Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik wrote:Właśnie o to chodzi, by mówić czego się potrzebuje! Jak się wymaga, a nie rozmawia to skąd biedak ma się domyśleć? jeżeli poszedł na piwo z kumplami a żonie z tym źle to powinna przed jego wyjściem mu to powiedzieć wg mnie.. a nie obrażać się po fakcie. Mój też bardzo mi pomaga, ale przed ciążą też pomagał więc ja nie widzę różnicy.
No ok masz racje Fipsik. Ale Iwona pisala ze byli umowieni ze weekend spedzaja razem.., a on mimo to poszedl z kumplami. Wiec jak jeszcze mu miala wbic w leb ze zle robi?!
Poza tym z tego co wiem faceci posiadaja mozgi i wypadalo by ich czasem uzyc i pomyslec
Moj zanim by sie gdziekolwiek wybral to 10 razy by sie zapytal czy moze, co ja bede robic, czy sie nie bede nudzic...itp.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Quatriona wrote:Właśnie delektuję się mrożoną kawą ze śmietaną
ciasto już zrobiłam mam nadzieję że będzie zjadliwe:
A na obiad dziś rosółpałki z kurczaka i frytki:) Tak to już jest jak trzeba się uczyć na obronę to się nabiera ochoty na gotowanie:)
A masz jakis konkretny przepis na kawke mrozona??? Bo tez mam smaka
-
Paula55 wrote:A masz jakis konkretny przepis na kawke mrozona??? Bo tez mam smaka
Paula55 lubi tę wiadomość
-
coraz więcej z Was pisze o tym chodzeniu jak kaczka. Czytam o tym, to "chód kaczkowaty" w ciąży się pojawia najczęściej po 30 tygodniu spowodowany przez ból spojenia łonowego i chodząc w rozkroku ten ból jest mniejszy. Ale Wy o żadnym bólu nie piszecie? to skąd to nienormalne chodzenie?
Akuszerka Ty chyba wychudłaś bardzo co? I ten brzuszek jakiś taki chyba mniejszy niż na poprzednich zdjęciach? -
Paula55 wrote:No ok masz racje Fipsik. Ale Iwona pisala ze byli umowieni ze weekend spedzaja razem.., a on mimo to poszedl z kumplami. Wiec jak jeszcze mu miala wbic w leb ze zle robi?!
Poza tym z tego co wiem faceci posiadaja mozgi i wypadalo by ich czasem uzyc i pomyslec
Moj zanim by sie gdziekolwiek wybral to 10 razy by sie zapytal czy moze, co ja bede robic, czy sie nie bede nudzic...itp.
temat mężczyzn to temat rzeka a i tak każdy jest inny więc, cieszmy się z tego co mamyPaula55 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Quatriona wrote:łóżeczko mam upatrzone takie:
http://allegro.pl/lozeczko-klups-safari-mis-z-gwiazdkami-promocja-i4307464686.html
zakupię pewnie na początku lipca i do tego chcę materacyk termoelastyczny7w3d 💔 -
Quatriona wrote:zaglądałam dziś na lipcówki i jedna do porodu ruszała... już niedługo my:)
Fipsik lubi tę wiadomość
-
Quatriona wrote:Robię różnie jak mam czas to zamrażam w woreczkach do kostek lodu kawę i potem wrzucam do mleka, albo po prostu robię kawę w filiżance ale taką nie dużą ilość wody i mieszam z zimnym mlekiem a w razie potrzeby dorzucam rozdrobnione kostki lodu no i oczywiście do wszystkiego śmietana:) to mój taki prosty domowy sposób na szybką ochłodę
-
Fipsik wrote:coraz więcej z Was pisze o tym chodzeniu jak kaczka. Czytam o tym, to "chód kaczkowaty" w ciąży się pojawia najczęściej po 30 tygodniu spowodowany przez ból spojenia łonowego i chodząc w rozkroku ten ból jest mniejszy. Ale Wy o żadnym bólu nie piszecie? to skąd to nienormalne chodzenie?
Akuszerka Ty chyba wychudłaś bardzo co? I ten brzuszek jakiś taki chyba mniejszy niż na poprzednich zdjęciach? -
Siemka Mamuśki
Kuuuurcze, wbijam się na forum z nadzieją, że ze 2 strony mam do nadrobienia, a tu 5, szalone Wy!
Ale upał dzisiaj niemiłosierny! Musiałam przejechać pół Warszawy przygotowywać moją parę do pierwszego tańca, otworzyłam sobie dach w samochodzie i myślałam, że zostanie ze mnie mokra plamaW ogóle to nie rozumiem moich skurczów - chodzę jak babunia, bo co kilka kroków skurcz, a jak z nimi tańczyłam, to ani jednego! I już w drodze do samochodu krokiem babuni znów skurcze. Chyba muszę chodzić tanecznym krokiem
Nareszcie przyszły mi z allegro pierwsze ciuszki dla syncia - 10 sztuk pajacyków i 2 śpiochów. I się mile zaskoczyłam jak zobaczyłam, że są w naprawdę dobrym stanieI takim sposobem mam z głowy pajacyki na 56 cm
Dokupię tylko ze 2 bodziaki i spodenki i będzie z głowy ten rozmiar.
Karolina - Kłapouchy już mi się podoba! A Krzyś z Kubusiem będzie?Co do Twoich jelit - może pójdź do lekarza, żeby Ci przepisał Scopolan? Faszerowali mnie nim w szpitalu, więc można go brać w ciąży. Może choć troszkę Ci ulży...
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Fipsik wrote:coraz więcej z Was pisze o tym chodzeniu jak kaczka. Czytam o tym, to "chód kaczkowaty" w ciąży się pojawia najczęściej po 30 tygodniu spowodowany przez ból spojenia łonowego i chodząc w rozkroku ten ból jest mniejszy. Ale Wy o żadnym bólu nie piszecie? to skąd to nienormalne chodzenie?
Akuszerka Ty chyba wychudłaś bardzo co? I ten brzuszek jakiś taki chyba mniejszy niż na poprzednich zdjęciach?/ ale już ciężej mi się chodzi niż miesiąc temu, jednak ten brzuszek robi swoje.
Wydaje mi się, że teorie medyczne jak ta że ten chód po 30 tyg się pojawia nie mają zastosowania do wszystkich kobiet tylko są mniej więcej jakimś wyznacznikiem, tak samo jak ile kg kobieta powinna przytyć i inne tego temu. Każda przeżywa inaczej ciąże, ma inną wagę inny brzuszek i niektóre chód będą miały kaczy już pewnie w 28 tyg i nie zdziwi mnie to bardzo, a inne mogą nie mieć go wcale bo mają małe brzuszki i nie przeszkadzają im w chodzi, a brzuszek opuszcza im się dosłownie przed samym porodem. Wszystko jest bardzo indywidualną kwestią.
Fipsik nie obraź się, ale jakaś cięta dziś jesteś. Medycyna medycyną, a życie pokazuje, że są wyjątki i nie neguj wszystkiego, bo masz większą wiedzę medyczną.7w3d 💔 -
stardust87 wrote:A ja kawę rozpuszczalną zalewam szklanką zimnego mleka, wrzucam gałkę lodów waniliowych albo śmietankowych i blenduję! Pycha! Tzn jak jeszcze lody mogłam jeść
hahaha ale istnieje prawdopodobieństwo, że zostaną wchłonięte zanim dotrą do domu:)
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:mniam, z tymi lodami to musi być pyszota! namówiłaś mnie! po szkole rodzenia pędzę do sklepu po lody, jak zdąże to zrobię z nimi kawę
hahaha ale istnieje prawdopodobieństwo, że zostaną wchłonięte zanim dotrą do domu:)