Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPatu wrote:a smoczki i butelki polecacie jakies konkretne sprawdzone? daną firme czy typ?a herbatki koperkowe na kolki mozna dawac o razu po urodzeniu czy od któregos miesiąca? chce karmic piersią dlatego zastanawiam się jaką buteleczke kupic. i dziewczyny które chcą tak karmic, będziecie coś więcej dawac do picia, typu wode/herbatki niemowlaczkowi czy pierwsze tygodnie tylko mleko?
Jeżeli karmisz piersią to twoje mleczko mu wystarczy, gdyż w pokarmie który masz zawarta jest również woda. Herbatki można podawać nieco później
Co do butelki to słyszałam że są dobre tommee tippee
-
Ja używałam tommee tippee i avent obie są bardzo dobre różnią się wyglądem ale w późniejszym czasie córka piła już sama mleczko i chyba lepiej jej się trzymało tą tommee tippee
A jeśli karmi się piersią to wystarczy mleko z piersi
chyba że dzieci miewają kolki moja córka je miała i dawałam herbatkę koperkową bardzo rzadko rozpuszczonąWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 18:56
-
Witam tego niedzielnego poranka
ale głupie sny dzis miałam skąd się to bierze. Wciąż mnie zadziwiaja. Za to kilka dni temu śniło mi się jak karmiłam piękna córeczkę. Nie mogę się doczekac. Miłego dnia i dobrego samopoczucia
afrykanka lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:07
justyna14, verynice, kark, Patu lubią tę wiadomość
-
Cześć
ojej dziewczyny, dziewczyny jeszcze, sie tu o skarpety poklociciekażdy robi jak chce
ja jeszcze nic nie kupiłam;) potem jak wpadne do sklepu to pewnie wszystko od razu sie kupi. Mam ciuchy po synku, takie ciuchy rozmiarami do roku, bo resztę rozdawalam. No ale te ciuchy dam siostrze bo w lipcu rodzi i będzie chłopak. U mnie podobno dziewczyna będzie;) ciezko mi w to uwierzyć, ale tak wyszło z czwartkowego usg
Co do butelek, to tez mam zamiar karmić piersią, ale będę tez elektrycznym ściągać pokarm do butli. Wiec będzie i cyc i butla z moim mlekiem. Z synem to funkcjonowało i mam nadzieje ze teraz tez tak będzie:)
A pogoda serio tragiszczekam na śląski obiadek i wracam do domu do at:)
-
nick nieaktualny
-
Mnie praktycznie każdej nocy śni się coś głupiego
Erotyczne sny mnie już nie dziwią, tym bardziej dlatego, że brakuje mi Mężulka
Od paru dni nie mam mdłości i muszę przyznać, że życie bez nich jest...piękneOd razu chęć do życia jest większa hehe
Wczoraj to nawet zrobiłam gyrosa i upiekłam tartę z borówkami!
Rozmawiałam z mamą na temat karmienia piersią. Ja byłam bardzo krótko karmiona, praktycznie w ogóle, bo mama musiała brać antybiotyki po porodzie, a brat był karmiony 3 miesiące bo się nie najadał. Babcia ponoć żadnego dziecka nie karmiła dłużej niż parę dni. Ciekawe jak to będzie u nas.
Miłej niedzieli!Nelus, Patu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, zaraziłyście mnie tym allegro
i tak zaglądałam, zaglądałam i zobaczcie co dziś upolowałam:
http://allegro.pl/wyprawka-dla-twojego-malenstwa-warto-zapraszam-i4049282051.html
Za 10,50!
wyszło mnie 30 zł z wysyłką
karolcia:)))), deidre, Patu lubią tę wiadomość
-
akuszerka89 wrote:Hej:)
Co do tych "kolorowych" snów to dziś była notka na BBF że w ciąży takie sny są normalne, bo powoduje je burza hormonalna i będą występować do końca ciąży. W sumie to dobrze że to napisali, bo bałam się że jestem erotomanem i brak seksu padł mi na mózg :PPP
a czemu się nie kochacie? zalecenie lekarza że nie możecie? ja to korzystam zanim większy brzuszek bede miała -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:08
-
akuszerka89 wrote:Ewi25 mam łożysko nisko usadowione z tendencją do przodowania, krwiaka podłożyskowego przy samym ujściu szyjki macicy i ciągle plamię także mamy celibat, absolutny zakaz jakiejkolwiek przyjemności. Nie mówię tu o kochaniu się, ale nawet podniecić za bardzo się nie mogę, bo macica mi się zacznie kurczyć i będziemy mieli problem. Już dwa razy to przerabiałam i nie chcę więcej:P
A swoją drogą te sny mnie wkurzają, bo przez nie się podniecam i więcej plamię, masakra jakaś
PS. Jeśli to dla Was za dużo to przepraszam za szczegóły
Rozumiem Cię teraz i trochę współczuję bo ja np. mam zwiększoną ochotę na seks teraz i naprawde trudno wtedy nie śnić. Ważne że dajecie radę -
nick nieaktualny
-
Ja miałam genetyczne w 13 tygodniu i lekarka nie widziała.. powiedziała, że na następnej wizycie tj. 26 marca - o ile dzidzia zechce się ujawnić - to mi powie czy chłopiec czy dziewczynka
Dużo zależy od humorku dzidzi danego dniakarolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
Hej!
Karolcia, miałam usg genetyczne równo 13+0.
Lekarka nie pokusiła się o ocenę płci, bo wtedy jeszcze trzeba oceniać tzw wyrostek płciowy, a dokładnie jego kąt w stosunku do ciała (to jest dobrze opisane tu: http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html).
Do domu dostałam fotkę gdzie ładnie widać wyrostek, ale szczerze mówiąc zależy jak spojrzę, może być i chłopak i dziewczynka...
W ostatni piątek miałam zwykłe usg, to było 15+3, akurat dzieciol się zasłonił, ale też lekarka mówiła że jeszcze w 15tym tygodniu można się pomylić - jeszcze ten wyrostek może być nie schowany u dziewczynki i wtedy wydaje się że jest chłopiec... Podobno najpewniej jest oceniać płeć od 18tego tygodnia.
Karolcia, zaczynasz 13ty tydzień czyli 12+0? -
nick nieaktualnydedire dokładnie 12+0
tak własnie myslałam, że pozniej lekarz rozpoznaje płeć. Echh ... stresuje się, brzuch mnie boli w zasadzie od poczatku ciązy, pachwiny i boki brzucha, czasem juz nospa nie pomaga:( byłam w tamtym tyg na przyspieszonej wizycie bo stresowałam sie tym bólem ale było ok, wiec chyba taka moja uroda:)