Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:hej:) ja 13.01.14 po południu zobaczyłam 2 kreseczki na teście:) 14.01.14 potwierdziałm to testem z porannego moczu i od razu na bete - był to 29 d.c - teoretyczny dzień kiedy @ powinna przyjść i beta byłą 105,3 , po 48 h tzn dziś beta wynosi już 302,1 ogromnie z mężem się cieszymy, starania trwały 2 lata:)życzę zdrówka wszystkim przyszłym Mamusiom i zdrowych dzieciątek
Gratuluje serdecznie:D
-
nick nieaktualny
-
Migotka22 wrote:Dziewuszki a wiecie co ja myślę? Myślę, że nie warto wspominać tych złych rzeczy...ważne jest to tu i teraz
To zeby nasze maluszki rosły zdrowo
hihi nooo. Mam nadzieje, ze wszytkie nasze male pikacze zdrowo urosna i sie spotkamy we wrzesniu na porodowce -
justyna14 wrote:hej:) ja 13.01.14 po południu zobaczyłam 2 kreseczki na teście:) 14.01.14 potwierdziałm to testem z porannego moczu i od razu na bete - był to 29 d.c - teoretyczny dzień kiedy @ powinna przyjść i beta byłą 105,3 , po 48 h tzn dziś beta wynosi już 302,1 ogromnie z mężem się cieszymy, starania trwały 2 lata:)życzę zdrówka wszystkim przyszłym Mamusiom i zdrowych dzieciątek
Witamy Gratulajce -
nick nieaktualnyHej kochane
ja niedawno wróciłam od lekarza dzieciątko jest w macicy widać ciałko żóltkowe i wszystko jest narazie dobrze ale musze leżec i dużo odpoczywac ze wzgledu na zagrozenie poronieniem przez 3 poprzednie poronienia i mój wiek. Nastepna wizyta i wtedy dopiero bedzie założona karta ciazy.
Wspieram każda z Was i starajcie sie patrzeć bardzo optymistycznie bo to duzo pomaga, wiem,ze to nie jest łatwe ale wartoPipek83, jovi81, Paula55, akuszerka89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustysia90 wrote:Powiedzcie mi proszę jak wygląda ból brzucha,u tych których jest i czy kręgosłup boli i też jak(jak na @,czy inaczej)?
Ja miewam chwilowe skurcze takie jak na @ ( może troszke słabsze, ale minimalnie), jak sie zaczynają to licze i taki skurcz trwa zazwyczaj maksymalnie 20 sekund potem przechodzi. Na początku te skurcze były częste, teraz są już rzadsze. Jeśli chodzi o kregoslup to musi się wypowiedzieć ktoś kto takie bóle odczuwał, bo mnie akurat nie bolało.
Justysia90 a Ciebie dalej boli?Wiem że byłas u lekarza ale może powinnaś zadzwonic do niego i zapytać co masz zrobić
-
nick nieaktualnyHej Bylam dzis u lekarza dzidziuś rozwija się tętno jest 107 uderzeń na minute ! mam mase badań do zrobienia i muszę przyjmować progesteron w zastrzykach , luteine dowcipną 2x2 , i lutienę podjęzykową 2x2 dziennie . Robiłam dziś progesteron i wyszedł 39,2 a na mnie to mało bo ja zawsze po owulacji na zwykłym cyklu miałam ok 25 .... więc walczymy . Jak to lekarz powiedział utrzymujemy ciążę jak się tylko da ! Zarodek ma aż 4 mm ! ile ma pęcherzyk ciążowy to nie wiem , bo lekarz skupił się na zarodku , żeby go zmierzyć z usg wychodzi 6 tydzień i 1 dzień Jak za 2 tyg okaże się wszystko ok to będą miała powoli odstawione leki
Pipek83, inessa, jovi81, nescafe, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystaraczka wrote:Hej Bylam dzis u lekarza dzidziuś rozwija się tętno jest 107 uderzeń na minute ! mam mase badań do zrobienia i muszę przyjmować progesteron w zastrzykach , luteine dowcipną 2x2 , i lutienę podjęzykową 2x2 dziennie . Robiłam dziś progesteron i wyszedł 39,2 a na mnie to mało bo ja zawsze po owulacji na zwykłym cyklu miałam ok 25 .... więc walczymy . Jak to lekarz powiedział utrzymujemy ciążę jak się tylko da ! Zarodek ma aż 4 mm ! ile ma pęcherzyk ciążowy to nie wiem , bo lekarz skupił się na zarodku , żeby go zmierzyć z usg wychodzi 6 tydzień i 1 dzień Jak za 2 tyg okaże się wszystko ok to będą miała powoli odstawione leki
Gratuluje!! , oby tak dalejstaraczka, inessa lubią tę wiadomość
-
odebrałąm wyniki- Beta wzrosła ze 114 na 280 czyli prawie 150% wzrostu w ciągu 48 godzin Jaka jestem szczęśliwa wreszcie uwierzyłam, ze wszystko moze byc dobrze
teraz sie zastanawiam czy moze bliźniaki faktycznie tam nie siedzą, bo progesteron znów wzrósł do 320. za 12 dni USG, moze cos zobacze juzstaraczka, inessa, Pipek83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja nie wytrzymałam kobietki
Obiecałam, że usunę konto, że skupie się na sesji, na nie myśleniu o forum i wynikach, ale się nie da
Więc założyłam znowu, ale obiecałam sobie, że do końca sesji będę wpadać raz na dzień na 5 minut i NIC więcej Od kilku dni tu zaglądam, w końcu napisałam, uff, ale mi ciężar spadł z serca
Tylko nick mam do dupy, miało być Karolak, ale mi wcięło literki...
200inessa, akuszerka89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHa, miało być 5 minut
Miałam odpuścić betę, ale tylko mnie to stresowało jeszcze bardziej, więc powtórzyłam po 8 dniach - z 408 na 6531, więc się uspokoiłam, że to na pewno nie pozamaciczna Wizyta w poniedziałek o... 7.45(kto normalny o takiej porze pracuje?!), to będzie 6tc+6d, więc jak będzie widać co ma widać, to biorę L4, idę na uczelnię i proszę o indywidualny tok studiów i niech mnie wszyscy pocałują
A na razie spadam, bo zostało mi sporo nauki i projektów do zrobienia niestety...
Ale jutro zerknę co u was kochane słychać
P.S. Ale się nas namnożyło przez te 2 tygodnie jak mnie nie było, będzie ciężko znaleźć pustą sale we wrześniuinessa lubi tę wiadomość