Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybella84 wrote:Co wiecej chyba problem jest wtedy gdy matka ma - a ojciec +, w odwrotnej sytuacji chyba nie ma az takiego problemu ale na 100 proc tu pewna nie jestem..tak mi sie o uszy obilo
-
nick nieaktualnyBlair, ostatnio w przerwie w pracy wyskoczyłam coś przekąsić i przy stoliku obok siedziały dwie mamuśki, które rozmawiały o swoich dzieciach m.in. o tym że z pieluch zrezygnują dopiero jak dziecko pójdzie do przedszkola, bo tam przecież podpatrzą to u innych dzieci, albo z minimalnie podniesioną temperaturą u dwulatka trzeba jechać od razu do szpitala, a jak ktoś w domu jest przeziębiony trzeba go skazać na kwarantannę. Nie licząc że tak duże dziecko było uspakajane poprzez włożenie w buzię smoczka. Może to ja będę za bardzo wymagała od swojego dziecka...
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Kazdy wychowuje swoje dziecko wedle uznania, ja moje rozpieszczam..od poczatku nosilam duzo, jest bezsmoczkowa..smoka dostala po 2 miesiacach do
Oero i juz chyba za pozno bylo bo nie chciala ale za to teraz nie musze odzwyczajac, nosilam dziecko w chuscie a potem w nosidelku, wozka moje dziecko nie trwailo tylko raczki i raczki, a ja na tych raczkach nosilam i nosilam teraz juz siedzi, staje choc trzeba asekurowac, raczkuje, jest kochana i lubi sie tulic, ogolnie jest zlotym dzieckiem wiec chcialabym przy drugim podobne metody stosowac aczkolwiek nie wiem na ile bede miala czas...nigdy tez nie dawalam dziecku poplakiwac ..od razu biore na rece..nie daje tez marudzic bo tez biore na rece tak wiec u nas pelna rozpustaweronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez bylam na nie ze smoczkirm . Ale zeby nie Nicola by wisiala na piersi albo szukala caly czas . Dalam jej smoka i spala pieknie .
Nicola tez wie co to nocnik stoi jak chce usiasc to przychodzi zeby zdjac pampersa .
Co do temperatury to przesada . Nicola przez ostatnie 3 dni miala 3dniowego wirusa . Goraczka ponad 39.5 rozwolnienie i do szpitala nie jechalam . Bo 3 dni goraczki jrsli nie ma kataru ,kaszlu ani nic w tym rodzaju kaza podawac przeciegoraczkowe plus probiotyk jak jest rozwolnienie .
Ja Nicoli nie rozpieszczam bo pozniej z tym jest problem . Na wszystko jej nie pozwalam i wie kiedy cos moze a kiedy nie . Wiem jest jedna ale tak jak przyjdxie drugie dziecko to jest bardzo duzy problem .
Nicola na poczatku miala tak ze jak powiedzialas jej ze nie wolno to stala tupala nogami a nawet sie kladla . Takie male dziecko a wie jak ma wymusic . Jednak ja nie dalam sie ugiac i teraz sie ciesze .
Angela89, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Ewelina bardzo podoba mi się twoje podejście. Jakie łóżeczko planujesz takie już 'dorosłe'? My właśnie zastanawiam się jak ten problem rozwiazac bo chyba Martyna będzie jeszcze za mała na takie łóżko
Jak sie malenstwo urodzi ona bedzie miala 2 latka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a90a85631ef.jpg
Cos w tym stylu chce . Tylko bedziemy musieli spraowadzac z pl
Wiec mysle ze juz bedzie w sam raz .
Moja siostra swoja corke nauczyla spac w lozku jak miala 1.5 roku .
Wiec mysle ze na poczatku bedzie ciezko bo to dla niej nowe bedzie ale z czasem sie nauczy .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 15:46
Tiktik, weronika86, Skali89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny