X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde niech sie w tym brzuchu szybko uklada bo ja juz chce ta kawe :P

Ja chyba nie chodze jeszcze jak kaczka ale ja ogolnie malo chodze :P a jak juz wyleze z tego mieszkania to mnie tak kosc ogonowa nawala ze masakra. Kiedys poszlam do sklepu i musialam sie kilka razy zatrzymac bo mnie zblokowalo haha :)

Betinka to nic tylko tanczyc musisz :) haha. Ewidentnie to na ciebie dobrze wplywa :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka mam scopolan ;) to nic nie daje miałam nadzieję że po żelazie chociaż biegunek się pozbędę bo zazwyczaj powoduje zaparcia a tu lipka ;) wytrzymam już te pozostałe dni do porodu :D u Nas kłapouchy będzie rządził ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    coraz więcej z Was pisze o tym chodzeniu jak kaczka. Czytam o tym, to "chód kaczkowaty" w ciąży się pojawia najczęściej po 30 tygodniu spowodowany przez ból spojenia łonowego i chodząc w rozkroku ten ból jest mniejszy. Ale Wy o żadnym bólu nie piszecie? to skąd to nienormalne chodzenie?

Akuszerka Ty chyba wychudłaś bardzo co? I ten brzuszek jakiś taki chyba mniejszy niż na poprzednich zdjęciach? :)
    ja chodzę jak kaczka ale pisałam że mnie strasznie pachwiny bolą i czasami nawet nie jestem w stanie wstać z łóżka ;)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    z tego że miednica się poszerza. Ja już od dobrych paru tygodni nie mogę ud złączyć, a spodnie sprzed ciąży mi się nad kolanami zatrzymują choć w udach nie przybyło ani cm.

a stóp też złączyć nie możesz? Mnie dobre 2 miesiące bolało spojenie, stawy krzyżowo-biodrowe i wszystkie więzadła, ginekolog powiedziała, że miednica się rozszerza ale i stopy i kolana mam złączone. Aż poleciałam wciągnąć spodnie i weszły mi całe, nawet się pod brzuchem dopięłam. Ciekawe od czego to zależy, hmm. Bo ten chód kaczkowaty nie jest dobry dla kręgosłupa potem :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Fipsik nie obraź się, ale jakaś cięta dziś jesteś. Medycyna medycyną, a życie pokazuje, że są wyjątki i nie neguj wszystkiego, bo masz większą wiedzę medyczną.

nie neguje, tylko się zastanawiam. bo takie chodzenie dla naszego kręgosłupa nie jest dobre i jeżeli wywołuje to ból to może warto z lekarzem porozmawiać.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    ja chodzę jak kaczka ale pisałam że mnie strasznie pachwiny bolą i czasami nawet nie jestem w stanie wstać z łóżka ;)

u Ciebie biedulo to pewnie od leżenia sporo się dzieje :( Oby coraz lepiej było!

Kaarolina lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzisiaj mamy 100 dnioweczke
    pochwale sie
    wrcl02.jpg
    mvrtrr.jpg

2el465f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 21:51

Kaarolina, stardust87, Fipsik, Paula55, justyna14, Mika 28, verynice, Ewi25, Karolaaa91, aswalda, Gosia19, JagoodkaK, jovi81, betina89 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    a stóp też złączyć nie możesz? Mnie dobre 2 miesiące bolało spojenie, stawy krzyżowo-biodrowe i wszystkie więzadła, ginekolog powiedziała, że miednica się rozszerza ale i stopy i kolana mam złączone. Aż poleciałam wciągnąć spodnie i weszły mi całe, nawet się pod brzuchem dopięłam. Ciekawe od czego to zależy, hmm. Bo ten chód kaczkowaty nie jest dobry dla kręgosłupa potem :/
    wiesz, ja mam troszkę krzywe nogi, więc i kolana i stopy jakoś złączyć mogę , ale jak o tym pomyślę. Jak stoję "naturalnie" to mam rozstawione. Ale ud za żadne skarby :P I nawet wiem, kiedy mi się ta miednica poszerzała, bo strasznie mnie biodra swędziały przez jakiś tydzień w najbardziej wystających miejscach. Po bokach. Skóra mi się tam rozciągała widocznie.

Fipsik lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miało już nie być o jedzeniu itp a tu dalej proszę :P
    zazdroszczę Wam tej kawy mrożonej ja mogę jedynie pomarzyć ;) z moim ciśnieniem to po porodzie dopiero sobie odbiję bo nie ma co Małemu szkodzić więc wypijcie mrożoną kawkę za mnie :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    nie neguje, tylko się zastanawiam. bo takie chodzenie dla naszego kręgosłupa nie jest dobre i jeżeli wywołuje to ból to może warto z lekarzem porozmawiać.
    ale mnie nic nie boli :) a i równowagę mam lepszą przy szerzej rozstawionych nogach :P

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to widzę, że na Twoje jelita Scopolan jest tak samo wspaniały jak na moje skurcze :D Nawet go nie wykupiłam w aptece jak wyszłam ze szpitala, bo skutki uboczne liczne, a działanie dosłownie ŻADNE.

Ja z Wami nie mogę nooooo! Zobaczyłam ten biszkopt z truskawkami i zaraz muszę w ten upał piekarnik grzać na biszkopt i do sklepu po budyń no!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    my dzisiaj mamy 100 dnoweczke
    pochwale sie
    wrcl02.jpg
    mvrtrr.jpg

2el465f.jpg
    Marika będzie? Śliczne imię :)

• nenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi tez to imie sie podoba
    maz wbiera moze juz zdania nie zmieni

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ale mnie nic nie boli :) a i równowagę mam lepszą przy szerzej rozstawionych nogach :P

ale swędzi ;p a kręgosłup Cię nie boli przez to?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nogi bola ze szok i kolezanka mowi chodzisz jak ciezarowka juz masz chod ciazowy

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Trzeba i u nas niedługo zrobić listę jak u czerwcówek z chętnymi do porodu, bo są na sierpień niektóre to w lipcu mogą już urodzić a to już niedługo!
    Nie strasz nas gdzie w lipcu wolę w tym sierpniu Ja mam termin na 22 sierpnia i oby tak zostało będę negocjować ze swoim brzuchem dość ostro :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kawa z lodami też musi być pyszna:) to może jutro sobie zaserwuję

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Karola, to widzę, że na Twoje jelita Scopolan jest tak samo wspaniały jak na moje skurcze :D Nawet go nie wykupiłam w aptece jak wyszłam ze szpitala, bo skutki uboczne liczne, a działanie dosłownie ŻADNE.

Ja z Wami nie mogę nooooo! Zobaczyłam ten biszkopt z truskawkami i zaraz muszę w ten upał piekarnik grzać na biszkopt i do sklepu po budyń no!
    mnie się gin mój pytał czy nie widzę podwójnie po scopolanie bo to najczęstszy skutek uboczny :D nic mi ogólnie po nim nie jest ale racja nie działa na nic ;)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    mnie się gin mój pytał czy nie widzę podwójnie po scopolanie bo to najczęstszy skutek uboczny :D nic mi ogólnie po nim nie jest ale racja nie działa na nic ;)

scopolan też działa na mózg - powoduje rozkojarzenie ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże nie było mnie godzine i już tyle naskrobałyście.
    Mnie czasami pobolewa krocze, takie to dziwne uczucie, boli ale nie jakoś tak mocno.
    Ja uwielbiam kawe mrożoną, ale raczej sobie nie pozwalam, bo te nieszczęsne ciśnienie mi skacze. Ale jak robiłam to brałam zimne mleko i rozpuszczałam w nim kawe, tzn można zblendowac albo w jakims słoiku "utrzepać", oczywiście ja lubie z cukrem to złodziłam. Potem wlewam to do szklanki, do tego kruszony lód, a na wierzch bita śmietana i czasem słodkie kako do posypania i deokracji

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ