X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - przypomina mi się jak mój pies był szczeniakiem. Miałam wtedy świnkę morską. Pies był wtedy tylko trochę większy niż ta świnka. Jak jej sprzatałam klatkę to puszczałam ją w przedpokoju, żeby sobie pobiegała a wymieniałam trociny, szykowałam jedzenie itp. Mój pies tylko czekał, aż klatka bedzie gotowa i wykorzystując okazję, ze góra jest zdjęta pakował się w te trociny, rozkładał wygodnie i wyżerał marchewkę, sałatę i ziarno z miseczki :P A jak niosłam śwince jakies owoce albo warzywa to musiałam drugą porcję dla psa szykowac, taki był zazdrosny :P Potem tak mu przypasowały te owoce, że na działce sam zrywał sobie jabłka z drzewa.

betinka, Fipsik, dba, afrykanka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam wczoraj na ostatnim badaniu prenatalnym. Corcia wg usg wazy tylko 1200g a termin porodu zmienil sie z 5 na 17 wrzesnia :-(

• betinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Betinka, ja mierzyłam obwód dokładnie na wysokości kości biodrowych, nieco poniżej pępka. Wyszło mi 91,5cm i wzięłam już rozmiar M. Po zapięciu jest trochę za duży (niewielka część rzepu wystaje). Generalnie rzepy są długie i mają bardzo szeroki zakres regulacji, a pas dodatkowo zrobiony jest z gumy, także na tę chwilę M pewnie by na Ciebie pasowało :)

Tutaj mają chyba L
    http://orthomedicus.istore.pl/pl/pas-macierzynski-2262-oppo.html

AAAAAAAA! DZIĘKUJĘ DZIĘKUJĘ DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!! I to jeszcze możliwy odbiór osobisty w Warszawie i kosztuje mniej niż na Allegro! DZIĘKUJĘ!!!!! Już zamówiłam :D Rozmiar wzięłam ten L, bo jednak to 99 to lekko mam, boję się że jak by był mocno ciasny, to dodatkowe skurcze pobudzi.

Paula - boskie zdjęcie z wielkością żołądka! W życiu bym nie pomyślała, że to takie malutkie :)

Verynice - ja się w domu raczej nie maluję, bo NIENAWIDZĘ zmywać makijażu. Ale jak wychodzę, to podkładzik rzucam obowiązkowo (nie mam przebarwień takich typowych, ale jak mi się pojawi jakiś syfek, to zostawia teraz po sobie ślad na dłuuuugo), a reszta zależy jak mi się chce :) Po domu chodzę w spodniach lightowo dresowych/legginsach i bluzce, a od jakiegoś czasu w dzianinowej sukience.

Diabla - najlepszości z okazji rocznicy i pięknego dnia z tej okazji :)

A my dzisiaj świętujemy pełne 30 tygodni ciąży :):):)

Paula55, magdzia26, kark, madiiiii, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ja po domu chodzę na luzie ale jak mam wyjść to się maluje bo cała ciąże mam wysyp na buzi mam nadzieję ze to minie
    Co do karmienia to ja bardzo chce

Kochane boli was wzgórek jak by ktoś was pokoPał?

• betinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Bylam wczoraj na ostatnim badaniu prenatalnym. Corcia wg usg wazy tylko 1200g a termin porodu zmienil sie z 5 na 17 wrzesnia :-(

A może po prostu miałaś później owulację? I zobacz jeszcze granicę błędu aparatu (powinno być na zdjęciu z pomiarami).

Nenka, mnie wzgórek nie boli. Pachwiny czasem mnie bolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 10:33

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka już teraz nie zmienia się terminów porodów z usg, bo nasze dzieci różnie przybierają na wadze. Może twoja niunia będzie maleńką kruszynką, a może jeszcze nadrobi...

Fipsik, kark lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha lo dobry tez twoj pies byl :)
    Betinka ja mam to samo!!! Malowanie to pol biedy ale jak mam sie zmywac to szalu dostaje :/ ale teraz jakos lepiej mi idzie bo i tak duuuzo dluzej teraz w lazience siedze przez to samrowanie sie, masaze, peelingi itp :/

No i dlatego dodalam to zdjecie ;) bo wiekszosc z nas nie ma takiego wyobrazenia a potem wpada w panike ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo - mój jak się cieszy (np jak mąż wraca z pracy) to leci do piwnicy i sam sobie bierze :) Zazwyczaj marchewke chapnie i sobie zje. Wczoraj przyjechała moja mama , to na babcię tak się cieszył że zaiwanił buraka !!! Musiałam mu zabrać bo by uwalił pół pościeli, dywan, wszystko. A sam to zjadał poziomki, jak pojechaliśmy do lasu zbierać :) Najlepsze wyżarł, a my musieliśmy małe po nim zbierać hehehe

Io, betinka, afrykanka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmywam cały makijaż żelem do twarzy. Bez żadnych wacikow, emulsji itp. Zajmuje mi to dosłownie sekundkę :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niedługo z dziećmi w roli głównej śmieszne historie będziemy sobie opowiadać :)

Paula55, Quatriona, magdzia26, verynice lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla najlepszego w rocznicę ślubu i samych radosnych chwil! :)
    Czarnulka na pewno jest wszystko dobrze na tym etapie ciąży się już nie zmienia terminu porodu więc spokojnie :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    lo - mój jak się cieszy (np jak mąż wraca z pracy) to leci do piwnicy i sam sobie bierze :) Zazwyczaj marchewke chapnie i sobie zje. Wczoraj przyjechała moja mama , to na babcię tak się cieszył że zaiwanił buraka !!! Musiałam mu zabrać bo by uwalił pół pościeli, dywan, wszystko. A sam to zjadał poziomki, jak pojechaliśmy do lasu zbierać :) Najlepsze wyżarł, a my musieliśmy małe po nim zbierać hehehe
    dobre :)))
    moja przyjaciółka mnie miło zaskoczyła, powiedziała, że chce się wykazać jako ciocia i kupi małemu butelki :) także kolejny koszt odpadł :)

• Io Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mój pies też potrafi wybrudzić całe mieszkanie jedzeniem. Zwłaszcza, ze on ma manię chowania żarcia. A najlepszy schowek jest w łóżku rodziców albo na kanapie pod poduszką. Raz mu mama dała resztki z golonki i wieczorem musiała pościel zmieniać bo wszystko było tą golonką wybrudzone. :P

No i gadałam z gin. Jutro po USG jadę do szpitala i będą mi leki ustawiać. Jeszcze z tej okazji się z mamą pokłóciłam i aż się popłakałam. Koleżanka mojej mamy powiedziała jej żebym z tym ciśnieniem do jakiegoś kardiologa poszła, który się ciężarnymi zajmuje i dała na niego namiary. Mama wymyśliła, że zamiast isc do szpitala to mam się z tym kardiologiem umówić, bo ona jest pewna, że ja mam jakieś problemy z sercem. Zadzwoniłam do gin i zapytałam co ona na to, a ona powiedziała, że lepiej do szpitala bo tam mi będą monitorować to ciśnienie, zrobią badania i konsultację, a jak będzie potrzebny kardiolog to też przyjdzie. Zadzwoniłam, zeby mamę o tym poinformowac a ona do mnie z pretensjami, ze gin to w ogóle nie powinnam o tym mówić tlyko sama iść, że w szpitalu to mnie oleją i tylko mi leki dadzą a potem mogą się różne rzeczy dziać przy porodzie itp. To się jej pytam jak ona sobie wyobraża, że nie powiem gin, że chodzę do kardiologa i np on mi inne leki daje. A moja mama, ze jej po prostu nie powiem i będę brała te od kardiloga a nie te co ona przepisuje! Nosz kur... No i pretensje do mnie, że głupio robię. Aż się popłakałam z tego wszystkiego.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Dziewczyny, a czy jest wśród nas taka, która nie zauważyła żadnej rekacji malucha na głośne dźwięki, hałasy ? Bo często piszecie, że maluszki reagują np. na hałas włączonego blendera i tak zaczęłam się zastanawiać czy to każde dziecko musi reagować na takie rzeczy.
    Mój reaguje na głos mojego proboszcza w kościele :P A tak to na hałasy nie bardzo, bo u nas w domu z reguły nigdy nie jest cicho - dookoła maszyny rolnicze jeżdżą, psy głośno szczekają, ja muzyki głośno słucham, albo tv jest włączony. Ale mały "stracha się" takich nagłych nieznanych mu dźwięków, jak np. jakaś wyjątkowo głośna suszarka do rąk w toalecie w galerii. Jak tak nagle głośno i jeszcze koło brzucha to mały podskakuje nagle.

Kaarolina lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzień dobry. Witam się po kilku dniach milczenia. Jakoś nie miałam nic ciekawego do powiedzenia, choć to co piszę z reguły ciekawe nie jest :P Ale czytałam na bieżąco i podziwiałam zdjęcia :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io jak dla mnie robisz słusznie :) w szpitalu będziesz pod stałą opieką a kardiologa raz od czasu do czasu zobaczysz :)

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io głupio gada Twoja mama, lepiej być w szpitalu, wszystko zrobią na miejscu, nie musisz nigdzie latać, no i dzidzię będziesz sobie mogła słuchać :) Cieszę się, że podjęłaś decyzję o szpitalu :)

Io lubi tę wiadomość

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    U nas ładna pogoda dziś nareszcie ;D
    Za to noc ciężka mały tak wariował w brzuchu że nie szło spać..
    Co do makijażu to na co dzień nie stosuje jak siedzę w domu ,chyba że wychodzę na zakupy bądź tak gdzieś ale uważam że w domu to jest nie potrzebne.ubranie wygodne i luźne zazwyczaj leginsy i koszulka;)

relgo7esxzrgdft3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzień dobry :)

Skopiowałam sobie wszystko to co pisałyście o aptecznych zakupach bo nie mam nic poza Sudocremem paroma próbkami, tak jak Migotka :D

Za tydzień wypłata to coś pokupuję ;) I muszę do Rossmanna w końcu ruszyć po te kosmetyki dla małego :)

A powiedzcie mi, czy jak siedzicie cały dzień w domu to się malujecie i ubieracie jakoś lepiej? Bo ja to cały dzień w wygodnych dresach (oczywiście nie jakichś dziurawych i z plamami) no i bez makijażu, nawet jak na rynek czasem sama jadę czy po pieczywo to się nie maluje...ale tak mi już pomału głupio, że mąż wraca z pracy a ja taka nieogarnięta jestem...wiadomo, że jak gdzieś z nim wychodzę z domu to i się ubiorę i pomaluję...
    ja to z reguły się maluję, bo nie mogę na siebie patrzeć w lustrze bez makijaży. Poza tym do nas często przychodzą ludzie niespodziewanie - przedstawiciele handlowi, interesanci, TEŚCIOWA :P Ale też śmigam po domu w dresach i jakimś t-shircie. No chyba, że mam jakiś kiepski psychicznie dzień, wtedy cały dzień w piżamie i bez makijażu.. mąż musi zrozumieć.

verynice lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)

ja w domu przeważnie w leginsach chodzę i zwykłej koszulce,no chyba że jest gorąco to zakładam krótkie szorty lub przewiewną sukienkę. A co do makijażu to wychodząc na miasto to zawsze się umaluje ale tak lekko (naturlanie :) ).

Dziś chyba nigdzie się z domu nie ruszam, raz w tygodniu można sobie zrobić dzień lenia ;) na obiad tak sobie pomyślałam żeby zrobić fasolkę szparagową mniam :)

verynice lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ