X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Paula, chyba wlasnie sportowy kupie na noc, bo to jest obrzydliwe :/ Ja mam wkladki nie pamietam jakie, ale w staniku wygladaja malo atrakcyjnie...
    A z ksiedzem bardzo mi sie ppdoba Twoje podejscie! Moja dziolcha :)

Ach, przyslali mi z apteki wynalazek na rozstepy! Mam nadzieje,ze bedzie tak skuteczny, jak o nim mowia. Nawet podobno na stare blizny dziala po 3 mies, na rozstepy juz po 6 tyg jest efekt. Nazywa sie Cicatrix.

Mowie ci ten sportowy stanik jest super. Ja spie tylko w nim i gaciach od pizamy, w nocy tylko cyca wywale i karmie :)

A na rozstepy mama mi z pl przywiozla krem na istniejace rozstepy z pharmaceris ale jest malo wydajny. I teraz jak polecimy do pl to musze jeszcze cos kupic. Zaraz obczaje to co ty masz :)
    Wogole to musimy kupic lozeczko turystyczne i wanienke. A na miejscu pieluchy, chusteczki i wszystko do pielegnacji bo nie bede tego z tad wiozla. Wogole czeka nas mega wyprawa do tej Pl haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde.. Troche ten kremik kosztuje... Ciekawe czy bedzie skuteczny bo mojw rozstepy sa okropne :/
    Smaruje sie tym pharmaceris, bio oil, olejkiem migdalowym... Zastanawiam sie czy masci na blizny by cos pomogly...

Betinka a powiedz mi jak z rozmiarem dada?? Taki sam jak pampersa??
    Bo ja np zauwazylam ze u nas pieluchy z aldego 1 sa sporo mniejsze niz 1 pampersa.
    A jak jest promka to wyslala bym kogos zeby mi kupil :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie miałam was pytać co stosujecie na rozstępy i ujędrnianie po porodzie? Bo chce coś zakupić ale nie wiem co :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Mój mamy też w miarę spokojny aby przy kąpieli i zmiany pampersa płacze w niebogłosy. A karmić karmie piersią i nawet dobrze mi to chyba idzie bo nie jest w szpitalu dokarmiamy ani nic :-) chcę już do domu....

O rety to i u mnie jest płacz podczas kąpieli, a przy zmianie pieluszki to juz armagedon :(
    Nie mam pomyslu jak go przewijac zeby nie krzyczal. Czasem to sie tak zaniesie ze az go zatyka na kilka sekund :( serce mi wtedy krwawi :(

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, a ja nie zdążę dady wypróbować i się promocja skończy :( I teraz nie wiem kupować czy nie kupować? Ehh.

U nas pogoda do d.. duszno strasznie, padać będzie. Ciśnienie i puls mi się obniżyły masakrycznie i ledwo łażę. A tu pranie, sprzątanie, wieczorem muszę się sobą zająć. I coś dobrego dziś ostatni dzień zjeść :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ziedobry!
    TYSIA, gratulacje!!!!!!!! No i... Wesolych Swiat!

Diabla, padlam jak przeczytalam o Waszym eksperymencie :D Ale Sab jedt magiczny, mlody jak w nocy zasadzil baczora, to uslyszalam jak po sprezynach sie nioslo ;)

Ale ten brzuszek to jest jakas masakra!!! Dopoki krople dzialaja, to Mati spi jak aniol. Od 22 do 10 spokojnie, ale jak tylko przestaja to placze tak,ze nawet cycek go nie uspokaja.
    A w nocy dzisiaj sie najadl jak bak i nie odbil... puscil z tej okazji takiego pawia, ze mial go na czapce, rekach, lozku i jeszcze mi sie oberwalo.

A sluchajcie, macie jakis patent na cieknace cyce? Ja juz szalu dostaje, ciagle musze prac koszule nocne, bo bez przerwy zalane po pas! Jak mlody je z jednego, to drugi musze przykrywac pieluszka tetrowa, bo mi cieknie strumieniem! :( W staniku nie dam rady spac, bo mnie tak bola sutki, ze w dzien mi trudno wytrzymac w tej zbroi :/ Mam wrazenie,ze mi kisna w nim i jesscze pod wkladkami. Masakra, ciagle ciekna!

betinka - ja śpię w koszulce i staniku sportowym, a do stanika wkładam wkłądki laktacyjne i jest ok. Jak karmię jednym cycem to drugi jest schowany w biustonoszu i jest ok.

A tak w ogóle to witam się niedzielnie:) I UWAGA!!! Byliśmy dziś w kościele:D:D Mały był grzeczny jak Aniołek, normalnie jestem z niego dumna:D I na 11 by jeden chrzest a dziewczynce rodzice nadali imię Zołi (nawet nie wiem jak to się piszę:P)

My Filipa chrzcimy 12 października, pogoda będzie jeszcze w miarę więc będzie spoko, Planujemy 25 osób i obiad będzie w restauracji - 3 cieple dania, 6 przystawek, napoje i ciasto za 80 zł od osoby. Dodatkowo dokupimy alkohol i będzie git:)

Co do brzuszka to faktycznie jest tak, że kolki są spowodowane niedojrzałością układu pokarmowego dziecka a nie zła dietą matki, także spokojnie, do 4 miesiąca wszystkie kolki powinny minąć :P (ale Was pocieszyłam, nie ma co)

Filipo śpi w łóżeczku i w dzień i w nocy, jak nie śpi to biorę go na nasze łóżko i z nim gadam, śpiewam mu, troszkę noszę i przytulam, ale nie za dużo. Jak jest spokojny a ja mam coś do zrobienia to kładę go do łóżeczka i tam sam się sobą zajmuje - najczęściej ogląda swoje łapki:P

Na chrzest kupię mu w prezencie mega wypasioną karuzelę do łóżeczka więc będzie oglądał też karulezkę:)

Idę dalej Was nadrabiać:)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na chrzcinach zadnego alkoholu oprocz winka do obiadu nie bedzie :)
    Tak zdecydowalismy gdyz jest to dzien naszego synka :)

magdzia26, EmiBam lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie czy pieluche zmieniacie przed karmieniem czy po karmienu?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie po bo w trakcie moj wali kupska jak marzenie :) i baczki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    U nas na chrzcinach zadnego alkoholu oprocz winka do obiadu nie bedzie :)
    Tak zdecydowalismy gdyz jest to dzien naszego synka :)

Ale będzie wino. U nas z racji imprezy dziecięcej żadnego alkoholu nie będzie. Tak samo na urodzinach.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie na lampke wina sie zdecydowalismy zeby wzniesc symboliczny toast :)
    Poza tym nawet na mszy wino jest symbolika wiec dlatego :)

Napewno zadnej wódy czy inny uperelow nie bedzie :) taka nasza decyzja a kazdy robi jak uwaza :)

magdzia26, Fipsik lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    dziewczyny powiedzcie czy pieluche zmieniacie przed karmieniem czy po karmienu?

Ja przed żeby za bardzo maluszkiem nie ruszać po jedzeniu bo może zwymiotować.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to ja bym musiala i przed i po zmieniac bo nie chce zeby potem moje dziecie w kupie lezalo :)
    Jemu najlepiej sie robi w trakcie karmienia :) lobuz ;)
    A nie zdazylo mu sie ulac w czasie zmiany pieluszki wiec stosuje,y ta metode :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 14:07

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas akurat się ulewa a w czasie jedzenia to tylko pryczki idą. Czyli z każdym dzieckiem inaczej.

No i młody się wyspał, najadł a teraz to chyba do jutra spał nie będzie. :P W ogóle z tatusia przykładu nie bierze. ;) Najlepiej, że tatuś rozwalił się na kanapie, obok dzidka na kocu ułożyłam a sama ledwo się obok nich wcisnęłam :P

Moja mama mnie rozwala na łopatki. Mówię jej, że jedziemy dziś na zakupy z młodym bo ja mam dosyć zostawania z dzieckiem w domu. Zajmie nam to góra godzinę a dziecku się w sklepie nic nie stanie. A moja mama zdziwiona, że na taki ziąb z dzieckiem chce wychodzić. A u nas jest 20 stopni! To chyba do przyszłego lata się z domu mamy nie ruszać. A teściowa jakby wiedziała, ze do sklepu go zabieram to by na zawał padła.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo to ja nie mowie co by o mnie powiedziala.
    Maly od 2 tyg jezdzi z nami wszedzie :) po 1 tyg byl juz w galerii na zakupach i kawie w kawiarni z nami :)
    Wczoraj zaliczylismy muzeum transportu :)
    Tw mama uznala by nas pewnie za patologie :). :P

Kazde dziecko jest inne i to jest piekne. Ja uwielbiam czytac o waszych bablach bo wtedy widac jak sa indywidualne od samego poczatku :)
    Przeciez kazda z nas tez jest inna :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u nas obie babcie są strasznie przewrażliwione. Moja mama ostatnio dzwoniła do mnie, że za cienko ubieram młodego w domu bo ma tylko bodziaka i śpiochy a powinien mieć dwa długie rękawy. No i poza rożkiem to mam go kocem przykrywać. Zastanawiam się jakbym miała go zimą ubierać. Pewnie w kombinezonie mam go trzymać. A jak na spacer wychodzimy to ma mieć buzię przykrytą pieluszką tetrową, żeby wiatr na niego nie wiał. Jakby mama wiedziała, że czasami spacerujemy z odkrytą budką to by nas podusiła. Teściowa ochrzaniła nas że go na kanapie położyliśmy bez kocyka bo przecież tyłkami siadamy na tej kanapie. No i kolejnym tematem jest czapeczka. Mamy materiałowe i ciągle nam się obrywa, że za cienkie. No i jak centymetr ucha wystaje z czapeczki to już dziecko zapalenia płuc dostanie. Raz zapomnieliśmy czapeczki i mąż wracał do mieszkania po nią a moja mama nas ochrzaniła, że bez czapeczki to nawet na klatkę mamy nie wychodzić. Ogólnie nie ma dnia żeby się czegoś nie czepiały. :P
    W galerii też już z młodym byliśmy a jak za tydzień pogoda będzie to chciałam męża do manufaktury wyciągnąć na zakupy i kolację. Tylko mąż mi trochę marudzi, że z wózkiem do restauracji to problem. Ja się takimi rzeczami nie przejmuję. Najwyżej zrobi się miejsce albo wybierzemy tą restaurację gdzie się zmieścimy. Koleżankom też już zapowiedziałam, że następnym razem w kawiarni się umawiamy. Mama i tesciowa straszą mnie wirusami, ale ja myślę, że trochę bakterii młody musi złapać w końcu. Przecież nie będę go pół roku w domu trzymać.

Ja też lubię czytać o Waszych maluszkach i jakoś tak mi raźniej, że zawsze mogę Was o radę prosić i zapytać co wy robicie. To nieocenione wsparcie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Mowie ci ten sportowy stanik jest super. Ja spie tylko w nim i gaciach od pizamy, w nocy tylko cyca wywale i karmie :)

A na rozstepy mama mi z pl przywiozla krem na istniejace rozstepy z pharmaceris ale jest malo wydajny. I teraz jak polecimy do pl to musze jeszcze cos kupic. Zaraz obczaje to co ty masz :)
    Wogole to musimy kupic lozeczko turystyczne i wanienke. A na miejscu pieluchy, chusteczki i wszystko do pielegnacji bo nie bede tego z tad wiozla. Wogole czeka nas mega wyprawa do tej Pl haha :)
    Kochana, na rozstepy niestety taniocha nie poradzi :/ A ten moj i tak nie jest najdrozszy. W wiekszosci aptek kosztuje ponad 120zl, a ja dorwalam w aptece internetowej za uwaga.... 89zl! Kupilam 2 flaszki po 50ml bo mam do odratowania dwa poslady, kawalek ud i blizne po cc. Jak soe zdecydujesz, to dam Ci namiary :)

Namowilyscie mnie na stanik sportowy! Juz zamowikam na allegro, bo jeszcze chwila i byn sobie cycki poucinala ;)

Fipsik, wiekszosc z nas jest bardzo zadowolona z Dady, wiec moze warto zaryzykowac? Jest spora szansa, ze przypasuja Jagodowej dupce :)

A w ogole moj niespelna 17-dniowy syn Mateusz ma dzis swoje pierwsze imieniny! Swietuje tak upojnie, ze jak tylko spocony puscil cyca, to zapodal na mnie kwiecistego belcika

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja mama tylko marudzi ze trzymam malego na rekach bez jak ona to mowi "becika" :) ona malego inaczej nie wezmie na rece :P
    A to ze maly za lekko ubrany to tez bylo. Ale ja jej powiedzialam ze tu (w uk) inaczej sie do dzieci podchodzi. Zreszta sama widziala noworodki na dworze w spacerowce bez czapek i z krotkimi rekawami podczas gdy my w bluzach bylismy :)

Ale na wiecej jej nie pozwalam sie wtracac :) bez przesady :)

My bylismy juz w restauracji i kawiarni. Z. Wozkiem :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski, czesc brzuchatki :)
    Gratuuje nowo rozpakowanym :)

Dziewczyny staram sie was czytac na bieżąco bo sporo dobrych rad dajecie :)
    Np z tym karmieniem jest u mnie coraz lepiej tzn laktacja sie rozkreca jak zrobie sobie masaż cycka przed podaniem i w trakcie karienia. Oczywiscie daleko mi do was jak piszecie ze mleko tryska az ciuchy zalew... ale jutro kupie sobie juz ten specyfik co polecalyscie i zobaczymy co sie bedzie dzialo. Bede walczyc o mleko do upadlego :)
    Poki co karmimy mm co 3-4 h i miedzy czasie dokarmiam cycem.

Mam pytanie czy wasze maluchy jak mialy po 1 tydz to tez tylko spaly i jadly?
    Moj jak zje to zaraz zasypia i kurde nie ma z nim zadnej "zabawy" :( Dzis rano jedynie ok 30 min nie spal ani nie chcial jesc to z nim pogadalam troche ale chyba przynudzalam bo tez zasnal i ooo
    A dobudzić go na jedzenie to jakas masakra :/ Jak sam sie nie obudzi z glodu to inaczej na spiocha ale to bez wiekszego sukcesu :(

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możliwe jest żebym miała bolesne skurcze bez napinania brzucha? Boli mnie brzuch jak na okres tyle że brzuch się nie stawia.

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
‹‹ 2066 2067 2068 2069 2070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ