Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Doti My planujemy chrzciny na 16 listopada (w poniedzialek idziemy juz zalatwiac) u Nas tez bedzie sporo gosci ale my mamy duzo miejsca w domu wiec robimy w domu bo szczerze mowiac na lokal Nas nie stac jak licza sobie srednio 70-100zl za osobe a u Nas bedzie okolo 40 osobhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
My będziemy chrzcić dopiero w okolicach kwietnia. Chciałabym, żeby młody już siedział. Chrzciny robimy w restauracji i pewnie na około 50-60 osób, bo rodzinę mamy dużą i ogólnie uwielbiamy takie rodzinne imprezy. U nas nie będzie to wielki koszt bo restauracja należy do kuzyna męża więc pewnie zapłacimy tylko za produkty. No i chcielibyśmy chrzcić w sobotę.
-
Karolina - a interesuje go to mata? My kupiliśmy karuzelę ale poza muzyką to młody ma ją gdzieś.
Cieszę się, że nie tylko ja nie noszę ciągle mojego dziecka. Oczywiście nie planuję go zostawiać cały czas samego bo jak nie muszę nic robić to leży koło mnie na kanapie i też go zaczepiam. No ale nie da się ciągle nim zajmować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 11:02
-
Lo ja Ci nie powiem ze swojego doświadczenia jeszcze ale z tego co czytałam to maluszkowi tez trzeba dać szansę żeby mógł się chwilę sam sobą zająć wtedy najlepiej na kocyk albo na mate i takie maleństwo tez umie się pobawić a jak mu się znudzi to na pewno da znać
na pewno nie powinno się go przyzwyczajać do ciągłego noszenia bo to się na tobie mocno zemsci i za chwilę nawet do wc nie pójdziesz...
Io, Fipsik lubią tę wiadomość
-
Dodi my chcemy chrzcic pomiedzy swietami bn a ńowym rokiem. Myslimy o 28 grudnia jak bedziemy w Polsce.
Bedziemy miec ok 30 os wiec nie bede sie z tym uganiac w domku. Poza tym karmiac ńie wyobrazam sobie obslugiwac gosci i latac z cyckiem
Wogole to myslimy zrobic tak jak brat T. Wynajac sale a reszte przygotuje mama, tesciowa, babcia i ciotki
Poza tym bedzie po swietach wiec i ciast bedzie milion i wszystkiego
Wynajmie y jakies kelnerki i bedzie
-
Ziedobry!
TYSIA, gratulacje!!!!!!!! No i... Wesolych Swiat!
Diabla, padlam jak przeczytalam o Waszym eksperymencieAle Sab jedt magiczny, mlody jak w nocy zasadzil baczora, to uslyszalam jak po sprezynach sie nioslo
Ale ten brzuszek to jest jakas masakra!!! Dopoki krople dzialaja, to Mati spi jak aniol. Od 22 do 10 spokojnie, ale jak tylko przestaja to placze tak,ze nawet cycek go nie uspokaja.
A w nocy dzisiaj sie najadl jak bak i nie odbil... puscil z tej okazji takiego pawia, ze mial go na czapce, rekach, lozku i jeszcze mi sie oberwalo.
A sluchajcie, macie jakis patent na cieknace cyce? Ja juz szalu dostaje, ciagle musze prac koszule nocne, bo bez przerwy zalane po pas! Jak mlody je z jednego, to drugi musze przykrywac pieluszka tetrowa, bo mi cieknie strumieniem!W staniku nie dam rady spac, bo mnie tak bola sutki, ze w dzien mi trudno wytrzymac w tej zbroi
Mam wrazenie,ze mi kisna w nim i jesscze pod wkladkami. Masakra, ciagle ciekna!
Tysia87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Paula55 wrote:Wogole to jak za tydz w pon polecimy do Polski to musimy z ksiedzem pogadac i najpierw poprosic o chrzciny a zaraz potem o udzielenie slubu w przyszlym roku haha. Ciekawe jak zareaguje
I co powie na imie :phttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Io wrote:Karolina - a interesuje go to mata? My kupiliśmy karuzelę ale poza muzyką to młody ma ją gdzieś.
Cieszę się, że nie tylko ja nie noszę ciągle mojego dziecka. Oczywiście nie planuję go zostawiać cały czas samego bo jak nie muszę nic robić to leży koło mnie na kanapie i też go zaczepiam. No ale nie da się ciągle nim zajmować.sa dni ze wyciaga raczki do zabawek a sa dni ze lezy i nawet nie spojrzy
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Betinka ja ci nic nie doradze kochana bo ja jak karmie to wdrugim cycku mam wkladkei ona taka potem mokra ze szok.
Poza tym nawet z tego cycka co mlody je to jak pociagnie a mu wyoadnie to mamy potopja zalana on zalany i tryska mleko jak z kranu
Tyle ze ja spie w staniku sportowym w wkladkami... Nie dam rady inaczej. Tez mnie suty bola i mam wrazenie ze cala wale mlekiem mimo ze wkladki regularnie wymieniam
Aaa no i polecam tak jak Nelus wkladki J&J!!! Sa super. Idealnie wpasowuja sie w cyca. Leza na miejscu i nawet maja imitacje sutka wiec nie widac ze nosi sie "pampersa"
-
betinka wrote:A on jakis normalny jest? Zeby Was nie wyklnal ze bezboznicy bez slubu dziecko na lewo sobie zrobiky w grzechu
A tak serio. Jak sie tylko skrzywi to niech spierdala!!! Łaski mi nie robi. To jest jego zasrany obowiazek bo dziecko niczemu winne i dziecku chrztu odmowic nie moze. A jak sprobuje to pojdziemy do innej parafi bo łasych na kase u nas sporobetinka, dba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzien dobry
my pospalismy sobie.. tzn, ja obudzilam juz wczesniej ,posiedzialam do 7 w kimke i w sumie o 11 wstalismysniadanko, wlasnie poprawilam twixem - masakra
My pewnie chrzciny planujemy po Nowym Roku jakos. Dla najblizszej rodziny.
Dokladnie jeszcze nie myslelismy gdzie, co i jakale latac od kuchni do kuchni tez nie mam zamiaru
wiec albo jakas kucharka, albo niedrogi catering.
Madzia, jak ja Cie rozumiem z tym lataniem do wc. Wczora sama do siebie klnelam (ups)bo nie zdarze sie usadowic, posiedzec i obejrzec spokojnie tv ja juz na kibelku. No i duzo pije bo ostatnio strasznie jestem spragniona. Duzo pije herbaty z cytryna i wody. Jakbym na jakiejs saharze byla i nigdy na oczy nie widziala
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Lo mocno trzymam
ja koncze tatara.jem go juz pol h bo tak sie delektuje haha
Majeczko no my tez myslelismy o cateringuale mama wybila mi z glowy bo mamy tak duza rodzinke ze jak ciotki, babcie zrobia po placku i salatce to bedziemy to jesc przez tydz pozniej
Wogole u nas w rodzinie jest tak ze sie organizuje imieniny.... I wtedy siostra siostrze itt piecze jakis placek czy zrobi salatkena takich imieninach tez zazwyczaj jest 20 czy 20 kilka os wiec u nas to zadna wielka impreza jak bedzie te 30
Io lubi tę wiadomość
-
Moje dziecko śpi jak aniołek a jadło 5 godzin temu. Normalnie takie rzeczy się u nas nie zdarzają. Za to tatuś śpi na kanapie. Wstał o 10, zjadł śniadanie i padł. A ja mam zonka bo miałam dzisiaj schab piec a zapomniałam go rozmrozić. Teraz wyjęłam go z zamrażarki ale 1 kg schabu mi się nawet do wieczora nie rozmrozi. No i muszę coś innego na obiad wymyślić.
A co do maty edukacyjnej to my jeszcze nie kupiliśmy bo obstawiam, że w prezencie dostaniemy. Jak nie dostaniemy to będę musiała jakąś zamówić. Ciekawe kiedy dzidziuś zaczyna się interesować tymi wiszącymi zabawkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 12:24
-
nick nieaktualnyja dzisiaj rosolek robie:) ugotuje wiekszy gar, A jutro doprawie na pomidorowke
Zostal mi z wczoraj sosik pieczarkowy i schab wieprzowy.
Io, ja czytalam ze dziecko zaczyna sie interesowac bardziej tak od 1 miesiaca zycia. Ja nawet karuzelki nie kupilam poki co , a mate jesli bedziemy musieli kupowac to kupimy pewnie blizej 1 miesiaca
Mam zamiar kupic jeszcze te czarno-biale obrazki
Moze tez byc tak ,ze jedno dziecko zacznie szybciej sie interesowac,obserwowac a drugie pozniej. Pewnie to indywidualna sprawa, no bo kazdy dzieciaczek rozwija sie w swoim tempieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 12:31
Io lubi tę wiadomość
-
Paula, chyba wlasnie sportowy kupie na noc, bo to jest obrzydliwe
Ja mam wkladki nie pamietam jakie, ale w staniku wygladaja malo atrakcyjnie...
A z ksiedzem bardzo mi sie ppdoba Twoje podejscie! Moja dziolcha
Ach, przyslali mi z apteki wynalazek na rozstepy! Mam nadzieje,ze bedzie tak skuteczny, jak o nim mowia. Nawet podobno na stare blizny dziala po 3 mies, na rozstepy juz po 6 tyg jest efekt. Nazywa sie Cicatrix.https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
O kurde Lo. To moj nigdy tyle nie spal. Majdluzej w nocy to prawie 4 h
ale dojadl pod sam korek wtedy
A u nas byla akcja zatkany kibel i T musial szybko po kreta jechac haha
My na obiad doje y leczo z wczoraja poki co dopiero sniadanie zjedlismy
My mamy mate ale i tak malego narazie nie klade na ńiej. Mysle ze jest troszke za wczesnie.
Karuzela tez jeszcze w pudelku
My wlasnie bedziemy drukowac te bialo- czarne obrazki i zobacze czy maly sie zainteresuje.
-
Bym zapomniala!!! Od jutra do srody jest promocja w Biedronce na pieluchy!!!!!
Paczka 156 szt jedynek albo 128 szt dwojek za 50zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 12:42
akuszerka89 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png