X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dzisiaj u nas jest w cieniu 26 stopni było ostatnio po 32 to już koszmar ale te 26 też dużo Ja siedzę w domu bo nie mogę z tą gorączką sobie poradzić :( a powiedzcie mi Laseczki czy jedziecie gdzieś na wakacje z tymi brzucholkami czy raczej darujecie sobie i zostaniecie w domku?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    ja do dzisiaj od swojego Meza slysze ze nigdy mialas ze mna nie byc nigdy mialas ze mna nie zamieszkac (zamieszkalismy po pol roku zwiazku ;) )nigdy mialas za mnie nie wyjsc i nigdy nie mielismy miec dzieci :D i tyle zostalo z.tego Nigdy ;). Wasza historie ta mega :D hehe ja z moim P przed moim wyjazdem tez zaliczylam numerek :D no ale mialam nie wracac juz do Polski :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 10:35

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika niestety ja nigdzie nie pojade przez ta moja szyjke:/

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na majówce na tydzień nad morzem. Może w lipcu gdzieś niedaleko się wybierzemy, ale w sierpniu to już będę chciała być blisko szpitala swojego.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust u mnie to samo :) wszyscy maja jakies wady i wogole mi sie fizycznie nie podobaja hahaha.
    A cale zycie mowilam ze nie mogla bym mies faceta blondyna o niebieskich oczach hahaha. Co za paradoks :)

Moj tam mnie ja rekach nie nosi ale jest przekochany :) ja od niego niewiele wymagam bo on sam z siebie taki jest. Ciezko pracuje, w domu mi pomaga a jak sie wsciekam jak cos robi to mu mowie zeby dal sobie siana bo ja pol dnia sie obijam jak on jest w praćy i tez chce cos porobic :P a ten zawsze mi mowi... Przeciez ja ci nie bronie- zawsze mozesz polezec. To tez cos robisz wyedy :P i taka gadka :)

My w tym roku nigdzie nie jedziemy bo jesli bedzie mozliwosc to moj T chce pracowac wtedy kiedy jest czas urlopow w firmie,, (tu urlopy na caly rok sa z gory ustalone). Potem przydaly by nam sie te 2 tyg jak w przyszlym roku bedziemy duzo latac do pl w zwiazku z weselem,,, ale zobaczymy czy da rade.
    A tak,.. W weekendy zawsze mozna nad morze albo w gory jechac :)

Fipsik lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu w tej Polsce zaczeła się plaga dziecięca własnie oglądałam informacje to mnie sparaliżowało ojciec zostawił dziecko w samochodzie i zmarło az mi się oczka łazami zaszły jakie męczarnie to dziecie przeszło i jeszcze kobieta której nie chcą usunąć dziecka bo mają jakies przekonania religijne a kto myśli o tej mamie która skazana jest na martwe dziecko co się u nas dzieje? wiem że aborcja to bardzo głęboki problem ale skoro ono nie przezyje to co tu w takiej sytuacji zrobić? znowu zaczyna sie plaga jak nie matek mordujących swoje dzieci to plaga nieszczęśliwych wypadków :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dodaję fotkę kołyski ostatnio kupionej,fotka brzuszka będzie później
    28hmp2f.jpg

Paula55, Kaarolina, justyna14, stardust87, iwo_na, Mika 28, Ewi25, Nelus, verynice, aswalda, Gosia19 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika no juz wszedzie o tym trabia :( to tragedia!!! Ja tego nie pojmuje jak mozna dziecko choc na 5 min zostawic w aucie???
    Ja psa jak wozilam to ani na chwile sam nie zostal a co dopiero dziecko!!! Paranoja :(

Co do aborcji.... Tu jest glebszy temat... Chodzi o przepisy kontra sumienie lekarza...
    Tak.. Matka w tej sytuacji ma prawo przerwac ciaze ale kto mysli o lekarzu? To nie jest rzeznik tylko czlowiek z sumieniem i pewnie dosc gleboko wierzacy dla ktorego zycie jest darem... On sie zobowiazal do ratowania czlowieka a nie zabijania go... Ja go nie bronie ale staram sie zrozumiec.
    Jesli jest wierzacy to sumienie zakazuje mu zabic czlowieka ktorym jest juz malenki plod...
    Z drugiej strony jest napewno wielu lekarzy ktorzy mogli by to za niego zrobic...
    Strasznie wspolczuje tej matce... Nie chce nawet myslec co kobieta przezywa :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, straszne to. Ona 8h siedziała w tym samochodzie zamknięta na słońcu :( A facet nie potrafi powiedzieć dlaczego. Mówi, że zapomniał, że ją tam miał :(
    A z tym usunięciem ciąży, to już w ogóle jakaś kpina. Babka przecież nie chciała usunąć, bo wpadła, tylko dlatego, że jej dziecko nie ma czaszki, a mózg się cofa w rozwoju. I biedna ma chodzić 9 miesięcy w ciąży, żeby martwe dziecko urodzić :( po prostu żal. Najgorsze, że z reguły przeciwnikami aborcji ze wskazaniem są faceci, którzy nie mają pojęcia jak kobieta przez te 9 miesięcy związuje się emocjonalnie z dzieckiem.. A to maleństwo nie ma żadnych szans na przeżycie... Biedna :(

Ale żeby poprawić trochę humor to mój bebzun wstawiam. Wydaje mi się, że z każdą minutą jest coraz większy, choć cm na to nie wskazują :P

27+4

11ujb06.jpg

2gxofmh.jpg

justyna14, Paula55, Kaarolina, Ewi25, Nelus, Gosia19, JagoodkaK lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Mika zmień kanał i nie oglądaj tych przerażających historii, po co się stresować, a zło zawsze było i będzie. Szkoda że TV nie pokazuje przypadków dzieci które cudem uniknęły śmierci albo takich które mają szczęśliwe radosne dzieciństwo, tylko w kółko same tragedie i żerują na ludzkiej krzywdzie.

U nas niby też upalny dzień ale w domu jest całkiem przyjemnie, wskoczyłam w kostium kąpielowy i na to tylko tunika zwiewna i super. W południe na balkonie nóżki poopalam, choć tyle moge:) ramiona już ładnie mi złapało po koszeniu trawy, także całkiem blada nie będę tego lata :) a co :)

Coraz gorzej mi się w nocy śpi, ciężko pozycję złapać z tym brzuszkiem :/ cóż jeszcze ze 3 miesiące i koniec problemów ze spaniem:)

Dziś trzecia lekcja na szkole rodzenia. Chyba w końcu coś o porodach będzie. Może i sale zwiedzimy, bo mega ciekawa jestem jak to u nas w szpitalu wygląda.

Karolina jak tam Twoje samopoczucie? bo ostatnio miałaś jakieś problemy z jelitami jeśli dobrze pamiętam?

Poczytuję regularnie Czerwcówki i powiem Wam, że ciekawa jestem jak to u nas będzie, która pierwsza urodzi, ile której się zejdzie z porodem itd. Co opis porodu to inny, każda inaczej przechodzi odczuwa itd ale jedno jest pewno WARTO :):):)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARDUST aleś ty zgrabniutka :) super wyglądasz w ciąży :) zero celulitu czy zbędnych tłuszczyków:) zazdroszczę, moje uda wołają o pomstę do nieba, cóż po ciąży czas na dietkę, bo celulitek się rozlewa po nogach wrr

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    STARDUST aleś ty zgrabniutka :) super wyglądasz w ciąży :) zero celulitu czy zbędnych tłuszczyków:) zazdroszczę, moje uda wołają o pomstę do nieba, cóż po ciąży czas na dietkę, bo celulitek się rozlewa po nogach wrr
    dziękuję, jesteś cudowna! :D

justyna14 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam wrażenie , że brzuch z dnia na dzień jest coraz większy. jak przez 5 miesięcy nic, tak teraz jak na drożdżach rośnie!!! albo przynajmniej tak mi się wydaje hehe . i waga co tydzien 1 kg wiecej :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo faktycznie rosniesz kochana :) ale ja tez haha :)
    A jeszcże 3 mies przed nami :P

Cellulit to ja tez mam. Nawet na lydkach jak sobie scisne :( tragedia... A nigdy dziadostwa nie mialam.

Ojj u czerwcowek to sie dzieje... A zauwazylas ze duzo dzieci rodzi sie po terminach i duuzo porodow jest wywolywanych?!
    Jedna dziewczyna to chyba ze 3 dni sie meczyla na oxy :( w koncu malej zaczelo skakac tetno i zrobili cc :( choc i tak uwazam ze za dlugo ja meczyli....
    Tez jestem ciekawa jak to u nas bedzie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a no jelita dalej dokuczaja a co jest najgorsze najczesciej w nocy wtedy zwijam sie z bolu..
    Wam brzuszki rosna jak na drozdzach a mi sie wydaje ze moj zmalal..nadal jest duuzy ale jak wczesniej wystawal mi poza cycki to teraz musze sie wychylic zeby go zobaczyc.. ciekawe czy to normalne..
    U Nas tez upal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 11:32

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Looo faktycznie rosniesz kochana :) ale ja tez haha :)
    A jeszcże 3 mies przed nami :P

Cellulit to ja tez mam. Nawet na lydkach jak sobie scisne :( tragedia... A nigdy dziadostwa nie mialam.

Ojj u czerwcowek to sie dzieje... A zauwazylas ze duzo dzieci rodzi sie po terminach i duuzo porodow jest wywolywanych?!
    Jedna dziewczyna to chyba ze 3 dni sie meczyla na oxy :( w koncu malej zaczelo skakac tetno i zrobili cc :( choc i tak uwazam ze za dlugo ja meczyli....
    Tez jestem ciekawa jak to u nas bedzie :P
    też to widziałam. a ona jeszcze wcześniej miała balonik założony, żeby rozwarcie zrobić i nie dość, że nie zrobił to jeszcze dziewczyna zemdlała z bólu :( Masakra jakaś te porody i te przenoszone ciąże. A by się wydawało, że w taką ciężką pogodę to właśnie będą rodzić na potęgę :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podczytuje czerwcowki a ni dzieje sie u Nich dzieje ale coraz wiecej Maluszkow juz na swiecie.. ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo nie tylko ona miala balonik... Tyle ze to jest indywidualna sprawa... Jednej pomoze i przejdzie ok a druga sie kilka czy kilkanascie godz nacierpi i i tak sie cesarka skonczy :/
    Ale grunt ze ma juz dzidzie przy sobie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pochwale się dziełem mojego Męża aż się nie mogę doczekać efektu końcowego bo na chwilę obecną jest to wersja robocza jednej ze ścian Krzysiowego pokoju ;)
    Mąż podczas tworzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:16

stardust87, jovi81, Paula55, justyna14, aswalda, le'nutka, Gosia19 lubią tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj gorąco dziś. Wybrałam się o 8 rano na spacer i ledwo wróciłam jakaś masakra...
    Ja na urlopie nad morzem byłam na początku maja, nawet pogoda całkiem dopisała, teraz już się nigdzie nie wybiorę, mój mąż to już myśli że lada chwila będę rodzić:)
    A co do złych wiadomości w TV to niestety w Polsce jest taka tendencja do mówienia o tym co jest złe i co najgorsze, chyba po to żeby nas jeszcze bardziej zdołować. A powinni ludziom nastrój poprawiać chociaż czasami i mówić że ktoś przeżył, komuś się coś udało i w ogóle.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ