X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy pozostawiam na 2 msc przed porodem, nawet nieznam płci,i narazie niemam gdzie tego trzymać, ale szczerze pisząc to będe zwracała uwagę też na ciuszki używane.

• betina89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała być na Waszym miejscu z tymi zakupkami:) Niestety mam na co wydawać kasę i nie myślę o tym tak, w szał nie mam kiedy i za co wpaść :'(
    W ogóle mam takiego lenia w sobie, dziś chciałam po praktykach jechać do "Biga" do ciucholandu i oczywiście nie chciało mi się mysleć, gdzie tu zaparkować itp. bo to w samym centrum i tak zwlekam:) Moi rodzice z mamą od męża dadzą nam na wózek, więc jeden wydatek mniej:) Teraz siedzę i pisze moją nieszczęsną pracę.

Aniqa lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki z powrotem w Polsce... ech aż się nie chciało wracać tak dobrze i miło było :) już tęsknota mnie dopada za moim braciszkiem i bratankiem :(

Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego ale po łebku przejechałam i widzę że trochę dziewczyn odwiedziło szpitale :( mam nadzieje że już wszystko dobrze

Widzę że tych wypadków czy tam kolizji ciąg dalszy dobrze mycha że nic Ci nie jest My w sobotę jak wracaliśmy z lotniska to też mąż jechał z 90 i sarna na poboczu sobie szła gdyby wyskoczyła to nawet nie chce myśleć co by mogło się stać...

Mój bobasek w brzuszku się wierci jak oszalały hehe... :) brzuchol mi urósł jak bania przez te 3 tygodnie i już stuknął mi 25 tydzień ale ogólnie jest znośnie więc jest dobrze :) wizyta za tydzień więc muszę jeszcze badania zrobić a i też już umówiłam się na usg 4d ale dopiero w 30 tygodniu :)

A i jeszcze widzę jakieś nowe dziewczyny czy mi się wydaje?

betina89, aswalda, kark lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też głupieję od tych wszystkich artykułów dla dzieci. Tyle firm i rodzajów. Wybranie smoczka zajęło nam 20 minut :P W Smyku miałam taką chwilę, że poczułam, że mnie to przerasta i nie umiem głupich zakupów zrobić. Najchętniej o wszystko bym pytała. Teraz codziennie podglądam kwietniówki bo liczę, że się czegoś ciekawego dowiem. Poza tym miło popatrzeć jak się wymieniają doświadczeniami i podziwiają nawzajem swoje dzieci.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które cierpią na bóle głowy - polecam Wam te plastry Apap - kupiłam sobie z ciekawości bo często mam migreny...a nie chcę brać tabletek.. no i powiem Wam, że przylepiłam przed chwilą jak tylko zaczęła mnie lekko boleć głowa, aby to się dalej nie rozkręciło i powiem Wam że bardzo pomaga, ulga nieziemska! :)

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Jak ja bym chciała być na Waszym miejscu z tymi zakupkami:) Niestety mam na co wydawać kasę i nie myślę o tym tak, w szał nie mam kiedy i za co wpaść :'(
    W ogóle mam takiego lenia w sobie, dziś chciałam po praktykach jechać do "Biga" do ciucholandu i oczywiście nie chciało mi się mysleć, gdzie tu zaparkować itp. bo to w samym centrum i tak zwlekam:) Moi rodzice z mamą od męża dadzą nam na wózek, więc jeden wydatek mniej:) Teraz siedzę i pisze moją nieszczęsną pracę.

My też nic nie kupujemy, bo wydajemy pieniądze na wesele, ślub i na nowe lokum dla naszej lokatorki :)

Aniqa, betina89, assantea lubią tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.
    Nadal nie mam do wywiadu 2 nastoletnich ciężarnych lub świeżo po urodzeniu nastoletnich matek. Bardzo proszę o pomoc.
    Dziękuję

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce nic zostawiac na koniec bo to nic nie daje a tylk moze nerwow przysporzyc :/
    Juz i znajomi tak na koncowke zakupy zostawili i w rodzińie sie zdazylo a potem tylko stres, placz i po co to?
    Ja tez nie mam miejsca u siebie w mieszkaniu..
    Udalo sie z ledwoscia wygospodarowac 2 szuflady w komodzie a gdzie reszta???
    Dlatego poki co to co sie da bedzie u mamy w pl a paczke wysle mi przed porodem. Jakos musze sobie radzic :P
    A kupic i tak trzeba :)

My tez mamy za rok wesele i to prawdopodobńie na ok 150-170 osob... Ale odkladalismy dosc intensywnie i nawet sie udaje :)

Ehh zobaczymy jak w srode nam pojda zakupy :) chciala bym juz bardzo cs zaczac :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice narazie niemam bólów głowy ale jakby co to napewno spróbuję.

verynice lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - a to w tym roku masz wesele?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Gosia - a to w tym roku masz wesele?

Tak :)

Io lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie to cenna informacja verynice bo ostatnio czesto mnie glowa pobolewa :/

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Tak :)

Super!!! Mozna zapytac kiedy??? :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Super!!! Mozna zapytac kiedy??? :)

5 lipca :)

betina89, Paula55, Io lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was w lidlu byly te pampersy w cenie 30zl? Sprawdzalamw gazetce ale jak bylam w sklepie to po 1jakby tam tornado przelecialo same 5tki zostaly ale z ciekawosci szukalam ceny na dwojki i odziwo byla ona 37zl z hakiem :/ dziwne! Ake kupilam dwojki 94szt za 38zl w rossmanie wiec wychodzi 40gr za sztuke, promocja z karta rossne. Jedynki kupilam 78szt za 44!zl ale z tej bialej serii, do tego chusteczki za 22zl 4x56szt wiec mysle ze ceny tez spoko. Mam wiec 3 paczki pampersow na poczatek :)
    Powiedzcie mi czym sie rozni zielona seria od bialych? Oprocz ceny?

Paula55 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:

spory brzusio już bedziesz miała :) ja mam kościelny 4 lipca ale 2015 roku :) bałam się planować na ten rok bo różnie ze zdrowiem mogło być bo to był już jakiś 7,5 miesiaca

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona jest chyba senssitive a biala to jaks zwykle.
    I podobno tylko te zielone sa godne uwagi.
    U mnie znajomi kupowali po kilka paczek a potem oddawali albo sprzedawali bo albo uczulaly albo byly przesikiwane (nie byly na dziecku caly dzien zeby nie bylo haha) albo sie rozpadaly i wylatywaly te granulki :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:

Ale fajnie :)
    Duze bedziecie miec weselicho?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    spory brzusio już bedziesz miała :) ja mam kościelny 4 lipca ale 2015 roku :) bałam się planować na ten rok bo różnie ze zdrowiem mogło być bo to był już jakiś 7,5 miesiaca

My mamy 1.08 w przyszlym roku :)
    I maluszek bedzie mial niecaly rok :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• assantea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    ja miałam teraz 25 kwietnia :-) akurat w tym czasie brzuch dość mocno się pokazał ale mi to w najmniejszym stopniu nie przeszkadzało. Nawet na szpilkach biegałam do późnego wieczora :-)

Paula55, Io, Ewi25, Szonka lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ