Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kasias wrote:hej dziewczyny, mam pytanie... jak to jest z piciem herbaty w ciąży. Czy mogę spokojnie pić zwykłego Liptona?
-
Kochana, to to samo jest. I Lipton i saga to są czarne herbaty. Są 4 rodzaje herbat: czarna, zielona, czerwona i biała. I tzw "zwykła" to właśnie jest czarna.
kark lubi tę wiadomość
-
Kurcze, chciałbym już ten 7 miesiąc
te łóżeczka, szafeczki, wózeczki, ciuszki, laktatorki, staniki do karmienia
aż mi się morda sama cieszy jak o tym myślę
AnkaK, aleksa.wawa, Fipsik, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmalia82 wrote:Witam i miłego dnia zyczę.
Jagoda- trzymam kciuki z całych sił. Będzie dobrze, zobaczysz :&&&&&&&&&&&&
Ja sama z soba juz nie moge wytrzymać. Mam tak zboczone i wyuzdane sny ,że szok. Też tak macie?
Ja to sie czasem za glowe łapie jak mi sie cos przysniale i niemaz ma dziwne sny, to wszystko przez ten celibat
Ostatnio troche sobie "ulżyliśmy", potem w strachu bylam czy nie dostane krwawienia ale bylo ok
Emalia82 lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:Kurcze, chciałbym już ten 7 miesiąc
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie techniczne. Wchodze w ten swój kalendarz ciązy i po lewej stronie mam taka ramke (ktory tydzien itp). I mam napisane tydzien 9 pod spodem 8 tydz 4 dzien i jeszcze nizej wiek plodu 5 tydzien. Czy liczylyscie sobie moze wiek plodu czy ten detektor dobrze wskazuje?
-
stardust87 wrote:Kurcze, chciałbym już ten 7 miesiąc
Ja chcę doczekać do 20 tygodnia, podobno wtedy dopiero przechodzą niepowściągliwe wymioty ciężarnych -
Co do erotycznych snów to ja te je mam, czasem takie, że budzę się mokra tam na dole i od razu stres czy to przypadkiem nie krew. I zawsze okazuje się, że to tylko śluz:P
Aleksa, ja sobie wyliczałam i dobrze mi pokazuje. A co do nescafe to też jestem ciekawa co u niej, faktycznie dawno się nie odzywała.Emalia82 lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Ja bym teściową olała. Nie chce żreć? Niech nie żre. Niech se gada pod nosem. Twój dziwny mąż.. jak coś powie, wstań od stołu, idź do siebie. I tyle. Nauczą się, że też masz uczucia.
Po drugie, zobacz ile tutaj dziewczyn ma prawdziwe problemy. 4 poroniły, 4 kolejne leżące. Kilka z nas może mieć chore dziecko. TO SĄ PROBLEMY, a nie to, że teściowa nie chce obiadku zjeść. A niech se głodna chodzi, jej sprawa. Pomyśl, że możesz mieć o wiele gorzej i doceń to, co masz.
ale ja nigdy nie napisałam, ze mam gorzej. nigdy nie powiedziałam, ze im jest łatwo. nawet napisałam, że przy ich problemach az głupio mówico moich. wiem, jak mało wazne są przy tym. i wiem, ze mam wiele rzeczy z których moge sie cieszyc. ale są to kwestie które mnie osobiscie bolą i po prostu które chciałam wyrzucic z siebie, nigdzie nie mówiąc ze są ważniejsze czy ze nie mogłam miec gorzej! kazda jest inna, ja jestem bardzo wrazliwa i mnie takie rzeczy bolą i dobijają i nie umiem sie odciąć od tak. Ale nigdzie nie napisałam, że to są problemy takiej wagi jak utrata dziecka. czy to znaczy ze nie moge sie odezwac czy wygadac bo nie mam az takich problemów? -
kasias wrote:mi lekarz powiedział żebym nie piła zielonej i czerwonej, ale czytałam gdzieś na necie, że niby czarnej zwykłej też nie można hmmm
a czemu zielonej nie mozna? bo nie słyszałam nigdy. nie pije duzo, ale tak 2 zielone i 2 słabiutkie czarne sypane dziennie. taka dawka jest dopuszczalna czy każda dawka zielonej szkodzi?