X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ja już próbowałam, ale tak bardzo nie lubię śliwek suszonych, że ledwo zjadłam jedną bo mnie podbijało :(
    Ale może się zmuszę bo mam już tak bolesny brzuch, że nawet dotknąć się nie mogę :(
    to tu któraś dziewczyna pisała o jakimś syropie - Fipsik albo hela (wybaczcie, że nie pamiętam) na zaparcia, który można pić w ciąży. Jakieś 15 stron temu chyba..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa, fasolina pewno już zrobiła sobie z twojego brzuszka sale gimnastyczną i na pewno ma się jak najlepiej:)

Migotka22, dzięki wielkie;)taa śliczna a jaki charakterek fiu fiu, we wrześniu poszła do 1 klasy a ja kilka dni później miałam już wysmarowaną w zeszycie uwagę od pani że: moja córka na przerwie z koleżankami skacze po pojemnikach do segregacji śmieci....Normalnie myślałam że mam przewidzenia no gdzie tam moja grzeczna córcia?:)A to był dopiero początek..:)Jak "to" drugie małe też będzie miało takie zagrania to ja nie wiem:P
    Mąż patrząc dość znacznie w przyszłość po cichu liczy na chłopca bo 3 kobiety pod jednym dachem..:)z tym że M-Pan Programista- człowiek typowo logiczny pociesza się tym, że wg statystyk kobiety zamieszkujące pod tym samym dachem jakimś cudem miesiączkują w tym samym czasie więc na szczęście spać w aucie będzie musiał tylko przez jeden tydzień w miesiącu:)

stardust, ooo śliwki suszone powiadasz muszę dodać do listy bo nigdy nic nie wiadomo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 12:42

aleksa.wawa, akuszerka89 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja właśnie piję kawkę rozpuszczalną pierwszy raz od 3 miesięcy, a co mi tam ;]

Co do zaparć, o syropie nie słyszałam, ale mi kisiel pomagał (a czym tu sra* jak rzygasz ciągle?)

Na wymioty dziewczyny pomaga bardzo metoclopramid - zapytajcie lekarza. Nie wpływa w ogóle na płód - coś jak nospa, jest tańszy i działa dużo lepiej niż torecan. Ja od 4 dni nie wymiotuję, nie mam nawet odruchów wymiotnych :)

A co do leków - napewno wszystkie zdąrzycie odstawić leki do 2 trymestru, tylko ja i Jovi będziemy napadać na apteki :(

akuszerka89, jovi81 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust dzięki, będę próbowała wszystkiego :)

BlackLuna a wiesz powiem Ci, że ta twoja mała to wygląda na dziarską dziewuszkę ;) ma takiego diabełka w oczach :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    to tu któraś dziewczyna pisała o jakimś syropie - Fipsik albo hela (wybaczcie, że nie pamiętam) na zaparcia, który można pić w ciąży. Jakieś 15 stron temu chyba..

ja pisałam ;) lactulosum dokładnie taki syropek mam :) pilam go tylko 2 razy bo juz nie musze (obym nie zapeszyla) codziennie prawie o stalej porze latam :) mój mąż powiedział ostatnio że szybka jestem że on tyle czasu sika wiec czuje sie jak nowo narodzona!!! :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, super wieści!:) W końcu masz chwilę spokoju, bo po tym co przeszłaś należy Ci się:)

A ja dostałam w szpitalu swoją własną, nową, prywatną łazienkę zamykaną na klucz. Tylko po to, żeby ten stan zapalny nie rozwinął mi się bardziej :D Jeśli mogę czerpać profity z mojego zawodu to w tej sytuacji nie będę miała żadnych oporów :DDD

Patu, BlackLuna lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela w takim razie ja już zapisuję nazwę tego syropku :)

A przypomniało mi się...słuchajcie moja szwagierka jak była w ciąży to mówiła, że na brzuszku urosły jej straszne włosy ;)
    Zauważyłyście u siebie coś takiego :)

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze malenstwa. Trzeba byc pozytywnie nastawionym, za z maluszkiem jest wszystko w porzadku, chociaz to nie takie latwe. Zamartwianie sie to chyba natura kobieca :)
    Patu mam nadzieje, ze krwiak sie wchlonal.
    Ja wczoraj polozylam sie z bolem glowy i wstalam z bolem glowy, oaracetamol nie pomaga…wiec chyba mam migrene, gdzie ja prawie nigdy nie mam bolu glowy.
    Widze,ze duzo dziewczyn musi brac tabletki i bardzo na siebie uwazac, wiec moja migrena to pikus w porownaniu do was.
    Pytanko do was: czy wy rowniez zapominacie duzo rzeczy albo "zalapujecie" rzeczy z opoznieniem? Ja sie czsem czuje jakby mi ktos moje szare komorki polikwidowal :)Maz sie ze mnie smiej i mowi ze "pregnancy brain" to prawda.

Oj niestety to prawda. U giną prywatnego chciałam wyjść bez płacenia. Lekarz musiał mi przypomnieć. A na zakupach tak się zamyslilam i skupiłam że część zakupów mam włożyć do torebki by mieć pod ręką a resztę do siatek że faktycznie włożyłam je do torebki. Przed płaceniem... Przy kasie sobie przypomniałam o nich i wyjelam. Kasjerka na mnie jak na wariatke patrzyła :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    hela w takim razie ja już zapisuję nazwę tego syropku :)

A przypomniało mi się...słuchajcie moja szwagierka jak była w ciąży to mówiła, że na brzuszku urosły jej straszne włosy ;)
    Zauważyłyście u siebie coś takiego :)
    Tak! Ja mam! Czarne jak facet! Muszę wyrywać bo wstyd :P a Twoja szwagierka już urodziła? Bo podobno to na chłopca te włosy są i jestem ciekawa :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka miała tak na początku ciąży, ale niestety poroniła :( także nie pomogę

Ale pytam dlatego, że ja też mam podobny problem...lecz nie na brzuchu. U mnie włosy urosły na udach i są ogromne!!! Wyglądam jak małpa. Wgl teraz tak szybko "obrastam" że szok :/

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi :( przepraszam, że zapytałam.
    Mi na brzuchu rosną tak od pępka w dół - taka linia. Ale ogólnie też mi szybko rosną, szczególnie pod pachami. Kolejne "uroki" ciąży :P

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie stało.
    Te włosy są straszne, to mojemu mężowi wąs wolniej rośnie :P

BlackLuna, kark lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie mam dobra pamiec, ale od kilku tygodni,strasznie duzo zapominam, albo pytam sie po kilka razy to samo bo zapomnialam.
    Kobietki ja slyszalam ( nie wiem czy to prawda), ze jak bobieta w ciazy jest bardzo nerwowa, to dzidzius po porodzie tez jest nerwowy i placzliwy . Jak mamusia sie nie stresuje za bardzo to dzidzis jest spokojny, duzo spi i malo placze. Popytalam troche tych co maja maluszki. Moja bardzo dobra przyjaciolka urodzila jesienia zeszlego roku, byla bardzo spokojna i przeszczesliwa ze w koncu sie udalo i jej maluszek to prawie w ogole nie placze, jest bardzo spokony i usmiechniety. Stwiedzila ze moze mniec co roku takiego bobaska:) Moje dwie ciocie byly bardzo zestresowane i martwilay sie o cala ciaze, az do rozwiazania i ich dzieci jak byly male to plakaly prawie non stop.Jak dziecko spalo,tp trzeba bylo mowic szeptem bo caly czas sie budzilo i plakalo mimo ,iz spalo w drugim koncu mieszkania. Placzliwosc i brak snu utrzymywal sie caly rok u nich.
    Moze wypowiedza sie doswiadczone mamusie na ten temat, co juz dziecko w domu maja?

1usat5od00spirqc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22, Diabełek to jej drugie imię:) słyszałam, że to własnie progesteron jest odpowiedzialny za porost włosów hormon ten zatrzymuje je w ciągłej fazie wzrostu przez 9 miesięcy, co prawda zazwyczaj tyczy się to tych na głowie, ale kto wie:)

Ja nie mam takich "zarostów na brzuszku, ale tez własnie słyszałam, ze to na chłopaka, a ogólnie się mówi ze jak ktoś ma zgagę w ciąży to własnie dziecku włoski rosną co by się zgadzało bo w moim przypadku zgaga trwała prawie 7 miesięcy a córcia się urodziła z włoskami do szyjki ciemnymi jak kruk i owłosieniem na cały ciałku, z czasem się wytarło ale dosłownie jak małpka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 13:30

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie byc bardzo spokojna i nie denerwowac sie. Mam super ginekologa i jemu ufam i wiem,ze wszystko bedzie dobrze. Zamartwianiem sie i tak nic nie zmienimy , a mozemy sie jedynie nerwicy nabawic. Stan "blogoslawiny" chce pamietac jako szczesliwy i specjalny okres mojego zycia a nie jako najwieksza nerwowke zycia. To bedzie moje pierwsze dziecko, mam 32 lata i po roku odpoczynku chce miec drugie, bo czas ucieka. Jezeli teraz bede optymiestycznie nastawiona to rowniez latwiej mi bedzie w nastepnej ciazy…przynajmniej mam taka nadzieje.

1usat5od00spirqc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka, nie jest powiedziane, że spokojna ciąża spokojne dziecko. Ja tez miała pierwszą ciąże w nerwach, samą ciąże przechodziłam rewelacyjnie w porównaniu do tej ale sytuacja życiowa taka a nie inna była, podczas gdy moja córcia po porodzie mając 2 tygodnie przesypiała 5-6h w jednym ciągu (nie byłam i nie jestem zwolenniczką budzenia dzieciątka na siłę co 3h) budziła się pojadła i znowu spała, wręcz pomyśleć można było że dzidziulka nie ma, niejednokrotnie to ja w nocy drzemałam oparta o łóżeczko sprawdzając czy oddycha bo tak cicho było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 13:40

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka łatwo powiedzieć nie denerwuj się, jeżeli wszystko jest ok tak jak u Cb to owszem można się cieszyć i nie denerwować. Jednak niektóre nie mają tyle szczęścia co ty. Plamienia, bóle, szpital, w niektórych przypadkach odklejająca się kosmówka czy krwiak, w takich sytuacjach raczej nie da się nie denerwować. U mnie do 6tyg było cudownie, ale i tak drżałam o kruszynkę z powodu wcześniejszego poronienia. I na pewno wszystkie dziewczyny, które straciły dzieciątko lub mogą je stracić, boją się i denerwują.

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Tak! Ja mam! Czarne jak facet! Muszę wyrywać bo wstyd :P a Twoja szwagierka już urodziła? Bo podobno to na chłopca te włosy są i jestem ciekawa :)

dzieki bogu jestem blondynka :) mam jakis tam meszek ale beda widoczne pewnie dopiero na sloncu ;) za to na rekach mam mega dlugie jak u faceta, tyle ze jasne, dobre chociaz tyle... slyszalam ze niektore dziewczyny depiluja ale troche sie obawiam ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela ja bym się w depilację nie bawiła bo jak raz zaczniesz to już będziesz musiała to robić

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I są wyniki. Oba ujemne. Więc będę musiała bardziej uważać.

I hemoglobina mi spadła z 13,4 na 12. Więc na granicy normy. Mam nadzieję że bardziej nie spadnie

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ