Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka22 wrote:Patu nerwy potrafią zdziałać dużo złego, w każdej kwestii.
A dużo plamisz?
Justyna, fipsik witajcie w 12tyg, a ja się witam w 13tyg
Duzo nie jednak kazde sa niepokojace dla mnie. Lekarz tak uspokajal ze krwiak zmalal ze wszystko juz dobrze a tu niespidzianka znowu. Wizyte mam 12 dopiero. -
Ja też się tego boję. Mogłoby się rozejść po kościach. Przestałam nawet oglądać wiadomości bo bardzo mnie to denerwuje aż brzuch boli:(Szonka wrote:Ja się przejmuję, boję się żeby 3 wojny z tego nie było
Mam nadzieję, że konflikt rozejdzie się po kościach ale Rosja to nieprzewidywalny kraj i wszytkiego można się po nich spodziewać. -
Patu wrote:Duzo nie jednak kazde sa niepokojace dla mnie. Lekarz tak uspokajal ze krwiak zmalal ze wszystko juz dobrze a tu niespidzianka znowu. Wizyte mam 12 dopiero.
Ja plamiłam dwa razy, gin mi powiedział, że tak może być nawet do 14 tyg. Ale powiedział też, że każde plamienie trzeba kontrolować i ja się tego trzymam. Nie czekałabym do 12 nawet jeżeli to jest nic takiego(czego nie jesteś pewna), bo sam widok takiego plamienia to kolejny stres dla Ciebie.
-
Szonka wrote:A mnie dziś kłuje (chyba jajnik?) na dole z lewej strony
Myślicie, że to normalne?
Hej,
Jajnik nie może kłuć,bo w ciaży nie funkcjonuje. Ale wiem o czym mówisz, parę dni temu to opisywałam. WIęc chyba normalne.
Uciekam na wizytę!
pa. -
jovi81 wrote:
a czy takie badanie trwa dłużej od zwykłego USG i czy byłyście z pełnym pęcherzem?
mnie powiedziano, że nie musi być pełny pęcherz więc się ucieszyłam bo skupić się mogłam na obserwowaniu Maluszka
samo badanie usg trwało ok 10 minut, lekarz dokładnie wszystko sprawdzał i tłumaczył bardziej zawiłe pojęcia. Stresa miałam nie małego a okazało się, że to byłam przyjemna wizyta i jeszcze filmik dostałam na płytce
jovi81 lubi tę wiadomość
-
ja mialam robione przezpochwowo, a pecherz mialam tak w polowie pelny. I strasznie tego zaluje, bo maluch na kazdym usg lezy "twarza do monitora", a zeby zmierzyc NT lekarz musial postukac w brzuch, zeby dziecko pozycje zmienilo i ulozylo sie profilem i w sumie bylo to nieprzyjemne.
U mnie to trwalo tez z 10 min, ale lekarz po kolei ocenil wszystko
Ja się tam wojna naprawde nie przejmuje, bo jak ktos zaatakuje Polske to od tego mamu UE i NATO, aby stanelo w naszej obronie. Bo jak ktos sie rzuci na nas, to pozniej pojdzie na inne kraje w 100%.
Dzisiaj, jak mi maz wroci z pracy to chyba go wyciagne do sklepu dzieciecego
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
Nelus wrote:Ja sie słabo orientuje bo nie mam polskiej tv, jak to Rosja chce Polsce wklepac? Niby za co?

Dzień dobry!
Co do Rosji, jeśli NATO postanowi wkroczyć i zrobić porządek, odwet Putina może trafić właśnie w Polskę, jako kraj członkowski NATO.
Plus Polska jest zaraz za miedzą, blisko, a w dodatku jawnie i głośno wspiera Ukrainę, co na pewno obiło się o uszy Putina... -
Ja jeszcze swojego człowieka nie pokazywałam:

To już był 13+0 więc Pani doktor robiła mi przez brzuch.
O pęcherzu nikt mi nic nie mówił, miałam pusty i wszystko wyszło.
NT mamy 1.6 mm, kość nosowa obecna
Z racji wieku, robię też ocenę z krwi, ale muszę jeszcze poczekać na wynik.
edit: zmiana linku z fotką, bo coś z picasy nie chce pokazać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 13:05
justyna14, Migotka22, jovi81, verynice, le'nutka, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość