Aż nie wierzę ze juz się zaczęło i niedługo wszystkie będziemy miały swoje maluszki ;)

A tak wogóle to dzień dobry wszystkim ;)

Pisałyscie o luteinie. Mi gin mówił ze mam brać do 36 tygodnia. Ale nie zapytałam czy od razu odstawic czy stopniowo. Jak wy macie zamiar robić? Ciekawa jestem czy nie przenosimy na niej ;) bo szyjka szybko mi się skracala a teraz na luteinie wręcz wydłużyła 3 mm

ja odstawilam od razu.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia Krzys jest slicznym robaczkiem! :D Masz juz swoj skarb to teraz odpoczywajcie i cieszcie sie soba :)
    A tak wgl to dzien dobry :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jeszcze raz ogromne gratulację!!! :D
    Krzyś jest przesłodki <3

Jovi jak wczoraj napisałaś o tej krwi to przypomniała mi się Pekinka z sierpniówek, która zobaczyła nitki krwi i niedługo po tym urodziła

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Mamusie kochane mam dla was niespodziankę od naszej Karolci :)

Wita wszystkie wrześniowe cioteczki, życzy udanego dnia i przesyła zdjęcie swojego skarba poznajcie Krzysia :D

77610f6373f0f25bmed.jpg

bez uroczku, przystojniak z niego jak się patrzy :)
    jejciu, prześliczny! :D gratuluję Karola jeszcze raz :D

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to się witam w 38 tygodniu! Ciąża donoszona wg belly :D ciekawe co na to moja gin w poniedziałek. Pewnie ostudzi moje nadzieje i powie, że donoszona za tydzień będzie :P

Paula55, Migotka22, le'nutka, magdzia26, verynice lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola śliczny ten Twój synuś! Aż Ci zazdroszczę, że możesz go już przytulić :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Słuchajcie, normalnie całą noc mi się Krzyś śnił! Tak go mega przeżywam :D Jest supersłodki, jaki ma dzióbek!!!

Gratuluję Dziewczynki nowych pełnych tygodni! No to teraz maszyna poszła w ruch! :)

Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwn doberek :)

Alez pieknie sie dzien zaczyna widokiem naszego kochanego - karolinego malenstwa :) cudo jak sie patrzy :) do wycalowania :)
    Az mi lezka poplynela ze wszystko sie dobrze skonczylo :P
    Karolus czekamy tu wszystkie na ciebie :)

A ja mam za soba kiepska noc :( i ja i misiek nie spalismy od 3 a on na 6 do pracy :/ bleee.
    Moze uda mu sie "uciec" z pracy i pojedziemy dzis w poszukiwaniu przwijaka i nosidla :)

No i witam sie w nowym tyg :) za tydz ciaza donoszona :) ale jaja :) haha.

stardust87, Migotka22 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ogroooomne gratulacje pięknego, zdrowego synka. Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze :):):)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wyobraźcie sobie, że u nas wczoraj byli teściowie z wizytą. U nas to dość niespotykana sytuacja bo oni tak bez okazji nie przychodzą. Oczywiście usłyszeliśmy, że po co nam tyle ubranek i innych rzeczy. No ale na to byliśmy przygotowani. Potem teściowa pośmiała się trochę z moich wielkich porządków (bo przecież generalne porządki robi się tylko na gwiazdkę). Potem poruszyła temat wigilii :P W sierpniu. U nas to temat dość drażliwy bo od 4 lat próbujemy zrobić jedną wielką wigilię u nas i na początku teściowa się nie zgadzała bo jeszcze ślubu nie było, a w zeszłym roku wymyśliła, że nie możemy zrobić u nas bo jej matka umarła w kwietniu i ona chce u siebie (też nie widzę związku). W zeszłym roku powiedziałam, że ostatni raz odpuszczam i w przyszłym roku jest u nas czy się to teściom podoba czy nie. No ale w międzyczasie brat męża ogłosił, że wigilia u nich bo dom kończą budować w tym roku. No i teściowa wczoraj mi oznajmiła, że tamci chcą wigilię u siebie. Nawet sobie nie wyobrażacie jak mnie to wkurzyło. Wiem, że głupota ale już chyba hormony szaleją i zrobiłam się nerwowa. Lekko podniesionym głosem oznajmiłam towarzystwu, że jak już mówiłam w zeszłym roku wigilia jest u nas, jak ktoś ma zyczenie to zapraszam a jak nie to niech sobie idą gdzie chca, ale ja i Kuba się nigdzie z domu nie ruszamy. Komu pasuje to przyjdzie a jak ktoś nie chce to ja płakać nad tym nie będę. Nawet mój mąż był w szoku bo nigdy nie odzywałam się tak do teściowej. No ale nie zamierzam ustąpić. Choćbym miała te święta sama w domu spędzić.

A jeszcze było mi przykro bo Kubuś strasznie się wiercił jak u nas byli i cały brzuch mi się ruszał. Chciałam to teściom pokazać ale olali zupełnie temat i nawet nie spojrzeli. Widać dla nich kopniaczki wnuczka to nic ciekawego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 10:19

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coś się zaczyna dziać aż się boje brzuch mnie strasznie boli skurcze mam mimo że rano wzięłam dwie nospy i dwa magnezy, mąż pakuje torbę do szpitala a ja leżę i liczę skurcze i czekam może przejdzie jak do pół godziny nic się nie zmieni to dzwonie do gina, mały się rusza normalnie tylko częściej mi twardnieje brzuch :-(

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzysiu jest prze słodki i do tego jaką czuprynkę już ma ;) Jakby posiedział w brzuchu to nie dość, że miałby 5kg, to jeszcze do fryzjera od razu trzeba by z nim iść :P

Io, to ja chyba jestem dziwna, bo też już myślę o wigilii. Nawet zaczęłam szukać przepisów, w których są potrawy bez kapuchy, grzybów i uczulających rzeczy.
    Tylko u nas jest na odwrót, to rodzice zawsze chcą, żebyśmy do nich przyjechali. Ja już powiedziałam mężowi, że w tym roku jesteśmy u nas, sami, we czwórkę, bo nie będę patrzyć jak inni wpieprzają kapustę z grzybami, a mi będzie ślina cieknąć :/
    A moje kopniak też wszyscy olewają. Podnieca się nimi tylko mąż, córka i moje kuzynki :(

A wczoraj przyjechała do nas moja babcia, jaka była mną zachwycona (ostatni raz widziałyśmy się pod koniec czerwca, bo potem leżałam w kółko) i pierwsze co to powiedziała "Ooo, jak ty pięknie wyglądasz kochanie i chyba brzuszek Ci opadł" O.o Także chyba coś jest na rzeczy :P

Ja też mam brać jeszcze do 37t luteinę, ale gin nie powiedziała jaką dawkę, więc najpierw sobie 2x2 zmieniłam na 2x1, a teraz już tylko rano 1 biorę i akurat na 7 dni mi jeszcze zostało :)

• Io Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - a sprawdzałaś czy Ci skurcze nie przechodzą po prysznicu? Regularne są? Mi w szpitalu mówili, żeby jechać jak są co 8-7 min. Specjalnie pytałam w razie czego.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło, że w nocy Mika i Paula urodziły, a mnie wzięli do szpitala, bo odeszły mi wody, ale nie chcieli zrobić cesarki, bo stwierdzili, że jest za wcześnie :P

Paula55 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś! I bardzo dobrze, że stanowczo powiedziałaś co i jak! A z Kubulkowym przewalankiem to przepraszam, ale świnie z nich :( Obrzydliwa taka zanieczulica. Ale nie martw się, Kochana, to oni tracą na swojej bezduszności <przytula>

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io ja mam problem z podniesieniem się z łóżka tak mnie boli na dole brzuch a jak wstałam to myślałam że zemdleje. Narazie mam skurcze 5-10-15-10-10 min.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ