Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
To może chodzi o to studzenie przed schowaniem do lodówki, bo wczoraj akurat rozmawiałam z kuzynem, który jest kucharzem i mówił mi, że jeśli włożę do lodówki coś co jeszcze dokładnie nie wystygło to mimo, że jest świeże to skiśnie jeszcze tego samego dnia. Mówił, że to latem jest największy problem z przygotowywaniem wesel bo gotują po nocy a potem muszą jeszcze czekać aż dokładnie wystygnie.
Mika - a Wy od razu to mleczko do lodówki chowałyście? -
Ja tam zawsze czekam az mi jedzonko wystygnie bo jak sie chowa cieple do lodowki to mozna ja zepsuc
Tak mi zawsze kazdy powtarzal
I ogolnie to jeszcze wszedzie pisze ze pojemniki w ktorych mrozimy musza byc mega sterylne, powyparzane itp bo pewnie w takim mleku szybko sie bakterie namnazaja...
Zastanawiam sie co lepsze do tego mrozenia... Woreczki czy te pojemńiki... Ja z laktatorem bede miec dwa pojemniki ale moze i woreczki by dokupic?!
-
Bry
Tak dużo piszecie ze nienadaze odpisywaćale czytam wszystko dokładnie
Ja po targach jestem zadowolona trochę gadżetów dostałam noi usg zaliczyłam niestety Nikos się schował jak zwykle i jego Buzki nie dało się obejrzeć.
-
Paula ja mroziłam w woreczkach, ale ostatnia partia woreczków trafiła mi się do d... i przy rozmrażaniu przeciekały i mleko było do wyrzucenia. mroziłam też w pojemnikach Avent i teraz jak coś będę w tym mrozić. W takich pojemnikach trzymałam w lodówce
Paula55 lubi tę wiadomość
-
jovi 111 to świetny wynik, możesz obżerać się czekoladą do woli:)
jovi81 lubi tę wiadomość
-
Mika haha Krzyś moz3 i lubi ale Mamusia juz mniej i ciagle mam nadzieeje ze w szpitalu wstawie sie juz tylko na porod ;)dzwonilam do przychodni i tak by mnie nie przyjeli dzisiaj bo miejsc nie maja i gowno ich obchodzi ze w ciazy jestem to zarejstrowalam sie na jutro z samego rana.. zobaczymy co powie moze to nie angina modle sie w duchu o to..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyBeataa25 wrote:jak się go przechowuje i jak długo można takie mleko trzymać??
w szkole rodzenia mowili ze zamrozone w -18 stopniach do 3 m-cy a w -24 stopniach nawet do pol roku wytrzymujeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:56
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki:) mam pytanko. Od wczoraj czuje moja mala tak bardzo bardzo nisko, czasem jak kopie to mam wrazenie , ze zaraz wyjdzie ze mnie bo czuje ja jakby kopala po szyjce!!bardzo dziwne uczucie. Martwi mnie to troszke,bo jestem w anglii i tutaj nie ma opieki dobrej. Ma tak ktoras z was czasem?
-
Witajcie dziewczynki. Ja wstaje około 10 godziny i to tylko z rozsądku
Tak naprawde to w nocy sie kręce i jak mój wstanie do pracy to ja dopiero dobrze sobie usnę i korzystam
Karolina ja bym poszła do tej przychodni, nie wierze, ze miejsc nie mają, tym bardziej dla ciężarnej. Mnie jak ostatnio plecy bolały to panie w przychodni przez telefon mnie połączyły do lekarki i ta mi udzieliła porady telefonicznej i musze przyznać że dość skutecznejJak sie chce to można, nawet gdzies słyszałam, że ok 10-20% pacjentów nie przychodzi na wizyty, więc na pewno można cieżarną wcisnąć
Dzis na obiad zupka jarzynowa i naleśniki z dzemikiemKurde, ja naleśniki mogłabym jesc trzy razy w tygodniu.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
karolcia:)))) wrote:Hej dziewczynki:) mam pytanko. Od wczoraj czuje moja mala tak bardzo bardzo nisko, czasem jak kopie to mam wrazenie , ze zaraz wyjdzie ze mnie bo czuje ja jakby kopala po szyjce!!bardzo dziwne uczucie. Martwi mnie to troszke,bo jestem w anglii i tutaj nie ma opieki dobrej. Ma tak ktoras z was czasem?
Niedawno o tym pisałam. Ja zawsze czuje małego dośc nisko, tzn czuje go raz nisko raz wyżej. A co do kopania po szyjce to tez tak miałam, nie wiem czy mi sie nie wydawało, ale w srode mam wizyte to sie spytam -
nick nieaktualnyja mam lozysko na tylniej scianie wysoko. Moze mala zmienila pozycje, ostatnio kopala juz prawie pod samymi rzebrami a od wczoraj siedzie bardzo nisko i tam sobie cos majstruje a reszta brzucha jakby pusta:) dziwne uczucie:) dobrze ze nie tylko ja tak mam:)
-
nick nieaktualnyiwo_na wrote:Niedawno o tym pisałam. Ja zawsze czuje małego dośc nisko, tzn czuje go raz nisko raz wyżej. A co do kopania po szyjce to tez tak miałam, nie wiem czy mi sie nie wydawało, ale w srode mam wizyte to sie spytam
bede ci wzieczna jak zapytasz lekarza i napiszesz o tym kopaniu po szyjce. Nie ma tu niestety lekarza w anglii i nie ma kogo zapyatac a wizyte u poloznej mam w nast tygodniu dopiero:) -
Dzień dobry,
nadrobiłam Was w końcu - jakieś 8 stron chyba!
Witam się dzisiaj w 28 tygdoniu i w III trymestrze! Ale super!
Po poludniu pobieram wyniki z sobotniej glukozy, jestem ciekawa jak wyszły..
Marcel dziś jakiś ospałynie puka...denerwuję się...dobrze, że w środę wizyta..
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na wieści i zdjęcia z USG!Kaarolina, Paula55, stardust87, aswalda lubią tę wiadomość
-
Oj ta moja terrorystka też dzisiaj spokojna
Karolina no to jutro już zaiwaniaj do tego lekarza bo sie pochorujesz powazniej
Lo jeśli o mleczko chodzi to nie mam pojęcia czy ona kładła je ciepłe czy nie bo jak już przychodziłam to było odciagnięte w lodówce ale swoją droga po kilku dniach nie dałabym dziecku tego mleczkano ale Ja nie wiem czy w ogóle bedę miała pokarm
a niedługo jadę zobaczyć dziś tą terrorystkę już się nie mogę dziś doczekać bo inaczej ogląda się ją na 2d a inaczej na lepszym sprzęcieverynice, EmiBam, magdzia26 lubią tę wiadomość