Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:BlackLuna ty masz pieniądze wypłacane z zusu czy przez pracodawcę (czy pracodawca zatrudnia > czy < niż 20 osób)?
kark, teraz już płaci mi ZUS, mój pracodawca zatrudnia mniej niż 20 osób.
Moją teściową też bardzo zusy lubiły śmiejemy się że nazwisko zobowiązuje i muszę przejąć pałeczkę
a tutaj artykuł o zwolnieniu L-4 i kontrolach z zusu:
http://praca.gratka.pl/poradnik/art/co-powinienes-wiedziec-zanim-pojdziesz-na-zwolnienie-lekarskie-8881.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 00:30
mycha89 lubi tę wiadomość
-
Boże co za koszmarna noc. Po tym magnezie tak mnie rozwaliło
wymiotowałam jak głupia i dobrze że sąsiadka z mojego pokoju się obudziła od tych moich hałasów, bo inaczej nie wiem czy do teraz bym nie leżała na podłodze w łazience, taka słaba jestem. I mdli mnie jak diabli
Mam za swoje, żeby następnym razem nie panikować. Chcę do domu -
Dziekuje bardzo za opinie przyjrze się hamulcom
a jaki fotelik miałas do tego wózka?
stardust87 wrote:Boże co za koszmarna noc. Po tym magnezie tak mnie rozwaliłowymiotowałam jak głupia i dobrze że sąsiadka z mojego pokoju się obudziła od tych moich hałasów, bo inaczej nie wiem czy do teraz bym nie leżała na podłodze w łazience, taka słaba jestem. I mdli mnie jak diabli
Mam za swoje, żeby następnym razem nie panikować. Chcę do domu
Trzymaj się biedna wiem co czujesz bo po 2 dniach w szpitalu to samo mówiłam ale czasem lepiej dmuchać na zimne. Pozdrawiam ciepło!stardust87 lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:Boże co za koszmarna noc. Po tym magnezie tak mnie rozwaliło
wymiotowałam jak głupia i dobrze że sąsiadka z mojego pokoju się obudziła od tych moich hałasów, bo inaczej nie wiem czy do teraz bym nie leżała na podłodze w łazience, taka słaba jestem. I mdli mnie jak diabli
Mam za swoje, żeby następnym razem nie panikować. Chcę do domu
Jejku trzymaj się tam! Ja jak trafiłam na samym początku na 5 dni to po 3 dniu miałam takie załamanie że beczałam cały dzień, że chce do domu i że mogłam nie panikować... Kochana, przynajmniej jesteś pod opieką! :* -
stardust87 wrote:Boże co za koszmarna noc. Po tym magnezie tak mnie rozwaliło
Mam za swoje, żeby następnym razem nie panikować. Chcę do domuDobrze że pojechałaś do szpitala - zawsze lepiej o raz za dużo pojechać niż raz za mało. I tak w domu byś nie wysiedziała. Ważne że z maleństwem wszystko ok.
-
assantea wrote:to masz o niebo lepsze wyniki ode mnie! Super! Mam nadzieję że moje są o tyle ok że niepotrzebna będzie amniopunkcja. Doczytałam gdzieś ze biochemiczne plus NR oznaczajązespół Downa, a test podwójny konkretnie w naszym wyniku co oznacza?
-
A żeby nie było zbyt kolorowo to po odstawieniu sterydów kilka dni temu dowiedziałam się co to ból piersi i mdłości ciążowe
Lekarz powiedział że steryd do tej pory nieco "oszukiwał" mój organizm i dawał "kopa" a teraz zaczyna być tak jak powinno
justyna14 lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:Dziewczyny, znacie jakiś dobry (i dozwolony dla nas) sposób na łupież? Bo kurcze z każdym myciem głowy jest coraz gorzej i chciałam kupić Nizoral a pani farmaceutka wyczytała na ulotce, ze stosować jeśli korzyści przewyższają ryzyko...
Może są jakieś domowe sposoby?
-
jovi81 wrote:A żeby nie było zbyt kolorowo to po odstawieniu sterydów kilka dni temu dowiedziałam się co to ból piersi i mdłości ciążowe
Lekarz powiedział że steryd do tej pory nieco "oszukiwał" mój organizm i dawał "kopa" a teraz zaczyna być tak jak powinno
Cóż uroki ciąży:)jovi81 lubi tę wiadomość
-
jovi81 wrote:No właśnie muszę dopytać gina bo dziewczyny zazwyczaj mają podział na 3 konkretne trisomie a u nas ten wynik jest jakąś inną metodą uzyskany. Mi gi powiedział że amniopunkcję zleci jeśli główny parametr na wykresie będzie niższy niż 1:1000, dzwoniłam do nie;go z tym wynikiem i powiedział że wynik ok i nic więcej nie robimy.
-
mycha89 wrote:Kurdeno to teraz nie wiemco robić, bo w sklepie się nim zachwycałam.... Męczy mnie jeszcze bebbeto solaris B...
z tymi pasami widziałam te mamy opisujące w tych komentarze jak te pasy im nie pasowały
a i nie znam różnicy jeśli chodzi o wózek na paskach a na wahaczach. Jak kupowałam wózek to wydawało mi się że są takie same próbowałam jeden i drugi a spodobały mi się po prostu na wahaczacha ten bebetto też ładny wózek jeśli mogę dodać to ten bebetto fajnie się nada na jakies zakupy czyli wjazd do sklepu w jakiejś galerii będzie komfortowy
natomiast jesli chodzi o nierówności na chodnikach to będzie problem bo kiedyś się wybralismy ze znajomymi do Torunia na wycieczkę to wózek x-lander po prostu wysiadł nie mogła ujechać na bruku i było ciężko a tam np sam bruk kułeczka z przodu ruchome latały i trzęsło spacerówką a Ja na wielkich kołach mogłam komfortowa sobie przejechać tak więc musisz pewnie przemyśleć gdzie przede wszystkim będziesz jeżdzić i po czym
no to życzę trafnych łowów i dobrej decyzji
mycha89 lubi tę wiadomość
-
BlackLuna wrote:kark, teraz już płaci mi ZUS, mój pracodawca zatrudnia mniej niż 20 osób.
Moją teściową też bardzo zusy lubiły śmiejemy się że nazwisko zobowiązuje i muszę przejąć pałeczkę
a tutaj artykuł o zwolnieniu L-4 i kontrolach z zusu:
http://praca.gratka.pl/poradnik/art/co-powinienes-wiedziec-zanim-pojdziesz-na-zwolnienie-lekarskie-8881.html -
Stardust - wytrwałości! Nie będzie łatwo wytrzymać w szpital ale dasz radę. Powiem Ci szczerze, że jak by była taka potrzeba to dałabyś radę leżeć tam nie trzy dni, a 3 tygodnie, a nawet do końca ciąży. Będzie dobrze:*
-
hej
ja dzisiaj witam was w lepszym humorze, przed pojsciem spac skurcze zaczely sie nasilac, wzielam apap i pieknie przespalam noc prawie calarano sie obudzilam i nic nie bolalo, czasami troche zakłuje ale juz tak leciutko
stardust87 lubi tę wiadomość
-
magdzia26- śmiało, rozgość się, witamy wśród wrześniówek:)
magdzia26 lubi tę wiadomość