X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:56

MartunQa, weronika86 lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nic z tego dzis na wklatce pojawił sie skrzep i różowate plamki

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze agawera ale to jest krwawienie ? duzo tego czy malo? testu jeszcze nie robilas?

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie na pierwsza strone, czy tak moze wygladac liste? czy dodac jeszcze cos?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Blair lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie małe plamienie i beżowy różowe ale ten sprzep :( zobaczę jak w ciągu dnia będzie na test się nie odwarzylam trzeba by było go kupić ;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera zrob koniecznie jutro ten test i wszystko sie wyjasni

Dziewczyny a w jakim jestescie wieku?
    Pracujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 14:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    bardzo bardzo ładnie i mam nadzieję że nas trochę jeszcze dojdzie i będzie wesoło :)
    Nie wien czy nie jest za kolorowo ;) moze kiedys cos jeszcze ulepsze :D

Angela89, Kourtney lubią tę wiadomość

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair ja jestem MartunQa przez u nie przez Y ale spoko:) Od Marty hehe pozatym bardzo fajny pierwszy post, czytelny :)

Ja mam 25 lat, w kwietniu kończę 26. Mam 10 lat starszego męża, który wygląda młodziej ode mnie .... hehe. Mieszkamy w Niemczech i tutaj też pracujemy- ja w dużej piekarni, a co się z tym wiąże to świetne godziny pracy- od pon do pt na 4 rano a w sob na 2... Mam nadzieję że mdłości mnie nie złapią w pracy bo będzie śmiesznie jak bułki lub ciasta oberwą :D

Blair, weronika86, Marzena27 lubią tę wiadomość

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartunQa zaraz poprawie ;)

To jestesmy w tym samym wieku. Ja tez mam 25lat. :)
    Ja pracuje w domu bo prowadze biuro rachunkowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Marzena27 lubi tę wiadomość

• adora Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wywialo do Anglii 8 lat temu. Za 2 tyg koncze 36 lat. Moj maz jest prawie 6 lat mlodszy, ale ze niezle sie trzymam, kazdy mysli, ze jestem mlodsza od niego a w marcu moj syn skonczy 3 lata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 17:00

weronika86 lubi tę wiadomość

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 22lata. No prawie 23. W wakacje skończyłam studia. Marzy mi się wlsna firma (fotografia dziecięca plus rękodzieło). Mąż 6 lat starszy. O dzidziusia staraliśmy się ponad rok, może się urodzi w drugą rocznicę ślubu ;) poki co nie moge się doczekać wizyty u lekarza, żeby potwierdził ze wszystko jest ok. Co jakiś czas pobolewa mnie brzuch jak na okres i mam duzo śluzu, więc co chwilę latam do łazienki sprawdzić czy to nie okres...

ae0c0efec8.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec mama 1,5rocznej córki. 28lat w tym roku stuknie.
    Stwierdzone Pcos ,1 udany cykl po odstawieniu leków. Jak to mój lekarz niewiarygodne!!!!!!!! W ogóle poczęcie za 2cs pierwszego dziecko było wg niego wielkim wyczynem. Ale co tam reguły są po to by je łamać.
    Jestem po pierwszej wizycie ze wzgledu na niski progesteron 13,43, biorę lutke i 7.01 mam USG.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak jestem w identycznej sytuacji. Progesteron 13,3 i wizyta 7.01.

Ja mam 24 lata, maz 11 starszy. Malzenstwo od 3 miesiecy :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adora wrote:
    U mnie lipa. Wszelkie objawy ustaly, nawet piersi juz prawie nie bola a brzuch calkiem plaski. Chyba powtorzy sie moja ostatnia historia. W przyszlym tyg bede musiala sie umowic do lekarza na usg.
    Przepraszam, że piszę ale dziewczyny mają rację. Objawy raz są, raz ich nie ma. Mnie piersi również przestały boleć w polowie 6 tygodnia, po terminie @ i nie bolą do teraz. Brzuch raz boli raz nie. Raz nie pamiętałam o nim przez dwa tygodnie, raz codziennie przez tydzień przypominał mi o sobie. Sutki CZASEM zabolą ale tylko przy dotyku, czasem nie. Żaden objaw nie trwa od a do z.
    Też miałam straconą ciążę, więc wiem co czujesz. Ale uwierz mi, że pozytywne myślenie w tym stanie jest najważniejsze. Bo tym pesymistycznym sama możesz sobie krzywdę zrobic.

Tak więc głowa do góry proszę bardzo, na objawy jeszcze będziesz miała czas i uśmiech, że będziesz mamą! :)

Ps. Nie mierzcie temperatury w ciąży ona nie będzie wiecznie podwyższona, a mozecie wpaść w panikę.... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 06:16

adora, weronika86 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • agawera Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to @ :-( wiec sie pożegnam
    Wam życzę lekkich ciąż bez problemowych i bez lezenia na patologii cudnych zakupów tylko nie przesadzajcie z zakupami

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozecie mi zmienic date porodu? zl wyliczylam, wychodzi mi na 9ego wrzesnia a nie 12go!
    O nieeee agawera!!! co ty gadasz?????

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocznikowo 30, maz 36...Jestesmy ze soba od 14 lat. Mam juz dwojke dzieci : Stas rocznikowo 13, Sarah 8,5 miesiaca ( w kwietniu roczek).
    Prowadzimy wlasne studio tatuazu w Anglii od ponad 7 lat.
    Tez mam pcos, pierwsze dziecko urodzilam w wieku 17 lat...spontaniczne bardzo :D o corcie staralismy sie bardzo dlugo stad taka roznica wieku miedzy dziecmi. Ta ciaza udana w pierwszym cyklu, jestem pod wrazeniem :D z sarka pracowalam cala ciaze do ostatniego dnia, nie mam ciezkiej pracy. Teraz mamy dodatkowe pomieszczenie gdzie moge byc w pracy z dzieckiem. od konca lutego zmieniamy salon na wiekszy, bede miala jedopokojowe mieszkanko dolaczone do studia dla dzieci. Teraz tez zamierzam pracowac najdluzej jak sie da, o ile zdrowie pozwoli.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ