X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie
    Gdyby brak wymiotów w ciąży był oznaką jej braku to mój syn nie odsypiałby właśnie studniówki ha ha...Jeśli chodzi o testy ciążowe to mam wszystkie nawet ten co ma już dobre 18 lat, leży sobie grzecznie z moją opaską z nadgarstka ze szpitala...tak sobie wspominam i wydaje mi się, że to było tak niedawno.
    Z objawów to dają powoli o sobie znać piersi i wieczorem wzdęcia.
    Z niecierpliwością czekam do czwartku i wizyty u mojego doktorka, będę raczej chodzić prywatnie bo nie chcę już pytań lekarza z NFZ w stylu "chce pani jakieś hormony?"
    Leniwa sobota mi się szykuje, zaległam na kanapie i nie chce mi się ruszyć.

Blair, Justyna_89, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :-)

Ale smarujecie :-) kiedy was ja nad gonię??????
    Dziś nie ma jak bo z a chwilę mam gości, jutro jade do teściów ciężki jutrzejszy dzień ale trudno.
    Dzień babci i dziadka się zbliża dziecko ma wystp w przedszkolu to trzeba rozwieść zaproszenia :-)
    O kropce nic jej nie powiem tzn teściowej bo kiedyś mi powiedziała że ja jestem głupia i po co nam drugie dziecko niech mnie cmoknie.
    Wie tylko o pozamacicznej bo musiała przyjechać wnusie pilnować.!
    Ahhhh teściowe i pomyśleć że kiedyś miałam inne zdanie o niej bardzo się lubiłyśmy od pewnego czasu jakaś przepaść jest między nami.
    No nie ważne nie będziemy tu o niej gadać.

w końcu coś dzisiaj wysikałam :-)
    wrzucam fotkę fakt była krecha bledsza tzw. bladzioch ale jest!!!!!
    Cieszę się po cichu ale myślę, że będzie tym razem OK :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/368ad307cb5a.jpg

Martwi mnie ten progesteron czy urośnie, czy nie za mały ????
    Do poniedziałku jakoś wytrzymam na wizycie przycisnę o jakieś dawki końskie! :-)

Czy któraś ma niski progesteron mój ma 21,97 nmol/l przeliczając na ng wynosi 6,6 mało!!!!!
    Czy bierzecie jakieś końskie dawki to proszę napiszcie jakie i co bierzecie .
    na wizycie u gina chce go przycisnąć o lepsze leki.

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przytulanie z mężem to czekam do wizyty i zapytam lekarza. My postujemy od owulacji chciałam żeby meleństwo się dobrze zagnieździło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam progesteron 30 i nic mi nie kazal brać.

Bisacz ja dzisiaj zalegam w łóżku. Nie mam siły wstawać. Robię sobie dzień piżamy ;)

Widzę że niezle przygody macie z teściowymi...

• Magdula Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ciężko za Wami nadążyć ;) Trzeba pisać w telegraficznym skrócie ;)
    Blair wrote:
    Little Red Fox ja biorę femibion 1 i tam jest 0,4 a osobno biorę jeszcze sam kwas foliowy też 0,4
    Ja biorę tak samo.

magdallena69, piękna krecha :)

bisacz, ale będziesz miała różnicę wieku między rodzeństwem :)

ovulinka, ja chodzę prywatnie.

A propos testów to ostatnio byłam zaskoczona jak zobaczyłam, że w Carrefourze można kupić :D W sumie wygoda, przy okazji innych zakupów wrzucić do koszyka a nie lecieć specjalnie do apteki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:49

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Hello
    Wygląda na to że i ja dołączę do wrześniowych mamusiek, od kilku dni wiem, że jestem w ciąży i wciąż nie mogę w to uwierzyć, że tak szybko nam się udało :D
    Emily a jak się czujesz? Widzę że masz już synusia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:

Jak tak ostatnio patrzyłam to średnio na dzień piszemy 10stron na forum ;) czyli ok 200postow :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:48

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 15 i też nie dostałam tym razem nie plamie objawy są więc nie ma potrzeby

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją teściówką mieszkałam 8 koszmarnych lat. Kiedy się wyprowadziliśmy myślałam, że będzie lepiej ale mam chyba takie poczucie ochrony własnego terytorium, że dostaję dreszczy jak ma przyjechać - przepraszam jak ja mąż przywiezie bo mieszkamy od niej 25km a to przecież odległość nie do pokonania Te teściowe, rzadko da się je lubić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron robiony zaraz po pozytywnym teście 87 ng/ml i lekarz powiedział, że wysoki ale luteiny mi nie odstawił i dobrze bo czuję się z nią bezpieczniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:21

bisacz, weronika86 lubią tę wiadomość

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa akurat jest bardzo fajna.
    Mam nadzieję, że to się nie zmieni jak już pojawi się dziecko.
    A i mieszkamy u teściów, ale w tym roku zaczniemy budowę. I mamy nadzieję w ciągu około roku maks 2 lat wyprowadzić się już do własnego domku.

Blair lubi tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w jakiej jednostce macie dziewczyny ng czy nmol?

ja ma 21,9 nmol a przeliczając 6,6 ng

Podczytałam was troche jak pisałyście na temat teściowych dobrze że nie jestem sama :-(
    Smutne powinno być inaczej radość wspólna i traktowanie się ok a tu im oni strasi tym kuźwa gorsi!!!!

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka ja mam ng, lekarz pokazał mi normy i jest w normie. Nic mi nie dał w poprzedniej ciąży miałam 12 i ginekolog dała mi zapobiegawczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:

Ja biorę tak samo.

magdallena69, piękna krecha :)

bisacz, ale będziesz miała różnicę wieku między rodzeństwem :)

ovulinka, ja chodzę prywatnie.

A propos testów to ostatnio byłam zaskoczona jak zobaczyłam, że w Carrefourze można kupić :D W sumie wygoda, przy okazji innych zakupów wrzucić do koszyka a nie lecieć specjalnie do apteki ;)
    Testy można też kupić w Tesco i Kauflandzie.
    Mój syn bardzo chce mieć rodzeństwo, jak zaszłam w ciążę rok temu to się bardzo cieszył. Po wizycie kontrolnej kiedy okazało się że serduszko nie bije bombardował mnie sms-mi bo chciał wiedzieć co i jak a ja nie mogłam ani mu odpisać ani z mu powiedzieć bo nie dałam rady. Mąż z nim rozmawiał więc teraz mu nic nie powiemy aż do końca trzeciego miesiąca - tak jest emocjonalnie łatwiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja też mam w jednostce ng. Pewnie Ci gin przepisze luteinę albo dupka na wszelki wypadek

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już biorę dupka 4x1.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje szczescie ma 4mm serduszka jeszcze nie bylo . Ale gin powiedzial ze wszystko jest jak byc powinno na tym etapie..
    Umowilam sie z nim na 30go znow .
    Wtedy wysle juz papiery wszystkie do szpitala .

Justyna_89, bisacz, martta, Sabina, Blair, Robotka1, Angela89, flora, Skali89, weronika86 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Częśc dziewczyny,
    gratuluje kolejnych tygodni ciąży
    i Tobie Ewelino udanej wizyty :)
    z moim mężem sie wstrzymujemy z przytulaniem do pierwszej wizyty, bo położna przez telefon powiedziała,że do 12 tyg lepiej za bardzo nie baraszkować.

Sabina, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Moje szczescie ma 4mm serduszka jeszcze nie bylo . Ale gin powiedzial ze wszystko jest jak byc powinno na tym etapie..
    Umowilam sie z nim na 30go znow .
    Wtedy wysle juz papiery wszystkie do szpitala .
    Super. Gratuluję ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ