Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Patu wrote:ale duzo piszecie ostatnio, wow. zaraz Was nadrobie, tylko mam szybkie pytanie do doświadczonych dziewczyn. co sądzicie o tym wózku? jest okazja myśle dość spora bo w sąsiednim mieście, wózek ma rok, jest jeszcze na gwarancji, mało uzywany, cena myśle że dość fajna, opinie ma dobre, na pasach, spora gondola, rączka przekładana koła dmuchane.
http://tablica.pl/oferta/wozek-jedo-bartatina-alu-plus-classic-230-CID88-ID2aeV7.html
w piątek moge go zobaczyc na zywo. myślicie, ze warto?
to opis producenta:
Wózek głęboko-spacerowy BARTATINA CLASSIC firmy Jedo, w którym gondolka ma regulowane oparcie, a siedzisko spacerowe można montować w obu kierunkach jazdy
Funkcje podwozia:
- zawieszenie na pasach
- koła pompowane (z metalową lub plastikową szprychą)
- regulowana wysokość rączki
- kosz na zakupy
- istnieje możliwość zamontowania fotelików: Jedo Berbero, Maxi Cosi Citi i Cabrio FIX lub Delti Grillo
Funkcje gondoli i siedziska:
- obszerna gondola z miękką wyściółką
- regulowany wewnętrznie zagłówek
- długie uszy do przenoszenia
- siedzisko spacerowe montowane przodem lub tyłem do kierunku jazdy
- oparcie regulowane w 4 pozycjach
- 5-punktowe pasy bezpieczeństwa
- uniwersalna osłonka na nóżki pasująca do gondoli i spacerówki
- budka z wywietrznikiem
- torba pielęgnacyjna
Wymiary:
- złożony: 59x40x88cm
- gondola (sxd): 34x80cm
- siedzisko (sxg): 33x34cm
- wys. położenia rączki: 78-104cm
- średnica kół: 28cm
Waga:
- wersja głęboka: 14kg
- wersja spacerowa: 14kg
Ja mogę pomóc tylko tyle że mam ten model wózka i byłam zadowolona i do drugiej dzidzi też go będę miała Moj różni sie tylko kolorem :)musisz go obejrzeć jak masz szanse i popatrzeć przede wszystkim na hamulce bo czasem widziałam że się ząbki wyłamują zależy jak kto szanuje bo Ja mam i nic się nie stało a koleżance poodlatywały bo miała gdzieś i nie szanowała i jak na forum czytałam to babki tez mówiły więc musisz dobrze oglądać -
verynice wrote:No a powiedzcie mi, czy na USG przez brzuch lekarz kazał Wam przychodzić z pełnym pęcherzem? Bo to podobno poprawia widoczność w trakcie badania... Bo nie wiem jak teraz iść na wizytę?
I co polecacie zjeść słodkiego przed wizytą aby dzidź się ładnie ruszał?
Mi kazali wypic 4 szklanki wody kilka godzin przed usg przez brzuch, wypilam szklanke mniej I pani to zauwazyla bo miala gorasza widoczność. Co do słodkiego to tez zjadłam czekoladę godzinę przed i dzidzius sie za duzo ruszał co utrudniało pomiar. Zanim zobaczyłam dzidzie to czekałam pół godziny. Trochę sie stresowalam bo myślałam ze jest cos nie tak jak pani robiła niezadowolone miny do monitora. Ala pózniej to było na korzyść bo fikal sobie nóżkami do gory nogami, ziewal, skakałtakze zależy od ciebie
verynice lubi tę wiadomość
-
Ehh powiem Wam dziewczyny...naszła mnie smutna refleksja. Jeżeli polityka "prorodzinna" i generalnie podejście ludzi do wartości, jaką jest rodzina, będą nadal tak wyglądały, to nasz gatunek skazany jest chyba na wymarcie...
Wczoraj byłam na rozmowie z szefem w sprawie formalności związanych z ciążą. Szok, chcieli żebym na macierzyńskim w ramach zasiłku z zus-u pracowała dla nich w ramach potrzeby zdalnie. I to bez dodatkowego wynagrodzenia. Przy czym dali mi do zrozumienia, że jeśli wypadnę na długo z obiegu, to po powrocie może dla mnie nie być miejsca. Nie wspominając już o reszcie przekrętów z umową...Nawet nie wiem, czy dostanę zasiłek, jak ich skontroluje ZUS.
Jakie to smutne...Czemu ludzie bywają tacy okrutniCzy liczą się już tylko pieniądze?
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualny
-
Mika 28 wrote:Ja mogę pomóc tylko tyle że mam ten model wózka i byłam zadowolona i do drugiej dzidzi też go będę miała Moj różni sie tylko kolorem :)musisz go obejrzeć jak masz szanse i popatrzeć przede wszystkim na hamulce bo czasem widziałam że się ząbki wyłamują zależy jak kto szanuje bo Ja mam i nic się nie stało a koleżance poodlatywały bo miała gdzieś i nie szanowała i jak na forum czytałam to babki tez mówiły więc musisz dobrze oglądać
A nie narzekasz na spacerówkę? Na necie wszyscy ją przeklinają,żeniestabilna, dziecko wypada, wózek się przewraca w przód... -
Dziewczyny, znacie jakiś dobry (i dozwolony dla nas) sposób na łupież? Bo kurcze z każdym myciem głowy jest coraz gorzej i chciałam kupić Nizoral a pani farmaceutka wyczytała na ulotce, ze stosować jeśli korzyści przewyższają ryzyko...
Może są jakieś domowe sposoby?
-
nick nieaktualnyVerynice też mam ten problem, ale u mnie to chyba od tarczycy, bo łuszczy mi się też twarz, nogi, dłonie, nawet sutki
Przed ciążą jak miałam problem z łupieżem to kupowałam Neril Garniera w aptece, jest podobno delikatniejszy niż Nizoral (mi wypadały tez włosy od tarczycy i pani w aptece powiedziała, że po Nizoralu nic mi nie zostanie), ale czy w ciąży można stosować to nie wiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 20:38
-
hej Dziewczyny:)
Dawno się nie odzywałam, ale Was podczytuję. Miło czytać o Waszych usg genetycznych i przewidywanej płci. U mnie pewnie lasencja (oby tak zostało:P) i na genetyczym też wszystko ok.
Też się muszę dopytać jak to jest z tymi zwolnieniami w ciaży, ale prawda- mogliby dac sobie siana z kobietami w ciąży;/
verynice- mnie też MEGA boli łeb dziś i wczoraj. Strasznie u nas wieje, może to dlatego. W każdym razie u mnie działa tylko ibuprom, a tego jak wiadomo brać nie można:( Apap prawie nie przynosi ulgi...
Zdrówka!
-
mycha89 wrote:A nie narzekasz na spacerówkę? Na necie wszyscy ją przeklinają,żeniestabilna, dziecko wypada, wózek się przewraca w przód...[/QU
długo używałam spacerówki i nic takiego mi się nie zadziało jedyne co mogę powiedziec to o pasach bezpieczeństwa trzeba je ładnie sobie samemu dostosować do dzidzi a wtedy będzie idealnie nie raz dzidzia próbowała wstawać ale nigdy w życiu nic takiego mi się nie stało zeby mi się spacerówka przewróciła ale kazdy musi na coś ponarzekać taki nasz naród a niestety nie każdy wózek jest idealny -
verynice wrote:Dziewczyny, znacie jakiś dobry (i dozwolony dla nas) sposób na łupież? Bo kurcze z każdym myciem głowy jest coraz gorzej i chciałam kupić Nizoral a pani farmaceutka wyczytała na ulotce, ze stosować jeśli korzyści przewyższają ryzyko...
Może są jakieś domowe sposoby?
ja to bede chyba ciagle polecac - siemie lniane po raz kolejnydobre na wszystko, na twarz, wlosy, paznokcie, na zoladek, obniza cholesterol i mozna tak wymieniac i wymieniac
w ciazy to juz w ogole rewelacja! same plusy
i oczywiscie z lupiezem tez sobie radziWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 21:21
madiiiii lubi tę wiadomość
-
któraś napisała że jak się dostaje kasę przez firmę na zwolnieniu to co zus nie sprawdzi ? Ja myślałam że sprawdzi chociaz też w firmie zaskoczyli mnie bo powiedzieli że to oni przez te miesiące będą mi wypłacać więc teraz nie wiem czy ten zus przyjdzie czy nie ech... nie wiem czego się spodziewać
-
zoi wrote:hej Dziewczyny:)
Dawno się nie odzywałam, ale Was podczytuję. Miło czytać o Waszych usg genetycznych i przewidywanej płci. U mnie pewnie lasencja (oby tak zostało:P) i na genetyczym też wszystko ok.
Też się muszę dopytać jak to jest z tymi zwolnieniami w ciaży, ale prawda- mogliby dac sobie siana z kobietami w ciąży;/
verynice- mnie też MEGA boli łeb dziś i wczoraj. Strasznie u nas wieje, może to dlatego. W każdym razie u mnie działa tylko ibuprom, a tego jak wiadomo brać nie można:( Apap prawie nie przynosi ulgi...
Zdrówka!
a moze apap extra da radę :)jest tyciu silniejszy tylko nie mozna z nim przesadzać -
A ja w szpitalu
z dzidzem wszystko w porządku, żywe i całe. Ale ja zaczęłam plamić (nie wiadomo czemu) i razem z bólami to podstawa do zatrzymania na obserwację
bez sensu. Ale najważniejsze że wszystko dobrze z człowiekiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 22:00
-
stardust87 wrote:A ja w szpitalu
z dzidzem wszystko w porządku, żywe i całe. Ale ja zaczęłam płacić (nie wiadomo czemu) i razem z bólami to podstawa do zatrzymania na obserwację
ważne że dzidzia zdrowa
stardust87 lubi tę wiadomość
-
hela wrote:ja to bede chyba ciagle polecac - siemie lniane po raz kolejny
dobre na wszystko, na twarz, wlosy, paznokcie, na zoladek, obniza cholesterol i mozna tak wymieniac i wymieniac
w ciazy to juz w ogole rewelacja! same plusy
i oczywiscie z lupiezem tez sobie radzi
Oj tylko nie można pić za dużo w ciąży, bo siemię wzmaga skurcze!
Najlepiej go pić regularnie po 34 tygodniu dopiero, bo podobno fajnie przygotowuje do porodu. -
Ojj to szybkiego powrotu do domku stardust! Trzymajcie się tam dzielnie i zdrowo z bobaskiem!
stardust87 wrote:A ja w szpitaluz dzidzem wszystko w porządku, żywe i całe. Ale ja zaczęłam plamić (nie wiadomo czemu) i razem z bólami to podstawa do zatrzymania na obserwację
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Mika 28 wrote:mycha89 wrote:A nie narzekasz na spacerówkę? Na necie wszyscy ją przeklinają,żeniestabilna, dziecko wypada, wózek się przewraca w przód...[/QU
długo używałam spacerówki i nic takiego mi się nie zadziało jedyne co mogę powiedziec to o pasach bezpieczeństwa trzeba je ładnie sobie samemu dostosować do dzidzi a wtedy będzie idealnie nie raz dzidzia próbowała wstawać ale nigdy w życiu nic takiego mi się nie stało zeby mi się spacerówka przewróciła ale kazdy musi na coś ponarzekać taki nasz naród a niestety nie każdy wózek jest idealny
Kurdeno to teraz nie wiemco robić, bo w sklepie się nim zachwycałam.... Męczy mnie jeszcze bebbeto solaris B... -
stardust87 wrote:A ja w szpitalu
z dzidzem wszystko w porządku, żywe i całe. Ale ja zaczęłam plamić (nie wiadomo czemu) i razem z bólami to podstawa do zatrzymania na obserwację
ojej nie dobrze, oby szybko cie wypuscilija jutro napisze do lekarza mam skurcze czasami co ok 3min trwaja ok 30sek, a czasami nic nie boli i juz sama nie wiem
-
deidre wrote:Oj tylko nie można pić za dużo w ciąży, bo siemię wzmaga skurcze!
Najlepiej go pić regularnie po 34 tygodniu dopiero, bo podobno fajnie przygotowuje do porodu.
no tak ale to jak sie pije codziennie w duzych ilosciach chybaja uzywalam na zaparcia a teraz nie pije juz kupe czasu a skurcze mam
-
hela wrote:ojej nie dobrze, oby szybko cie wypuscili
ja jutro napisze do lekarza mam skurcze czasami co ok 3min trwaja ok 30sek, a czasami nic nie boli i juz sama nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 23:37