X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :) teraz zastanawiam sie czy faktycznie byly potrzebne te badania bo tak jak Mycha nie mialam zadnego poronienia, w rodzinie tez nie bylo chorob ani nic... na razie zostanie mi zastanawianie sie nad durna luteiną co z nia zrobic bo sama tez nie chce decydowac a na kolejne opakowanie recepty brak (lekarz na nfz uwaza ze w ogole jej nie powinnam brac a nawet wynikow nie zobaczyl ze sa niskie) ... pojde jutro zobacze jak tam moj poziom stoi jak sie zwiekszyl to zmniejsze do 2x1 i zbadam znow moze juz łozysko przejelo ta role bo ponoc na koniec 1trym tak jest? wiec zostalo mi kilka dni do konca :)

Stardust nie moge sie dokopac do twoich zdjec 4d, wrzucisz linka :) ja jak tylko pstrykne swoje to tez wam pokaze choc maluch sprytnie sie ukrywal (albo to ja mam slaba wyobraznie bo gdyby lekarz nie pokazal co gdzie jest to ciezko haha)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) dawno mnie nie było, ale jakoś czasu nie miałam :-/
    Jak u was mamusie. W środę wizyta denerwuje się bo ja jeszcze serduszka nie widziałam :-(

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa to właśnie w środę zobaczysz :P

relganlikx65a1ud.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej oby to dziewczyny ja normalnie na głowę dostaje zaczynam wariowac.

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    dziekuje :) teraz zastanawiam sie czy faktycznie byly potrzebne te badania bo tak jak Mycha nie mialam zadnego poronienia, w rodzinie tez nie bylo chorob ani nic... na razie zostanie mi zastanawianie sie nad durna luteiną co z nia zrobic bo sama tez nie chce decydowac a na kolejne opakowanie recepty brak (lekarz na nfz uwaza ze w ogole jej nie powinnam brac a nawet wynikow nie zobaczyl ze sa niskie) ... pojde jutro zobacze jak tam moj poziom stoi jak sie zwiekszyl to zmniejsze do 2x1 i zbadam znow moze juz łozysko przejelo ta role bo ponoc na koniec 1trym tak jest? wiec zostalo mi kilka dni do konca :)

Stardust nie moge sie dokopac do twoich zdjec 4d, wrzucisz linka :) ja jak tylko pstrykne swoje to tez wam pokaze choc maluch sprytnie sie ukrywal (albo to ja mam slaba wyobraznie bo gdyby lekarz nie pokazal co gdzie jest to ciezko haha)

na 2 d tez musiał mi pokazywac :) na 3dnie mam problemu z rozpoznaniem.

a nie da się przyspieszyc wizyty na wszelki wypadek jakby zabrakło luteiny?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    na 2 d tez musiał mi pokazywac :) na 3dnie mam problemu z rozpoznaniem.

a nie da się przyspieszyc wizyty na wszelki wypadek jakby zabrakło luteiny?

patu wizyta 13go marca a luteina sie konczy przy stosowaniu 3x1 jakos za tydzien... jutro ide zrobie badanie i zobacze ile jest, to zadzwonie do gina co dalej :) w koncu to lozysko musi przejac produkcje progesteronu tak przyjamniej mowia ;)

Gussia zobaczysz serduszko na pewno :)

gusiaa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka, to ci dopiero towarzycho miałaś:) muszę zapytać ta kobieta poważnie miała aż dziewięcioro?? mam nadzieję, że trochę odsapniesz a w środę już Ci pozwolą wyjść do domciu mnie na szczęście szpital ominął ale głównie z racji iż pani doktor stwierdziła, że jestem dorosła i skoro ona każe mi leżeć to mam leżeć:)

Gussia, jeszcze troszkę kochana:)i zobaczysz piękne serducho bijące dla swojej mamusi:)

ej dziewczyny miałyście lub zdarzają się wam takie klujące bule całego brzuszka? niby już raz to przechodziłam, ale w trakcie pierwszej ciąży nie miałam takich "ekscesów" jak krwiak czy nagłe boleści;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 18:23

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • hela Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie często kłuje podbrzusze jak sie smieje, kaszle i takie tam ;) moze moj maluch sie tam buntuje że nim rzucam :P

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ale jak sprawdzałam siebie to miałam być chłopcem a mąż dziewczynką :P
    Kurcze... U mnie tak samo :D

Ja smaczkom nie wierze. Przy córce miałam słone i mięcho, po słodkim miałam mdłości i jest kobieta :) Teraz mam to samo, ale mam wrażenie, że inaczej się czuję w ciąży... Ale cóż pożyjemy, zobaczymy :)

A co do usg i błędów to nigdy nie spotkałam się, żeby lekarz powiedział dziewczynka, a urodził się chłopak. Zawsze jest na odwrót :/
    Ostatnio spotkałam kobietę w przychodni 38 tydzień i 2 tygodnie temu się dowiedziała, że jej synek jest córeczką O.o Rozpaczała, bo w domu wszystko niebieskie w traktory i auta i jak ona w to dziewczynkę ubierze :P

U mnie też wiek super, poronień czy przedwczesnych porodów nigdy nie było w mojej rodzinie. U męża miała teściowa i jej wszystkie siostry, ale już ich dzieci, czy brat teściowej nie, więc tak jak dziewczyny uważam, że usg mi wystarczy :)

Mnie brzuch drugi dzień boli, ale chyba od pizzy, bo przedwczoraj skusiłam się na kupną, nie robioną i nie podeszła mi...

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna no poważnie teraz jest w dziewiątej ciąży, będzie miała 6 cesarkę, a do szpitala zgłosiła się w 36 tygodniu, bo sąsiad jechał akurat do mojej miejscowości to się z nim zabrała.

Dziwi mnie ta sprawa z madeinlove, dlaczego tak zrobiła? Może faktycznie ma jakieś zaburzenia psychiczne?

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Kurcze... U mnie tak samo :D

Ja smaczkom nie wierze. Przy córce miałam słone i mięcho, po słodkim miałam mdłości i jest kobieta :) Teraz mam to samo, ale mam wrażenie, że inaczej się czuję w ciąży... Ale cóż pożyjemy, zobaczymy :)

A co do usg i błędów to nigdy nie spotkałam się, żeby lekarz powiedział dziewczynka, a urodził się chłopak. Zawsze jest na odwrót :/
    Ostatnio spotkałam kobietę w przychodni 38 tydzień i 2 tygodnie temu się dowiedziała, że jej synek jest córeczką O.o Rozpaczała, bo w domu wszystko niebieskie w traktory i auta i jak ona w to dziewczynkę ubierze :P

U mnie też wiek super, poronień czy przedwczesnych porodów nigdy nie było w mojej rodzinie. U męża miała teściowa i jej wszystkie siostry, ale już ich dzieci, czy brat teściowej nie, więc tak jak dziewczyny uważam, że usg mi wystarczy :)

Mnie brzuch drugi dzień boli, ale chyba od pizzy, bo przedwczoraj skusiłam się na kupną, nie robioną i nie podeszła mi...

u nas bratanek miał byc dziewczynką az do 7 miesiąca :) dopiero wtedy lekarz dostrzegł ze jednak to chłopiec, wczesniej mówił, że na pewno dziewczynka. więc zdarza się w obie strony.

a co do samopoczucia, to mama opowiadała, że w drugiej ciąży czuła się zupełnie inaczej. inny brzuch,inne smaki, ogólne samopoczucie, wszystko absolutnie było na odwrót więc nastawiła się ze tym razem będzie dziewczynka a chłopak sie urodził tak samo jak w pierwszej ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 19:49

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzyłam jak wyglądaja narządy pod koniec 1 trymestru i powiem wam że ja bym nie zauwazyla roznicy ;) wiec lepiej czekac i sie nie nastawiac :) moja kolezanka nastawiona na chłopca to poźniej jak sie dowiedziala ze dziewczynka to nie moglo do niej to dotrzec :) nie mogla sie przestawic ... ja sie boje ze bede miala tak samo ale nie wiem czemu ale chce chlopca hehe ;)

64xp62y.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zaczeło się najgorsze co mogło : BÓL ZĘBÓW :(

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    A u mnie zaczeło się najgorsze co mogło : BÓL ZĘBÓW :(

U mnie ukruszona jedynka ;( na szczęście nie boli. A można jakieś znieczulenie u dentysty?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    U mnie ukruszona jedynka ;( na szczęście nie boli. A można jakieś znieczulenie u dentysty?

Podobno słyszałąm że można ..;/ ale niewiem oby ból niebył mocny..

tb73krhmu0f7yc26.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89, matko..co rok to prorok..i teraz nie wiesz czy taką kobietę potępiać bo nie twoje życie a może nóż jest dobrą matką i chce mieć dużą rodzinę.. czy jej zazdrościć że taka "płodna" bo jest tyle kobiet które nie mogą często nawet jednego maleństwa mieć i drugie tyle które maja problemy donosić, czy podziwiać że fizycznie dała rade bo co jak co ale taki maraton dzieciaczków by mnie wykończył a już 6 cesarka na pewno;/

gusiaa, współczuję nic fajnego;/ patu, przerabiałam w pierwszej ciąży i wtedy było tak że jeśli ciąża nie jest zagrożona czy problemowa, to nie ma przeciwwskazań po prostu jest to inny środek znieczulający bądź inny rodzaj znieczulenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 21:16

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a My nie dawno mieliśmy taki przypadek zaskoczenia bo znajoma cały czas miała w brzuszku dziewczynkę tak mówił lekarz a przy porodzie zaskoczenie bo lekarz się pyta co miało być a Oni zgodnie mowią ze dziewczynka na to lekarz mówi ze chyba z ogonkiem ta dziewczynka więc byli w szoki znajomi i cóż miała być Ewa a jest Mikołaj :) to dopiero niespodzianka taki Psikus malutki ale ze nie lubią różowego więc dużo ciuchów było ok pasujących do chłopczyka
    a tak wracając do tych smaków to Ja z córka jadłam słodycze i owoce w szczególności mandarynki Mój mąż nosił je siatami po 5 kilo czasem więcej a to mi starczyło na obiad tylko potrafiłam prawie 10 kilo zjeśc dziennie tak więc panie ze sklepu wiedziały po co Mój mąż idzie :) a za to mało jedzenia zjadałam w sensie obiadków czy tym podobne przytyłam 16-17 kg i to zeszło :) a w tej ciąży wciągam ogórki konserwowe i banany z ogórkami konserwowymi na kanapce :) a słodycze w ogóle przytyło mi się już 3 kilo i Ja pytam jakim cudem? jak słodyczy nie jem :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) oglądałam na tlc wielkie rodziny, czy jakoś tak ten program się nazywał, w każdym bądź razie 16 dzieci przerosło by mnie :D
    Jestem w stresie, pierwszy raz będę widzieć maleństwo, martwię się czy wszystko jest ok :/
    Ja przytyłam 1,5kg na razie ;)
    Ja płci pod względem współżycia nie mogę przewidzieć- zbyt często to robiliśmy ;)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28, no to masz oryginalne te kanapki:D ja w pierwszej ciąży robiłam sobie taką piramidkę na talerzu: jajko usmażone na szynce na to buraczki wiórki a na górę śledź w śmietanie:P nawet teraz jak o tym pomyślę to mi się słabo robi, a i inni woleli jakoś mnie unikać w czasie obiadu twierdząc, że ich żołądki są zbyt wrażliwe na to:)

dba, ja już pisałam wyżej, że wymiękłabym dawno do 9 bym nie dotrwała, a gdzie tam 16...te kobity muszą mieć stalową macice, że tak dają rade;/
    Na pewno wszystko jest dobrze:)no w 12 tygodniu zobaczysz już "dużą" dzidzię:)
    Pewno tam już szaleje na maxa:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, tydzień do 2 trym a ja ciągle rzygam :| bez sensu.
    A w ogóle to chciałam was o co zapytać. Bo do tej pory brałam lutkę 2x2 dziennie, ale od tygodnia gin kazała mi brać 2x1 aż mi się skończą tabletki i wtedy przerwać. A ja tak się zastanawiam czy to nie będzie zbyt gwałtowne odstawienie. Nie powinnam jeszcze przez kilka dni brać po 1 dziennie? Jak myślicie?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ