Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie przejmujcie się nią to My mamy przewagę bo My będziemy miały małe BOBO a nie ona nawet jesli to czyta

afrykanka, justyna14 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olać trolle. Niech sobie czyta. Dopóki nie dajemy swoich danych to nic nam tu nie grozi. A jak coś mi się wydaje podejrzane to po prostu tego nie komentuję. Chyba jedyny sposób - olać podejrzane wpisy.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    BLACKLUNA ale masz dużą już córkę :) Mam kumpele która też ma 9 lenią córkę ale dzieci już nie chce stwierdziła ze ciężko jej się bawić w pieluchy ech wyzywałam ją ze ma jedynaczkę ale już nie bardzo słucha kogokolwiek :) trzeba mieć troszkę siły żeby zdecydować się i ze twojej córce się to podoba bo co słyszę mamy które maja dzieci w podobnym wieku to mówią ze tym starszym ciężej jest się przystosować do nowej roli braciszka albo siostrzyczki no Ja mam 5 letnią córkę więc jeszcze troszku nie zdaje sobie sprawy z tego ale mega mi się podoba jak ona się cieszy na te dzidzie czasem wydaje mi się ze bardziej niż ja hehe :) nawet brzuch mi obcałowuje taka wariatka mała jest :*

Moja siostra co prawda miała już starsze rodzeństwo ale braci i prosiła rodzicow ponad 10 lat o mlodsze rodzeństwo :) chodziła i przekonywala. Jak wreszcie zrozumiała że nic z tego i rodzice się nie zgodzą to mama zaszła ze mną w ciążę. Siostra uwierzyć nie mogła. Jest 12 lat dstarsza ode mnie ale była przeszczesliwa jak się dowiedziała. Bawiła się co dzień zabierała na spacery pilnowała. Więc każde dziecko inne :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to witam wszystkie mamy słonecznego ranka :)

justyna14 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:) pogoda dziś piękna a ja sobie pomyślałam że mogłabym już z wózkiem i bobasem ruszyć na słoneczny spacer:) życzę mamuśki miłego dnia:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, cieszę sie, ze mamy jyz piatek. Jestem zmęczona po calym tygodniu, jednak lezy przed nosem nowe zdjecie naszego lobuza, ktory nie ma obrzeku i jest smiesznym malym misiakiem, widac jak raczkami trzyma swoje stopki, to wiem, ze wytrzymam ostatni dzien pracy w tym tygodniu;-)
    Zycze Wam kochane pieknego, slonecznego i bardzo przyjemnego dnia :-*

Nelus lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dziś miałam ciężki poranek, obudziła mnie krew wyciekająca mi z nosa :( musze o tym powiedzieć dziś ginkowi.
    Oby do 15.30 :)

Witam nowe wrześniowe mamusie:)

Kto dziś ze mną na wizyte śmiga?

7w3d 💔
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, całkiem miły i przyjemny dziś dzień jest tak słonecznie że aż córkę z chęcią dziś do przedszkola zaprowadziłam :) aż się dotleniłam :)
    justyna14 jeśli dziś wizyta to trzymamy kciuki za ciebie i oby wszystko poszło po twojej myśli :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ten piękny dzień przywitałam pawiem. :|

justyna14, Fipsik, rabarbarka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie babeczki z rana <3 życzę udanych wizyt :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja ten piękny dzień przywitałam pawiem. :|
    musiałam to polubić :) tak fajnie zabrzmiało :) uroki ciąży

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Witam, całkiem miły i przyjemny dziś dzień jest tak słonecznie że aż córkę z chęcią dziś do przedszkola zaprowadziłam :) aż się dotleniłam :)
    justyna14 jeśli dziś wizyta to trzymamy kciuki za ciebie i oby wszystko poszło po twojej myśli :)
    Dzięki, dziś dostane wyniki badań, jestem ciekawa jak wyszły, zawsze miałam kiepskie wyniki krwii, anemie itd. Martwie się też o toxo bo mamy kota w domu. A tak to powinna być miła wizyta, założą mi karte ciąży i wyznaczą kolejny termin usg:)

7w3d 💔
  • Nelus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam, ja dziś miałam ciężki poranek, obudziła mnie krew wyciekająca mi z nosa :( musze o tym powiedzieć dziś ginkowi.

Dzien dobry :))

u mnie to samo, czesto krwawie z nosa. "Wujek google" mowi ze to niby normalne w ciazy ale tez wolalabym spytac lekarza takze jak sie czegos dowiesz to daj prosze znac ;)

Milego dnia! Ah jak wam zazdroszcze tego sloneczka ;)

201703012752.png
  • Dżola Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wrześnióweczki :)
    U nas po wczorajszej wizycie wszystko ok. Mój ptysio miał bijące serducho :D Choć USG było słabej jakości bo to jakiś stary sprzęt i bąbel wyglądał jak jedna wielka plama. Ale najważniejsze, że pikało serducho!

3mam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Nelus, Patu, nick nieaktualny, jovi81, justyna14 lubią tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

ja się zastanawiam, czy nie wyjść z piesami na spacer. Słaba jestem ciągle, ale ile można leżeć :/ Może po ziemniaki pójdę chociaż, na rynek mam kilometr w jedną stronę.. Hm

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet krwawienie z nosa może być normalne w ciąży , a myślałam że nic mnie nie zaskoczy, poniżej artykuł, może jeszcze któraś ma, albo będzie miała taki "problem"

http://www.ciazowy.pl/artykul,krwawienie-z-nosa-w-ciazy,2183,1.html

7w3d 💔
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego, słonecznego dzionka babeczki:)
    Justyna udanej wizyty:)

My mamy wizytę 4.03, ale zapisałam się na 27.02 prywatnie na 4d:P Mój mężuś nalegał, ale teraz się zastanawiam czy nie za szybko( to będzie 14 tydzień) na to 4d, bo nie wiem czy będzie już coś wyraźnie widać a wizyta 200zł kosztuje i mam dylemat czy nie przesunąć o 2-3 tygodnie?

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Miłego, słonecznego dzionka babeczki:)
    Justyna udanej wizyty:)

My mamy wizytę 4.03, ale zapisałam się na 27.02 prywatnie na 4d:P Mój mężuś nalegał, ale teraz się zastanawiam czy nie za szybko( to będzie 14 tydzień) na to 4d, bo nie wiem czy będzie już coś wyraźnie widać a wizyta 200zł kosztuje i mam dylemat czy nie przesunąć o 2-3 tygodnie?

ja na Twoim miejscu raczej bym przesunęła, 14 tydzien to jeszcze nie będzie tak w pełni ukształtowany. szkoda tych 200 zł na tym etapie. Najfajniejsze według mnie zdjęcia wychodzą ok 20-23, jak juz dokładniej widzisz twarzyczke swojego maluszka ale jeszcze nie jest za duzy ma miejsce i sie fajnie rusza.

kobieta w kolejce wczoraj do gina pokazywała zdjęcie maluszka w 19 tyg to juz twarz dosc ładnie było widac. obejrzyj sobie w necie zdjęcia 3d/4d z danego tegodnia i sama zobacz kiedy najfajniej wychodzą :)

tutaj takie przykładowe zdjęcia w danych tygodniach:
    http://www.ludwinludwin.pl/subpage,page,pracownia,sub,110

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 09:37

rabarbarka lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Ja dziś z Tobą śmigam na wizytę :)
    16:40 :)
    Witam wszystkie mamusie, te nowe i te stare :P

relganlikx65a1ud.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszle mamusie. Nie wiec jak wy, ale ja ciagle nie moge uwierzyc,ze w brzuszku maly bobas siedzi I za pare miesiecy bede ja lub jegona rekach trzymac.Zycie jest piekne. Przesylam wam duzo slonecznych promieni.sorry za bledy ale slownik mi sie wlancza.

1usat5od00spirqc.png
‹‹ ‹ 246 247 248 249 250 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ