X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Alma2800 Debiutantka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula na bułki położyłaś po prost
    u truskawki czy tam jeszcze coś jest?

4e0fv8r.png
    zm3vil9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki i kruszonka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że dzis sie bardzo kulinarnie zrobiło :). Współczuje dziewczynom, które mają problemy z cukrem, najlepiej jak by dziś tu nie wchodziły :)
    A wracając na ziemie :). Mam mały problem, otóż jak wam niedawno pisałam, upolowałam w szmateksie świetny ochraniacz na całe łóżeczko w kolorze białym, za całe 10 zł. A problem z nim mam taki, ze on jest owszem bardzo bialutki, dlatego go wziełam, ale itak musze go wyprać. A on jest taki puchowy troszeczke i boje sie że jak go wrzuce do pralki to mi sie skawali i straci swoją puszystość. Co mi doradzicie????????/

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Iwonka też to oglądam :D doooobre :D

Dba mam rozumieć, że morfologia ci poleciała?
    tak, morfologia. Ciekawa jestem czy da mi żelazo na receptę, czy jeszcze wystarczy te co biorę bez recepty. Jutro idę na targ po szpinak i jakieś zdrowe warzywka.
    Paula55 koleżanka ma małe dziecko ze względu na mięśniaka. Po cc pewnie będą je tuczyć.
    iwo_na ja mój ochraniacz prałam w pralce, nic się nie stało. Koleżanka nawet pierze kurtkę puchową, tylko później bawi się z suszeniem- kilka razy ją przekłada, wytrzepuje i tym sposobem oszczędza na pralni chemicznej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 20:20

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, za ochraniacz dałam 10 zł a pranie chemiczne kilka razy więcej bym dała. Chyba spróbuje Twój sposób z przekładaniem i trzepaniem w trakcie suszenia :) Nic innego chyba nie wymyśle :)

A wracając do szybkich porodów, któraś tu pisała, to moja siostra o 15 jadła obiad a o 17 jej synek był na świecie :) Mam nadzieje, że u nas to rodzinne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 20:37

relg4z17djzzyjqt.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Widze, że dzis sie bardzo kulinarnie zrobiło :). Współczuje dziewczynom, które mają problemy z cukrem, najlepiej jak by dziś tu nie wchodziły :)
    A wracając na ziemie :). Mam mały problem, otóż jak wam niedawno pisałam, upolowałam w szmateksie świetny ochraniacz na całe łóżeczko w kolorze białym, za całe 10 zł. A problem z nim mam taki, ze on jest owszem bardzo bialutki, dlatego go wziełam, ale itak musze go wyprać. A on jest taki puchowy troszeczke i boje sie że jak go wrzuce do pralki to mi sie skawali i straci swoją puszystość. Co mi doradzicie????????/

Wiesz, i tak go będziesz intensywnie prała, gdy dzidzi się coś wymknie z pieluchy lub uleje. No bo po to jest ten ochraniacz, żeby chronił materac przed dzieciowymi zabrudzeniami :)
    Więc ja myślę że lepiej teraz przetestować i wyprać w pralce, niż potem się zdziwić.
    A on nie jest pikowany?

v50lkjv.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dba ale to dzieciatko taki malusie... :( oby bylo wszystko ok z nim...

Iwona ja mysle ze na jakies delikatne pranie nastaw. I nie dawaj duzych obrotow.
    W razie czego 10 zl to nie tragedia ale szkoda by bylo.
    A mi kurier debil w pl zle napisal tracking number do pczaki ktora zabieral i nawet nie moge spr gdzie ona jest i kiedy bedzie u mńie :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Wiesz, i tak go będziesz intensywnie prała, gdy dzidzi się coś wymknie z pieluchy lub uleje. No bo po to jest ten ochraniacz, żeby chronił materac przed dzieciowymi zabrudzeniami :)
    Więc ja myślę że lepiej teraz przetestować i wyprać w pralce, niż potem się zdziwić.
    A on nie jest pikowany?

Ale to ten ochraniacz na boki kozeczka :) nie na materac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• deidre Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Mea culpa
    Źle zrozumiałam :)
    To może właśnie jakiś delikatny program w pralce bez wirowania?

Paula55 lubi tę wiadomość

v50lkjv.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hee a ja oglądam Harrego Pottera, i tak nie ma nic w tv :P I jem kolację, ale skoro pisałyście, że trzeba późno jeść, żeby dzidzi nie głodzić to bardzo chętnie wsunę coś przed snem :D

I zazdroszczę, że chodzicie na lumpy-jakbym mieszkała w mieście to chyba bym codziennie latała ;) A tak pozostaje Allegro...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    większość ochraniaczy nie ma puchu w środku tylko sprawia takie wrażenie, więc wysokie prawdopodobieństwo, że nic się po praniu nie stanie :)
    Paula bardzo malutki jest, byłam w szoku jak powiedziała mi jego wagę. Martwię się cały czas o nią i maluszka.

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ogarnęłam się już trochę. W zasadzie to wszyscy pomału przygotowujemy się na najgorsze, ale czas pokaże co będzie dalej.

A co do Waszych wypieków - skąd macie siłę żeby robić to wszystko? Ja zrobiłam 13 dużych pierogów z przepisu stardust (bossskie) i już padam na twarz, a mój kręgosłup w połowie produkcji odmówił współpracy.

Witam nowe wrześniówki:)

stardust87 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że to forum zmienia temat z ciąży na gotowanie :P Po porodzie będziemy wrzucać pomysły na potrawy, które można jeść przy karmieniu ;)
    Jak mi źle wyjdzie glukoza to już tu nie wchodzę :P

Mój mąż po powrocie z pracy oświadczył, że jedziemy nad morze a nie w góry. Ciekawe ile razy jeszcze zmieni zdanie. Jak jutro będę miała dobre wyniki to rezerwujemy kwatery i jedziemy w poniedziałek :) Za to jutro jedziemy na zakupy i kolację do Manufaktury! Znowu kupię coś maluszkowi :):):)

Karolina - nie dziwię się, że mąż jest zły. Też bym była.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba to normalne ze sie martwisz... A jak ona sie musi bac... Nawet nie chce sobie wyobrazac :(

Ja dalej siatkowe ogladam :) reszte bulek musialam schowac zeby cos dla mojego miska zostalo jak o 21.20 wroci z pracy :P

Akuszerka ja dzis bedac na zakupach przekonalam sie ze mam mega duzo sily i powera :) ale jak siedze non stop w domu to tak tego nie czuje :) od przyszlego tyg chyba zaczne mojego na spacery ciagnac :) o ile w tym durnym kraju nie bedzie dzien w dzien padac :P
    A przy garach to caly dzien moge stac zeby tylko mial kto jesc :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Kochanie to może przyjedź do mnie? Zatrudnię Cię na etatową kucharkę:) ja w zamian mogę szyć Ci pościel i pieluszki dla dzidzi:P

Paula55, dba lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io ja tez jestem troche zla zwlaszcza ze sie juz dawni na ten weekend umawialismy... a najgorsze jest to ze mnie juz brzuch zaczyna bolec a dzisiaj Maz malowal pokoj Malego ktory jest troche oddalony od Naszego wiec na pewno nie wytrzymam w domu przy malowaniu...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Dokładnie, to ochraniacz na szczebelki :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Hee a ja oglądam Harrego Pottera, i tak nie ma nic w tv :P I jem kolację, ale skoro pisałyście, że trzeba późno jeść, żeby dzidzi nie głodzić to bardzo chętnie wsunę coś przed snem :D

I zazdroszczę, że chodzicie na lumpy-jakbym mieszkała w mieście to chyba bym codziennie latała ;) A tak pozostaje Allegro...

Ja też mieszkam na wsi - niestety, nie znosze tego miejsca. Ale na szczęście jestem zmotoryzowna i w każdej chwili moge sobie wyruszyć np na lumpy :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    większość ochraniaczy nie ma puchu w środku tylko sprawia takie wrażenie, więc wysokie prawdopodobieństwo, że nic się po praniu nie stanie :)
    Paula bardzo malutki jest, byłam w szoku jak powiedziała mi jego wagę. Martwię się cały czas o nią i maluszka.

No własnie ten ochraniacz chyba ma coś takiego jak w puchowych kurtkach jest i dlatego sie obawiam, żeby go nie zniszczyć.

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Ja też mieszkam na wsi - niestety, nie znosze tego miejsca. Ale na szczęście jestem zmotoryzowna i w każdej chwili moge sobie wyruszyć np na lumpy :)

To nie jest takie złe, mam blisko do miasta jakieś 5 km, tylko kłopot w tym, że sprzedaliśmy drugie auto a pierwszym dojeżdża mąż do pracy i tak ooo... Wprawdzie są busy ale wiesz ta wygoda jazdy autem ;) No po prostu mi się nie chce :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ