Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowa wrześniuweczke
czuj się jak u siebie
dzis mama u mnie. Kocham ja ale po kilku godzinach mam czasem dość. Źle się ubieram bo za cienko. I jak mogłam iść do piwnicy na krótki rekaw. I za mało jem powinnam buraki co dzień na żelazo. Ale jakie zakupy dla dziecka za szybko przecież a jak coś się stanie to będziesz patrzyła. A poza tym wy będziecie kupować jak najtańsze pewnie wszystko a.my byśmy wam kupili później porządne wszystko... A może pranie mi weźmie bo ja.nie dam rady wywabic pewnie a czemu wogóle czemu tak rzadko jesteśmy. Czasem brak mi słów
-
A ja ostatnio szukałam jakiś letnich, sportowych sukienek, tak żeby było wygodnie ze sporym brzuszkiem w lato. Znalazłam takie ->
http://www.bonprix.pl/style/sukienka-2-szt-131165580/?catalogueNumber=921459&category=1700&type=image&return=ref
http://www.bonprix.pl/style/sukienka-plazowa-26805820?catalogueNumber=909154&category=1700&source=7
Myślicie, że zmieszczę się z bobaskiem, jak wezmę rozmiar większy niż zwykle?♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Patu wrote:Witam nowa wrześniuweczke
czuj się jak u siebie
dzis mama u mnie. Kocham ja ale po kilku godzinach mam czasem dość. Źle się ubieram bo za cienko. I jak mogłam iść do piwnicy na krótki rekaw. I za mało jem powinnam buraki co dzień na żelazo. Ale jakie zakupy dla dziecka za szybko przecież a jak coś się stanie to będziesz patrzyła. A poza tym wy będziecie kupować jak najtańsze pewnie wszystko a.my byśmy wam kupili później porządne wszystko... A może pranie mi weźmie bo ja.nie dam rady wywabic pewnie a czemu wogóle czemu tak rzadko jesteśmy. Czasem brak mi słów
cudownie że chcą pomóc ale bez przesady. A moja już się do szpitala na odwiedziny wprosiła
-
Mam do was pytanko od paru dni mam takie dziwne bóle brzucha nie można tego nazwać ani bólem podobnym do menstruacyjnego ani skurczem coś jakby kłucie taki tepy pulsacyjny ból jakby mnie ktoś w brzuch uderzył ale nie mam żadnych plamień ani nic nie wiem czy taki ból to normalny czy moze to coś złego oznaczać ....myślicie że może on być spowodowany ruchami dziecka bo odkad sie ten ból pojawił czuje tez takie łaskotanie w środku ciężko opisac to...
-
madzia26 witamy:) na tym etapie ciąży każdy lekki ból, ciągnięcie itp są normalne bo dziecko zaczyna bardzo szybko rosnąć, wkrótce będziemy je dokłądnie czuć. Także dopuki bóle nie są silne, albo nie ma plamień to nie ma czym się martwić. No chyba że masz silne skurcze i apap nie pomaga, to wtedy trzeba pilnie skonsultować z lekarzem.
Jesteśmy na tym samym etapie prawie, bo ja termin porodu z OM mam na 23.09, zaś z ostatniego usg na 26.09, zobaczymy co pokażę poniedziałkowe usg:)magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Witajcie ciężaróweczki. Stardust trzymaj sie dzielnie, dasz rade dla maleństwa. Magdzia te bóle moim zdaniem sa normalne, wiekszość z dziewczyn tutaj je ma, one sa związane z rozciąganiem się więzadeł. Mój lekarz mówi, że jak mocno boli to brac nospe,żeby ból sie nie rozszalał. Jak nie ma plamień to nie ma powodu do zmartwień. Kurde fajnie sie siedzi na zwolnieniu, własnie pitrasze sobie ciacho, zero stresów, wysypiam sie i najadam, życ nie umierać. Szkoda, że w poniedziałek ta laba sie skończy. Dziewczynki zbesztajcie mnie jeśli juz taki temat był, nie nadrobiłam zaległości. Ale macie już typy imion dla waszych pociech??????? To fajny temat. Może sie zainspirujemy wzajemnie
. U mnie ma byc synek i na chwile obecną będzie to Czarek
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Patu wrote:Fajne na godzinę w miesiącu
wiem ze chce dobrze ale aż tak nie trzeba
moja mama mieszka tylko 20km ode mnie i odkąd wie o ciąży to 2 razy w tygodniu przyjeżdża
i ciągle jest "tego Ci nie wolno, tego nie rób bo zaszkodzisz dzidzi" ale jak mówię że się martwię przed wizytą to mówi "przecież czemu ma być źle? Po co się martwisz i przyjmujesz"
i zrozum taką
-
A gdybym wzięła 2 rozmiary większe? Te jednokolorowe wydają się dośc luźne...Ciężko mi sobie wyobrazić na ile duży będzie ten brzuchol, a typowe ciążowe ubrania jakoś średnio mi odpowiadają.
Też jestem na podobnym etapie. Termin na podstawie ostatniego okresu - 23.09, a po ostatnim USG - 20.09magdzia26 wrote:madiii wydaje mi sie ża brzuszek, który bedziesz miała w lato może sie niezmieścić w te sukieneczki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 12:27
magdzia26 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
madiiiii wrote:A gdybym wzięła 2 rozmiary większe? Te jednokolorowe wydają się dośc luźne...Ciężko mi sobie wyobrazić na ile duży będzie ten brzuchol, a typowe ciążowe ubrania jakoś średnio mi odpowiadają.
ja własnie planuje zakup kurteczki wiosennej ale kupuję typowo ciążową wiec mam nadzieję że mi wystarczy na całą ciążemadiiiii lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:o to masz dobrze
moja mama mieszka tylko 20km ode mnie i odkąd wie o ciąży to 2 razy w tygodniu przyjeżdża
i ciągle jest "tego Ci nie wolno, tego nie rób bo zaszkodzisz dzidzi" ale jak mówię że się martwię przed wizytą to mówi "przecież czemu ma być źle? Po co się martwisz i przyjmujesz"
i zrozum taką
(bynajmniej one tak uważają)
-
moja mama jest cudowna odkad dowiedziała się że jestem w ciąży to w 100% mnie rozumie może dlatego ze sama ciężko przechodziła ciąże nic prawie nie mogła jeść więc jest daleko od wciskania mi jakiegokolwiek jedzenia itd...
-
magdzia26 wrote:a justynko można wiedzieć z jakich okolic jesteś moze wylądujemy na jednej porodówce
a biore apap a nie nospe, oba dozwolone, a jednak wydaje mi się, że apap jest troche mocniejszy. Dziewczyny brały też apap max. Kiedy masz kolejną wizyte? Może pogadaj z lekarzem o tych bólach, dla świętego spokojumagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Co do imion to ja jeszcze nie znam płci ale będzie ciężko z wyborem
ostatnio widziałam taki tekst " dopóki nie zaczniesz wybierać imienia dla swojego dziecka nie wiesz ilu osób nie lubisz" mi sie każde imie kojarzy z jakąś osobą...nie jest lekkojustyna14 lubi tę wiadomość