X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Verynice mój teść powiedział, że czeka na prawdziwego wnuka (czyli chłopca ze strony syna - żeby nazwisko przejął). Ma 3 wnuków ze strony córek, mój mąż jest pierwszym synem, który się o dziecko postarał - i co? dziewczynka. Więc też "nieprawdziwa", bo wyjdzie kiedyś za mąż i zmieni nazwisko ;p Olej babę ;)
    w sumie to nie trzeba mieć chłopca żeby przedłużać ród są inne sposoby zawsze da się coś wykombinować tylko jak teściowie nie bardzo pewnie przepadają za synową to potem wymyślają takie historie zamiast się cieszyć :) szkoda się dołować

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie kluje i się zastanawiam co to może być

• Io Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już na szczęście skurcze przeszły chociaż brzuch jeszcze ciągnie.
    Nenka - a jak u Ciebie? Lepiej?
    Karolcia - te kłucia to ja też mam, czasami są w szyjce a czasami w okolicach pępka. Np teraz tak mam. Jakby mi ktoś igły w brzuch wbijał. Też nie mam pojęcia co to, ale raczej nie szyjka bo tego się podobno nie czuje. Mówiłam o tym mojej gin, ale nie potrafiła mi powiedzić od czego to. Kazała się tylko oszczędzać.
    Verynice - moi tesciowie to już mają i wnuczkę i wnuczka więc na nich już nic wrażenia nie robi. Cały czas się zastanawiam czy będą mojego syna tak samo traktować jak tamte wnuki. Moi rodzice pierwszy raz zostają dziadkami, ale wiem, ze woleliby dziewczynkę. No coż, to nie koncert życzeń.
    Co do przekazywania nazwiska to mój tata bardzo przezywa to, że nie ma synów i jego nazwisko nie będzie miało przedłużenia. Na każdej zakrapianej imprezie się na to żali :P Ostatnio robilismy z rodzicami grilla i panowie trochę za dużo wypili. Moi rodzice kupili sobie nowe, wypasione auto, które strasznie podoba się mojemu mężowi i mój tata pod wpływem oferował mojemu mężowi to auto za nadanie Kubusiowi mojego panieńskiego nazwiska :P Na szczęście auto jest na mamę zapisane ;)

karolcia:)))), nenka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo jeee dziala mi belly w telefonie! Hee ale sie podjaralam :)

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przyjmujcie sie opiniami teściów, znajomych i kogo tam jeszcze przyniesie, ważne ze wy jesteście szczęśliwe, a reszta niech sie w dupę pocaluje.

A u mnie w piekarniku babka piaskowa, dwukolorowa:-) mam nadzieje, ze wyjdzie. Dałam wszystkiego razy dwa bo nie miałam takiej małej formy do ciasta tylko taka większa:-)

magdzia26, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z okazji rozpoczęcia 7 miesiąca trochę golizny :P
    http://images65.fotosik.pl/1094/529dfe31517e399cmed.jpg
    i porównanie :)
    http://images61.fotosik.pl/1092/2958e5e3471f699dmed.jpg

Io, Paula55, Karolaaa91, Gosia19, hela, aswalda, nenka, stardust87 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się zajadam moją pyszną tartą :)
    fof7uo.jpg

A to mój zestaw podwieczorkowy ciacho plus moja ulubiona mama coffee waniliowa :)
    1zggj8l.jpg

Io, magdzia26, Paula55, karolcia:)))), pralinka, aswalda, Ewi25, nenka, betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj powiem wam że z teściami to tak źle i tak nie dobrze moi nie maja jeszcze żadnych wnucząt więc jestem w centrum zainteresowania ostatnio jak u nich byliśmy na weekend to już myślałam że zbzikuje każdy chciał dotknąć pomacać brzucha i co 5 minut pytania jak się czuje itp... no szału można dostać

Fipsik, deidre lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka podrzuć kawałek bo zaśliniłam cały monitor o.O

Beataa25 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas moja mama na wiesc ze bedzie chlopak zareagowala: chlooopak??? To nie bede prawdziwa babcia???
    Ale to bylo na zasadzie zartu...teraz strasznie sie cieszy i tylko kaze mi lezec i odpoczywac :)
    Za to tesciowie maja juz jednego wnuczka od brata mojego T (urodzil sie 21 kwietnia) i sa w nim zakochani. Ciagle Kacperek to, Kacperek tamto ale wiem ze na Tiagusia tez bardzo czekaja :)
    Na wiesc o ciazy tesciowa sie poplakala :P ciegle na skypie kaze pokazac jak Tiago urosl (moj brzuch), jak sie czujemy, itp...
    Wiem ze przezywa ze nas nie bedzie w Pl na codzien i ze maly nie bedzie ich znal.... No ale co zrobic..

A ja troszke pospalam :)
    Wogole to dzis zaklepalismy autko na nasze wesele :) nie to co chcielismy ale za tamto koles sobie zaspiewal ponad 2 tys zl za 5 h wiec niech spada. To tez mi sie mega podoba :)
    A w sobote jedziemy ogladac domek :) oby decyzja szybko z banku przyszla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 19:40

magdzia26 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzuciłam :D daj znać jak dojdzie i powiedz czy było dobre :)

magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    U nas moja mama na wiesc ze bedzie chlopak zareagowala: chlooopak??? To nie bede prawdziwa babcia???
    Ale to bylo na zasadzie zartu...teraz strasznie sie cieszy i tylko kaze mi lezec i odpoczywac :)
    Za to tesciowie maja juz jednego wnuczka od brata mojego T (urodzil sie 21 kwietnia) i sa w nim zakochani. Ciagle Kacperek to, Kacperek tamto ale wiem ze na Tiagusia tez bardzo czekaja :)
    Na wiesc o ciazy tesciowa sie poplakala :P ciegle na skypie kaze pokazac jak Tiago urosl (moj brzuch), jak sie czujemy, itp...
    Wiem ze przezywa ze nas nie bedzie w Pl na codzien i ze maly nie bedzie ich znal.... No ale co zrobic..

A ja troszke pospalam :)
    Wogole to dzis zaklepalismy autko na nasze wesele :) nie to co chcielismy ale za tamto koles sobie zaspiewal ponad 2 tys zl za 5 h wiec niech spada. To tez mi sie mega podoba :)
    A w sobote jedziemy ogladac domek :) oby decyzja szybko z banku przyszla :)
    A możesz nam zdradzić jak wygląda ?? :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    oj powiem wam że z teściami to tak źle i tak nie dobrze moi nie maja jeszcze żadnych wnucząt więc jestem w centrum zainteresowania ostatnio jak u nich byliśmy na weekend to już myślałam że zbzikuje każdy chciał dotknąć pomacać brzucha i co 5 minut pytania jak się czuje itp... no szału można dostać

To moja mama za to może jeszcze nic nie kupuje małej, ale ciągle tylko słyszę "połóż się, nie dźwigaj, nie noś psa, nie bierz na ręce dzieci, połóż się znowu, usiądź, nie schylaj się, nie chodź po schodach".

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    w sumie to nie trzeba mieć chłopca żeby przedłużać ród są inne sposoby zawsze da się coś wykombinować tylko jak teściowie nie bardzo pewnie przepadają za synową to potem wymyślają takie historie zamiast się cieszyć :) szkoda się dołować

On to powiedział, zanim zaszłam w ciążę. Ma 4 synów i czeka na wnuka od syna. Te od córek mu się nie podobają, bo nie to nazwisko. To by znaczyło, że woli synowe od córek ;p przynajmniej te, które synów porodzą hehe. Ja nie wiem co faceci mają do tego przedłużania rodu. Za to słyszałam o ciotce, która znów koniecznie chciała mieć córkę i próbowała i próbowała .. i na 12 synie skończyła próby ;D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    A możesz nam zdradzić jak wygląda ?? :)

f19t9c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 20:01

magdzia26, Gosia19, Beataa25, karolcia:)))), hela, aswalda, JagoodkaK, Io, betinka, stardust87, le'nutka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie narzekam, teściowa ma czwórkę wnuków i teraz spodziewa się pierwszej wnuczki, oby nie było źle bo chyba zwariuję jak za każdym razem będzie wtykać nosa w wychowanie dziecka :|

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a innym wtyka? jesli tak to tez bedzie :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne, podobają mi się takie zabytkowe samochody my mieliśmy takie
    2hph95h.jpg
    A swoją drogą to z dużym wyprzedzeniem zamówiliście :)

Gosia19, Paula55, magdzia26, aswalda, JagoodkaK, Io, le'nutka lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula autko marzenie :) Ja dopiero wczoraj zaplanowałam kompozycję mojej sukienki, butów i kwiatów na cywilny :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłucie nie mam, ale z tego co mi koleżanka opowiadała (po wizycie u lekarza) że to całkiem normalne i nie ma na to lekarstwa..
    Mnie natomiast od wczoraj bolą plecy (zwłascza strona, lewy bok)
    Też tak macie?

Owszem leżę/śpię na lewym boku od samego początku, ale wcześniej nie miałam żandego takiego bólu i jakieś schizy teraz łapię:(

U mnie w rodzinie i męża nasze dziecko będzie pierwszym wnukiem.
    Moi rodzice oszaleli z radości, a teściowa spytała męża czy chciał dziewczynkę czy chłopca.. Pytała mnie jak się czuję jednocześnie odpowiadając sama za mnie 'dobrze się czujesz'..Więc tak chyba okazuje radość:)

‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ