Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    a smoczki i butelki polecacie jakies konkretne sprawdzone? daną firme czy typ?a herbatki koperkowe na kolki mozna dawac o razu po urodzeniu czy od któregos miesiąca? chce karmic piersią dlatego zastanawiam się jaką buteleczke kupic. i dziewczyny które chcą tak karmic, będziecie coś więcej dawac do picia, typu wode/herbatki niemowlaczkowi czy pierwsze tygodnie tylko mleko?

Jeżeli karmisz piersią to twoje mleczko mu wystarczy, gdyż w pokarmie który masz zawarta jest również woda. Herbatki można podawać nieco później
    Co do butelki to słyszałam że są dobre tommee tippee :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam tommee tippee i avent obie są bardzo dobre różnią się wyglądem ale w późniejszym czasie córka piła już sama mleczko i chyba lepiej jej się trzymało tą tommee tippee :)
    A jeśli karmi się piersią to wystarczy mleko z piersi :)
    chyba że dzieci miewają kolki moja córka je miała i dawałam herbatkę koperkową bardzo rzadko rozpuszczoną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 18:56

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jest ciepło to można podawać samą wodę, lepiej nie uczyć dziecka pić od razu słodkich napojów, bo potem ciężko przestawić na coś innego ;)

• Patu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam tego niedzielnego poranka ;) ale głupie sny dzis miałam skąd się to bierze. Wciąż mnie zadziwiaja. Za to kilka dni temu śniło mi się jak karmiłam piękna córeczkę. Nie mogę się doczekac. Miłego dnia i dobrego samopoczucia

afrykanka lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez witam z rana

Ale pogoda dziś :( ani wyjśc na spacerek :( Ja chętnie bym na rowerek wyskoczyła :( przygnębiająca ta pogoda... blee
    A jak tam wasze samopoczucia? ostatnio tu trochę ciszy nastało zadnych produkcji :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:07

justyna14, verynice, kark, Patu lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

ojej dziewczyny, dziewczyny jeszcze, sie tu o skarpety poklocicie :/ każdy robi jak chce :P ja jeszcze nic nie kupiłam;) potem jak wpadne do sklepu to pewnie wszystko od razu sie kupi. Mam ciuchy po synku, takie ciuchy rozmiarami do roku, bo resztę rozdawalam. No ale te ciuchy dam siostrze bo w lipcu rodzi i będzie chłopak. U mnie podobno dziewczyna będzie;) ciezko mi w to uwierzyć, ale tak wyszło z czwartkowego usg ;)

Co do butelek, to tez mam zamiar karmić piersią, ale będę tez elektrycznym ściągać pokarm do butli. Wiec będzie i cyc i butla z moim mlekiem. Z synem to funkcjonowało i mam nadzieje ze teraz tez tak będzie:)

A pogoda serio tragisz :/ czekam na śląski obiadek i wracam do domu do at:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) mam szybkie pytanie... czy mozna pic mleko niskopasteryzowane? oczywiście przegotowane.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa jeśli przegotowane to każde można pić.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie praktycznie każdej nocy śni się coś głupiego :P Erotyczne sny mnie już nie dziwią, tym bardziej dlatego, że brakuje mi Mężulka ;)

Od paru dni nie mam mdłości i muszę przyznać, że życie bez nich jest...piękne :) Od razu chęć do życia jest większa hehe :) Wczoraj to nawet zrobiłam gyrosa i upiekłam tartę z borówkami!

Rozmawiałam z mamą na temat karmienia piersią. Ja byłam bardzo krótko karmiona, praktycznie w ogóle, bo mama musiała brać antybiotyki po porodzie, a brat był karmiony 3 miesiące bo się nie najadał. Babcia ponoć żadnego dziecka nie karmiła dłużej niż parę dni. Ciekawe jak to będzie u nas.

Miłej niedzieli!

Nelus, Patu lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaraziłyście mnie tym allegro :D i tak zaglądałam, zaglądałam i zobaczcie co dziś upolowałam:

http://allegro.pl/wyprawka-dla-twojego-malenstwa-warto-zapraszam-i4049282051.html

:) Za 10,50! :) wyszło mnie 30 zł z wysyłką :)

karolcia:)))), deidre, Patu lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hej:)
    Co do tych "kolorowych" snów to dziś była notka na BBF że w ciąży takie sny są normalne, bo powoduje je burza hormonalna i będą występować do końca ciąży. W sumie to dobrze że to napisali, bo bałam się że jestem erotomanem i brak seksu padł mi na mózg :PPP

a czemu się nie kochacie? zalecenie lekarza że nie możecie? ja to korzystam zanim większy brzuszek bede miała :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:08

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Ewi25 mam łożysko nisko usadowione z tendencją do przodowania, krwiaka podłożyskowego przy samym ujściu szyjki macicy i ciągle plamię także mamy celibat, absolutny zakaz jakiejkolwiek przyjemności. Nie mówię tu o kochaniu się, ale nawet podniecić za bardzo się nie mogę, bo macica mi się zacznie kurczyć i będziemy mieli problem. Już dwa razy to przerabiałam i nie chcę więcej:P
    A swoją drogą te sny mnie wkurzają, bo przez nie się podniecam i więcej plamię, masakra jakaś:/
    PS. Jeśli to dla Was za dużo to przepraszam za szczegóły :P

Rozumiem Cię teraz i trochę współczuję bo ja np. mam zwiększoną ochotę na seks teraz i naprawde trudno wtedy nie śnić. Ważne że dajecie radę :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice super zestawik kupiłaś :)
    akuszerka89 chcę więcej szczegółów :D ;) lubię takie historie :D :D :D

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) mam pytanko, w ktorym tygodniu lekarz powiedział jaka jest płeć dziecka??Jutro zaczynam 13 tydz, w sobote mam genetyczne ale sądzę , ze to jeszcze za wczesnie na rozpoznanie. A jak było u was??

• verynice Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam genetyczne w 13 tygodniu i lekarka nie widziała.. powiedziała, że na następnej wizycie tj. 26 marca - o ile dzidzia zechce się ujawnić - to mi powie czy chłopiec czy dziewczynka :)

Dużo zależy od humorku dzidzi danego dnia :)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Karolcia, miałam usg genetyczne równo 13+0.
    Lekarka nie pokusiła się o ocenę płci, bo wtedy jeszcze trzeba oceniać tzw wyrostek płciowy, a dokładnie jego kąt w stosunku do ciała (to jest dobrze opisane tu: http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html).
    Do domu dostałam fotkę gdzie ładnie widać wyrostek, ale szczerze mówiąc zależy jak spojrzę, może być i chłopak i dziewczynka...

W ostatni piątek miałam zwykłe usg, to było 15+3, akurat dzieciol się zasłonił, ale też lekarka mówiła że jeszcze w 15tym tygodniu można się pomylić - jeszcze ten wyrostek może być nie schowany u dziewczynki i wtedy wydaje się że jest chłopiec... Podobno najpewniej jest oceniać płeć od 18tego tygodnia.

Karolcia, zaczynasz 13ty tydzień czyli 12+0?

v50lkjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dedire dokładnie 12+0 :) tak własnie myslałam, że pozniej lekarz rozpoznaje płeć. Echh ... stresuje się, brzuch mnie boli w zasadzie od poczatku ciązy, pachwiny i boki brzucha, czasem juz nospa nie pomaga:( byłam w tamtym tyg na przyspieszonej wizycie bo stresowałam sie tym bólem ale było ok, wiec chyba taka moja uroda:)

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ