X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Co wiecej chyba problem jest wtedy gdy matka ma - a ojciec +, w odwrotnej sytuacji chyba nie ma az takiego problemu ale na 100 proc tu pewna nie jestem..tak mi sie o uszy obilo
    właśnie ja mam - A mąż ma + może dlatego W tej ciąży jak i jak z córką badano mi przeciwciałA ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, ostatnio w przerwie w pracy wyskoczyłam coś przekąsić i przy stoliku obok siedziały dwie mamuśki, które rozmawiały o swoich dzieciach m.in. o tym że z pieluch zrezygnują dopiero jak dziecko pójdzie do przedszkola, bo tam przecież podpatrzą to u innych dzieci, albo z minimalnie podniesioną temperaturą u dwulatka trzeba jechać od razu do szpitala, a jak ktoś w domu jest przeziębiony trzeba go skazać na kwarantannę. Nie licząc że tak duże dziecko było uspakajane poprzez włożenie w buzię smoczka. Może to ja będę za bardzo wymagała od swojego dziecka...

weronika86 lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy wychowuje swoje dziecko wedle uznania, ja moje rozpieszczam..od poczatku nosilam duzo, jest bezsmoczkowa..smoka dostala po 2 miesiacach do
    Oero i juz chyba za pozno bylo bo nie chciala ale za to teraz nie musze odzwyczajac, nosilam dziecko w chuscie a potem w nosidelku, wozka moje dziecko nie trwailo tylko raczki i raczki, a ja na tych raczkach nosilam i nosilam ;) teraz juz siedzi, staje choc trzeba asekurowac, raczkuje, jest kochana i lubi sie tulic, ogolnie jest zlotym dzieckiem wiec chcialabym przy drugim podobne metody stosowac aczkolwiek nie wiem na ile bede miala czas...nigdy tez nie dawalam dziecku poplakiwac ..od razu biore na rece..nie daje tez marudzic bo tez biore na rece ;) tak wiec u nas pelna rozpusta ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a nadal dużo nosisz na rękach? Może być problem z tymi rączkami jak dojdzie, ie kolejne dziecko ale na pewno coś wymyslisz;)

Ja to nie wiem jak będę nosić dwójkę jednocześnie :O albo karmienie... Na razie to abstrakcja dla mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

weronika86, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny..
    Moja beta z 25 dc 69,9
    A z 35 dc dzis 7009 :-)

Blair, Angela89, Ewelina.Irl, Sabina, bisacz, weronika86, martta, Kaszka, miniaturka31, Robotka1 lubią tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam na nie ze smoczkirm . Ale zeby nie Nicola by wisiala na piersi albo szukala caly czas . Dalam jej smoka i spala pieknie .
    Nicola tez wie co to nocnik stoi jak chce usiasc to przychodzi zeby zdjac pampersa .
    Co do temperatury to przesada . Nicola przez ostatnie 3 dni miala 3dniowego wirusa . Goraczka ponad 39.5 rozwolnienie i do szpitala nie jechalam . Bo 3 dni goraczki jrsli nie ma kataru ,kaszlu ani nic w tym rodzaju kaza podawac przeciegoraczkowe plus probiotyk jak jest rozwolnienie .
    Ja Nicoli nie rozpieszczam bo pozniej z tym jest problem . Na wszystko jej nie pozwalam i wie kiedy cos moze a kiedy nie . Wiem jest jedna ale tak jak przyjdxie drugie dziecko to jest bardzo duzy problem .
    Nicola na poczatku miala tak ze jak powiedzialas jej ze nie wolno to stala tupala nogami a nawet sie kladla . Takie male dziecko a wie jak ma wymusic . Jednak ja nie dalam sie ugiac i teraz sie ciesze .

Angela89, weronika86 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz rozgladam sie za lozkiem dla Nicoli bo musze ja oduczyc od lozeczka mam na to 8 msc :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś też szaleństwo wpadlam na chwilę :) ją nie badałam progesteronu po pozytywnym teście, ją to się w ogóle czuje jakbym na haju jakims była ale to chyba przez wysokie TSH, które od dziś zbjam.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ewelina bardzo podoba mi się twoje podejście. Jakie łóżeczko planujesz takie już 'dorosłe'? My właśnie zastanawiam się jak ten problem rozwiazac bo chyba Martyna będzie jeszcze za mała na takie łóżko
    Chce jej kupic takie z barierka zeby nie spadala
    Jak sie malenstwo urodzi ona bedzie miala 2 latka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a90a85631ef.jpg
    Cos w tym stylu chce . Tylko bedziemy musieli spraowadzac z pl
    Wiec mysle ze juz bedzie w sam raz .
    Moja siostra swoja corke nauczyla spac w lozku jak miala 1.5 roku .
    Wiec mysle ze na poczatku bedzie ciezko bo to dla niej nowe bedzie ale z czasem sie nauczy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 15:46

Tiktik, weronika86, Skali89 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nie chciała przyzwyczajać dziecka do smoczka, ale zobaczymy jak to wyjdzie w szpitalu, na pewno w pewnym maluch staje się za duży na niego, tak samo jak z odpieluchowywaniem nie ma co zwlekać zbyt długo.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze ja uparlam sie zeby karmic piersia . Nie kupilam mm nawet wrazie zeby Nicole dokarmic . No i zabraklo mi mleka nie lecialo nic kompletnie a to noc nie bylo gdzie kupic . Pozniej juz nawal byl .
    Tym razem kupie na wrazie co

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mialam taki strach w oczach ale na szczęście juz ok.. W poniedziałek ide na wizytę...

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Dzis mialam taki strach w oczach ale na szczęście juz ok.. W poniedziałek ide na wizytę...
    Co Cię tak wystraszyło?
    Bo beta śliczna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ej mam propozycję może zróbmy w exelu tabelki z podstawowymi informacjami o nas? Jest nas dużo a tak każdy by z nas miał podglad? Blair by umieściła to w 1 poście?
    Ktoś by musiał to zrobić bo ja nie umiem takich tabelek robić ;)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odpieluchowania to musi byc na to dziecko gotowe nie my . My jedynie musimy probowac odpieluchowac zeby dziecko sie nie zrazilo . :)

trt lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ