X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Załóż wątek "zła teściowa" i tam sobie wyzywajcie do bólu

przepraszam, ze śmiałam powiedziec przez co płącze przez ostatnie tygodnie. nigdy więcej nic o sobie nie napisze, nie ma sprawy

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja chcę doczekać do 20 tygodnia, podobno wtedy dopiero przechodzą niepowściągliwe wymioty ciężarnych :(
    biedactwo. Wiem co przeżywasz, też poprzednio wymiotowalam jak głupia i w szpitalu pod kroplowka leżałam. Teraz na szczęście jest dużo lepiej - od tygodnia mam niewielkie mdłości i tylko raz wymiotowałam. Trzymaj się kochana i pij ile się da - mi woda z miodem i cytryna troszeńkę pomagała i woda gazowana i lody wodne typu kaktus.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi o to, że masz nie pisać o sobie. Ale całe litanie na jeden temat, w dodatku nie związany z forum? Są inne wątki i tam też można się udzielać , i zakładać nowe.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    a czemu zielonej nie mozna? bo nie słyszałam nigdy. nie pije duzo, ale tak 2 zielone i 2 słabiutkie czarne sypane dziennie. taka dawka jest dopuszczalna czy każda dawka zielonej szkodzi?
    z tą zieloną to do końca nie wiem, też coś zawiera co może szkodzić w dużych ilościach i jakieś tam witaminy podobno wyplukuje. I organizm wychładza podobno. Ale dziewczyny, nie dajmy się zwariować. Gin mi mówiła, że wszystko można Ale z umiarem oczywiście poza alk, prochami i lekami no i papierosami.
    No i surowym mięsem i rybami surowym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 14:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Kochana, to to samo jest. I Lipton i saga to są czarne herbaty. Są 4 rodzaje herbat: czarna, zielona, czerwona i biała. I tzw "zwykła" to właśnie jest czarna.

Jest jeszcze earl grey :) Dużo się od czarnej nie różni, ale jednak :D

Fipsik, nie rozumiem tego tekstu... Skoro możemy gadać o bluzach, pokoiku, lumpeksach, czy zboczonych snach to nie znaczy, że nie możemy pogadać o wstętnych teściowych. Po to jest ten wątek, żebyśmy mogły o WSZYSTKIM ze sobą pogadać. Jak Cię to wkurza, to poczekaj kilka godzin i przeleć wtedy strony i już :)

Zielona zmniejsza wchłanianie kwasu foliowego :)

hela, Zaczarowana, Monikkk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Nie chodzi o to, że masz nie pisać o sobie. Ale całe litanie na jeden temat, w dodatku nie związany z forum? Są inne wątki i tam też można się udzielać , i zakładać nowe.

Fipsik, bez przesadyzmu. Mnie np. denerwuje twoje użalanie się nad wymiotami. W pierwszej ciąży też żygałam żółcią, czasem w łóżku, bo nie zdążyłam wstać rano. A nie jechałam do szpitala i nie płakałam nikomu.

Każda ma swoje problemy, o wszystkich możemy pogadać. Ty gadasz o wymiotach, Patu o teściowej, a ktoś inny o krwawieniu. I już.

hela, Zaczarowana, verynice lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak herbatę chcecie pić a nie lubicie owocowych to polecam Rooibos czy jakoś tak się pisze. Smakuje podobnie do czarnej a jest polecana szczególnie kobietom w ciąży. Ma dużo żelaza, witamin i mikroelementów.

kark lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Fipsik, nie rozumiem tego tekstu... Skoro możemy gadać o bluzach, pokoiku, lumpeksach, czy zboczonych snach to nie znaczy, że nie możemy pogadać o wstętnych teściowych. Po to jest ten wątek, żebyśmy mogły o WSZYSTKIM ze sobą pogadać. Jak Cię to wkurza, to poczekaj kilka godzin i przeleć wtedy strony i już :)

earl Grey to też jest czarna herbata tylko z dodatkiem bergamotki. Niczym się od zwykłej czarnej nie różni poza aromatem. Swoją drogą jest cudowna :)

kark lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ze sie wtracam pomiedzy Patu a Fipsik ale fakt to formum dotyczy ciazy naszych dzieci ktore sa w brzuszkach ale na ciaze sklada sie nie tylko samo dziecko ale tez to co sie dzieje wkolo, teraz jestesmy jeszcze bardziej wrazliwe tak jak czasami nasi mezowie/partnerzy moga nas ranic co moze wplywac na nasze samopoczucie i w efekcie koncowym na dziecko tak sa tez inne osoby ktore zachodza nam za skore i uwazam ze kazda ma prawo sie i pochwalic i pozalic, moze Patu nie ma sie komu na ten temat pozalic ze jej tesciowa ingeruje w jej zycie w jej macierzynstwo a skoro jestesmy tutaj to dlaczego nie ma sie nam wygadac a jesli Fipsik Ciebie to nie interesuje to nie czytaj tego i bedzie ok.
    Bez urazy dla obu Babek:)

kark, Anda, hela, Zaczarowana, verynice, Monikkk lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • Quatriona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

kark popieram Cię w 100% trzeba pisać o tym co nas boli i co nas wkurza bo wtedy robi się lżej:) i możliwe że ktoś napisze nam coś nowego jakieś spojrzenie z innego punktu widzenia.

kark, AnkaK, Zaczarowana, assantea lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rooibos ma dużo smaków i nie zawiera teiny ;) Waniliowe, karmelowe, pomarańczowe, mandarynkowe, cytrynowe... Do wyboru do koloru :D

stardust87 lubi tę wiadomość

• Anda Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, nic się nie martw i pisz o czym masz ochotę. To jest wątek - wrześniowe mamusie - więc możemy pisać o tym co nam leży na sercu. Ja myślę, że czasami lepiej napisać coś na takim powiedzmy anonimowym forum i wyrzucić to z siebie, niż tłumić i potem wybuchać wobec męża czy teściowej. Szczerze nie zazdroszczę Ci tych układów. Babka ma poglądy jeszcze starsze niż moja babcia. Chyba wprowadziła taki "kult mężczyzny pracującego" - co trudno pogodzić z dzisiejszym sposobem życia i tym jak wyglądają układy w młodych małżeństwach. Życzę Ci abyś mogła jak najszybciej wyremontować tą waszą część mieszkania i odizolować się od niej. Bo jak na początku poukładasz swoje stosunki z mężem tak już będzie. A jak masz ochotę to pisz, pisz.... ja chętnie poczytam, a Fipsik może przewinąć, jeśli ją to irytuje...

hela, Quatriona, Zaczarowana lubią tę wiadomość

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popieram Was dziewczynki :) ja jak nie chcę czegoś czytać bo np zupełnie nie jestem w temacie wymiotów i mdłości to po prostu "rzucam" tylko pobieżnie okiem i lecę dalej :) bo lubię Was czytać :) każda ma swoje problemy i a nóż znajdzie się druga taka z podobnymi to wymieniamy się doświadczeniami niezależnie od tego czego to dotyczy ważne że dotyczy wrześniowych mamusiek i myślę że zakładanie dodatkowych tematów jest zbędne :)

Ps. Fipsik aj tam się czepiasz :P

miłego dzionka i dużo usmiechu kobitki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 14:37

kark, Zaczarowana lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, a co do pokoiku, to my niestety będziemy musieli zrobić kącik dla maluszka, bo nie damy rady zrobić pokoiku... Zastanawiam się, czy by np. nie zrobić jakiejś przegrody czy parawanu, żeby małe miało jakąś prywatność :)

A ja dziś odkryłam, że mam ochotę na kwaśne, ale zjem np. łyżeczkę ogórkowej albo sałatki z octem, to mnie mdli. Za to nie mam ochoty na słodkie, ale po słodkim mnie nie mdli... I już nie wiem, chyba to kobietka, bo niezdecydowana jak mamusia :D

stardust87, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do herbatek to ja piję prawie cały czas owocowe moje ulubione :)

64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Hmmm, a co do pokoiku, to my niestety będziemy musieli zrobić kącik dla maluszka, bo nie damy rady zrobić pokoiku... Zastanawiam się, czy by np. nie zrobić jakiejś przegrody czy parawanu, żeby małe miało jakąś prywatność :)

A ja dziś odkryłam, że mam ochotę na kwaśne, ale zjem np. łyżeczkę ogórkowej albo sałatki z octem, to mnie mdli. Za to nie mam ochoty na słodkie, ale po słodkim mnie nie mdli... I już nie wiem, chyba to kobietka, bo niezdecydowana jak mamusia :D
    no my tak samo zrobimy kacik bo brak pokoi bo mieszka z nami jeszcze moj "kochany "szwagier ale mysle ze i tak na poczatku lepiej miec dzidzie obok siebie

uanndqk36vjen8uu.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie kłóćmy się i nie obrażajmy. Hormony nam buzują i o awanturę nie ciężko :) piszmy o czym chcemy, o teściowych, wymiotach, snach erotycznych a nawet o herbatach :P a nóż którąś to interesuje. Tu jest tak miło i przyjemnie aż chcę się zaglądać. Mamy wsparcie i zrozumienie, nie psujmy tego :)

Quatriona, kark, verynice, Nelus lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam problem z kącikiem dla maleństwa, mamy dwa pokoje jeden typowo salon, narożnik gdzie śpią tylko goście bo średnio nadaje sie na codzienne lulanie... noi w drugim pokoiku mój mąż ma swoją cyberbazę (komp, monitory, biurko, drukarki itp) do tego wyrko na którym spimy i musimy upchac tu jeszcze łóżeczko i całą reszte bo nie wyobrażam sobie wywalać męża z całym sprzętem do salonu :/ gdzie i tak prędzej czy później będziemy musieli się tam przenieść jak maleństwo podrośnie. teraz dostrzegam że mało miejsca mamy tu a jak kiedys nasi rodzice w 4 osoby żyli na 50m2? podziwiam :)

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    no my tak samo zrobimy kacik bo brak pokoi bo mieszka z nami jeszcze moj "kochany "szwagier ale mysle ze i tak na poczatku lepiej miec dzidzie obok siebie
    pewnie że lepiej. My akurat w sypialni nie mamy miejsca na dzidzię więc będzie miała swój pokój od początku, ale tam będzie też łóżko więc zawsze któreś z nas będzie z człowiekiem na noc na początku.

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja mam problem z kącikiem dla maleństwa, mamy dwa pokoje jeden typowo salon, narożnik gdzie śpią tylko goście bo średnio nadaje sie na codzienne lulanie... noi w drugim pokoiku mój mąż ma swoją cyberbazę (komp, monitory, biurko, drukarki itp) do tego wyrko na którym spimy i musimy upchac tu jeszcze łóżeczko i całą reszte bo nie wyobrażam sobie wywalać męża z całym sprzętem do salonu :/ gdzie i tak prędzej czy później będziemy musieli się tam przenieść jak maleństwo podrośnie. teraz dostrzegam że mało miejsca mamy tu a jak kiedys nasi rodzice w 4 osoby żyli na 50m2? podziwiam :)
    Jak ja mezowi zaproponowalam zebysmy dobudowali jakies pomieszczenie do domu zawsze jeden pokoj wiecej chociazby dla dziecka jak podrosnie a on wlasnie podobnie mi odpowiedzial ze kiedys w 2 pokojach 6osobowa rodzina mieszkala i przezyli echh ale ja mu tlumacze ze wazne zebysmy my tez mieli swoj azyl

uanndqk36vjen8uu.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ