Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksa - no na początku to dzieciaczki tylko śpią i jedzą. Mój po karmieniu od razu zasypiał i spał do nastepnego karmienia. Przy czym ja nie budziłam na jedzenie bo po pierwsze się nie dało, a po drugie jak już go się udało dobudzić to zjadał połowę tego co by zjadł jak sam się obudził. A czasami zasypiał nawet w połowie jedzenia i nie było opcji żeby resztę dojadł. Z tygodnia na tydzień będzie spać coraz mniej ale na zabawę musisz trochę poczekać bo na razie to mojego najbardziej interesują jego rączki i ewentualnie okno.
Co do tryskania pokarmu to ja jak odciągam to delikatnie uciskam piersi i wtedy leci ciurkiem.aleksa.wawa lubi tę wiadomość
-
A ta promocja od jutra dopiero? To i tak męża będę musiała wysłać, chyba sobie poradzi z rozmiarami
Ten femaltiker na pokarm też już zamówiłam na allegro, żeby rozbudzić laktację w szpitalu, a potem może zostanie na jakiś kryzysik.
Ehh, jakoś mi tak dziwnie myśleć, że za dwa dni już będzie nowy człowiek na świecie. Tak jak pisała Afrykanka - takie nierealne trochę. Bardziej się przygotowuję jak do operacji poprzedniejmagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Ehh, koleżanka zrobiła dzisiaj test ciążowy, wyszła blada kreska i pochwaliła się wszystkim na fejsbuku, że ród się powiększy.. Żal
Mówiłam jej wczoraj, żeby zrobiła przez kilka dni z rzędu, zobaczyła czy kreska w ogóle się pogrubi, czy się ciąża utrzyma.. Ale nie.. jeden test, początek 4 tygodnia a tu posty na fejsie
Oby się ciąża utrzymała, bo żal mi jej będzie jak będzie musiała wszystko odkręcać..
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:Ehh, koleżanka zrobiła dzisiaj test ciążowy, wyszła blada kreska i pochwaliła się wszystkim na fejsbuku, że ród się powiększy.. Żal
Mówiłam jej wczoraj, żeby zrobiła przez kilka dni z rzędu, zobaczyła czy kreska w ogóle się pogrubi, czy się ciąża utrzyma.. Ale nie.. jeden test, początek 4 tygodnia a tu posty na fejsie
Oby się ciąża utrzymała, bo żal mi jej będzie jak będzie musiała wszystko odkręcać..
ja nie rozumiem takich kobiet....ja w ubieglym roku pochwalilam sie w 6 tc w pracy ale nas bylo tylko 3 i to zreszta bliskie mi osoby.Kilka dni pozniej bylam juz po zabiegu i wlasnie to bylo najgorsze jak trzeba bylo opowiadac co i jak i dlaczego. Powiedzialam nigdy wiecej!!!Jutro zaczynam 40 tc a na fejsie nie dodalam ani jednego posta dot ciazy!Kto wie to wie:) -
marta_kwk może być tak, że ból jak na miesiączke powoduje skracanie i rozwieranie się szyjki, także mogą to być początki skurczy.
aleksa - na początku dzieci tylko jedzą i śpią, pilnuj tylko żeby Bobas budził się na karmienie nie rzadziej niż co 3 h bo może źle przybierać na wadze.
Fipsik - ja też tego nie rozumiem. Ja o ciąży znajomym powiedziałam dopiero po 14 tygodniu jak po raz trzeci wyszłam ze szpitala i byłam już prawie pewna że ciąża się utrzyma. A co do nierealności dziecka - ja do tej pory jeszcze tak mam, że nie mogę uwierzyć w istnienie Filipa, w to że to mój syn i że go urodziłam - to zdziwienie podobno nigdy nie mija:P Przynajmniej mama tak mi mówiła:)
Szonka - ten specyfik to Femaltiker. Polecam też herbatkę na laktację z herbapolu - jest podobno lepsza niż ta z HIPPaFipsik, Szonka lubią tę wiadomość
-
karolcia:)))) wrote:ja nie rozumiem takich kobiet....ja w ubieglym roku pochwalilam sie w 6 tc w pracy ale nas bylo tylko 3 i to zreszta bliskie mi osoby.Kilka dni pozniej bylam juz po zabiegu i wlasnie to bylo najgorsze jak trzeba bylo opowiadac co i jak i dlaczego. Powiedzialam nigdy wiecej!!!Jutro zaczynam 40 tc a na fejsie nie dodalam ani jednego posta dot ciazy!Kto wie to wie:)
Ja też się pochwaliłam w 6 tygodniu najbliższym.. ale nie wszystkim na fejsie, gdzie z połową nawet nie rozmawiasz. A potem będzie kolejny post , że jednak pomyłka? I tłumacz każdemu, ehhU mnie większość na fejsie się domyśliła z komentarzy innych i po zdjęciach (ale to jakoś 6-7 miesiąc, bo wcześniej widać nie było hehe)
Ale już widać, jaki to będzie typ matki fejsbukowej: co chwilę będą posty - począwszy teraz od testu, po wszystkie zdjęcia usg, pierwsze ruchy, pierwsze objawy, wszystko będzie w ciąży opisywać.. a potem zamulać innym stronę główną swoimi fotkami dziecka (codziennie 5 tysięcy), każdy nowy etap będzie opisywany, aż do zemdlenianie lubię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 17:23
aleksa.wawa, karolcia:)))) lubią tę wiadomość
-
Fipsiku no właśnie mam dokładnie to samo! On już jest na tym świecie a ja nadal głowię się nad tym czy to rzeczywiście będzie już na zawsze:P A najśmieszniejsze dla mnie jest to, że do tej pory czasem płaczę jak go widzę ze szczęścia, że jednak się udało i że jednak jest z nami:) Ciekawe czy jak będzie miał 30 lat to też będę płakać ze szczęścia:PPP
aleksa.wawa lubi tę wiadomość
-
A jak Jagódka będzie miała charakter w Ciebie to niezłe ziółko z niej będzie xD
Fipsik lubi tę wiadomość
-
akuszerka89 wrote:Fipsiku no właśnie mam dokładnie to samo! On już jest na tym świecie a ja nadal głowię się nad tym czy to rzeczywiście będzie już na zawsze:P A najśmieszniejsze dla mnie jest to, że do tej pory czasem płaczę jak go widzę ze szczęścia, że jednak się udało i że jednak jest z nami:) Ciekawe czy jak będzie miał 30 lat to też będę płakać ze szczęścia:PPP
30! wystarczy 15 i bunt młodzieńczy
A wcześniej bunt dwulatka ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 17:28
-
nick nieaktualnyakuszerka89 wrote:aleksa - na początku dzieci tylko jedzą i śpią, pilnuj tylko żeby Bobas budził się na karmienie nie rzadziej niż co 3 h bo może źle przybierać na wadze.
No wlasnie moj zle przybiera na wadze i dlatego mam zmartwienie bo tylko spi a dobudzic go na jedzenie co 2h to jakas masakraNajchetniej spi po 3-4 h. W nocy jednak nadrabia
-
Hej Kobietki
nastawiam się pomału na jutro na ten szpital.
Ehh nie jest łatwo,gorzej niż z cc bo nie mam pewności,że jutro urodze choć mam ogromną nadzieję!!! Sama nie wiem co robić ze sobą... Luźna 2 już poszła chyba ze stesutrzymajcie kciuki żeby dane mi było w końcu zobaczyć jutro mojego Bąbelka!!!
Fipsik, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:Ja też się pochwaliłam w 6 tygodniu najbliższym.. ale nie wszystkim na fejsie, gdzie z połową nawet nie rozmawiasz. A potem będzie kolejny post , że jednak pomyłka? I tłumacz każdemu, ehh
U mnie większość na fejsie się domyśliła z komentarzy innych i po zdjęciach (ale to jakoś 6-7 miesiąc, bo wcześniej widać nie było hehe)
Ale już widać, jaki to będzie typ matki fejsbukowej: co chwilę będą posty - począwszy teraz od testu, po wszystkie zdjęcia usg, pierwsze ruchy, pierwsze objawy, wszystko będzie w ciąży opisywać.. a potem zamulać innym stronę główną swoimi fotkami dziecka (codziennie 5 tysięcy), każdy nowy etap będzie opisywany, aż do zemdlenianie lubię
fipsik ja tez mam kolezanki ktore dodaja miliony zdjec swoich dzieci, nie mam nic do tego, pewnie tez bede dodawac aleeeee chodzi mi o babki ktore dodaja np 10 zdjec identycznych ktore nalezaloby zatytulowac ' ZNAJDZ ROZNICE' hehe