X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osobiście znam przypadki gdzie dwuletnie dziecko biegało przez 24h/dobę w pampersach, bo dla matki to było wygodne...

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja osobiście znam przypadki gdzie dwuletnie dziecko biegało przez 24h/dobę w pampersach, bo dla matki to było wygodne...
    Mojej znajomej corka ma 25 msc i tez biega w pieluszce . No ale probowala tyle razy i nic z tego . Placz jak ma usiasc na nocnik . Wiec odpieluchowanie nie jest taka latwa sprawa . Jak sie komu wydaje

weronika86 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat pracowałam z tą dziewczynką, dwa razy już ślicznie siusiała na nocnik i nie potrzebowała pieluch, nawet do spania czy na spacery, ale za każdym razem jak miałam wolne to rodzice zakładali pampersy, bo musieli pracować i twierdzili, że nie mają czasu na pilnowanie dziecka przez cały czas...

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola mamo nie dziala :-D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81e1d1544592.png

Blair, weronika86, martta, miniaturka31, Robotka1 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    akurat pracowałam z tą dziewczynką, dwa razy już ślicznie siusiała na nocnik i nie potrzebowała pieluch, nawet do spania czy na spacery, ale za każdym razem jak miałam wolne to rodzice zakładali pampersy, bo musieli pracować i twierdzili, że nie mają czasu na pilnowanie dziecka przez cały czas...
    No jak zapracowani to wiesz nie ma sie co dziwic . Bylas opiekunka ?
    Rozmawialas z nimi o tym ? Pytalas sie czy ty mozesz sprobowac posadzic ja na nocnik? I wogole ?

weronika86 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz teraz nie nosze jej tyle...tylko tyle co potrzeba..czyli polozyc spac..w nocy bo budzi sie z placzem to biore na rece ululam i dalej spi, wlozyc do wanienki do krzeselka do karmienia itd..a tak to juz nie nosze:)tulimy sie na siedzaco ;)

Ewelina.Irl, Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Nicola mamo nie dziala :-D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81e1d1544592.png
    Jest przesłodka.

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Co wiecej chyba problem jest wtedy gdy matka ma - a ojciec +, w odwrotnej sytuacji chyba nie ma az takiego problemu ale na 100 proc tu pewna nie jestem..tak mi sie o uszy obilo
    tak problem jest tykko wtedy jak mam jest minusowcem, tato plusowcem. Wtedy zawsze jest konflikt. Ja mam grupe 0 rh plus...moj ma abrh minus...stas i sarah maja moja zerowka a minus ojca, konfliktu nie bylo.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, tak, prawie dwa lata, zanim mała nie poszła na przedszkola, a ja przestałam być potrzebna. Matka dawała mi wolną rękę, jak jej mówiłam że dziecko jest gotowe na odpieluchowywanie czy na rezygnację z smoczka to mogłam to zrobić. Z biegiem czasu chyba nie potrafiłabym już pracować z obcymi dziećmi w ten sposób, bo za dużo emocji mnie to kosztowało. Zwłaszcza w przypadku zapracowanych rodziców gdzie nie raz od 7 do 21 spędzałam z malutką..

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    little red fox ja chyba za mocno bym sie przywiazala do takiego malenstwa. Zrsztw nie mam cierpliwosci do oncych dzieci :P
    odoielychowanie to ciezka sprawa,zalezy of pierwszego pokazania kibelka, nocniczka..jeden zly raz moze duzo zaprzepascic. moja Sarah ma dopiero 9m..zaczelam ja sazac tylko na kupke od 5 miesiaca....dostalam triche zlych komentarzy na kwietniowkach ze za szybko...Sarah zaczrla siedziec sama jako pierwsza..miala 3,5m wiec w wieku 5m siedziala sama bardzo stabilnie. Teraz uzywam moze ze 3 pampersy na dobe. Reszta siku i kuoe w nocnik. Musze tylo wlaczac jej bajke bo probuje schodzic za szybko. Latwo bylo ja nauczyc bo kupjke robi tylko ra dziennie do 15min po przebudzeniu, wiec wiem kiedy. Siku sadzam po butelce czy jakichs plynach. Na razie nie wola, jest za malutka, ale mysle ze jak sie pojawi nastepne dzieciatko pieluchy juz nie beda potrzrbne.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tesc poprosilwm wczoraj czy moze wziac mala do siebie i na soacer...zabral mala o 11..jest prawie 16.00 u nas...dzwonie zmartwiona a tam chichy achy i ochy :-) :-) ja bardziej chyba przezywam rozloke z nia. Tak bardzo ja kocham i strasznie tesknie....ale po tych achach i ochach oficjalnie uznaje mona Sarah za ZDRAJCE! :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Spalam 11godzin. Teraz się obudziłam.

Emila witamy :) na którego Ci termin wychodzi?

na 21 września według ovu

weronika86, Blair lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis pulpety w sosie pieczarkowo-smietanowym ziemiaki i ogorek :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odpieluszkowania... Mam w tym długie doświadczenie. Moja córka ma wadę układu moczowego. Miała zakażenia układu moczowego. Lekarze, ci na.miejscu twierdzili że to moja wina. Ze jak odpieluszkuje dziecko to problem się skończy. Chciałam zameczyc i Mała i siebie. I gówno to dało. W końcu trafiłam na swietnego nefrologa. Zdiagnozowalismy corke, przestała sikac w pielucha jak miała 2,5roku, kupę jak miała 3 lata i 3miesiące. A w nocy przestała się moczyć dopiero we wrześniu. Także ja już przeszłam swoje. Wkurwiaja mnie niemozebnie teksty, taka duża i jeszcze z piekucha? A gowno Ci do tego. Nie masz pojęcia głupi człowieku ile czasem takie małe dziecko musi przejść, ile nieprzyjemności, chorób, ta pielucha to w tym wszystkim jest najmniej ważna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 17:08

Ulfenstein, Ewelina.Irl, weronika86, trt, Robotka1 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nic na obiad..tzn przygotowalam stasiowi soaghetti, sarze lzejsza wersje ale ja sama siedze na kanapkach w studiu od 10 rano..a jeszcze pewnie z godzine zejdzie..umieram z glodu a na tym wypizdowie nie mam jak nic cieplego zjesc..tylko take away ktorych nie zjem w ciazy

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a ja nie mam na razie sprecyzowanych metod wychowawczych. Myślę że to po porodzie się wszystko okaże. Będę robiła według własnego sumienia i instynktu.

trt, weronika86, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina śliczna Nikola :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy a jak ty się trzymasz? Bylas na kolejnych kroplowka chyba czy lepiej już?

Judy lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Hmm a ja nie mam na razie sprecyzowanych metod wychowawczych. Myślę że to po porodzie się wszystko okaże. Będę robiła według własnego sumienia i instynktu.
    Tak najlepiej jest robic . :)

Judy lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postanowiłam zrobić ciasteczka, ale się przy tym zmęczyłam :P najgorsze, że jak w pracy wchodzę na drugie piętro mam zadyszkę.

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ