X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam w kolejce do lekarza. Masakra... Nawet nie wiem czy mnie przyjmie.

Mam katar, w pracy epidemia..

Szkoda slow na nasza sluzbe zdrowia...:(

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    No to jestem po wizycie. Sprawdziły się moje najgorsze obawy. 2 godziny czekania, 5 minut w gabinecie. Stary babsztyl, nic się nie odzywala tylko przewracala oczami i wzdychala. Zrobiła usg dopochwowo, jest dzidzia ładnie widoczna, ale nie zmierzyła jej. Rzuciła mi zdjęcie i burknela "no ciąża potwierdzona". Musiałam się upomniec czy jakieś badania mam zrobić, to z łaską przepisala morfologie i mocz. Karty mi nie założyła, nic nie powiedziała, który tydzień czy na kiedy poród. Jestem mega rozczarowana... To się da określić tylko jednym slowem: NFZ

Daj spokój!!! Takie babsztyle powinny już odejść na emeryturę! Masakra.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, Mogę dołączyć? Dziś odebrałam wyniki bety. Termin wyznacza mi na 19.09, wizytę mam umówioną na 22.01.
    Życzę Wam spokojnej, rozkosznej ciąży z samymi urokami i bez negatywnych stron:)

JustyśkaG, Justyna_89, Sabina, Blair, Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

• Aga_1105 Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora.
    Takie babsztyle to już w domu starców powinni zamykać, zero kompetencji. Z tego co wiem to na pierwszej wizycie jej obowiązkiem jest założenie karty ciąży...

Ja wizytę mam 20.01 i mam nadzieję, że nie rozczaruje mnie postawa lekarza...

weronika86 lubi tę wiadomość

uwo9flw18cowve6e.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Hej Dziewczyny, Mogę dołączyć? Dziś odebrałam wyniki bety. Termin wyznacza mi na 19.09, wizytę mam umówioną na 22.01.
    Życzę Wam spokojnej, rozkosznej ciąży z samymi urokami i bez negatywnych stron:)

Witamy mamusie. Jaka beta? I który dc jesli można wiedzieć;-)
    Ja mam na 18.09

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

Witamy!! Gratuluje:)

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowicjuszka, Magdziulla witajcie :)
    Macie już jakieś objawy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_1105 wrote:
    flora.
    Takie babsztyle to już w domu starców powinni zamykać, zero kompetencji. Z tego co wiem to na pierwszej wizycie jej obowiązkiem jest założenie karty ciąży...

Ja wizytę mam 20.01 i mam nadzieję, że nie rozczaruje mnie postawa lekarza...
    A idziesz na NFZ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to prawda że w ciąży nie można myć okien.?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze zwolnienie mam do przyszłego piątku. Potem wrócę na tydzień i jak wszystko będzie dobrze idę dalej...
    Póki co jutro idę robić betę żeby uspokoić duszę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

I ja chyba po 20 miesiącach mogę wreszcie przejść na fioletową stronę. Moja beta z wczoraj to 264,6.

A termin porodu wg ov przypadać będzie na 20 września.

Ja sama jestem z września i moja babcia jest z września i zawsze marzyłam o tym, żeby swoją córkę urodzić we wrześniu. No i proszę, jest szansa :)

Z dolegliwości to boli mnie brzuch jak na okres, aż się boje bo to naprawdę mocno boli.
    Poza tym piersi, zdjęcie stanika wieczorem jest koszmarem... Właśnie ten ból piersi w niedziele dał mi do myślenia i przez niego kupiłam test ciążowy w poniedziałek. :)
    Śluz wodnisty ze mnie wypływa skokowo i zawsze lecę sprawdzić czy to czasem nie okres. Ale miejmy nadzieje, że przez najbliższe 9 miesięcy go jednak nie będzie.

Blair, Robotka1, Angela89, Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Witamy mamusie. Jaka beta? I który dc jesli można wiedzieć;-)
    Ja mam na 18.09
    Jasne, że można beta 824,9 i 36 dc. Po miesiącach starań, ciąża w odpuszczonym cyklu:) a już się prawie na hsg pakowałam:)
    myślicie, że nie za późno jeśli do lekarza idę dopiero w następny piątek...? Niestety nie było wcześniej terminów.

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na pierwszej wizycie lekarz nie założył karty ciąży... Byłam wczoraj 4t 6d. Lekarz powiedział, że widzi zmiany ciążowe na USG i....i tyle w sumie. I że nie założy karty dopóki nie usłyszy echa serduszka. Nie wiem co to za filozofia, ale skoro tak chce. Jeszcze nie zlecił żadnych badań ani witaminek ani nic...
    Jedynie dostałam skierowanie na cito do endokrynologa- chociaż tyle zainteresowania.
    Sama nie wiem, co myśleć... niby dobry lekarz. W poczekalni było dużo mam z brzuszkami... Koleżanka dwie ciąże chodziła do tego lekarza...

Wyznaczył termin wizyty kolejnej na 25 stycznia i powiedział, że wtedy powinno byc wszystko widac. To bedzie koncówka 7 tygodnia. Troche się boje, bo zadnych wwitaminek ani badań z krwi nie zlecił i jak coś jest nie tak to dzieciątko moze to mocno odczuć...

co myslicie o takim przebiegu wizyty ?
    to na nfz..
    raczej mnie nie stac na prywatne prowadzenie ciąży...

I jeszcze pytanie takie orientacyjne dla mam które już mają pociechy na tym świecie.
    Jak to jest- jak podajemy... Kiedy BBF podaje ze jestem w 6 tygodniu ciazy i pokazuje 5t0d to jestem w 5 czy 6?
    Dlaczego BBF mowi ze w 6 a kalendarz który mam teraz jako podpis swój że w 5 :D
    Moze głupie, ale juz nie wiem:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 19:07

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Alinko, już Ci gratulowałam na różowej stronie mocy, będziesz powtarzała betę? Ja dzisiaj byłam na powtórce ale wyniki mam dopiero jutro, jutro też mam wizytę, trochę się boję i martwię bo wyszedł mi niski progesteron.

Magdziulla ja właśnie po tym cyklu miałam mieć hsg, upiekło mi się jak to stwierdził mój gin, witaj w klubie:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek,myślę, że na tym etapie jeśli nie masz żadnych problemów zdrowotnych (zwłaszcza przewlekłych) to były to rutynowe odpowiedzi. Mi też na początku p. dr pokazała pęcherzyk, a dopiero po 2 tygodniach, jak zabiło serduszko, założyła karte i potwierdziła ciążę...
    spokojnie przeczekaj :) choć słowo "spokojnie" w takiej sytuacji dla żadnej z nas nie jest takie proste :)

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie prywatnie na np moim obecnym etapie gin nie robi nawet usg tylko krew czy rośnie i powiedział ze jak beta 1000 możemy myśleć o ciąży i zakładaniu karty!

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, jutro pójdę na powtórkę. U mnie progesteron jest baardzooo wysoki, aż jestem w szoku ale dobrze niech dzidzia się trzyma :)

Daje mi to nadzieję, że wszystko jest ok.

A mam do Was inne pytanie. Jadę w piątek na weekend na narty. I jest wyjście w sobotę na termy. Czy myślicie, że można na początku ciąży na nie pójść? Czy lepiej nie?
    Poza tym potrzebuję dobrych wymówek przed alkoholem :)

Blair lubi tę wiadomość

• Magdula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    I jeszcze pytanie takie orientacyjne dla mam które już mają pociechy na tym świecie.
    Jak to jest- jak podajemy... Kiedy BBF podaje ze jestem w 6 tygodniu ciazy i pokazuje 5t0d to jestem w 5 czy 6?
    Dlaczego BBF mowi ze w 6 a kalendarz który mam teraz jako podpis swój że w 5 :D
    Moze głupie, ale juz nie wiem:D

5 tydzień liczy się do końca czwartego czyli 4 tydzień i 6 dni. Ty za pewne wczoraj właśnie miałaś 4 tyg. i 6 dni a dzisiaj masz równe 5 tygodni czyli zaczęłaś szósty ;) Jutro będziesz miała 5 tyg. i 1 dzień czyli szósty tydzień :)
    Namotałam ale mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi :)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinko trzeba być dobrej myśli - musi być dobrze:)

Co do term i basenów to nie wiem więc się nie wypowiadam.

Blair lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ