X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z innej beczki : butelki, co sądzicie o takim zestawie, bo przymierzam się do zakupu

http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-natural-butelki-kosmetyczka-i4186485426.html

7w3d 💔
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie Avent jest przereklamowany. Nie kupię. Ale oczywiście nie krytykuję Twojeo wyboru;)

Paula55 lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja właśnie weszłam do domu :) radość jest wielka ale boje się że krótka.. wypuścili mnie bez robienia badań ... nawet szyjki mi nie sprawdzili bo mam dzisiaj usg połówkowe u swojego gina więc usłyszałam "Pani lekarz sprawdzi dokładnie sam i postanowi co dalej".. no więc cieszę się że już zaraz 15sta ogarnę się i będzie trzeba jechać do lekarza.. cieszę się bo zobaczę Krzysia <3 ale boję się że mnie do swojego szpitala skieruje mój Ginek.. bo niestety skurcze nie mijają i są dość mocne.. no cóż do 17stej cieszę się domkiem zobaczymy co będzie dalej :)

madiiiii, Io, Szonka, Paula55, jovi81, aswalda, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    z innej beczki : butelki, co sądzicie o takim zestawie, bo przymierzam się do zakupu

http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-natural-butelki-kosmetyczka-i4186485426.html

Kupuję ten zestaw, moja siostra wychowana na Avencie, bratowa mojego męża 3 dzieci wykarmiła na Avencie, nawet teraz trzeciego synka 3-miesięcznego karmi właśnie tymi butelkami...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się bardzo podobają ubranka z Pepco i są w przystępnej cenie i nie tylko ubranka, bo rzeczy dla domu też świetne:)

mycha89 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kupuję ten zestaw, moja siostra wychowana na Avencie, bratowa mojego męża 3 dzieci wykarmiła na Avencie, nawet teraz trzeciego synka 3-miesięcznego karmi właśnie tymi butelkami...
    :) dzięki za info, właśnie zamówiłam:)

verynice lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domu, cieszę się bardzo :D

Gosia19, madiiiii, Io, stardust87, Szonka, Migotka22, Paula55, verynice, Kaarolina, aswalda, kark lubią tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :) Obyś nie musiała wracać do szpitala.

Justynka, a planujesz karmić piersią, czy tylko z butelek? Bo jeśli piersią, to podobno w zupełności wystarczy jedna butla. Ja mam tylko taką 260ml i więcej nie kupuje.

Kaarolina lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj dzień powrotów z szpitala :) Oby już żadna nie musiała tam iść aż do września!
    Co do Aventa to mój szwagier z żoną używają tylko tych butelek. Ja kupiłam jedna Aventa, a drugą Tommee Tippee, żeby mieć porównanie. Chce dokupić jeszcze większa Dr Browna, to będę miała przekrój.
    Dla mnie Justyna nie ma się co zastanawiać bo cena super. Ja za jedną 125 ml bez zapasowego smoczka zapłaciłam w Smyku 33 zł ;/
    Co do ilości to na początek wystarczy jedna ale potem przydadzą się kolejne, zwłaszcza, że w tym zestawie masz też większe.

verynice lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno się nie odzywałam ale czytam regularnie ;)

Mam mały problem. Mała kopala mnie często i regularnie jak położyłam się to zawsze bylo sporo kopniakow a juz 3 dzień ruchy są bardzo rzadkie. Wczoraj kopnela w dzień tylko raz potem chwilę wieczorem. Dzis też tylko raz poczułam. Czy powinnam się martwić czy w tym tyg jeszcze może tak być? Zjedzenie posiłku czy słodyczy i położenie się nie pomaga

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

ja czytałam słabe opinie o avencie. A to był mój pierwszy wybór. Później się nakręciłam na Tommee Tippee, ale czytałam jeszcze gorsze niż o avencie :P U mnie w sumie stanęło na Lovi Medical+ i zamówiłam sobie dużą i małą i czekam na przesyłkę. Ale oczywiście każda zdecyduje jak chce, bo ja się sugerowałam tylko opiniami w necie, a wiadomo, że w necie wszystko można napisać :P

mycha89 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Hej dziewczyny dawno się nie odzywałam ale czytam regularnie ;)

Mam mały problem. Mała kopala mnie często i regularnie jak położyłam się to zawsze bylo sporo kopniakow a juz 3 dzień ruchy są bardzo rzadkie. Wczoraj kopnela w dzień tylko raz potem chwilę wieczorem. Dzis też tylko raz poczułam. Czy powinnam się martwić czy w tym tyg jeszcze może tak być? Zjedzenie posiłku czy słodyczy i położenie się nie pomaga
    Mój też się dziś słabo rusza.. Może taka pogoda. Ale myślę, że dopóki się rusza, nawet rzadko, to nie ma się czym martwić :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, mnie się wydaje, że nie masz co się martwić :) Mój bobasek też ma różne dni. Wczoraj prawie cały dzień cisza, a dzisiaj od rana brzuszek mi podskakuje :D Wystarczy, że maluszek inaczej się obróci i ruchy mogą być mniej wyczuwalne. Jak chcesz go troszkę sprowokować do ruchu, to możesz pobawić się z nim latarką. Może zareaguje na światło :)

Aniqa lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemartw sie, to zależy od położenia dziecka. Mi np w usg było widać jak kopie, nawet lekarz sie śmiał że bije jak bokser,a ja nieczułam, a innym razem sie ułożył inaczej i jak kopneło to aż mnie z krzesła zerwało.

• Patu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziękuje za odpowiedzi ;) juz się przezwyczailam do częstych kopniakow i dziwnie mi bez nich. Ale postaram się spokojnie i cierpliwie czekać na powrót :D

madiiiii lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu ja jakiś czas temu też miałam taki "problem", ale teraz już się tym nie martwię :P
    A to dlatego, że np. mały prawie się nie rusza jak ja jestem w biegu albo dużo się ruszam, a dzisiaj od rana było mi "dziwnie" w brzuchu, nawet nie staram sie opisać tego uczucia bo każda odczuwa to inaczej :P A "dziwnie" było mi dlatego, że kopał lecz do środka, ja tego prawie nie czułam, a no i oczywiście mogłam siedzieć cały czas w łazience bo byłam bombardowana w pęcherz :)
    Także spokojnie :) Mała ma jeszcze spo0ro miejsca w twoim brzuszku i dlatego nie musisz czuć wszyst5kich jej ruchów.

Aniqa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj sie położyć na płasko i poleżeć tak z 20 min z wyprostowanymi nogami,i zobaczysz że poczujesz, ja jak sie kłade na płasko to maleństwo jest mega aktywne.

• assantea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    JA DUPHASTON NADAL BIORĘ -20 TABLETEK 30 ZŁ, mam brać po 3 dziennie ale stwierdziłam, że będę brać po 2 bo zbankrutuję....
    ja też jeszcze biorę. Dwa razy dziennie

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki :)
    Widze ze powroty ze szpitala sie udaly :) suoer!!! Witamy na pokladzie :)

Sorry ale nie pamietam DOKLADNIE co ktora pisala wiec bede pisala ogolnie :P
    Co do aventu tez czylalam opinie i zbierajac wszystko do kupy auma wychodzi no srednia... Sama sie napalilam na tomee tipee i dr brown gdzie te maja same dobre opinie. Jedyna wada-cena :/ medela ma chyba tez bardzo dobra opinie :)

Co do lekow... Jak ja sie ciesze ze nie musialam nic powaznego brac... Choc w uk nawet gdybym powinna i tak by ich tam mi nie zapisali wiec tym bardziej jestem przeszczesliwa. Ceny widze masakra :/

Powodzenia na wizytach dzisiaj :) beda napewno same dobre wiesci :) my mamy 3 i 4 d w srode :)

Dzis mialam usg tarczycy i na szczescie wszystko super. Robilam tez badania z krwi za ktore musialam zaplacic 170 zl :/ ale co poradzic...
    Gorsza za to byla dla mnie polska rzeczywistosc :/
    Na badania pojechalismy na 7.15 bo tak lab otwarty.. Bylo troche ludzi.. Kartka jak byk wisi ze kobiety w ciazy bez kolejki. Alr mowie do mojego ze ja wole stac jak inni bo nie chce awantur. Przedemna 2 kobiety w ciazy...
    Wchodzi nastepna i wali prosto do okienka. No i maz jednej co stala tak jak ja mowi... Ze jest kolejka. A ten ze jego zona jest w ciazy... A koles ze tu 3/4 jest w ciazy i kazda czeka... Ojj jaka byla afera i jakie krzyki... Ale baba weszla jako pierwsza :/
    My sie wyczekalismy do 7.50 i musielismy wyjsc bo na 8 mielismy usg z drugiej strony budynku...
    Po usg wrocilismy do laba a tam taka kolejka ze az na dworze!!! No i co? Stalismy po raz drugi...
    W koncu po chyba 1.5-2 godz bylam juz przy okienku a tu wchodzi kobieta w ciezy i mowi do mnie czy moze wejsc przedemna... A ja mowie ze sorry ale ja juz od 7.15 jestem a pobieraja krew tylko do 10 i tez jestem w ciazy i MUSZE dzis te badania zrobic bo ja 10 dni na wynik musze czekac a za tydz w czw mam endo! Wpuscilam ja za soba :/
    Ehhh szok normalnie co tu sie dzieje....

Potem dentysta... Ale to juz byla w porownaniu do labu sama przyjemnosc nawet bez znieczulenia haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Spróbuj sie położyć na płasko i poleżeć tak z 20 min z wyprostowanymi nogami,i zobaczysz że poczujesz, ja jak sie kłade na płasko to maleństwo jest mega aktywne.
    Robiłam tak zawsze działało a wczoraj i dzis nie. Godzinę lezalam i czekalam na to uparte malenstwo i to jeszcze po lodach czekoladowych ;) no będzie uparciuch jak nic :D

Aniqa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ