X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Robotka1, wtrace swoje 3 grosze tylko ;) tez mialam konflikt, ja arh- , maz arh+ i dziecko po mezu ma arh+, w zwiazku z tym dostalam zastrzyk z immunoglobiny w tylek po porodzie, mam nadzieje ze dziala, wsrod badan mam do zrobienia odczyn combsa..on powinien dac obraz czy jest ok ;)
    A tak poza tym witam sie, jestem mamusia lutowa 2015 a teraz termin niby wrzesien wypada, ale bede miala cesarke napewno koniec sierpnia ;) w czwartek bylam na usg i juz bylo serduszko..u nas to niesamowity fart z tym dzieckiem bo o pierwsze sie musielismy nastarac z lekarzem a tutaj jeden strzal i jest ;) i niby w nieplodne..i w 10 dc ;) wiec musialo wszytsko sie niezle naprzesuwac ;) z dolegliwosci poki co mam mdlosci..lekko nie jest bo juz sie brzuchem do gory nie polezy..trzeba sie niemowlakiem zajac a maz w morzu...wpadl na 2 tyg splodzil dzieciaka i pojechal sobie...taki los ;)
    Hej hej. Mogę cię też dopisać do listy? Na którego Ci wychodzi termin? Ja i kilka innych dziewczyn też będziemy rodzic pewnie w sierpniu;)
    Gratuluję serduszka i tego że tym razem tak szybko się wam udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 12:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    co dziś na obiad??

u mnie z racji że mąż ma służbę i jesteśmy same to mamy tylko żurek z jajkiem i kiełbaską:)
    U mnie dzisiaj gotuje mąż. On lepiej gotuje niż ;) więc przez weekendy jak jest w domu kuchnia jest jego

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ooo czyli przy pierwszym dziecku też może wyjść konflikt? kurde tak mi dziwnie lekarze tłumaczyli w szpitalu;/
    czyli tak czy tak trzeba pogadać z lekarzem:)

oj jak ja lubię jak mi ktoś pod nos podstawi obiadek:) sama jak zrobię to mi tak nie smakuje;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    robotka nie zawsze bo moja ma krew męża A jeżeli by miała moja krew wtedy był by konflikt
    no właśnie coś mi się poyebało, generalnie miałam na myśli to, że poinformowano mnie że pierwsze dzieci mimo konfliktu rodziców nie mają problemów po porodzie, ale Bella pisze coś innego więc uznaję, że ktoś mnie zwyczajnie niedoinformował jak to jest do końca;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała krew - a ja + po tacie czyli był konflikt. Ale nie było bo to pierwszy raz ciąża. I po porodzie mamie od razu podawali jakieś zastrzyki żeby w kolejnej ciąży nie miała problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 13:04

• bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak widac moze;) chodzi o to ze w poerwszej ciazy jest ten konflikt niegrozny poniewaz wytwarza sie w momencie gdy krew matki miesza sie z krwia dziecka i wtedy tworza sie przeciwciala...taka sytuacja ma miejsce np podczas porodu zazwyczaj, ewentualnie przy poronieniu moze zajsc..lub przy urazach czy amniopunkcji...zastrzyk z immunoglobiny powinien zapowiec wytworzeniu przeciwcial..
    Mozecie mnie wpisac na liste ;)

Blair, Robotka1 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair widze ze u Ciebie blizniaki to tez latwo nie bedziesz miala ;) ale podobno da sie ogarnac tylko grunt to dobra organizacja, moja corcia jest mega wypieszczona , od poczatku duzo noszona, wiec nie wiem jak przyjmie rodzenstwo...zwlaszcza ze wiekszosc czasu jest tylko z mama wiec mama to jej swiat i naleze tylko do niej ;) a tu bedzie trzeba sie podzielic..no coz...
    Co do pomocy to niebardzo..moi rodzice pracuja a pozabtym moja mama jest czesto zmeczona wiec nie licze specjalnie..zakupy robie internetowo tesco plus alma, mam tesciowa ktora jest chetna do pomkcy , przy lilce mi pomagala w 2 miesiecu jej zycia ..byla tu 4 tygodnie..mieszkala i szczerze mialam juz tak dosc ze wychodzilam z siebie..ona jest starsza ma 67 lat i niepotrafi sie powstrzymac od dobrych rad ktore mnie z lekka wkurwiaja...wiec niby teraz chciala przyjechac i pomoc ale na sama mysl ze mialaby mi dawac zlote rady wole poki sil starcza byc sama...;)

weronika86 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to dziwne ze musisz robic badania bo jednak jak dziecko ma Twoja krew to niby jak mialby byc konflikt? Moja mama miala arh- i ja mam po niej...nie mialysmy konfliktu zatem..wiec nie ma problemu...problem jest tylko i wylacznie gdy matka ma inny odczyn i dziecko..wowczas organizm matki gdyby doszlo do wymieszania krwi dziecka i matki przed porodem moze potraktowac dziecko jak "intruza" i zaczac go zwalczac..temat jest bardzo trudny i ciezki wowczas...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z zakupów, zaczyna tak śnieżyć, że chyba nigdzie już się nie ruszę, kupiłam sobie "m jak mama" to będę miała lekturę na popołudnie...

Blair lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wiecej chyba problem jest wtedy gdy matka ma - a ojciec +, w odwrotnej sytuacji chyba nie ma az takiego problemu ale na 100 proc tu pewna nie jestem..tak mi sie o uszy obilo

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little red fox polecam ksiazke najszczesliwsze niemowle w okolicy ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84, muszę sprawdzić ;) choć jak teraz słyszę o niektórych metodach wychowawczych, to mnie aż skręca - dla takich kobiet chyba będę złą matką...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chcę się zaopatrzyć w jakieś książki o dzieciach czy o ciąży. Może znajdę jakieś w Pdf.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a kiedy masz kolejna wizytę u gina?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z moim m z zakupów złapał mnie taki głód, że skończyło się na placku po węgiersku z naszego ulubionego baru. Teraz siedzę i was czytam z napęczniałym brzuchem.

Blair lubi tę wiadomość

• Arleta Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    a skoro nas tu tak dużo to może są jakieś mamusie z małopolski?? :)
    kochana ja jestem z Nowego Sącza

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówiłam pizzę, bo już miałam ochotę, a męża nastraszyłam, że kobieta w ciąży tak dobierze składniki że jej nie zje, może jakieś banany lub pomarańcze? :D

• bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta 4-5 luty ;)

Blair lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    bella84, muszę sprawdzić ;) choć jak teraz słyszę o niektórych metodach wychowawczych, to mnie aż skręca - dla takich kobiet chyba będę złą matką...
    A co masz dokładniej na myśli?

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ