X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy pozostawiam na 2 msc przed porodem, nawet nieznam płci,i narazie niemam gdzie tego trzymać, ale szczerze pisząc to będe zwracała uwagę też na ciuszki używane.

• betina89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała być na Waszym miejscu z tymi zakupkami:) Niestety mam na co wydawać kasę i nie myślę o tym tak, w szał nie mam kiedy i za co wpaść :'(
    W ogóle mam takiego lenia w sobie, dziś chciałam po praktykach jechać do "Biga" do ciucholandu i oczywiście nie chciało mi się mysleć, gdzie tu zaparkować itp. bo to w samym centrum i tak zwlekam:) Moi rodzice z mamą od męża dadzą nam na wózek, więc jeden wydatek mniej:) Teraz siedzę i pisze moją nieszczęsną pracę.

Aniqa lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki z powrotem w Polsce... ech aż się nie chciało wracać tak dobrze i miło było :) już tęsknota mnie dopada za moim braciszkiem i bratankiem :(

Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego ale po łebku przejechałam i widzę że trochę dziewczyn odwiedziło szpitale :( mam nadzieje że już wszystko dobrze

Widzę że tych wypadków czy tam kolizji ciąg dalszy dobrze mycha że nic Ci nie jest My w sobotę jak wracaliśmy z lotniska to też mąż jechał z 90 i sarna na poboczu sobie szła gdyby wyskoczyła to nawet nie chce myśleć co by mogło się stać...

Mój bobasek w brzuszku się wierci jak oszalały hehe... :) brzuchol mi urósł jak bania przez te 3 tygodnie i już stuknął mi 25 tydzień ale ogólnie jest znośnie więc jest dobrze :) wizyta za tydzień więc muszę jeszcze badania zrobić a i też już umówiłam się na usg 4d ale dopiero w 30 tygodniu :)

A i jeszcze widzę jakieś nowe dziewczyny czy mi się wydaje?

betina89, aswalda, kark lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też głupieję od tych wszystkich artykułów dla dzieci. Tyle firm i rodzajów. Wybranie smoczka zajęło nam 20 minut :P W Smyku miałam taką chwilę, że poczułam, że mnie to przerasta i nie umiem głupich zakupów zrobić. Najchętniej o wszystko bym pytała. Teraz codziennie podglądam kwietniówki bo liczę, że się czegoś ciekawego dowiem. Poza tym miło popatrzeć jak się wymieniają doświadczeniami i podziwiają nawzajem swoje dzieci.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które cierpią na bóle głowy - polecam Wam te plastry Apap - kupiłam sobie z ciekawości bo często mam migreny...a nie chcę brać tabletek.. no i powiem Wam, że przylepiłam przed chwilą jak tylko zaczęła mnie lekko boleć głowa, aby to się dalej nie rozkręciło i powiem Wam że bardzo pomaga, ulga nieziemska! :)

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Jak ja bym chciała być na Waszym miejscu z tymi zakupkami:) Niestety mam na co wydawać kasę i nie myślę o tym tak, w szał nie mam kiedy i za co wpaść :'(
    W ogóle mam takiego lenia w sobie, dziś chciałam po praktykach jechać do "Biga" do ciucholandu i oczywiście nie chciało mi się mysleć, gdzie tu zaparkować itp. bo to w samym centrum i tak zwlekam:) Moi rodzice z mamą od męża dadzą nam na wózek, więc jeden wydatek mniej:) Teraz siedzę i pisze moją nieszczęsną pracę.

My też nic nie kupujemy, bo wydajemy pieniądze na wesele, ślub i na nowe lokum dla naszej lokatorki :)

Aniqa, betina89, assantea lubią tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.
    Nadal nie mam do wywiadu 2 nastoletnich ciężarnych lub świeżo po urodzeniu nastoletnich matek. Bardzo proszę o pomoc.
    Dziękuję

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce nic zostawiac na koniec bo to nic nie daje a tylk moze nerwow przysporzyc :/
    Juz i znajomi tak na koncowke zakupy zostawili i w rodzińie sie zdazylo a potem tylko stres, placz i po co to?
    Ja tez nie mam miejsca u siebie w mieszkaniu..
    Udalo sie z ledwoscia wygospodarowac 2 szuflady w komodzie a gdzie reszta???
    Dlatego poki co to co sie da bedzie u mamy w pl a paczke wysle mi przed porodem. Jakos musze sobie radzic :P
    A kupic i tak trzeba :)

My tez mamy za rok wesele i to prawdopodobńie na ok 150-170 osob... Ale odkladalismy dosc intensywnie i nawet sie udaje :)

Ehh zobaczymy jak w srode nam pojda zakupy :) chciala bym juz bardzo cs zaczac :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice narazie niemam bólów głowy ale jakby co to napewno spróbuję.

verynice lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - a to w tym roku masz wesele?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Gosia - a to w tym roku masz wesele?

Tak :)

Io lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie to cenna informacja verynice bo ostatnio czesto mnie glowa pobolewa :/

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Tak :)

Super!!! Mozna zapytac kiedy??? :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Super!!! Mozna zapytac kiedy??? :)

5 lipca :)

betina89, Paula55, Io lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was w lidlu byly te pampersy w cenie 30zl? Sprawdzalamw gazetce ale jak bylam w sklepie to po 1jakby tam tornado przelecialo same 5tki zostaly ale z ciekawosci szukalam ceny na dwojki i odziwo byla ona 37zl z hakiem :/ dziwne! Ake kupilam dwojki 94szt za 38zl w rossmanie wiec wychodzi 40gr za sztuke, promocja z karta rossne. Jedynki kupilam 78szt za 44!zl ale z tej bialej serii, do tego chusteczki za 22zl 4x56szt wiec mysle ze ceny tez spoko. Mam wiec 3 paczki pampersow na poczatek :)
    Powiedzcie mi czym sie rozni zielona seria od bialych? Oprocz ceny?

Paula55 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:

spory brzusio już bedziesz miała :) ja mam kościelny 4 lipca ale 2015 roku :) bałam się planować na ten rok bo różnie ze zdrowiem mogło być bo to był już jakiś 7,5 miesiaca

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona jest chyba senssitive a biala to jaks zwykle.
    I podobno tylko te zielone sa godne uwagi.
    U mnie znajomi kupowali po kilka paczek a potem oddawali albo sprzedawali bo albo uczulaly albo byly przesikiwane (nie byly na dziecku caly dzien zeby nie bylo haha) albo sie rozpadaly i wylatywaly te granulki :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:

Ale fajnie :)
    Duze bedziecie miec weselicho?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    spory brzusio już bedziesz miała :) ja mam kościelny 4 lipca ale 2015 roku :) bałam się planować na ten rok bo różnie ze zdrowiem mogło być bo to był już jakiś 7,5 miesiaca

My mamy 1.08 w przyszlym roku :)
    I maluszek bedzie mial niecaly rok :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• assantea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    ja miałam teraz 25 kwietnia :-) akurat w tym czasie brzuch dość mocno się pokazał ale mi to w najmniejszym stopniu nie przeszkadzało. Nawet na szpilkach biegałam do późnego wieczora :-)

Paula55, Io, Ewi25, Szonka lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ