X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 jednym słowem masakra,ja bym tam padła jak mucha, od razu słabo by mi było w takiej kolejce.współczuje naprawde, ale od razu mi sie przypomina jak w poprzednim tygodniu stałam w długiej kolejce w biedronce, i już doszłam do tej taśmy i miałam wykładać,a tam takie głupie babsko sie pcha i mówi że teraz ona bo jest starsza, i niebędzie stać, dodam że miałam 4 jabłka i 2 jogurty. Heh
    A orientujesz sie ile kosztuje krzywa cukrowa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, to widocznie będzie uparciuch, ale mi też czasem brakuje jak nie kopie :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu nie mam pojecia ile u nas kosztuje bo ja nie bede robic...

A takiej babie to bym napewno nie podarowala!!! O nie po dzisiejszym. Mogla grzecznie zapytac.
    A ja bym od razu powiedziala: a ja jestem w ciazy i tez mnie nikt nie przepuscil! Tyle :)

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dobrze ze ,,szpitalne,, dziewczyny juz w domku
    ja juz po wizycie wszystko jest w ,,ksiazkowym,, porzadku uff kamien z serca
    szyjka jest idealna wydluzyla sie wiec git obejdzie sie bez szwa
    bole w bok to zaparcia dostalam czopki i ponoc ma byc juz dobrze
    nasza krolewna wazy 376g

ale jestem szczesliwa:)

Io, Gosia19, verynice, Paula55, jovi81, betina89, Patu, hela, madiiiii, Kaarolina, aswalda, kark, le'nutka lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A orientujesz sie ile kosztuje krzywa cukrowa?

U nas 25 zł.

Mąż właśnie wrócił do domu z naszymi pierwszymi pampersami :P Kupił 3 ostatnie paczki. Były tylko trójki, ale one są niby od 4 kg, a mój mąż ważył tyle jak się urodził. :P Mam ochotę jednego zepsuć na testy bo nigdy nie zakładałam pampersa, ale pewnie mąż uzna mnie za wariatkę.

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę kupić dwie butelki mimo karmienia piersią. Czytałam, że lekarze zalecają raz w tyg podawać butelkę (żeby w razie "w" dziecko ją akceptowało- zapalenie piersi, krwawienia, wyjazd matki, alergia na jakiś produkt...). A w razie co to i wodę można podać i herbatkę. Niby dziecko jest dobrze nawodnione dzięki mleku matki, ale czasem jak suche powietrze i gorąco to można podać. Czytałam też,że czasem dzieci mają bardzo duży odruch ssania i płaczą, my podajemy mleko, a możnaby nie zapasać dziecka, któe potem będzie walczyło z brzuszkiem bolącym, tylko podać wodę.

Ja kupię na początek Lovi aktywne ssanie - dziecko musi ciagnąć mleko tak jak z sutka, samo nie leci. Dzięki temu nie rozleniwia sie dziecko i nie przestawia sie na butelkę.

A drugą na później Tommee Tippy imitującą pierś - sprawdzona w rodzinie, lubiana przez "nasze" dzieci.

Jak dziecko jest już większe i pija soczki polecam butelki z dziurą w środku, które łatwo sobie w jednej rączce bąbel trzyma.

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 niestety jeszcze u mnie niewidoczny jest brzuszek więc argument ciążowy odpada od razu,heh
    Io dzięki za info o kosztach, nie jest źle, co do pampersów to jest teraz promocja w lidlu na pampersy z pampersa heh

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tuch butelek i innych rzeczy... Ciezko wyczuc co ktoremu dziecku spasuje...
    Ja chyba jednak kupie jedna tomee i jedna dr browna... Zobaczymy jak w razie czego zareaguje.

U nas na spotkaniu polozna mowila ze podczas karmienia piersia zaleca sie nie stosowanie NICZEGO dodatkowego. Jak piers to tylko piers. Zadnych herbatek, wody, nakladek na sutki... Ale wiadomo. Ile ludzi tyle szkol i opini :)
    Ja tam sie teoche zasugeruje polozna, troche wlasnym instynktem :) oby wyszlo na dobre :)

Ojj Aniqa to faktycznie jesli brzus nie jest jeszcze widoczny ciezko od ludzi oczekiwac wyrozumialosci...
    U mnie juz ewidentnie widac :P

A na te pampersy to nalot chyba w kazdym miescie byl hahaha :)

Io, kark lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi milo się dzis zrobiło bo byłam w sklepie takim pobliskim gdzie pani mnie z widzenia kojarzy i grzecznie spytała czy przy nadziei jestem ;) zaczęła gratulowac i mówić ze będzie trzymać kciuki ;) i później przy kasie chciał pan się wepchnąć przede mną trochę niechcący bo były 2 ekspedientki ale jedna kasa to go ochrzanila czy nie widzi ze kobieta w ciąży przed nim i tak nie można wtedy ;)

A ciocia pracuje w lumpku i załatwiła mi nosidelko dla małej za 8 zl ;) i piękne ubranka przywiozła i dla mnie 2 tuniki ciazowe i śliczna kurtkę. Szkoda ze mieszka daleko. Jak się zaopatrujecie na noszenie dziecka na brzuchu w takim nosidelku? Bo opinie sprzeczne. Ja chciałam dopiero takie starsze powiedzmy od 4-5 miesięcy i nie za długo to chyba krzywdy nie zrobię?

I kupiłam dzis luźną sukienkę bo ubrań juz coraz mniej dobrych ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my własnie z Lidla mamy. Jak cena konkurencyjna to ludzie kupują. Zwłaszcza, że to się nie psuje i może poczekać. :)
    Mój szwagier pracuje w Gillete i oni tam mogą kupować tańsze pampersy, ale powiedział, że ta cena z Lidla jest i tak nie do przebicia. Później będziemy brać od niego.

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nosidełka to ja chcę kupić takie, w którym można już maluszka nosić. Moja kuzynka ma takie i od samego poczatku synka nosiła. Podobno trzeba tylko specjalną wkładkę dokupić. Myslicie, że można tak dziecku zaszkodzic?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Ja już też po wizycie, dziecina waży już 400 g i rozwija się książkowo. Z szyjką wszystko ok i jak to gin określił - ciąża idealna:)
    Z tej okazji zrobiłam mega zakupy na allegro :D m.in. materacyk do łóżeczka, dwie butelki tommee tippee, smoczek uspokajający, zestaw do pazurków dziecka, szczoteczkę do włosów woreczki do mrożenia pokarmu i takie tam inne głupotki:)

Małe sprostowanie do mychy89 - na usg 2d można ocenić rozszczepy warg i podniebienia, chyba że sprzęt gin ma kijowy, to raczej nie da rady:)

Aniqa - pisałaś że jesteś rekordzistką w wydaniu kasy na początku ciąży na leki - uwierz mi, że nie chciałabyś wydać tyle co np jovi, wcześniej inessa (której niestety nie ma już tu z nami) czy staraczka. Któraś z dziewczyn brała też 3xdupka i 5xluteinę na dzień, także masakra, lepiej nie liczyć ile to wszystko musiało je kosztować.

Dziewczyny "szpitalne" cieszę się razem z Wami, że jesteście już w domku, Karola - mam nadzieje, że zostaniesz w nim już na dobre i gin nie wyślę Cię dziś z powrotem.

Buziaki :)

Aniqa, stardust87, betina89, Gosia19, madiiiii, dba, Kaarolina, aswalda, kark lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu a co to za nosidelko ze mozna dziecko na brzuchu klasc???

lo ja sie w polskich cenach terwa wogole nie orientuje a tym bardziej w dzieciowych sprawach i nie myslalam ze to az taka promocja :P
    U nas pod lidlem o 8 juz pelen parking byl ale myslalam ze ludzie po majowce zapasy uzupelniaja :P

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśmy synka nosili w takim nosidełku, ale jak był troszkę większy

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hej hej :) Ja już też po wizycie, dziecina waży już 400 g i rozwija się książkowo. Z szyjką wszystko ok i jak to gin określił - ciąża idealna:)
    Z tej okazji zrobiłam mega zakupy na allegro :D m.in. materacyk do łóżeczka, dwie butelki tommee tippee, smoczek uspokajający, zestaw do pazurków dziecka, szczoteczkę do włosów woreczki do mrożenia pokarmu i takie tam inne głupotki:)

Małe sprostowanie do mychy89 - na usg 2d można ocenić rozszczepy warg i podniebienia, chyba że sprzęt gin ma kijowy, to raczej nie da rady:)

Aniqa - pisałaś że jesteś rekordzistką w wydaniu kasy na początku ciąży na leki - uwierz mi, że nie chciałabyś wydać tyle co np jovi, wcześniej inessa (której niestety nie ma już tu z nami) czy staraczka. Któraś z dziewczyn brała też 3xdupka i 5xluteinę na dzień, także masakra, lepiej nie liczyć ile to wszystko musiało je kosztować.

Dziewczyny "szpitalne" cieszę się razem z Wami, że jesteście już w domku, Karola - mam nadzieje, że zostaniesz w nim już na dobre i gin nie wyślę Cię dziś z powrotem.
    Buziaki :)

Oo jaaa, ale duza dzidzia :) szok. Ciekawa jestem ile nasz krolewicz wazy :)
    W srode o wszystko wypytam :P
    Super kochana, wspaniale wiesci :)

A tak wogole do laseczek co kupuja butelki tomee... Ktore kupijecie?? Te "zwykle" czy antykolkowe??? Bo ja juz nie wiem ktore lepsze???
    Akuszerka to chwal sie tu fotami :) ja jak cos juz w koncu kuoie to napewno was tym bede zanudzac haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się jeszcze nie orientuję, ale mój szwagier jest łowcą promocji. Chyba wszystkie gazetki przegląda i wyłapuje takie rzeczy. Głównie patrzy na rzeczy dla dzieci i zabawki bo sam ma 2 maluchów. Synka 6 lat i córeczkę 1,5 roku. Poluje też na tańsze piwo :P

stardust87 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też dziś męża do lidla po pampersy wysłałam i jeszcze były :-) przy okazji kupił namiot plażowy bo jesli wszystko bedzie w porządku to w czerwcu wybieramy się na kilka dni nad morze i raczej w słońcu siedzieć nie zamierzam.

Jakoś nnie potrafię zmobilizować się do zakupów dla Ignasia.... to wszystko mnie przerasta trochę, te butelki, ciuszki, cuda różne - kompletnie nie wiem od czego zacząć. W zasadzie te pampersy to pierwszy nasz zakup dla malucha.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha padlam z tym piwem :P

Dobrze miec kogos kto da cynk :P
    Ja pieluch nie kupowalam bo kurcze moze i taniej ale co ja z nimi tu zrobie :/ a same pieluchy to by pol pudla ktore mama bedzie wysylac zajely :/
    Moze na czyms innym uda sie zaoszczedzic :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    no ja też dziś męża do lidla po pampersy wysłałam i jeszcze były :-) przy okazji kupił namiot plażowy bo jesli wszystko bedzie w porządku to w czerwcu wybieramy się na kilka dni nad morze i raczej w słońcu siedzieć nie zamierzam.

Jakoś nnie potrafię zmobilizować się do zakupów dla Ignasia.... to wszystko mnie przerasta trochę, te butelki, ciuszki, cuda różne - kompletnie nie wiem od czego zacząć. W zasadzie te pampersy to pierwszy nasz zakup dla malucha.

Kurcze jesli cie to pocieszy to ja tez boje sie za to zabrac...
    Tyle stron, sklepow internetowych przejzalam ze juz mam metlik w glowie co gdzie kupic :/
    Tak sie cieszylam na mysl o zakupach a teraz mńie przerazenie ogarnia :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• assantea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurcze jesli cie to pocieszy to ja tez boje sie za to zabrac...
    Tyle stron, sklepow internetowych przejzalam ze juz mam metlik w glowie co gdzie kupic :/
    Tak sie cieszylam na mysl o zakupach a teraz mńie przerazenie ogarnia :P
    No dokładnie! Za duży wybór - Niby takie buteleczki tylko -a nie dość że róznych firm - to jakieś antykolkowe, z dziurkami, bez dziurek, anatomiczne, do nauki ssania - a ja pojęcia nie mam o czym piszecie. I jak tu dokonać najlepszego wyboru dla malucha? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:38

Aniqa lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ