X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Właśnie o to chodzi, by mówić czego się potrzebuje! Jak się wymaga, a nie rozmawia to skąd biedak ma się domyśleć? jeżeli poszedł na piwo z kumplami a żonie z tym źle to powinna przed jego wyjściem mu to powiedzieć wg mnie.. a nie obrażać się po fakcie. Mój też bardzo mi pomaga, ale przed ciążą też pomagał więc ja nie widzę różnicy.

No ok masz racje Fipsik. Ale Iwona pisala ze byli umowieni ze weekend spedzaja razem.., a on mimo to poszedl z kumplami. Wiec jak jeszcze mu miala wbic w leb ze zle robi?!
    Poza tym z tego co wiem faceci posiadaja mozgi i wypadalo by ich czasem uzyc i pomyslec :)
    Moj zanim by sie gdziekolwiek wybral to 10 razy by sie zapytal czy moze, co ja bede robic, czy sie nie bede nudzic...itp.

justyna14 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczko mam upatrzone takie:
    http://allegro.pl/lozeczko-klups-safari-mis-z-gwiazdkami-promocja-i4307464686.html
    zakupię pewnie na początku lipca i do tego chcę materacyk termoelastyczny

justyna14 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Właśnie delektuję się mrożoną kawą ze śmietaną
    160tnq1.jpg
    ciasto już zrobiłam mam nadzieję że będzie zjadliwe:
    mal279.jpg

A na obiad dziś rosół:) pałki z kurczaka i frytki:) Tak to już jest jak trzeba się uczyć na obronę to się nabiera ochoty na gotowanie:)

A masz jakis konkretny przepis na kawke mrozona??? Bo tez mam smaka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Trzeba i u nas niedługo zrobić listę jak u czerwcówek z chętnymi do porodu, bo są na sierpień niektóre to w lipcu mogą już urodzić a to już niedługo!
    zaglądałam dziś na lipcówki i jedna do porodu ruszała... już niedługo my:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A masz jakis konkretny przepis na kawke mrozona??? Bo tez mam smaka :)
    Robię różnie jak mam czas to zamrażam w woreczkach do kostek lodu kawę i potem wrzucam do mleka, albo po prostu robię kawę w filiżance ale taką nie dużą ilość wody i mieszam z zimnym mlekiem a w razie potrzeby dorzucam rozdrobnione kostki lodu no i oczywiście do wszystkiego śmietana:) to mój taki prosty domowy sposób na szybką ochłodę:)

Paula55 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moj pojdzie a mi sie obiadek ulozy to tez sobie zrobie :) wyglada pysznie :)

Juz lipcowka do porodu???? Aaaa. Masakra :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z Was ten rożek:
    http://allegro.pl/rozek-becik-kokarda-falbanka-piekny-jakosc-i4294654823.html
    lub ten:
    http://allegro.pl/rozek-z-kapturkiem-uszka-coral-soft-bawelna-i4243040357.html

Bo nie wiem który wybrać..a może jeszcze jakiś inny?:)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

coraz więcej z Was pisze o tym chodzeniu jak kaczka. Czytam o tym, to "chód kaczkowaty" w ciąży się pojawia najczęściej po 30 tygodniu spowodowany przez ból spojenia łonowego i chodząc w rozkroku ten ból jest mniejszy. Ale Wy o żadnym bólu nie piszecie? to skąd to nienormalne chodzenie?

Akuszerka Ty chyba wychudłaś bardzo co? I ten brzuszek jakiś taki chyba mniejszy niż na poprzednich zdjęciach? :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Trzeba i u nas niedługo zrobić listę jak u czerwcówek z chętnymi do porodu, bo są na sierpień niektóre to w lipcu mogą już urodzić a to już niedługo!
    popieram, zawsze będzie się czuło, że to już bliżej :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    No ok masz racje Fipsik. Ale Iwona pisala ze byli umowieni ze weekend spedzaja razem.., a on mimo to poszedl z kumplami. Wiec jak jeszcze mu miala wbic w leb ze zle robi?!
    Poza tym z tego co wiem faceci posiadaja mozgi i wypadalo by ich czasem uzyc i pomyslec :)
    Moj zanim by sie gdziekolwiek wybral to 10 razy by sie zapytal czy moze, co ja bede robic, czy sie nie bede nudzic...itp.
    tak, mój też mnie pyta i pytał nawet jak w ciąży nie byłąm, zresztą ja jego też pytam czy nie ma nic przeciwko, żebym z koleżankami się spotkała i zawsze data i mniej więcej pora spotkania, żeby się choćby nie martwił.
    temat mężczyzn to temat rzeka a i tak każdy jest inny więc, cieszmy się z tego co mamy :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    łóżeczko mam upatrzone takie:
    http://allegro.pl/lozeczko-klups-safari-mis-z-gwiazdkami-promocja-i4307464686.html
    zakupię pewnie na początku lipca i do tego chcę materacyk termoelastyczny
    bardzo ładne, chce podobne tylko koniecznie z szufladą, bo mało miejsca jeszcze mamy a zawsze choć pościel tam upchnę.

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze sobie na pierwszej str pykniemy liste i napiszemy nick, termin porodu, plec dziecka, ew wiek...
    Na innych watkach pieknie dziewczyny to prowadza i super widac jak sie wykruszaja :)

Fipsik lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze u nas to Mika, Nescafe i Rabarbarka, bo termin na sierpień. Ciekawe czy któraś wrześniówka nie przegoni i jednak pierwsza nie urodzi :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    zaglądałam dziś na lipcówki i jedna do porodu ruszała... już niedługo my:)
    Już lipcówka? O kurcze.. faktycznie NIEDŁUGO MY DZIEWCZYNY! :D

Fipsik lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Robię różnie jak mam czas to zamrażam w woreczkach do kostek lodu kawę i potem wrzucam do mleka, albo po prostu robię kawę w filiżance ale taką nie dużą ilość wody i mieszam z zimnym mlekiem a w razie potrzeby dorzucam rozdrobnione kostki lodu no i oczywiście do wszystkiego śmietana:) to mój taki prosty domowy sposób na szybką ochłodę:)
    A ja kawę rozpuszczalną zalewam szklanką zimnego mleka, wrzucam gałkę lodów waniliowych albo śmietankowych i blenduję! Pycha! Tzn jak jeszcze lody mogłam jeść :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    coraz więcej z Was pisze o tym chodzeniu jak kaczka. Czytam o tym, to "chód kaczkowaty" w ciąży się pojawia najczęściej po 30 tygodniu spowodowany przez ból spojenia łonowego i chodząc w rozkroku ten ból jest mniejszy. Ale Wy o żadnym bólu nie piszecie? to skąd to nienormalne chodzenie?

Akuszerka Ty chyba wychudłaś bardzo co? I ten brzuszek jakiś taki chyba mniejszy niż na poprzednich zdjęciach? :)
    z tego że miednica się poszerza. Ja już od dobrych paru tygodni nie mogę ud złączyć, a spodnie sprzed ciąży mi się nad kolanami zatrzymują choć w udach nie przybyło ani cm.

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka Mamuśki :)
    Kuuuurcze, wbijam się na forum z nadzieją, że ze 2 strony mam do nadrobienia, a tu 5, szalone Wy!

Ale upał dzisiaj niemiłosierny! Musiałam przejechać pół Warszawy przygotowywać moją parę do pierwszego tańca, otworzyłam sobie dach w samochodzie i myślałam, że zostanie ze mnie mokra plama :/ W ogóle to nie rozumiem moich skurczów - chodzę jak babunia, bo co kilka kroków skurcz, a jak z nimi tańczyłam, to ani jednego! I już w drodze do samochodu krokiem babuni znów skurcze. Chyba muszę chodzić tanecznym krokiem ;)

Nareszcie przyszły mi z allegro pierwsze ciuszki dla syncia - 10 sztuk pajacyków i 2 śpiochów. I się mile zaskoczyłam jak zobaczyłam, że są w naprawdę dobrym stanie :) I takim sposobem mam z głowy pajacyki na 56 cm :) Dokupię tylko ze 2 bodziaki i spodenki i będzie z głowy ten rozmiar.

Karolina - Kłapouchy już mi się podoba! A Krzyś z Kubusiem będzie? :) Co do Twoich jelit - może pójdź do lekarza, żeby Ci przepisał Scopolan? Faszerowali mnie nim w szpitalu, więc można go brać w ciąży. Może choć troszkę Ci ulży...

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

powiem Ci, że ja nie chodze jak kaczka /jeszcze :) / ale już ciężej mi się chodzi niż miesiąc temu, jednak ten brzuszek robi swoje.

Wydaje mi się, że teorie medyczne jak ta że ten chód po 30 tyg się pojawia nie mają zastosowania do wszystkich kobiet tylko są mniej więcej jakimś wyznacznikiem, tak samo jak ile kg kobieta powinna przytyć i inne tego temu. Każda przeżywa inaczej ciąże, ma inną wagę inny brzuszek i niektóre chód będą miały kaczy już pewnie w 28 tyg i nie zdziwi mnie to bardzo, a inne mogą nie mieć go wcale bo mają małe brzuszki i nie przeszkadzają im w chodzi, a brzuszek opuszcza im się dosłownie przed samym porodem. Wszystko jest bardzo indywidualną kwestią.

Fipsik nie obraź się, ale jakaś cięta dziś jesteś. Medycyna medycyną, a życie pokazuje, że są wyjątki i nie neguj wszystkiego, bo masz większą wiedzę medyczną.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja kawę rozpuszczalną zalewam szklanką zimnego mleka, wrzucam gałkę lodów waniliowych albo śmietankowych i blenduję! Pycha! Tzn jak jeszcze lody mogłam jeść :P
    mniam, z tymi lodami to musi być pyszota! namówiłaś mnie! po szkole rodzenia pędzę do sklepu po lody, jak zdąże to zrobię z nimi kawę :) hahaha ale istnieje prawdopodobieństwo, że zostaną wchłonięte zanim dotrą do domu:)

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mniam, z tymi lodami to musi być pyszota! namówiłaś mnie! po szkole rodzenia pędzę do sklepu po lody, jak zdąże to zrobię z nimi kawę :) hahaha ale istnieje prawdopodobieństwo, że zostaną wchłonięte zanim dotrą do domu:)
    na pewno też będą pyszne :D

‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ