X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa - no na początku to dzieciaczki tylko śpią i jedzą. Mój po karmieniu od razu zasypiał i spał do nastepnego karmienia. Przy czym ja nie budziłam na jedzenie bo po pierwsze się nie dało, a po drugie jak już go się udało dobudzić to zjadał połowę tego co by zjadł jak sam się obudził. A czasami zasypiał nawet w połowie jedzenia i nie było opcji żeby resztę dojadł. Z tygodnia na tydzień będzie spać coraz mniej ale na zabawę musisz trochę poczekać bo na razie to mojego najbardziej interesują jego rączki i ewentualnie okno. :P

Co do tryskania pokarmu to ja jak odciągam to delikatnie uciskam piersi i wtedy leci ciurkiem.

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa, szczesciaro, dziekuj losowi za spokojne dziecko!!!!!! Jeszcze sie z nim nagadasz jak podrosnie :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się nazywa ten cud specyfik na zwiększenie latakacji ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta promocja od jutra dopiero? To i tak męża będę musiała wysłać, chyba sobie poradzi z rozmiarami :P Ten femaltiker na pokarm też już zamówiłam na allegro, żeby rozbudzić laktację w szpitalu, a potem może zostanie na jakiś kryzysik.

Ehh, jakoś mi tak dziwnie myśleć, że za dwa dni już będzie nowy człowiek na świecie. Tak jak pisała Afrykanka - takie nierealne trochę. Bardziej się przygotowuję jak do operacji poprzedniej :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, koleżanka zrobiła dzisiaj test ciążowy, wyszła blada kreska i pochwaliła się wszystkim na fejsbuku, że ród się powiększy.. Żal :| Mówiłam jej wczoraj, żeby zrobiła przez kilka dni z rzędu, zobaczyła czy kreska w ogóle się pogrubi, czy się ciąża utrzyma.. Ale nie.. jeden test, początek 4 tygodnia a tu posty na fejsie :| Oby się ciąża utrzymała, bo żal mi jej będzie jak będzie musiała wszystko odkręcać.. :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ehh, koleżanka zrobiła dzisiaj test ciążowy, wyszła blada kreska i pochwaliła się wszystkim na fejsbuku, że ród się powiększy.. Żal :| Mówiłam jej wczoraj, żeby zrobiła przez kilka dni z rzędu, zobaczyła czy kreska w ogóle się pogrubi, czy się ciąża utrzyma.. Ale nie.. jeden test, początek 4 tygodnia a tu posty na fejsie :| Oby się ciąża utrzymała, bo żal mi jej będzie jak będzie musiała wszystko odkręcać.. :/

ja nie rozumiem takich kobiet....ja w ubieglym roku pochwalilam sie w 6 tc w pracy ale nas bylo tylko 3 i to zreszta bliskie mi osoby.Kilka dni pozniej bylam juz po zabiegu i wlasnie to bylo najgorsze jak trzeba bylo opowiadac co i jak i dlaczego. Powiedzialam nigdy wiecej!!!Jutro zaczynam 40 tc a na fejsie nie dodalam ani jednego posta dot ciazy!Kto wie to wie:)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dziewczyny jak się nazywa ten cud specyfik na zwiększenie latakacji ?
    Femaltiker :-) chyba ze chodzi Ci o coś innego

Szonka lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk może być tak, że ból jak na miesiączke powoduje skracanie i rozwieranie się szyjki, także mogą to być początki skurczy.

aleksa - na początku dzieci tylko jedzą i śpią, pilnuj tylko żeby Bobas budził się na karmienie nie rzadziej niż co 3 h bo może źle przybierać na wadze.

Fipsik - ja też tego nie rozumiem. Ja o ciąży znajomym powiedziałam dopiero po 14 tygodniu jak po raz trzeci wyszłam ze szpitala i byłam już prawie pewna że ciąża się utrzyma. A co do nierealności dziecka - ja do tej pory jeszcze tak mam, że nie mogę uwierzyć w istnienie Filipa, w to że to mój syn i że go urodziłam - to zdziwienie podobno nigdy nie mija:P Przynajmniej mama tak mi mówiła:)

Szonka - ten specyfik to Femaltiker. Polecam też herbatkę na laktację z herbapolu - jest podobno lepsza niż ta z HIPPa

Fipsik, Szonka lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    ja nie rozumiem takich kobiet....ja w ubieglym roku pochwalilam sie w 6 tc w pracy ale nas bylo tylko 3 i to zreszta bliskie mi osoby.Kilka dni pozniej bylam juz po zabiegu i wlasnie to bylo najgorsze jak trzeba bylo opowiadac co i jak i dlaczego. Powiedzialam nigdy wiecej!!!Jutro zaczynam 40 tc a na fejsie nie dodalam ani jednego posta dot ciazy!Kto wie to wie:)

Ja też się pochwaliłam w 6 tygodniu najbliższym.. ale nie wszystkim na fejsie, gdzie z połową nawet nie rozmawiasz. A potem będzie kolejny post , że jednak pomyłka? I tłumacz każdemu, ehh :/ U mnie większość na fejsie się domyśliła z komentarzy innych i po zdjęciach (ale to jakoś 6-7 miesiąc, bo wcześniej widać nie było hehe)

Ale już widać, jaki to będzie typ matki fejsbukowej: co chwilę będą posty - począwszy teraz od testu, po wszystkie zdjęcia usg, pierwsze ruchy, pierwsze objawy, wszystko będzie w ciąży opisywać.. a potem zamulać innym stronę główną swoimi fotkami dziecka (codziennie 5 tysięcy), każdy nowy etap będzie opisywany, aż do zemdlenia :/ nie lubię :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 17:23

aleksa.wawa, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka no takie nieznane coś będzie. Nie , że dziecko bo to wiem jak się obsługiwać hehe. Ale że to na zawsze i że to moje własne? Do kogo będzie podobna? Jaki będzie miała charakter, temperament? Nic nie wiem o tym człowieku.. straszne :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsiku no właśnie mam dokładnie to samo! On już jest na tym świecie a ja nadal głowię się nad tym czy to rzeczywiście będzie już na zawsze:P A najśmieszniejsze dla mnie jest to, że do tej pory czasem płaczę jak go widzę ze szczęścia, że jednak się udało i że jednak jest z nami:) Ciekawe czy jak będzie miał 30 lat to też będę płakać ze szczęścia:PPP

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Jagódka będzie miała charakter w Ciebie to niezłe ziółko z niej będzie xD

Fipsik lubi tę wiadomość

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Fipsiku no właśnie mam dokładnie to samo! On już jest na tym świecie a ja nadal głowię się nad tym czy to rzeczywiście będzie już na zawsze:P A najśmieszniejsze dla mnie jest to, że do tej pory czasem płaczę jak go widzę ze szczęścia, że jednak się udało i że jednak jest z nami:) Ciekawe czy jak będzie miał 30 lat to też będę płakać ze szczęścia:PPP

30! wystarczy 15 i bunt młodzieńczy :D

A wcześniej bunt dwulatka ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 17:28

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    A jak Jagódka będzie miała charakter w Ciebie to niezłe ziółko z niej będzie xD

Mąż powiedział, że jak się wrodzi we mnie to się wyprowadzi :P :(

akuszerka89, Io, betinka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) kupię ten femaltiker, mam wrażenie że mam mało mleczka i że maluch się nie najada. Jakoś tak za luźno mi w piersiach :/

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    aleksa - na początku dzieci tylko jedzą i śpią, pilnuj tylko żeby Bobas budził się na karmienie nie rzadziej niż co 3 h bo może źle przybierać na wadze.

No wlasnie moj zle przybiera na wadze i dlatego mam zmartwienie bo tylko spi a dobudzic go na jedzenie co 2h to jakas masakra :/ Najchetniej spi po 3-4 h. W nocy jednak nadrabia :)

• aswalda Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :) nastawiam się pomału na jutro na ten szpital.
    Ehh nie jest łatwo,gorzej niż z cc bo nie mam pewności,że jutro urodze choć mam ogromną nadzieję!!! Sama nie wiem co robić ze sobą... Luźna 2 już poszła chyba ze stesu :P trzymajcie kciuki żeby dane mi było w końcu zobaczyć jutro mojego Bąbelka!!!

Fipsik, magdzia26 lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała już jutro
    :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja też się pochwaliłam w 6 tygodniu najbliższym.. ale nie wszystkim na fejsie, gdzie z połową nawet nie rozmawiasz. A potem będzie kolejny post , że jednak pomyłka? I tłumacz każdemu, ehh :/ U mnie większość na fejsie się domyśliła z komentarzy innych i po zdjęciach (ale to jakoś 6-7 miesiąc, bo wcześniej widać nie było hehe)

Ale już widać, jaki to będzie typ matki fejsbukowej: co chwilę będą posty - począwszy teraz od testu, po wszystkie zdjęcia usg, pierwsze ruchy, pierwsze objawy, wszystko będzie w ciąży opisywać.. a potem zamulać innym stronę główną swoimi fotkami dziecka (codziennie 5 tysięcy), każdy nowy etap będzie opisywany, aż do zemdlenia :/ nie lubię :|

fipsik ja tez mam kolezanki ktore dodaja miliony zdjec swoich dzieci, nie mam nic do tego, pewnie tez bede dodawac aleeeee chodzi mi o babki ktore dodaja np 10 zdjec identycznych ktore nalezaloby zatytulowac ' ZNAJDZ ROZNICE' hehe

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nastawiaj na wtorek :) ciekawa jestem czy mój syn mamusi poslucha :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 2067 2068 2069 2070 2071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ