X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:54

staraczka, inessa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej:) ja 13.01.14 po południu zobaczyłam 2 kreseczki na teście:) 14.01.14 potwierdziałm to testem z porannego moczu i od razu na bete - był to 29 d.c - teoretyczny dzień kiedy @ powinna przyjść i beta byłą 105,3 , po 48 h tzn dziś beta wynosi już 302,1 :) ogromnie z mężem się cieszymy, starania trwały 2 lata:)życzę zdrówka wszystkim przyszłym Mamusiom i zdrowych dzieciątek :)

Gratuluje serdecznie:D

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi proszę jak wygląda ból brzucha,u tych których jest i czy kręgosłup boli i też jak(jak na @,czy inaczej)?

• nescafe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dziewuszki a wiecie co ja myślę? Myślę, że nie warto wspominać tych złych rzeczy...ważne jest to tu i teraz :)
    To zeby nasze maluszki rosły zdrowo :)

hihi nooo. Mam nadzieje, ze wszytkie nasze male pikacze zdrowo urosna i sie spotkamy we wrzesniu na porodowce ;);)

• nescafe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej:) ja 13.01.14 po południu zobaczyłam 2 kreseczki na teście:) 14.01.14 potwierdziałm to testem z porannego moczu i od razu na bete - był to 29 d.c - teoretyczny dzień kiedy @ powinna przyjść i beta byłą 105,3 , po 48 h tzn dziś beta wynosi już 302,1 :) ogromnie z mężem się cieszymy, starania trwały 2 lata:)życzę zdrówka wszystkim przyszłym Mamusiom i zdrowych dzieciątek :)

Witamy ;) Gratulajce ;)

• nescafe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Powiedzcie mi proszę jak wygląda ból brzucha,u tych których jest i czy kręgosłup boli i też jak(jak na @,czy inaczej)?

Ojj dalej Cie boli??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    ja niedawno wróciłam od lekarza dzieciątko jest w macicy widać ciałko żóltkowe i wszystko jest narazie dobrze ale musze leżec i dużo odpoczywac ze wzgledu na zagrozenie poronieniem przez 3 poprzednie poronienia i mój wiek. Nastepna wizyta i wtedy dopiero bedzie założona karta ciazy.
    Wspieram każda z Was i starajcie sie patrzeć bardzo optymistycznie bo to duzo pomaga, wiem,ze to nie jest łatwe ale warto :)

Pipek83, jovi81, Paula55, akuszerka89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

Ja miewam chwilowe skurcze takie jak na @ ( może troszke słabsze, ale minimalnie), jak sie zaczynają to licze i taki skurcz trwa zazwyczaj maksymalnie 20 sekund potem przechodzi. Na początku te skurcze były częste, teraz są już rzadsze. Jeśli chodzi o kregoslup to musi się wypowiedzieć ktoś kto takie bóle odczuwał, bo mnie akurat nie bolało.
    Justysia90 a Ciebie dalej boli?Wiem że byłas u lekarza ale może powinnaś zadzwonic do niego i zapytać co masz zrobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Bylam dzis u lekarza dzidziuś rozwija się tętno jest 107 uderzeń na minute ! mam mase badań do zrobienia i muszę przyjmować progesteron w zastrzykach , luteine dowcipną 2x2 , i lutienę podjęzykową 2x2 dziennie . Robiłam dziś progesteron i wyszedł 39,2 a na mnie to mało bo ja zawsze po owulacji na zwykłym cyklu miałam ok 25 .... więc walczymy . Jak to lekarz powiedział utrzymujemy ciążę jak się tylko da ! Zarodek ma aż 4 mm ! ile ma pęcherzyk ciążowy to nie wiem , bo lekarz skupił się na zarodku , żeby go zmierzyć :) z usg wychodzi 6 tydzień i 1 dzień ;) Jak za 2 tyg okaże się wszystko ok to będą miała powoli odstawione leki :)

Pipek83, inessa, jovi81, nescafe, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Hej :) Bylam dzis u lekarza dzidziuś rozwija się tętno jest 107 uderzeń na minute ! mam mase badań do zrobienia i muszę przyjmować progesteron w zastrzykach , luteine dowcipną 2x2 , i lutienę podjęzykową 2x2 dziennie . Robiłam dziś progesteron i wyszedł 39,2 a na mnie to mało bo ja zawsze po owulacji na zwykłym cyklu miałam ok 25 .... więc walczymy . Jak to lekarz powiedział utrzymujemy ciążę jak się tylko da ! Zarodek ma aż 4 mm ! ile ma pęcherzyk ciążowy to nie wiem , bo lekarz skupił się na zarodku , żeby go zmierzyć :) z usg wychodzi 6 tydzień i 1 dzień ;) Jak za 2 tyg okaże się wszystko ok to będą miała powoli odstawione leki :)

Gratuluje!! :), oby tak dalej :)

staraczka, inessa lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Kochane udanych wizyt :*

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałąm wyniki- Beta wzrosła ze 114 na 280 czyli prawie 150% wzrostu w ciągu 48 godzin :D Jaka jestem szczęśliwa :) wreszcie uwierzyłam, ze wszystko moze byc dobrze :)

teraz sie zastanawiam czy moze bliźniaki faktycznie tam nie siedzą, bo progesteron znów wzrósł do 320. za 12 dni USG, moze cos zobacze juz :)

staraczka, inessa, Pipek83 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już nie boli,to są chwilowe bóle,dziś tylko 3 razy Ale zwykle z tyłu pleców,nawet nie podbrzusze

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mówi,ze nic nie poradzi,wszystko w rekach Boga.może blisko kręgosłupa jest pecherzyk

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wytrzymałam kobietki :)
    Obiecałam, że usunę konto, że skupie się na sesji, na nie myśleniu o forum i wynikach, ale się nie da :P
    Więc założyłam znowu, ale obiecałam sobie, że do końca sesji będę wpadać raz na dzień na 5 minut i NIC więcej :) Od kilku dni tu zaglądam, w końcu napisałam, uff, ale mi ciężar spadł z serca :D
    Tylko nick mam do dupy, miało być Karolak, ale mi wcięło literki...

200

inessa, akuszerka89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 pisz co u ciebie ???

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, miało być 5 minut :P
    Miałam odpuścić betę, ale tylko mnie to stresowało jeszcze bardziej, więc powtórzyłam po 8 dniach - z 408 na 6531, więc się uspokoiłam, że to na pewno nie pozamaciczna :) Wizyta w poniedziałek o... 7.45(kto normalny o takiej porze pracuje?!), to będzie 6tc+6d, więc jak będzie widać co ma widać, to biorę L4, idę na uczelnię i proszę o indywidualny tok studiów i niech mnie wszyscy pocałują :D
    A na razie spadam, bo zostało mi sporo nauki i projektów do zrobienia niestety... :/
    Ale jutro zerknę co u was kochane słychać :)
    P.S. Ale się nas namnożyło przez te 2 tygodnie jak mnie nie było, będzie ciężko znaleźć pustą sale we wrześniu :D

inessa lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:54

inessa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście , ciężko za Wami nadążyć.

Gratulacje dla wszystkich nowych i świeżo przebadanych <3

Mam pytanko do Was dziewczyny: ile tabletek nospy max można brać w ciąży na dobę?

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • AgaM. Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dziś wizytę, nie widac zarodka :( tylko pęcherzyk 8mm, mam przyjść za 2 tygodnie. Jestem trochę podłamana...

2nn3skjonrgb0ixx.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ