X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    To nie jest takie złe, mam blisko do miasta jakieś 5 km, tylko kłopot w tym, że sprzedaliśmy drugie auto a pierwszym dojeżdża mąż do pracy i tak ooo... Wprawdzie są busy ale wiesz ta wygoda jazdy autem ;) No po prostu mi się nie chce :)

Wcale sie nie dziwie, tłuc sie w upał. U mnie to z jeden autobus jest do miasta, i to chyba przed ósmą rano i jeden zpowrotem. Nic tylko musicie kupic drugie auto. Ja też mam dwa i jednym narzeczony jeżdzi a drugi ja mam do swojej dyspozycji. Jak sie dzidzia urodzi to do lekarza bedzie trzeba jeździć itd. To po prostu konieczność :) He he

relg4z17djzzyjqt.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - a rodzina nie może się wstrzymać z tym malowaniem? W końcu się umawialiście a Twój mąż wziął specjalnie urlop. Aż tak im się śpieszy z tym?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Wcale sie nie dziwie, tłuc sie w upał. U mnie to z jeden autobus jest do miasta, i to chyba przed ósmą rano i jeden zpowrotem. Nic tylko musicie kupic drugie auto. Ja też mam dwa i jednym narzeczony jeżdzi a drugi ja mam do swojej dyspozycji. Jak sie dzidzia urodzi to do lekarza bedzie trzeba jeździć itd. To po prostu konieczność :) He he

A o tym wiem i z pewnością kupimy cokolwiek, a sprzedaliśmy bo była mega okazja :) A w ciąży to się już boję jeździć z takim brzuchem sama, jeszcze zasłabnę czy coś i ooo. Ja akurat mam dobre połączenia, za to u moich rodziców była masakra-jeden autobus też przed 8 a z powrotem przed 14 i weź tu siedź :) Tyle, że mi się nie chce no... :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Dobra, ogarnęłam się już trochę. W zasadzie to wszyscy pomału przygotowujemy się na najgorsze, ale czas pokaże co będzie dalej.

A co do Waszych wypieków - skąd macie siłę żeby robić to wszystko? Ja zrobiłam 13 dużych pierogów z przepisu stardust (bossskie) i już padam na twarz, a mój kręgosłup w połowie produkcji odmówił współpracy.

Witam nowe wrześniówki:)

Ja sobie jakis czas temu kupilam taki taboret z regulowana wysokoscia siedziska, tzn taki krecony (na allegro oczywiscie :-) ) i jestem strasznie z niego zadowolona wlasnie w kuchni.
    Juz mi dawno plecy pekaly jak cos gotowalam i ten taborecik okazal sie strzalem w dziesiatke.

v50lkjv.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki :) jeden dzień a Wy tyle stron naskrobałyście:) Wczoraj narobiłyście mi takiej ochoty na pierog ruskie że dzisiaj stałam w kuchni i kleiłam :)A że po tych pierogach już nabrałam lenia to za deser się nie zabieram chociaż znów ochotę mi robicie z tymi goframi, bułeczkami, truskawkami i innymi. Ja dzisiaj stawiam na prostotę nic nie kombinuję siadam na balkonie i wcinam moje ulubione lody. Najlepsze na świecie szkoda że w Polsce się z nimi nie spotkałam. Tutaj zaczęły się białe noce no i spać się nie chce, a przez to mam jakieś słabe poczucie czasu :) A oto mój kubełek który mam zamiar opędzlować cały z nikim się nie dzieląc :D
    xpa4rd.jpg

doti77, betina89, Paula55, karolcia:)))), aswalda lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Karolina - a rodzina nie może się wstrzymać z tym malowaniem? W końcu się umawialiście a Twój mąż wziął specjalnie urlop. Aż tak im się śpieszy z tym?
    Wlasnie o to chodzi.. dlatego jest taki zly.. no ale widac tak bardzo sie im spieszy trudno.. juz z Tesciami sie umowilam mimo ze maja kawalerke to znajda dla mnie miejsce przemecze sie te 2 noce ;) a kiedys moja siostra bedzie potrzebowac pomocy to bedzie okazja do odwdzieczenia sie ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 ale lód!!! :) Napisałabym, żebyś dała liznąć ale skoro się nie dzielisz to to uszanuję hehe :D A jaki to smak?? Ja też sobie zaraz zjem, ale moje bakaliowe :P

Karolina już wiem dlaczego pisałaś, że z rodziną dobrze wychodzi się na zdjęciu... Ale własna siostra... Prędzej spodziewałabym się np po bratowej czy kuzynce

Kaarolina lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre, że Cię tak wyszykowali. No niestety tak z tą rodziną czasem bywa. Dobrze, że teściowie Cię przygarną.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ;) z moja rodzina to jedynie na zdjeciach sie dobrze wyglada :) dobrze ze rodzina P jest inna ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dokladnie ;) z moja rodzina to jedynie na zdjeciach sie dobrze wyglada :) dobrze ze rodzina P jest inna ;)

A u mnie na odwrót ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA to są lody o smaku bananowym z orzechami i małymi czekoladowymi banankami :) No może i liznąć bym dała ale nic więcej ;)

betina89 lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu moje buły;D truskawy w środku;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12b5dc87dcb9.jpg

Io, Beataa25, Paula55, magdzia26, Kaarolina, aswalda lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm apetycznie wyglądają :)

thiki0a.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz spróbuję jak smakują ;D bo są jeszcze zbyt gorące.
    A twoje lody!!! Kuszą żeby za nimi pojechać!!!

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bułeczki są pyszne- dziewczyny polecam;D

deidre, nenka lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wkoncu nadrobilam i normalnie zabije was :P ile tu pysznosci sie przewinelo

pierwsza czkawka Mariki zaliczona extra smieszne uczucie
    co do rodziny moja jest najukochansza ale tesciowa to wam powiem ze wcale nie utrzymuje z nami kontaktu moze i dobrze

byl tez temat sexu :P ja mam tak ze chodze za miskiem szok a moj zadowolony z tego powodu jest nie powiem

widzialam bulki z truskawami prosze o przepis plis :)

• nenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu moj mnieszy lobuz
    25qye0g.jpg

Ewi25, Kaarolina, betina89, Fipsik lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa pierwsza!! :D Witam się z rana, u mnie deszczowo (buu)...

Nenka fajny kocur (albo kotka) ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się witam z rana i w III trymestrze :)

Kaarolina, Paula55, stardust87, betinka, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo gratulacje!! Wrzucaj fotkę ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ