X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo już jedna osoba zdążyła mnie nastraszyć, że jak się nie wymiotuje to ciąża nie rozwija się prawidłowo... :/ co mnie okrutnie zdenerwowało, mdli mnie ale nic się nie dzieje... ale za to mam wrażenie że zaraz zemdleję i będą musieli mnie zeskrobywać z chodnika.

i gratuluję 7 tygodnia! :)

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za gadanie moja siostra nie wymiotuje wcale i jest w 23 tc moja mama tez nie wymiotowała i co! A ja mialam nudności wymioty zawroty a w 12 tc umarlo wiec to nie ma różnicy!

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z kawka
    Little Red Fox-jestem w 3 ciazy i w zadnej nie wymiotowalam
    a dziewczynki urodzily sie zdrowe i prawidlowo sie rozwijaly(male byczki obie ponad 3,600kg)nie przejmuj sie a napewno nie sluchaj takich glupot ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spalam 11godzin. Teraz się obudziłam.

Emila witamy :) na którego Ci termin wychodzi?

Ewelina powodzenia na wizycie.
    Gratuluję rozpoczętych kolejnych tygodni

Ewelina.Irl, Emily83 lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to jakieś głupie gadanie, moja szwagierka nie miała ani pół mdłości i synek zdrowy ma juz prawie 2 lata. Weronika gratulacje :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mam nadzieję, że akurat to mnie ominie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie gadanie... Przecież to indywidualna sprawa.
    Moja znajoma miała takie bardzo nieregularne cykle że okres co parę miesięcy i o ciąży dowiedziała się jak jej brzuch zaczął rosnąć.... Na początku 4msc. Żadnych objawów. Na szczęście zdrowo się odżywiają i dziecko urodziło się całkiem zdrowe.

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie, dziewczyny maja racje....ja mam zdrowe dzieciaczki..z synem wymiotowalam, biegunki wszystko co mozliwe....zdrowy chlopak....z sarcia moze z 4 razy zwymiotowalam przez 9 miesiecy, czulam sie super tak jak i teraz- baaardzo zdrowa dziewczynka :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie mojedziewczyny rozpisaly:O chwile mi zajelo zeby to nadrobic:)
    Witam nowe mamusie:D Co u was dziewczyny? U mnie dzisiaj znacznie lepiej niz wczoraj... jakos sie wewnetrznie uspokoilam:))

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bede miec taki zapierdziel w pracy ze masakra ale postaram sie wpasc...Mamy az 3 klientow..od 10.30 do 17.00 bez przerwy dla tatuatora..jutro jeszcze wiecej...ma przyjsc 8 osob na umowienie sie i zostawienie depozytow..dobrzez ze dziadek napisal czy moze wziac sarke na spacer i do siebie bo nie wiem jakbym ogarnela z dzieckiem w studiu taki zapierdziel... tesciowka przyjezdza do tescia 15ego marca...jak mieszkamy osobno realcje sa super...bardzo sie ciesze bo jak sie nam sezon zacznie to bedzie zapierdziel..jeszcze bede chodzic w najwiekszy sezon z ogromniastym brzuchem...damy rade...wazne ze maz robi sie mega popularny i zarobki super.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to aż cud, że ja zawsze cykle miałam jak w zegarku i już po pierwszym dniu spóźnienia się domyślałam co jest na rzeczy... a swoją drogą ciężko mi przejść na super hiper zdrową dietę, bo co chwila mnie łapie ochota na coś słodkiego, albo co gorsza chce mi się hamburgera, po którym ostatnio cierpiałam okrutne męki... zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś zbioru witamin, a na poniedziałkowej wizycie muszę się zapytać ile kwasu foliowego brać, bo wg ulotki biorę nadal 0,4, ale czy to nie jest za mało??
    i zaraz trzeba się zebrać z kocicą do weterynarza...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Ale sie mojedziewczyny rozpisaly:O chwile mi zajelo zeby to nadrobic:)
    Witam nowe mamusie:D Co u was dziewczyny? U mnie dzisiaj znacznie lepiej niz wczoraj... jakos sie wewnetrznie uspokoilam:))
    U mnie też lepiej. Jem właśnie śniadanie w łóżku i nic mi nie dolega. Może dopiero po śniadaniu mnie zemdli. Na razie się cieszę chwilą

• weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide prostowac wlosy, pomalowac sie i ubrac..naszykowac dziadkowi rzeczy dla Sarki i zapakowac wozek do samochodu....szkoda ze nie mozna red bulla w ciazy :P

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    to aż cud, że ja zawsze cykle miałam jak w zegarku i już po pierwszym dniu spóźnienia się domyślałam co jest na rzeczy... a swoją drogą ciężko mi przejść na super hiper zdrową dietę, bo co chwila mnie łapie ochota na coś słodkiego, albo co gorsza chce mi się hamburgera, po którym ostatnio cierpiałam okrutne męki... zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś zbioru witamin, a na poniedziałkowej wizycie muszę się zapytać ile kwasu foliowego brać, bo wg ulotki biorę nadal 0,4, ale czy to nie jest za mało??
    i zaraz trzeba się zebrać z kocicą do weterynarza...
    niby dawka to wlasnie 0,4 ale w niektorych preparatch jest 0,8-0.9

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie troche uspokoilam bo zrobilam dzis kolejny test zeby sprawdzic czy kreska robi sie ciemniejsza... no i jest piekna wyrazna krecha:D czyli cos sie tam ladnie dzieje:)

f89cd9da2835ba47med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 09:26

Blair, Ewelina.Irl, weronika86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy zrobiony 10.01 o czulosci 10, drugi robiony 11.01 o czulosci 25 i ostatni robiony dzisiaj rowniezo czulosci 25

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . U mnie jeszcze godzina do wizyty .
    Boje sie .

Noc nie przespana Nicola sie budzila . Wstalam z bolem glowy :(
    Dzis 6 tydz .
    Milego dnia

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox ja biorę femibion 1 i tam jest 0,4 a osobno biorę jeszcze sam kwas foliowy też 0,4

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej . U mnie jeszcze godzina do wizyty .
    Boje sie .

Bedzie dobrze:) Glowa do gory! ;))

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz magdallena69 Wszystko jest dobrze. Piękna mocna kreska!

Ja ostatnio też zrobiłam test i schowałam do ozdobnego pudełka na pamiątkę.

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ