X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    To nie jest takie złe, mam blisko do miasta jakieś 5 km, tylko kłopot w tym, że sprzedaliśmy drugie auto a pierwszym dojeżdża mąż do pracy i tak ooo... Wprawdzie są busy ale wiesz ta wygoda jazdy autem ;) No po prostu mi się nie chce :)

Wcale sie nie dziwie, tłuc sie w upał. U mnie to z jeden autobus jest do miasta, i to chyba przed ósmą rano i jeden zpowrotem. Nic tylko musicie kupic drugie auto. Ja też mam dwa i jednym narzeczony jeżdzi a drugi ja mam do swojej dyspozycji. Jak sie dzidzia urodzi to do lekarza bedzie trzeba jeździć itd. To po prostu konieczność :) He he

relg4z17djzzyjqt.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - a rodzina nie może się wstrzymać z tym malowaniem? W końcu się umawialiście a Twój mąż wziął specjalnie urlop. Aż tak im się śpieszy z tym?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Wcale sie nie dziwie, tłuc sie w upał. U mnie to z jeden autobus jest do miasta, i to chyba przed ósmą rano i jeden zpowrotem. Nic tylko musicie kupic drugie auto. Ja też mam dwa i jednym narzeczony jeżdzi a drugi ja mam do swojej dyspozycji. Jak sie dzidzia urodzi to do lekarza bedzie trzeba jeździć itd. To po prostu konieczność :) He he

A o tym wiem i z pewnością kupimy cokolwiek, a sprzedaliśmy bo była mega okazja :) A w ciąży to się już boję jeździć z takim brzuchem sama, jeszcze zasłabnę czy coś i ooo. Ja akurat mam dobre połączenia, za to u moich rodziców była masakra-jeden autobus też przed 8 a z powrotem przed 14 i weź tu siedź :) Tyle, że mi się nie chce no... :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Dobra, ogarnęłam się już trochę. W zasadzie to wszyscy pomału przygotowujemy się na najgorsze, ale czas pokaże co będzie dalej.

A co do Waszych wypieków - skąd macie siłę żeby robić to wszystko? Ja zrobiłam 13 dużych pierogów z przepisu stardust (bossskie) i już padam na twarz, a mój kręgosłup w połowie produkcji odmówił współpracy.

Witam nowe wrześniówki:)

Ja sobie jakis czas temu kupilam taki taboret z regulowana wysokoscia siedziska, tzn taki krecony (na allegro oczywiscie :-) ) i jestem strasznie z niego zadowolona wlasnie w kuchni.
    Juz mi dawno plecy pekaly jak cos gotowalam i ten taborecik okazal sie strzalem w dziesiatke.

v50lkjv.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki :) jeden dzień a Wy tyle stron naskrobałyście:) Wczoraj narobiłyście mi takiej ochoty na pierog ruskie że dzisiaj stałam w kuchni i kleiłam :)A że po tych pierogach już nabrałam lenia to za deser się nie zabieram chociaż znów ochotę mi robicie z tymi goframi, bułeczkami, truskawkami i innymi. Ja dzisiaj stawiam na prostotę nic nie kombinuję siadam na balkonie i wcinam moje ulubione lody. Najlepsze na świecie szkoda że w Polsce się z nimi nie spotkałam. Tutaj zaczęły się białe noce no i spać się nie chce, a przez to mam jakieś słabe poczucie czasu :) A oto mój kubełek który mam zamiar opędzlować cały z nikim się nie dzieląc :D
    xpa4rd.jpg

doti77, betina89, Paula55, karolcia:)))), aswalda lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Karolina - a rodzina nie może się wstrzymać z tym malowaniem? W końcu się umawialiście a Twój mąż wziął specjalnie urlop. Aż tak im się śpieszy z tym?
    Wlasnie o to chodzi.. dlatego jest taki zly.. no ale widac tak bardzo sie im spieszy trudno.. juz z Tesciami sie umowilam mimo ze maja kawalerke to znajda dla mnie miejsce przemecze sie te 2 noce ;) a kiedys moja siostra bedzie potrzebowac pomocy to bedzie okazja do odwdzieczenia sie ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 ale lód!!! :) Napisałabym, żebyś dała liznąć ale skoro się nie dzielisz to to uszanuję hehe :D A jaki to smak?? Ja też sobie zaraz zjem, ale moje bakaliowe :P

Karolina już wiem dlaczego pisałaś, że z rodziną dobrze wychodzi się na zdjęciu... Ale własna siostra... Prędzej spodziewałabym się np po bratowej czy kuzynce

Kaarolina lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre, że Cię tak wyszykowali. No niestety tak z tą rodziną czasem bywa. Dobrze, że teściowie Cię przygarną.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ;) z moja rodzina to jedynie na zdjeciach sie dobrze wyglada :) dobrze ze rodzina P jest inna ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dokladnie ;) z moja rodzina to jedynie na zdjeciach sie dobrze wyglada :) dobrze ze rodzina P jest inna ;)

A u mnie na odwrót ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA to są lody o smaku bananowym z orzechami i małymi czekoladowymi banankami :) No może i liznąć bym dała ale nic więcej ;)

betina89 lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu moje buły;D truskawy w środku;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12b5dc87dcb9.jpg

Io, Beataa25, Paula55, magdzia26, Kaarolina, aswalda lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm apetycznie wyglądają :)

thiki0a.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz spróbuję jak smakują ;D bo są jeszcze zbyt gorące.
    A twoje lody!!! Kuszą żeby za nimi pojechać!!!

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bułeczki są pyszne- dziewczyny polecam;D

deidre, nenka lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wkoncu nadrobilam i normalnie zabije was :P ile tu pysznosci sie przewinelo

pierwsza czkawka Mariki zaliczona extra smieszne uczucie
    co do rodziny moja jest najukochansza ale tesciowa to wam powiem ze wcale nie utrzymuje z nami kontaktu moze i dobrze

byl tez temat sexu :P ja mam tak ze chodze za miskiem szok a moj zadowolony z tego powodu jest nie powiem

widzialam bulki z truskawami prosze o przepis plis :)

• nenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu moj mnieszy lobuz
    25qye0g.jpg

Ewi25, Kaarolina, betina89, Fipsik lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa pierwsza!! :D Witam się z rana, u mnie deszczowo (buu)...

Nenka fajny kocur (albo kotka) ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się witam z rana i w III trymestrze :)

Kaarolina, Paula55, stardust87, betinka, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo gratulacje!! Wrzucaj fotkę ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ