X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    extra te zdobycze

• betinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, najfajniejsze te bodziaki z czapeczką! Ekstra są!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas na podwieczorek
    2nas6kp.jpg

Gosia19, Ewi25, EmiBam lubią tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, teraz tak z innej beczki. Jutro mam wizytę, a boję się jak nie wiem... Niby nie ma nic co mogłoby wskazywać a to, że coś jest nie tak. Ruchy czuję dobrze, brzuch nie boli, plamie nie ma, a ja drżę jak osika. Też macie takie obawy przed wizytami? Nie wiem o co chodzi...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak sie witam dziś późno bo musiałam trochę do stanu się doprowadzić czyli jakies malowanka paznokci u rąk i stóp i jeszcze kilka drobiazgów i fajnie sie człowiek czuje :)

Akuszerka Ja nie mam takich zachwianych nerwów przed wizytami raczej przypomina mi sie i idę :)
    A jutro mam wizytę 4d i już się cieszę bo to co innego niż wizyta u gina :)

Jeśli o karmienie chodzi to Ja nie mam nic przeciwko karmiącym mamą

Ciuszki fajne a tez dziś byłam w pepco i mają tam dużo fajnych rzeczy ale jakoś powstrzymałam się przed zakupem bo mam tego tak dużo że po co mi jeszcze i udało się :)

A pro po samolotów to wiem że wizzair wpuszczają od 26 tygodnia z zaświadczeniem do 36 Ja leciałam z widoczną cioża ale nie pytali o zaświadczenie bo Ja byłam w 23 tygodniu czy jakoś tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 16:53

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Dziewczyny, teraz tak z innej beczki. Jutro mam wizytę, a boję się jak nie wiem... Niby nie ma nic co mogłoby wskazywać a to, że coś jest nie tak. Ruchy czuję dobrze, brzuch nie boli, plamie nie ma, a ja drżę jak osika. Też macie takie obawy przed wizytami? Nie wiem o co chodzi...

Ja tak miałam jak jeszcze nie czułam ruchów, potem jak już mała kopała dzień w dzień to na wizytę zawsze szłam z uśmiechem na twarzy :P Owszem, czasami zdarzały się wątpliwości i obawy, ale na to miałam jeden sposób: czekolada, ewentualnie jakiś masażyk czy batonik :D

• nenka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak mam zawsze przed wizyta nigdy nie wiem dlaczego a wiec nie jestes sama ;)

• betinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:

Jejku, biedna Ty! Nie nakręcaj się sama, bo nie masz na co! Wszystko jest w porządku i tego musisz się trzymać :) Nie masz żadnych niepokojących objawów, ciąża na pewno się rozwija prawidłowo!

• pralinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupyyyy, świetne dziewczyny:) Te ciuchy dla dzieci tak bardzoo cieszą:)
    Ja ostatnio pospisywałam ile czego mam i muszę jeszcze troszkę rzeczy ciuszkowych dokupić..

• betinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja nie przypuszczałam, że będę takie męki cierpieć wybierając rzeczy dla boba! Siedzę na allegro trzeci dzień, a kupiłam całe 2 zestawy ;)

EmiBam lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczk ale jestem padnieta...
    Bylismy na wycieczce misiek nas rano zabral. Okazalo sie zeznalazl taka wioseczke niedaleko nad samym jeziorem.
    Jak tam pieknie. Domki jak u krasnoludkow tak chalupki male, piekne ogrody, wszedzie kwiaty kwitna i pchna
    Plynelismy statkiem, polazilismy po plazy... Uciekalam przed kaczkami haha.
    Potem pojechalismy z drugiej strony jeziora i zrobilismy sobie grila na obiad
    Juz sie nie moge doczekac az za rok z malym bedziemy tak jezdzic :)

Co do karmienia. Ja tez nie mam zamiaru uciekac nie wiadomo gdzie. Dziecko ma prawo jesc tak samo jak my. Ale zaopatrze sie w chuste :)

Gosia brzuszek slicznosci :)

Kurde nie oamietam kto takie ladne rzeczy w pepco kupil ale dobry interes zrobil :)

U mnie w domu juz sie mecze zaczynaja wiec zasiadam na forum :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa co do lotow. W regulaminie np ryanair'a jest napisane ze po dwudziestym chyba piatym tyg (tego nie jestem pewna) trzeba miec wypelnione zaswiadczenie (do wydrukowania na ich stronie).
    Powiem tak... Ja latalam juz z brzuszkiem dobrze widocznym i nikt o zaswiadczenie nie pytal... Ale jesli ktos byl by zlosliwy i zapytal a ty nie masz to maja prawo cie nie wpuscic na poklad. Ksiazka ciazy to jedno. Ale tam nie masz napisane przez lekarza ze nie ma przeciwskazan do lotu. I jeszcze jedno... Z tego co wiem takie zaswiadczenie trzeba miec na ok tydz pzed planowana data wylotu bo wczesniejsze moze byc juz "nie wazne". :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj jakas do dupy jestem leze i leze mialam zabrac sie za pranie ciuszkow a tu len jak nic

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dzien poza forum Maz walczy z rekontem jestem ciekawa efektow juz sie nie moge doczekac powrotu do domu zeby to zobaczyc ach.. ja tak jak napisalam nie bede uciekac z karmieniem do toalety czy gdzies mam do tego specjalnie kupione pieluszki flanelowe zeby nie swiecic cyckami przy wszystkich ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Hehe, ja nie przypuszczałam, że będę takie męki cierpieć wybierając rzeczy dla boba! Siedzę na allegro trzeci dzień, a kupiłam całe 2 zestawy ;)
    Czemu? za duży wybór czy za mały?:)
    Ja muszę dotkną, zobaczyć, sprawdzić skład a potem kupić:) W kwestii ciuchów/butów..

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:

Ja zawsze tak mam, a jak wychodze z gabinetu to sobie myśle, ze mogłabym codziennie chodzić. Ale jak już miną te trzy tygodnie to znowu mi jakos tak "dziko" :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzisiaj witam już jako mężatka:-) piękne uczucie :-)

Nie było łatwo was nadrobić ale mi sie udało. Piękne brzuszki! Sama muszę wkoncu jakaś fotkę zrobic choć w ciazy mam ich bardzo mało w ogóle nigdy nie miałam skłonności do robienia sobie dużej ilości zdjeć :-)

Paula55, dba, akuszerka89, stardust87, JagoodkaK, magdzia26, Io, betinka, Gosia19, verynice lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wszystkiego dobrego dla Was!!!! Samych slodkosci na dalsze lata :)
    Mam nadzieje ze pochwalisz sie jak pieknie w tym dniu wygladalas???!!! :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola samych radosnych chwil ;) no i oczywiscie gratulacje :) czekamy na zdjecia :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Ja też mam problem na allegro. Ja wole pomacać na żywo w sklepie, jakos łatwiej mi wtedy wybrać. A przez internet jest chyba za duży wybór i człowiek jest skołowany. Gdzieś słyszałam, że najlepiej mieć tylko trzy opcje do wyboru. Jak jest więcej to nasz mózg ma juz problemy, a jak wiadomo na allegro są miliony możliwości :)

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ