X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    BlackLuna ty masz pieniądze wypłacane z zusu czy przez pracodawcę (czy pracodawca zatrudnia > czy < niż 20 osób)?

kark, teraz już płaci mi ZUS, mój pracodawca zatrudnia mniej niż 20 osób.
    Moją teściową też bardzo zusy lubiły śmiejemy się że nazwisko zobowiązuje i muszę przejąć pałeczkę:)

a tutaj artykuł o zwolnieniu L-4 i kontrolach z zusu:

http://praca.gratka.pl/poradnik/art/co-powinienes-wiedziec-zanim-pojdziesz-na-zwolnienie-lekarskie-8881.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 00:30

mycha89 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sturdast, trzymam mocno kciuki co by cie szybciutko wypuścili do domu trzymaj się kochana najważniejsze że mały człowieczek cały i zdrowy:)

stardust87 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże co za koszmarna noc. Po tym magnezie tak mnie rozwaliło :( wymiotowałam jak głupia i dobrze że sąsiadka z mojego pokoju się obudziła od tych moich hałasów, bo inaczej nie wiem czy do teraz bym nie leżała na podłodze w łazience, taka słaba jestem. I mdli mnie jak diabli :(
    Mam za swoje, żeby następnym razem nie panikować. Chcę do domu :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo za opinie przyjrze się hamulcom ;) a jaki fotelik miałas do tego wózka?
    stardust87 wrote:
    Boże co za koszmarna noc. Po tym magnezie tak mnie rozwaliło :( wymiotowałam jak głupia i dobrze że sąsiadka z mojego pokoju się obudziła od tych moich hałasów, bo inaczej nie wiem czy do teraz bym nie leżała na podłodze w łazience, taka słaba jestem. I mdli mnie jak diabli :(

Trzymaj się biedna wiem co czujesz bo po 2 dniach w szpitalu to samo mówiłam ale czasem lepiej dmuchać na zimne. Pozdrawiam ciepło!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Jejku trzymaj się tam! Ja jak trafiłam na samym początku na 5 dni to po 3 dniu miałam takie załamanie że beczałam cały dzień, że chce do domu i że mogłam nie panikować... Kochana, przynajmniej jesteś pod opieką! :*

dqprpx9ikjqhrova.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Trzymaj się kochana <3 Dobrze że pojechałaś do szpitala - zawsze lepiej o raz za dużo pojechać niż raz za mało. I tak w domu byś nie wysiedziała. Ważne że z maleństwem wszystko ok. :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    to masz o niebo lepsze wyniki ode mnie! Super! Mam nadzieję że moje są o tyle ok że niepotrzebna będzie amniopunkcja. Doczytałam gdzieś ze biochemiczne plus NR oznaczajązespół Downa, a test podwójny konkretnie w naszym wyniku co oznacza?
    No właśnie muszę dopytać gina bo dziewczyny zazwyczaj mają podział na 3 konkretne trisomie a u nas ten wynik jest jakąś inną metodą uzyskany. Mi gi powiedział że amniopunkcję zleci jeśli główny parametr na wykresie będzie niższy niż 1:1000, dzwoniłam do niego z tym wynikiem i powiedział że wynik ok i nic więcej nie robimy.

xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żeby nie było zbyt kolorowo to po odstawieniu sterydów kilka dni temu dowiedziałam się co to ból piersi i mdłości ciążowe :) Lekarz powiedział że steryd do tej pory nieco "oszukiwał" mój organizm i dawał "kopa" a teraz zaczyna być tak jak powinno :)

justyna14 lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, znacie jakiś dobry (i dozwolony dla nas) sposób na łupież? Bo kurcze z każdym myciem głowy jest coraz gorzej i chciałam kupić Nizoral a pani farmaceutka wyczytała na ulotce, ze stosować jeśli korzyści przewyższają ryzyko... :( Może są jakieś domowe sposoby? :(
    ja zastosowałąm nizoral w ciąży już dwa razy bo tez mam ten problem i nic nie dało:/ zazwyczaj jak 2 razy użyłam to po problemie a tu dupa i nie wiem co z tym robić:/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    A żeby nie było zbyt kolorowo to po odstawieniu sterydów kilka dni temu dowiedziałam się co to ból piersi i mdłości ciążowe :) Lekarz powiedział że steryd do tej pory nieco "oszukiwał" mój organizm i dawał "kopa" a teraz zaczyna być tak jak powinno :)
    hahaha to masz przerąbane, ten ból piersi mi już minął na szczęście, ale na początku był nie do zniesienia, a mdłości - koszmar, ale to jeszcze mam:/

Cóż uroki ciąży:)

jovi81 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • assantea Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    No właśnie muszę dopytać gina bo dziewczyny zazwyczaj mają podział na 3 konkretne trisomie a u nas ten wynik jest jakąś inną metodą uzyskany. Mi gi powiedział że amniopunkcję zleci jeśli główny parametr na wykresie będzie niższy niż 1:1000, dzwoniłam do nie;go z tym wynikiem i powiedział że wynik ok i nic więcej nie robimy.
    to zgodnie z zaleceniami Twojego lekarza ją kwalifikowałabym się na amniopunkcje. A lekarz który robił mi te badania mówił że wynik dobry. Ech... Nie wiadomo kogo już słuchać i komu zaufać

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Kurdeno to teraz nie wiemco robić, bo w sklepie się nim zachwycałam.... Męczy mnie jeszcze bebbeto solaris B...
    Heh... no Ja Ci nie doradzę aż tak żeby zdecydować Ja jedynie mogę napisać co mi się nie podobało a co podobało :) z tymi pasami widziałam te mamy opisujące w tych komentarze jak te pasy im nie pasowały :(
    a i nie znam różnicy jeśli chodzi o wózek na paskach a na wahaczach. Jak kupowałam wózek to wydawało mi się że są takie same próbowałam jeden i drugi a spodobały mi się po prostu na wahaczach :) a ten bebetto też ładny wózek jeśli mogę dodać to ten bebetto fajnie się nada na jakies zakupy czyli wjazd do sklepu w jakiejś galerii będzie komfortowy :) natomiast jesli chodzi o nierówności na chodnikach to będzie problem bo kiedyś się wybralismy ze znajomymi do Torunia na wycieczkę to wózek x-lander po prostu wysiadł nie mogła ujechać na bruku i było ciężko a tam np sam bruk kułeczka z przodu ruchome latały i trzęsło spacerówką a Ja na wielkich kołach mogłam komfortowa sobie przejechać tak więc musisz pewnie przemyśleć gdzie przede wszystkim będziesz jeżdzić i po czym :) no to życzę trafnych łowów i dobrej decyzji :)

mycha89 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    kark, teraz już płaci mi ZUS, mój pracodawca zatrudnia mniej niż 20 osób.
    Moją teściową też bardzo zusy lubiły śmiejemy się że nazwisko zobowiązuje i muszę przejąć pałeczkę:)

a tutaj artykuł o zwolnieniu L-4 i kontrolach z zusu:

http://praca.gratka.pl/poradnik/art/co-powinienes-wiedziec-zanim-pojdziesz-na-zwolnienie-lekarskie-8881.html
    No ale piszą tylko w tym artykule o zwolnieniach leżących a takich gdzie mozna chodzić ? kurcze niedziela co za pech

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust - wytrwałości! Nie będzie łatwo wytrzymać w szpital ale dasz radę. Powiem Ci szczerze, że jak by była taka potrzeba to dałabyś radę leżeć tam nie trzy dni, a 3 tygodnie, a nawet do końca ciąży. Będzie dobrze:*

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • hela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ja dzisiaj witam was w lepszym humorze, przed pojsciem spac skurcze zaczely sie nasilac, wzielam apap i pieknie przespalam noc prawie cala :) rano sie obudzilam i nic nie bolalo, czasami troche zakłuje ale juz tak leciutko :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami serdecznie :)
    Przyjmiecie mnie do swojego wątku <3 ?
    Mam termin na 26.09.2014 :)

madiiiii, Quatriona, Patu, justyna14 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy następną wrześniówkę :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26- śmiało, rozgość się, witamy wśród wrześniówek:)

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczynki :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust szybkiego powrotu do domku życzę &&&&

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ