Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka22 wrote:Patu nerwy potrafią zdziałać dużo złego, w każdej kwestii.
A dużo plamisz?
Justyna, fipsik witajcie w 12tyg, a ja się witam w 13tyg
Duzo nie jednak kazde sa niepokojace dla mnie. Lekarz tak uspokajal ze krwiak zmalal ze wszystko juz dobrze a tu niespidzianka znowu. Wizyte mam 12 dopiero. -
Szonka wrote:Ja się przejmuję, boję się żeby 3 wojny z tego nie było
Mam nadzieję, że konflikt rozejdzie się po kościach ale Rosja to nieprzewidywalny kraj i wszytkiego można się po nich spodziewać.
-
Patu wrote:Duzo nie jednak kazde sa niepokojace dla mnie. Lekarz tak uspokajal ze krwiak zmalal ze wszystko juz dobrze a tu niespidzianka znowu. Wizyte mam 12 dopiero.
Ja plamiłam dwa razy, gin mi powiedział, że tak może być nawet do 14 tyg. Ale powiedział też, że każde plamienie trzeba kontrolować i ja się tego trzymam. Nie czekałabym do 12 nawet jeżeli to jest nic takiego(czego nie jesteś pewna), bo sam widok takiego plamienia to kolejny stres dla Ciebie.
-
Szonka wrote:A mnie dziś kłuje (chyba jajnik?) na dole z lewej strony
Myślicie, że to normalne?
Hej,
Jajnik nie może kłuć,bo w ciaży nie funkcjonuje. Ale wiem o czym mówisz, parę dni temu to opisywałam. WIęc chyba normalne.
Uciekam na wizytę!
pa. -
jovi81 wrote:
a czy takie badanie trwa dłużej od zwykłego USG i czy byłyście z pełnym pęcherzem?
mnie powiedziano, że nie musi być pełny pęcherz więc się ucieszyłam bo skupić się mogłam na obserwowaniu Maluszkasamo badanie usg trwało ok 10 minut, lekarz dokładnie wszystko sprawdzał i tłumaczył bardziej zawiłe pojęcia. Stresa miałam nie małego a okazało się, że to byłam przyjemna wizyta i jeszcze filmik dostałam na płytce
jovi81 lubi tę wiadomość
-
ja mialam robione przezpochwowo, a pecherz mialam tak w polowie pelny. I strasznie tego zaluje, bo maluch na kazdym usg lezy "twarza do monitora", a zeby zmierzyc NT lekarz musial postukac w brzuch, zeby dziecko pozycje zmienilo i ulozylo sie profilem i w sumie bylo to nieprzyjemne.
U mnie to trwalo tez z 10 min, ale lekarz po kolei ocenil wszystko
Ja się tam wojna naprawde nie przejmuje, bo jak ktos zaatakuje Polske to od tego mamu UE i NATO, aby stanelo w naszej obronie. Bo jak ktos sie rzuci na nas, to pozniej pojdzie na inne kraje w 100%.
Dzisiaj, jak mi maz wroci z pracy to chyba go wyciagne do sklepu dzieciecego3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
Nelus wrote:Ja sie słabo orientuje bo nie mam polskiej tv, jak to Rosja chce Polsce wklepac? Niby za co?
Dzień dobry!
Co do Rosji, jeśli NATO postanowi wkroczyć i zrobić porządek, odwet Putina może trafić właśnie w Polskę, jako kraj członkowski NATO.
Plus Polska jest zaraz za miedzą, blisko, a w dodatku jawnie i głośno wspiera Ukrainę, co na pewno obiło się o uszy Putina... -
Ja jeszcze swojego człowieka nie pokazywałam:
To już był 13+0 więc Pani doktor robiła mi przez brzuch.
O pęcherzu nikt mi nic nie mówił, miałam pusty i wszystko wyszło.
NT mamy 1.6 mm, kość nosowa obecna
Z racji wieku, robię też ocenę z krwi, ale muszę jeszcze poczekać na wynik.
edit: zmiana linku z fotką, bo coś z picasy nie chce pokazaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 13:05
justyna14, Migotka22, jovi81, verynice, le'nutka, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość