X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Załóż wątek "zła teściowa" i tam sobie wyzywajcie do bólu

przepraszam, ze śmiałam powiedziec przez co płącze przez ostatnie tygodnie. nigdy więcej nic o sobie nie napisze, nie ma sprawy

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja chcę doczekać do 20 tygodnia, podobno wtedy dopiero przechodzą niepowściągliwe wymioty ciężarnych :(
    biedactwo. Wiem co przeżywasz, też poprzednio wymiotowalam jak głupia i w szpitalu pod kroplowka leżałam. Teraz na szczęście jest dużo lepiej - od tygodnia mam niewielkie mdłości i tylko raz wymiotowałam. Trzymaj się kochana i pij ile się da - mi woda z miodem i cytryna troszeńkę pomagała i woda gazowana i lody wodne typu kaktus.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi o to, że masz nie pisać o sobie. Ale całe litanie na jeden temat, w dodatku nie związany z forum? Są inne wątki i tam też można się udzielać , i zakładać nowe.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    a czemu zielonej nie mozna? bo nie słyszałam nigdy. nie pije duzo, ale tak 2 zielone i 2 słabiutkie czarne sypane dziennie. taka dawka jest dopuszczalna czy każda dawka zielonej szkodzi?
    z tą zieloną to do końca nie wiem, też coś zawiera co może szkodzić w dużych ilościach i jakieś tam witaminy podobno wyplukuje. I organizm wychładza podobno. Ale dziewczyny, nie dajmy się zwariować. Gin mi mówiła, że wszystko można Ale z umiarem oczywiście poza alk, prochami i lekami no i papierosami.
    No i surowym mięsem i rybami surowym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 14:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Kochana, to to samo jest. I Lipton i saga to są czarne herbaty. Są 4 rodzaje herbat: czarna, zielona, czerwona i biała. I tzw "zwykła" to właśnie jest czarna.

Jest jeszcze earl grey :) Dużo się od czarnej nie różni, ale jednak :D

Fipsik, nie rozumiem tego tekstu... Skoro możemy gadać o bluzach, pokoiku, lumpeksach, czy zboczonych snach to nie znaczy, że nie możemy pogadać o wstętnych teściowych. Po to jest ten wątek, żebyśmy mogły o WSZYSTKIM ze sobą pogadać. Jak Cię to wkurza, to poczekaj kilka godzin i przeleć wtedy strony i już :)

Zielona zmniejsza wchłanianie kwasu foliowego :)

hela, Zaczarowana, Monikkk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Nie chodzi o to, że masz nie pisać o sobie. Ale całe litanie na jeden temat, w dodatku nie związany z forum? Są inne wątki i tam też można się udzielać , i zakładać nowe.

Fipsik, bez przesadyzmu. Mnie np. denerwuje twoje użalanie się nad wymiotami. W pierwszej ciąży też żygałam żółcią, czasem w łóżku, bo nie zdążyłam wstać rano. A nie jechałam do szpitala i nie płakałam nikomu.

Każda ma swoje problemy, o wszystkich możemy pogadać. Ty gadasz o wymiotach, Patu o teściowej, a ktoś inny o krwawieniu. I już.

hela, Zaczarowana, verynice lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak herbatę chcecie pić a nie lubicie owocowych to polecam Rooibos czy jakoś tak się pisze. Smakuje podobnie do czarnej a jest polecana szczególnie kobietom w ciąży. Ma dużo żelaza, witamin i mikroelementów.

kark lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Fipsik, nie rozumiem tego tekstu... Skoro możemy gadać o bluzach, pokoiku, lumpeksach, czy zboczonych snach to nie znaczy, że nie możemy pogadać o wstętnych teściowych. Po to jest ten wątek, żebyśmy mogły o WSZYSTKIM ze sobą pogadać. Jak Cię to wkurza, to poczekaj kilka godzin i przeleć wtedy strony i już :)

earl Grey to też jest czarna herbata tylko z dodatkiem bergamotki. Niczym się od zwykłej czarnej nie różni poza aromatem. Swoją drogą jest cudowna :)

kark lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ze sie wtracam pomiedzy Patu a Fipsik ale fakt to formum dotyczy ciazy naszych dzieci ktore sa w brzuszkach ale na ciaze sklada sie nie tylko samo dziecko ale tez to co sie dzieje wkolo, teraz jestesmy jeszcze bardziej wrazliwe tak jak czasami nasi mezowie/partnerzy moga nas ranic co moze wplywac na nasze samopoczucie i w efekcie koncowym na dziecko tak sa tez inne osoby ktore zachodza nam za skore i uwazam ze kazda ma prawo sie i pochwalic i pozalic, moze Patu nie ma sie komu na ten temat pozalic ze jej tesciowa ingeruje w jej zycie w jej macierzynstwo a skoro jestesmy tutaj to dlaczego nie ma sie nam wygadac a jesli Fipsik Ciebie to nie interesuje to nie czytaj tego i bedzie ok.
    Bez urazy dla obu Babek:)

kark, Anda, hela, Zaczarowana, verynice, Monikkk lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • Quatriona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

kark popieram Cię w 100% trzeba pisać o tym co nas boli i co nas wkurza bo wtedy robi się lżej:) i możliwe że ktoś napisze nam coś nowego jakieś spojrzenie z innego punktu widzenia.

kark, AnkaK, Zaczarowana, assantea lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rooibos ma dużo smaków i nie zawiera teiny ;) Waniliowe, karmelowe, pomarańczowe, mandarynkowe, cytrynowe... Do wyboru do koloru :D

stardust87 lubi tę wiadomość

• Anda Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, nic się nie martw i pisz o czym masz ochotę. To jest wątek - wrześniowe mamusie - więc możemy pisać o tym co nam leży na sercu. Ja myślę, że czasami lepiej napisać coś na takim powiedzmy anonimowym forum i wyrzucić to z siebie, niż tłumić i potem wybuchać wobec męża czy teściowej. Szczerze nie zazdroszczę Ci tych układów. Babka ma poglądy jeszcze starsze niż moja babcia. Chyba wprowadziła taki "kult mężczyzny pracującego" - co trudno pogodzić z dzisiejszym sposobem życia i tym jak wyglądają układy w młodych małżeństwach. Życzę Ci abyś mogła jak najszybciej wyremontować tą waszą część mieszkania i odizolować się od niej. Bo jak na początku poukładasz swoje stosunki z mężem tak już będzie. A jak masz ochotę to pisz, pisz.... ja chętnie poczytam, a Fipsik może przewinąć, jeśli ją to irytuje...

hela, Quatriona, Zaczarowana lubią tę wiadomość

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popieram Was dziewczynki :) ja jak nie chcę czegoś czytać bo np zupełnie nie jestem w temacie wymiotów i mdłości to po prostu "rzucam" tylko pobieżnie okiem i lecę dalej :) bo lubię Was czytać :) każda ma swoje problemy i a nóż znajdzie się druga taka z podobnymi to wymieniamy się doświadczeniami niezależnie od tego czego to dotyczy ważne że dotyczy wrześniowych mamusiek i myślę że zakładanie dodatkowych tematów jest zbędne :)

Ps. Fipsik aj tam się czepiasz :P

miłego dzionka i dużo usmiechu kobitki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 14:37

kark, Zaczarowana lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, a co do pokoiku, to my niestety będziemy musieli zrobić kącik dla maluszka, bo nie damy rady zrobić pokoiku... Zastanawiam się, czy by np. nie zrobić jakiejś przegrody czy parawanu, żeby małe miało jakąś prywatność :)

A ja dziś odkryłam, że mam ochotę na kwaśne, ale zjem np. łyżeczkę ogórkowej albo sałatki z octem, to mnie mdli. Za to nie mam ochoty na słodkie, ale po słodkim mnie nie mdli... I już nie wiem, chyba to kobietka, bo niezdecydowana jak mamusia :D

stardust87, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do herbatek to ja piję prawie cały czas owocowe moje ulubione :)

64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Hmmm, a co do pokoiku, to my niestety będziemy musieli zrobić kącik dla maluszka, bo nie damy rady zrobić pokoiku... Zastanawiam się, czy by np. nie zrobić jakiejś przegrody czy parawanu, żeby małe miało jakąś prywatność :)

A ja dziś odkryłam, że mam ochotę na kwaśne, ale zjem np. łyżeczkę ogórkowej albo sałatki z octem, to mnie mdli. Za to nie mam ochoty na słodkie, ale po słodkim mnie nie mdli... I już nie wiem, chyba to kobietka, bo niezdecydowana jak mamusia :D
    no my tak samo zrobimy kacik bo brak pokoi bo mieszka z nami jeszcze moj "kochany "szwagier ale mysle ze i tak na poczatku lepiej miec dzidzie obok siebie

uanndqk36vjen8uu.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie kłóćmy się i nie obrażajmy. Hormony nam buzują i o awanturę nie ciężko :) piszmy o czym chcemy, o teściowych, wymiotach, snach erotycznych a nawet o herbatach :P a nóż którąś to interesuje. Tu jest tak miło i przyjemnie aż chcę się zaglądać. Mamy wsparcie i zrozumienie, nie psujmy tego :)

Quatriona, kark, verynice, Nelus lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam problem z kącikiem dla maleństwa, mamy dwa pokoje jeden typowo salon, narożnik gdzie śpią tylko goście bo średnio nadaje sie na codzienne lulanie... noi w drugim pokoiku mój mąż ma swoją cyberbazę (komp, monitory, biurko, drukarki itp) do tego wyrko na którym spimy i musimy upchac tu jeszcze łóżeczko i całą reszte bo nie wyobrażam sobie wywalać męża z całym sprzętem do salonu :/ gdzie i tak prędzej czy później będziemy musieli się tam przenieść jak maleństwo podrośnie. teraz dostrzegam że mało miejsca mamy tu a jak kiedys nasi rodzice w 4 osoby żyli na 50m2? podziwiam :)

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    no my tak samo zrobimy kacik bo brak pokoi bo mieszka z nami jeszcze moj "kochany "szwagier ale mysle ze i tak na poczatku lepiej miec dzidzie obok siebie
    pewnie że lepiej. My akurat w sypialni nie mamy miejsca na dzidzię więc będzie miała swój pokój od początku, ale tam będzie też łóżko więc zawsze któreś z nas będzie z człowiekiem na noc na początku.

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja mam problem z kącikiem dla maleństwa, mamy dwa pokoje jeden typowo salon, narożnik gdzie śpią tylko goście bo średnio nadaje sie na codzienne lulanie... noi w drugim pokoiku mój mąż ma swoją cyberbazę (komp, monitory, biurko, drukarki itp) do tego wyrko na którym spimy i musimy upchac tu jeszcze łóżeczko i całą reszte bo nie wyobrażam sobie wywalać męża z całym sprzętem do salonu :/ gdzie i tak prędzej czy później będziemy musieli się tam przenieść jak maleństwo podrośnie. teraz dostrzegam że mało miejsca mamy tu a jak kiedys nasi rodzice w 4 osoby żyli na 50m2? podziwiam :)
    Jak ja mezowi zaproponowalam zebysmy dobudowali jakies pomieszczenie do domu zawsze jeden pokoj wiecej chociazby dla dziecka jak podrosnie a on wlasnie podobnie mi odpowiedzial ze kiedys w 2 pokojach 6osobowa rodzina mieszkala i przezyli echh ale ja mu tlumacze ze wazne zebysmy my tez mieli swoj azyl

uanndqk36vjen8uu.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ