X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Jak ja mezowi zaproponowalam zebysmy dobudowali jakies pomieszczenie do domu zawsze jeden pokoj wiecej chociazby dla dziecka jak podrosnie a on wlasnie podobnie mi odpowiedzial ze kiedys w 2 pokojach 6osobowa rodzina mieszkala i przezyli echh ale ja mu tlumacze ze wazne zebysmy my tez mieli swoj azyl

ale kiedys to nie dzis :) skoro macie mozliwosc to jak najbardziej :) uwierzcie ludzie tak przerabiaja swoje domy czasami nawet o głupie 10-15m2 to zawsze cos :) wiem bo sama robie takie projekty i sie dziwie ze im sie chce, ale teraz juz patrze na to od innym kątem :) wiec jak tylko mozecie to powiekszajcie!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Anda Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak dobrze mi się was czyta, że cały czas zamiast się uczyć, zerkam na forum. Już chciałam zamknąć kompa, ale przypomniałam sobie, że Jagooodka zaraz ma wizytę, więc czekam z niecierpliwością na wieści od niej i trzymam kciuki.

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    mi gin mówiła, że to jak kawa jest, też ma kofeiny trochę a do tego szkodliwa tiaminę więc jak już pijesz to Max 2 filiżanki (łącznie z kawą) i to bardzo słabą. Najbezpieczniejsze są owocowe.

ja piję rano kawę ale połowa kawy a połowa mleka i raz dziennie małą filiżankę zielonej herbaty z cytryną. Kawę muszę wypić bo wstaje o 4:40 bo od 6 zaczynam pracę i bym bez kawy chyba usnęła twarzą w klawiaturze :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ale kiedys to nie dzis :) skoro macie mozliwosc to jak najbardziej :) uwierzcie ludzie tak przerabiaja swoje domy czasami nawet o głupie 10-15m2 to zawsze cos :) wiem bo sama robie takie projekty i sie dziwie ze im sie chce, ale teraz juz patrze na to od innym kątem :) wiec jak tylko mozecie to powiekszajcie!
    wlansie ja mu tez to tlumacze ale on chyba zywi nadzieje ze jego braciszek sie wyprowadzi wtedy to na luzie sie pomiesmy nawet z 2 dzieci

uanndqk36vjen8uu.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, jesteście wspaniałe. a wiele z waszych odpowiedzi na prawde mi pomogły i dodały sił. całuję i dziękuję :)

a co do herbat to ja jestem inna. uwielbiam praktycznie wszystkie a rooibos znieść nie moge zadnego smaku. Ma w sobie cos co odrzuca i juz. ale dzięki za wytłumaczenie z zieloną herbatą, ogranicze do 1 dziennie. a do miętowej są moze jakies przeciwskazania?

AnkaK lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja piję rano kawę ale połowa kawy a połowa mleka i raz dziennie małą filiżankę zielonej herbaty z cytryną. Kawę muszę wypić bo wstaje o 4:40 bo od 6 zaczynam pracę i bym bez kawy chyba usnęła twarzą w klawiaturze :D
    tez wstaje ok 5 i poranek bez kawy jest straszny :D ja właśnie zieloną ją zastąpiłam, nie to samo, ale kawy z mlekiem nie lubie, niedobrze mi po niej, a czarną wolałam odstawic zupełnie. więc jakos próbuje się na zielonej dobudzic, tez lekko pobudza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 14:55

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także uważam, że to jest forum ogólne dla wrześniowych mamusiek i mamy prawo wypowiadać się o wszystkim; o dolegliwościach ciążowych, naszych uczuciach, planach, ciuszkach, kosmetykach i problemach czy to zdrowotnych czy rodzinnych (jeśli tylko któraś ma ochotę się wyżalić).

JagoodkaK, czekamy na wieści i trzymamy kciuki żeby z dzidzią było o.k.! :)

My z Mężem po przeprowadzce będziemy mogli zrobić osobny pokoik dla maleństwa, ale na noc raczej będzie spało z nami w pokoju. Tak mi się jakoś wydaje, że wtedy jest bezpieczniej, nie wiem, może się mylę...
    Kolor ścian, hmm... myślałam o czymś neutralnym, kolor kremowy, delikatnie żółty w jakieś dziecięce wzory.

Z newsów rodzinnych: mój teść chyba niezbyt cieszy się z dzidziusia :P i przy każdej rozmowie ewidentnie to okazuje. Traktuje maleństwo chyba w kategoriach "wpadki", chociaż trochę się o nie staraliśmy. Mówi się trudno, płakać nie będę, on nie będzie mi planował rodziny, aczkolwiek nie jest to miłe uczucie :/

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Też zawsze piłam rano - taki mój rytuał :) ale odkąd mnie mdli to jakoś nie mam ochoty.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiłam się tą zieloną herbatą bo praktycznie tylko ją pijam i to jakieś 4-5 razy dziennie. Jakoś wydawało mi się że czarnej nie można za dużo pić i kawy. Cóż jest jeszcze owocowa.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki ogladacie czasami "Polozne" na TVN Style?

uanndqk36vjen8uu.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    tez wstaje ok 5 i poranek bez kawy jest straszny :D ja właśnie zieloną ją zastąpiłam, nie to samo, ale kawy z mlekiem nie lubie, niedobrze mi po niej, a czarną wolałam odstawic zupełnie. więc jakos próbuje się na zielonej dobudzic, tez lekko pobudza :)

ja zawsze piłam kawę z mlekiem, ale ostatnio zauważyłam że jakby smaki mi się zmieniły bo już nie smakuje mi tak kawa tak jak zawsze. Ale cóż małą kawkę sobie wypiję bo mam niskie ciśnienie i wtedy jak trup bym chodziła, jeszcze jak nie byłam w ciąży i napiłam sie dwóch kaw to moje ciśnienie wynosiło np. 90/58...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    A tak z innej beczki ogladacie czasami "Polozne" na TVN Style?
    Zdarza się. Ale prawie codziennie oglądam "porodówkę" na TLC. Właściwie o tym samym :)

• Patu Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja zawsze piłam kawę z mlekiem, ale ostatnio zauważyłam że jakby smaki mi się zmieniły bo już nie smakuje mi tak kawa tak jak zawsze. Ale cóż małą kawkę sobie wypiję bo mam niskie ciśnienie i wtedy jak trup bym chodziła, jeszcze jak nie byłam w ciąży i napiłam sie dwóch kaw to moje ciśnienie wynosiło np. 90/58...

ja takie miałam przed ciążą. 90/55 czasem nawet 85/50. a od ciąży super wzorowe. 120/70. nie wiem czemu ale zmiana niezła :D ginekolog sie śmiał ze ciąża słuzy mi zdrowiu

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam juz zakupione od dawna dwa kolory do pokoiku, wtedy jeszcze nie myslalam kategoriami ze bedzie tam dzidzia - fiolet i szary... wiec szary chyba sobie zamienie na jakis bardziej "żywy" :) niestety najpierw trzeba przesunąć drzwi a do tego dobrze by bylo jakby się cieplej zrobiło oj nie chce nawet myslec jak mamy wszystko remontowac :/ wiedziałam że w końcu to nastąpi ale jakoś nam sie nie spieszyło, woleliśmy podróżować po świecie niż mieć ładne nowe meble :) ale teraz kuchnia lazienka pokoik do wymiany nie ma co juz odkladać! jejuuuu

64xp62y.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Zmartwiłam się tą zieloną herbatą bo praktycznie tylko ją pijam i to jakieś 4-5 razy dziennie. Jakoś wydawało mi się że czarnej nie można za dużo pić i kawy. Cóż jest jeszcze owocowa.
    Ja ostatnio pytałam ginekologa o kawę, to powiedział, że teraz nie powinnam jej pić, bo kształtuje się serduszko i kofeina może źle wpływać, w dalszej ciąży mówił, że trochę kawy nie zaszkodzi. Czarną herbatę piję 1-2 dziennie, staram się skupiać przede wszystkim na wodzie i sokach, ostatnio nawet Mąż zaczął mi je wyciskać ;) Od rooibos jakoś mnie odrzuca, ale może to dlatego, że mam tę o smaku miodowym, a ja za miodem nie przepadam.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ciśnienieniem ja mialam zawsze niskie, że dziwili się jak ja żyje ;) jak mnie ktoś podku*wił to miałam idealne :) nadal mam chyba niskie bo ogólnie na dworze sie zmniejsza i ja odziwo się lepiej czuję wiec cos w tym musi byc :)

a właśnie któraś poleci dobry ciśnieniomierz? w jakiejś rozsądnej cenie? bo kompletnie sie na tym nie znam :)

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ciekawe jak tam Jagoda, pewnie całą chodzi z nerwów.
    Zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży to strasznie mnie stresują wizyty u gina. Ostatnio przed wizytą rejestratorka zmierzyła mi ciśnienie i miałam 150/100 a normalnie mam książkowe 120/80.

• Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ja takie miałam przed ciążą. 90/55 czasem nawet 85/50. a od ciąży super wzorowe. 120/70. nie wiem czemu ale zmiana niezła :D ginekolog sie śmiał ze ciąża słuzy mi zdrowiu

chyba też zrezygnuje z kawy, i tak mi nie smakuje więc po co pić, ale boję się że jak zwłoki będę wyglądać

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Hmmm, a co do pokoiku, to my niestety będziemy musieli zrobić kącik dla maluszka, bo nie damy rady zrobić pokoiku... Zastanawiam się, czy by np. nie zrobić jakiejś przegrody czy parawanu, żeby małe miało jakąś prywatność :)

my tez bedziemy robili kącik :) mamy dość długi pokój i chyba go "podzielimy" na pol. Na środku pokoju postawimy (w poziomie nie w pionie) taki regalik z ikea i już bedzie wydzielone :) mam nadzieje ze jakoś to nam wyjdzie :)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi w jakich ilościach jecie owoce? ja ostatnio jak na więcej kiwi sobie pozwoliłam to wysypki dostałam :(

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ