X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie przejmujcie się nią to My mamy przewagę bo My będziemy miały małe BOBO a nie ona nawet jesli to czyta

afrykanka, justyna14 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olać trolle. Niech sobie czyta. Dopóki nie dajemy swoich danych to nic nam tu nie grozi. A jak coś mi się wydaje podejrzane to po prostu tego nie komentuję. Chyba jedyny sposób - olać podejrzane wpisy.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    BLACKLUNA ale masz dużą już córkę :) Mam kumpele która też ma 9 lenią córkę ale dzieci już nie chce stwierdziła ze ciężko jej się bawić w pieluchy ech wyzywałam ją ze ma jedynaczkę ale już nie bardzo słucha kogokolwiek :) trzeba mieć troszkę siły żeby zdecydować się i ze twojej córce się to podoba bo co słyszę mamy które maja dzieci w podobnym wieku to mówią ze tym starszym ciężej jest się przystosować do nowej roli braciszka albo siostrzyczki no Ja mam 5 letnią córkę więc jeszcze troszku nie zdaje sobie sprawy z tego ale mega mi się podoba jak ona się cieszy na te dzidzie czasem wydaje mi się ze bardziej niż ja hehe :) nawet brzuch mi obcałowuje taka wariatka mała jest :*

Moja siostra co prawda miała już starsze rodzeństwo ale braci i prosiła rodzicow ponad 10 lat o mlodsze rodzeństwo :) chodziła i przekonywala. Jak wreszcie zrozumiała że nic z tego i rodzice się nie zgodzą to mama zaszła ze mną w ciążę. Siostra uwierzyć nie mogła. Jest 12 lat dstarsza ode mnie ale była przeszczesliwa jak się dowiedziała. Bawiła się co dzień zabierała na spacery pilnowała. Więc każde dziecko inne :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to witam wszystkie mamy słonecznego ranka :)

justyna14 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:) pogoda dziś piękna a ja sobie pomyślałam że mogłabym już z wózkiem i bobasem ruszyć na słoneczny spacer:) życzę mamuśki miłego dnia:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, cieszę sie, ze mamy jyz piatek. Jestem zmęczona po calym tygodniu, jednak lezy przed nosem nowe zdjecie naszego lobuza, ktory nie ma obrzeku i jest smiesznym malym misiakiem, widac jak raczkami trzyma swoje stopki, to wiem, ze wytrzymam ostatni dzien pracy w tym tygodniu;-)
    Zycze Wam kochane pieknego, slonecznego i bardzo przyjemnego dnia :-*

Nelus lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dziś miałam ciężki poranek, obudziła mnie krew wyciekająca mi z nosa :( musze o tym powiedzieć dziś ginkowi.
    Oby do 15.30 :)

Witam nowe wrześniowe mamusie:)

Kto dziś ze mną na wizyte śmiga?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, całkiem miły i przyjemny dziś dzień jest tak słonecznie że aż córkę z chęcią dziś do przedszkola zaprowadziłam :) aż się dotleniłam :)
    justyna14 jeśli dziś wizyta to trzymamy kciuki za ciebie i oby wszystko poszło po twojej myśli :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ten piękny dzień przywitałam pawiem. :|

justyna14, Fipsik, rabarbarka, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie babeczki z rana <3 życzę udanych wizyt :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja ten piękny dzień przywitałam pawiem. :|
    musiałam to polubić :) tak fajnie zabrzmiało :) uroki ciąży

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Witam, całkiem miły i przyjemny dziś dzień jest tak słonecznie że aż córkę z chęcią dziś do przedszkola zaprowadziłam :) aż się dotleniłam :)
    justyna14 jeśli dziś wizyta to trzymamy kciuki za ciebie i oby wszystko poszło po twojej myśli :)
    Dzięki, dziś dostane wyniki badań, jestem ciekawa jak wyszły, zawsze miałam kiepskie wyniki krwii, anemie itd. Martwie się też o toxo bo mamy kota w domu. A tak to powinna być miła wizyta, założą mi karte ciąży i wyznaczą kolejny termin usg:)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Nelus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam, ja dziś miałam ciężki poranek, obudziła mnie krew wyciekająca mi z nosa :( musze o tym powiedzieć dziś ginkowi.

Dzien dobry :))

u mnie to samo, czesto krwawie z nosa. "Wujek google" mowi ze to niby normalne w ciazy ale tez wolalabym spytac lekarza takze jak sie czegos dowiesz to daj prosze znac ;)

Milego dnia! Ah jak wam zazdroszcze tego sloneczka ;)

201703012752.png
  • Dżola Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wrześnióweczki :)
    U nas po wczorajszej wizycie wszystko ok. Mój ptysio miał bijące serducho :D Choć USG było słabej jakości bo to jakiś stary sprzęt i bąbel wyglądał jak jedna wielka plama. Ale najważniejsze, że pikało serducho!

3mam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Nelus, Patu, kark, jovi81, justyna14 lubią tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

ja się zastanawiam, czy nie wyjść z piesami na spacer. Słaba jestem ciągle, ale ile można leżeć :/ Może po ziemniaki pójdę chociaż, na rynek mam kilometr w jedną stronę.. Hm

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet krwawienie z nosa może być normalne w ciąży , a myślałam że nic mnie nie zaskoczy, poniżej artykuł, może jeszcze któraś ma, albo będzie miała taki "problem"

http://www.ciazowy.pl/artykul,krwawienie-z-nosa-w-ciazy,2183,1.html

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego, słonecznego dzionka babeczki:)
    Justyna udanej wizyty:)

My mamy wizytę 4.03, ale zapisałam się na 27.02 prywatnie na 4d:P Mój mężuś nalegał, ale teraz się zastanawiam czy nie za szybko( to będzie 14 tydzień) na to 4d, bo nie wiem czy będzie już coś wyraźnie widać a wizyta 200zł kosztuje i mam dylemat czy nie przesunąć o 2-3 tygodnie?

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Miłego, słonecznego dzionka babeczki:)
    Justyna udanej wizyty:)

My mamy wizytę 4.03, ale zapisałam się na 27.02 prywatnie na 4d:P Mój mężuś nalegał, ale teraz się zastanawiam czy nie za szybko( to będzie 14 tydzień) na to 4d, bo nie wiem czy będzie już coś wyraźnie widać a wizyta 200zł kosztuje i mam dylemat czy nie przesunąć o 2-3 tygodnie?

ja na Twoim miejscu raczej bym przesunęła, 14 tydzien to jeszcze nie będzie tak w pełni ukształtowany. szkoda tych 200 zł na tym etapie. Najfajniejsze według mnie zdjęcia wychodzą ok 20-23, jak juz dokładniej widzisz twarzyczke swojego maluszka ale jeszcze nie jest za duzy ma miejsce i sie fajnie rusza.

kobieta w kolejce wczoraj do gina pokazywała zdjęcie maluszka w 19 tyg to juz twarz dosc ładnie było widac. obejrzyj sobie w necie zdjęcia 3d/4d z danego tegodnia i sama zobacz kiedy najfajniej wychodzą :)

tutaj takie przykładowe zdjęcia w danych tygodniach:
    http://www.ludwinludwin.pl/subpage,page,pracownia,sub,110

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 09:37

rabarbarka lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Ja dziś z Tobą śmigam na wizytę :)
    16:40 :)
    Witam wszystkie mamusie, te nowe i te stare :P

relganlikx65a1ud.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszle mamusie. Nie wiec jak wy, ale ja ciagle nie moge uwierzyc,ze w brzuszku maly bobas siedzi I za pare miesiecy bede ja lub jegona rekach trzymac.Zycie jest piekne. Przesylam wam duzo slonecznych promieni.sorry za bledy ale slownik mi sie wlancza.

1usat5od00spirqc.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ