X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zcukrempudrem.blogspot.com/2014/04/babka-piaskowa.html

a ja mam ochotę dziś na taką babkę :) chyba się skusze i zrobię

Paula55 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis robie ryz z kurczakiem curry :)

I ogladam in vitro 9 mies pozniej i rycze :) okropnie sie wzruszam obserwujac te pary. Bardzo ich podziwiam i tak sie ciesze ze mam swoj malu cud pod serduszkiem... :)

A i gofry bede dzis sobie zapodawac :) a co sobie bede zalowac :)
    Czekam na foty tych waszych wypiekow... :)

betinka, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki! :)
    Ależ leniwy dzień!!!! Myślałam, że tu dzisiaj spokojnie będzie, a tu 4 strony do nadrobienia ;)

Nie pamiętam która z Was pisała o babach w Kościele - to jest jakaś masakra z nimi! Wczoraj w drodze z przychodni wtaczam się z moim wielkim twardym brzuchem, wszystkie stare raszple się na mnie gapią i siedzą twardo. Albo jak byłam w klinice okulistycznej na kontroli po zabiegu - wchodzę, a tam cała poczekalnia części NFZ dziadów, zarejestrowałam się, staję pod ścianą z moim bimbałem i czekam, wszyscy, nawet ci między 40 a 50 siedzą. Nagle przyszła jakaś baba, na oko 60 i jedna z tych siedzących do niej 'Niech pani usiądzie!'. Obrzuciłam ją tylko spojrzeniem mordercy i zjadliwie się uśmiechnęłam pod nosem.

Co do wydzieliny - ja mam masakrycznie dużo (białej), bez wkładki się nie ruszam już. Ale żadnej infekcji nie mam.

Ale jaką dzisiaj akcję miałam w domu, to aż sama się po wszystkim za głowę złapałam! Wstałam, poszłam do kuchni robić dobre śniadanko - sałatka ze świeżych warzywek z działki, jajeczniczka z jajek ekologicznych i kanapki. Wszystko już przygotowane do zaniesienia do pokoju na stół i co? Jebut! Wyślizgnął mi się z ręki talerz z jajecznicą i kanapkami, rozbryzgał w drobny mak po całej kuchni. A ja co? Zamiast jakimś soczystym przekleństwem rzucić to W RYK! Ryczałam jak głupia! Kompletnie nie rozumiem czemu ;)

A w nocy Mati też mi jakiś armagedon w brzuchu wyczyniał, bo się noc wcześniej przekręcił dupką w dół i chyba mu nie było za wygodnie, więc tej nocy postanowił wrócić na swoje. Dosłownie jakbym miała obcego w brzuchu :S

No, to się wygadałam ;) Życzę Wam Brzuchatki dobrego dnia, a ja brykam zrobić ciasto marchewkowe, bo niedługo pędzę do siostry na babskie posiedzenie :)

Paula55, karolcia:)))), stardust87, magdzia26, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raszple haha dobre:-)

Dziewczyny dajcie jakis przepis na babkę, moja teściowa raz robiła taka dwukolorowa, pyszna była taka wilgotna i nie strasznie słodka:-) tylko weźcie pod uwagę moje małe umiejętności jezeli chodzi o wypieki i jakis łatwy przepis poproszę:-)

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a My wróciliśmy z obiadziku u Teściów był prze przepyszny.. po drodze Mąż zabrał mnie na lody i dodatkowo pochłonęłam jeszcze gofra z bitą śmietaną i truskawkami :D i wracam do pracy dalej..

Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i nie mam w domu margaryny ani masła da rade na oleju?

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie wybieramy na lodzika za jakaś chwile i tak gadacie o tych gorach ze chyba tez wciągnę a jak wrócimy to wlasnie bym zrobiła taka babkę pyszna :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Witam sie w 29t.c :) Dziewczyny ja też zostałam dzisiaj sama mój P pojechał w trasę i wróci koło 2 w nocy jak ja nie lubię w święta być sama kiedy prawie wszyscy spędzają ten czas z najbliższymi...
    Podajcie mi proszę nazwę Waszej grupy na FB
    Martusia musisz zwrócic się do Szonki chyba Pauliny z tego co pamiętam Ona tylko może Ci umożliwić wejście do grupy bo grupa jest utajniona jak tylko bedzie to zapytaj bo ogólnie bronimy grupy fb z tego względu ze tu mieliśmy juz trolki :) Tak więc zachacz ją jak tylko wejdzie na forum :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Raszple haha dobre:-)

Dziewczyny dajcie jakis przepis na babkę, moja teściowa raz robiła taka dwukolorowa, pyszna była taka wilgotna i nie strasznie słodka:-) tylko weźcie pod uwagę moje małe umiejętności jezeli chodzi o wypieki i jakis łatwy przepis poproszę:-)

Kurde Karola moja mama zawsze robi babke z jednego przepisu gdzie nie daje sie zadnego tluszczu tylko majonez :)
    Jest wypasiona. Wlasnie taka wilgotna i nie za slodka. Ale zabij mnie ale przepisu nie mam :( jak tylko bede z mama ma skypie gadac to ja poprosze choc pewnie bedzie za pozno :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to tez się witam Ja dziś poszłam na procesje bo moja córcia sypała kwiatki :) ale i tak tam ledwo wystałam a teraz odpoczywamy po obiadku i koktajlu oczywiscie truskawkowym :)

eh ale Wy tu produkujecie :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcinam obiad..makaron spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym i ogórkiem zagryzam,popijając rzeszowianką o smaku pomarańczowym,a potem miseczkę truskawek zjem i loda o smaku mięty z kawałkami czekolady.Dostałam dzisiaj mega apetytu.Zdjęcia wczorajszych zakupów dzisiaj dodam.Co tam u Was?

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie obijamy sie kochana haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti dobra mieszanka haha :)
    To czekamy na focisze :)
    Ja zaraz ide nastawiac wode na ryz bo za 15 min moj luby konczy prace :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po obiedzie, zupa jarzynowa mniam.
    Dawka warzywa dziennych zaspokojna, dziecku bardzo smakowało bo brzuuch mi skakał jak szalony:)

Karolcia, mi ciasto też wyszło pulchne jednak po upieczeniu gdy wystygły stwardniały...Już ich nie zrobię, zraziłam się:)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaszalałam znowu jak męża w domu nie ma i zamówiłam z MINKY 2 kocyki (jeden jednostronny, jeden dwustronny), taki otulacz/rożek i gniotka sensorycznego. Mąż się pewnie zdziwi jak zobaczy przelew w Boże Ciało zrobione :P A wczoraj zamówiłam 2 komplety pościeli z ochraniaczami na łóżeczko i pasującymi do nich rożkami. Już się doczekać nie mogę aż przyjdą. W ogóle to zamysł był taki, żeby pokoik był biało-szaro-pistacjowy i taką też pościel chciałam zamówić (szarą w białe grochy), a jak przyszło co do czego to stwierdziłam, że tak smutno będzie w pokoju więc jedną pościel zamówiłam zielono/kolorową a drugą niebieską :P ach te baby w ciąży i ich zmienne nastroje :P
    A tu mam pytanie do mam, które uważają, że na początku nie wolno używać pościeli - w którym tygodniu/miesiącu wg tej teorii jest to już bezpieczne? Wiecie może? Bo się zastanawiam...

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie wiem o pościeli pierwsza córka była normalnie przykrywana kołderką i znajome też miały normalne kołderki nigdy nie zauważyłam zeby dziecko się zaplątało w kołderkę czy coś innego (jesli o to chodzi) a jedyne czego nie używałam na początku to podusi bo położna zwróciła mi uwagę zeby dzidzia leżała na płaskim to włożyłam pieluszkę :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny... Witam się popołudniowo... Jestem zmęczona... heheh ;) Rano sprzątanko, potem kościół, obiad, ciasto i jeszcze zaraz jakiś sorbet trzasnę z truskawencji :P I znowu mam stertę garów w zlewie, muszę się w końcu dorobić zmywarki :D
    A jak to wszystko ogarnę to pierdzielę i idę się zdrzemnąć :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust mi tez sie marzy pokoik bialo-szaro-turkusowy z kolei :) i takie rzeczy bede pomalutku kupowac :)
    Jej ja sie tez juz nie moge doczekac tych tw zakupow :) kurde to jest uzalezniajace tak ogladac wasze zdobycze!!! :)

Ja tez zamierzam od razu wlozyc kolderke do lozeczka :) ale zamiast podusi rozloze poszewke z poduszeczki zeby ladnie wygladalo :) no i tez sie zastanawiam kiedy niby jest ten dobry moment zeby uzywac kolderki...
    Im maluch starszy tym bardziej ruchliwy i wydaje mi sie ze wtedy jest wieksze prawdopodobienstwo ze sobie cos na twarz nalozy... Ale moze sie myle..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest raczej zależne od tego czy dziecko się mocno rozkopuje-śpiworek to też wygoda, bo młoda mama nie musi co 5 minut wstawać w nocy i nakrywać maluszka ;)
    Jeśli dziecko spokojnie śpi to raczej nic takiego nie będzie potrzebne, kołderka wystarczy. Ja mam 1 śpiworek i po prostu mam zamiar przetestować jak to będzie :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed chwilą pokroiłam ciasto jogurtowe :)
    Wyszło przepyszne i co najważniejsze "wilgotne" :)

2s1q9w2.jpg

karolcia:)))), Ewi25, Paula55, doti77, Io, magdzia26, pralinka, aswalda, betinka lubią tę wiadomość

‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ