X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Czesc Zaczarowana :) ja tez mam noc i cos spac nie moge! A jak minela podroz? Wypytywali cie czy dostalas od razu pieczatke? Jak ci sie podoba w kanadzie?:) ja w weekend tez tu nie zagladalam a teraz czytam co jakis czas i jakos nie moge sie wpasowac w temat
    Podróż bez większych problemów, mała ruszała się, więc byłam spokojna :) Urzędnik zadał tylko parę pytań i wbił pieczątkę. Ja już w Kanadzie kiedyś byłam na wakacjach, więc wiedziałam, że będzie mi się podobało ;) Żałuję tylko, że Mąż z bratem zwiedzają sobie Kanadę, a ja z nimi nie mogę, bo chętnie pojechałabym jeszcze raz np. na Niagarę :/ Ale co zrobić...szyjka. Już niedługo dowiem się czy podoba mi się tu służba zdrowia, bo z tym jeszcze styczności nie miałam, niedługo na wizytę do ginekologa wychodzimy ;)

Paula55, Nelus lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A dziś w kościele wstałam z ławki i próbuję się "wbić" w kolejkę do komunii. I stoję z tym bebzunem w tej ławce i stoję i te wszystkie stare prukwy (te młodsze ok czterdziestki też) jakby oślepły nagle. Żadna nawet nie zwolniła, żebym mogła wejść w kolejkę. Normalnie myślałam, że wszystkie zaraz zarzucą ręce na plecy tym przed nimi, żebym tylko broń Boże nie weszła. To samo faceci - buce cholerne. W końcu jakaś młoda dziewczyna się zatrzymała i mnie wpuściła. To jest kultura! W fastfoodzie ludzie są bardziej kulturalni i empatyczni i wrażliwi niże te wszystkie dewoty w kościołach :| aż się zgotowałam! :P
    Mnie też to w Polsce strasznie wkurzało, ale ja się nie szczypałam, wbijałam się bezczelnie i miałam gdzieś całe to "pobożne" towarzystwo. U mnie to jeszcze było takie coś, że z dwóch stron szły kolejki i potem łączyły się w jedną i tak się czekało na komunię. Dla mnie logiczne było, że te dwie kolejki żeby połączyć się, muszą na zmianę wchodzić - jedna osoba z tej kolejki, następna z tej, nigdy nie miałam problemu z tym, żeby wpuścić osobę przed siebie, nawet sama przystawałam i czekałam, a tu niestety nie każdy taką logikę wyznawał, wręcz powiem, że znaczna mniejszość :P Ale tak jak mówię, wciskałam się i miałam gdzieś czy to stara baba czy młoda :)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wciagnelam gofra:-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kuscie tymi slodkosciami. Tak jak ranek byl mily tak teraz jest mi zle, przykro i beznadziejnie :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Martusia musisz zwrócic się do Szonki chyba Pauliny z tego co pamiętam Ona tylko może Ci umożliwić wejście do grupy bo grupa jest utajniona jak tylko bedzie to zapytaj bo ogólnie bronimy grupy fb z tego względu ze tu mieliśmy juz trolki :) Tak więc zachacz ją jak tylko wejdzie na forum :)
    Dziękuję za podpowiedź :)

relgh3715xtq0i4d.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto zakupy wczorajsze,nie ma fotki tej komody z przewijakiem i wanienką,ale jutro mąż ją złoży to wtedy fotkę pstryknę
    2m5ezh4.jpg
    2z58zo0.jpg
    rbi3j7.jpg

Ewi25, Io, karolcia:)))), Paula55, Gosia19, magdzia26, Kaarolina, aswalda, le'nutka, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dodam moje zakupy wcześniejsze i na koniec truskawki i lody;)
    259wjud.jpg
    23r7jhh.jpg
    23rlncp.jpg
    23h0d8m.jpg
    2prwbuu.jpg

karolcia:)))), magdzia26, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z długiego spaceru po porcie i plaży. To nie był dobry pomysł. Zwłaszcza wspinanie się pod górę w Jastrzębiej Górze. Dostałam paru bardzo bolesnych skurczy. Wcześniej czegoś takiego nie miałam. Normalnie jakby mi ktoś macicę wykręcał jak mokrą ścierkę. Troche mi to stracha napedziło. Teraz leżę, wzięłam nospę i popijam herbatkę. Pogoda nam się niestety popsuła.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja mam tak od rana nie wiem co to też leże o_O

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam popoludniowo :)

U mnie dzisiaj tez jets normalny dzien, wolnego a nie ma a mezus to 6,5 godz. lotu samolotem ode mnie.
    Ja dzisiaj bylam na czyszczeniu zebow, smiesznie to brzmi po polsku :)
    Pozniej wybralam sie do centrum i pochodzilam sobie i wynalazlam nowy sklep z artykulami dzieciecymi :)

W nocy bolal mnie brzuch i byl twardy i sie zastanawiam czy to nie byl efekt wczorajszego "przezarcia".
    Mnie tez czasmi brzuch ciagnie, tak sie napina,ze mam wrazenie ze mi skora peknie :) no i tez nie moge sie wyprostowac.

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Właśnie wróciłam z długiego spaceru po porcie i plaży. To nie był dobry pomysł. Zwłaszcza wspinanie się pod górę w Jastrzębiej Górze. Dostałam paru bardzo bolesnych skurczy. Wcześniej czegoś takiego nie miałam. Normalnie jakby mi ktoś macicę wykręcał jak mokrą ścierkę. Troche mi to stracha napedziło. Teraz leżę, wzięłam nospę i popijam herbatkę. Pogoda nam się niestety popsuła.

wiem o czym mowisz, milam tak nie jednen raz wlasnie podczas sparecow itd.Nie moglam sie wyprostowac wtedy, masakra tez sie balam:( trzeba sie oszczedzac niestety:(

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już-oczywiście nie pospałam, bajzel w zlewie nie dawał mi spokoju :D Dziś mam dzień truskawyyyy! Rano były truskawki ze śmietaną, teraz zrobiłam sorbet i na dodatek shake'a, a co mi tam :P
    I wiecie, że ja też nie mogę się wyprostować :( Mąż się śmieje, że bliżej podłogi nie da się być...

magdzia26 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Ja się wkurzyłam bo dziś mąż zadzwonił do swojej mamy, że bylismy wczoraj na wizycie i mamy nowe wieści i nowe zdjęcia Marcelka i ze chcemy ją odwiedzić.. na co ona, że pomyślała, że możnaby razem jechać do męża brata... no ok, zgodziłam się (choć go nie lubię) i co...teściowa ani razu nie spytała jak Marcel ani nie spytała o zdjęcia ani o to jak rośnie itp... Za to "spuszczała" się nad wnukiem od strony drugiego syna :/
    Jest mi strasznie przykro bo nawet na urodziny składając mi życzenia powiedziała "Bo wiesz, ja nadal czekam na pierwszą wnuczkę"...nosz kur*** co ja na to poradzę, że jej drugi syn narobił 3 chłopaków... my chcieliśmy bardzo synka i bardzo się cieszymy, a ona ciągle gada o tej wnuczce i na dodatek słyszymy, że jest jej bardzo żal że "nigdy nie zostanie prawdziwą babcią"...
    Strasznie jest mi smutno z jej powodu, a mąż uważa, że przesadzam...przesadzam? :(

Ps. przepraszam, musiałam się wyżalić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 17:50

dqprpx9ikjqhrova.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzień dobry mamusie ;)

Ja się wkurzyłam bo dziś mąż zadzwonił do swojej mamy, że bylismy wczoraj na wizycie i mamy nowe wieści i nowe zdjęcia Marcelka i ze chcemy ją odwiedzić.. na co ona, że pomyślała, że możnaby razem jechać do męża brata... no ok, zgodziłam się (choć go nie lubię) i co...teściowa ani razu nie spytała jak Marcel ani nie spytała o zdjęcia ani o to jak rośnie itp... Za to "spuszczała" się nad wnukiem od strony drugiego syna :/
    Jest mi strasznie przykro bo nawet na urodziny składając mi życzenia powiedziała "Bo wiesz, ja nadal czekam na pierwszą wnuczkę"...nosz kur*** co ja na to poradzę, że jej drugi syn narobił 3 chłopaków... my chcieliśmy bardzo synka i bardzo się cieszymy, a ona ciągle gada o tej wnuczce i na dodatek słyszymy, że jest jej bardzo żal że "nigdy nie zostanie prawdziwą babcią"...
    Strasznie jest mi smutno z jej powodu, a mąż uważa, że przesadzam...przesadzam? :(

Ps. przepraszam, musiałam się wyżalić...

Moim skromnym zdaniem ;) masz prawo być zła-ja bym była, podobna sytuacja u mnie-rodzeństwo męża ma samych synów a więc teściowa od razu powiedziała, że znając jej szczęście to będzie u nas chłopak-jej sąsiadki (czyt.takie tam stare dewotki) mówią-ooo to co, znowu u Was chłopak? Nosz jakie u nas-to nasze pierwsze dziecko!!!
    Trochę chaotycznie napisałam, ale każdy się domyśli o co chodzi ;)
    Żal się, żal-forum też jest po to :) I olej zazdrośników ciepłym moczem 02icon_mryellow.gif

verynice lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leże i zdycham.. te dzisiejsze sprzątanie to dopiero początek a ja już ledwo żyje.. czuję się taka beznadziejna... Mąż biedny pracuje ponad siły a ja co...ech ale wiadomo Krzyś najważniejszy

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasem takie myśli-mąż tyle pracuje, a ja co... Póki się dobrze czuję to coś tam zrobię, ale co będzie później... ehhh :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice mój teść powiedział, że czeka na prawdziwego wnuka (czyli chłopca ze strony syna - żeby nazwisko przejął). Ma 3 wnuków ze strony córek, mój mąż jest pierwszym synem, który się o dziecko postarał - i co? dziewczynka. Więc też "nieprawdziwa", bo wyjdzie kiedyś za mąż i zmieni nazwisko ;p Olej babę ;)

verynice lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czujecie czasem taki klucie w pochwie?szyjce? kurcze tak od dwoch dni mnie kluje jak chodze denerwujace to jest , moze to byc oznaka skracajacej sie szyjki?????

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja kłucia nie mam ale mam co innego-tak jakby w pochwie czuję takie wibracje, jakby delikatnie wibrował telefon i wtedy się śmieję, że to syn chrapie :D

karolcia:)))), Io, magdzia26 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja dostaje cholery z tym lataniem na kibelek :( Tragedia co chwile latam bo tak mi tam siedzi na pęcherzu :( Mi też juz cieżko wszystko robić kulam się jako tako i czasem na parę kilometrów wybiorę sie na rower ale już czuję jak ciężko mi te kilka kilosów zrobić... inwalida ze mnie :P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ