Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRenatkach witamy :* trzeba byc dobrej mysli. Twoje malenstwo jest na pewno silniejsze niz ci sie wydaje :*
Szkoda ze usunelas post. Zdazylam przeczytac i chcialam od razu odpisac ale rozlaczylo mi wifi i dopiero jak wrocilam do domu.w kazdym razie mam nadzieje ze sie do nas jeszcze odezwiesz :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:39
renatkach, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:Moja ginekolog powiedziala ze jak juz serduszko bedzie bilo to moge sie dzielic informacja ze znajomymi.
Poki co wiedza tylko rodzice, rodzenstwo i dwoje znajomych.
A u Was? Duzo osob wie?Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartta wrote:no mnie właśnie boli brzuch jak przed okresem, jajnik lewy kłuje, piersi mam wrażliwe, ale zawsze tak miałam w PMS. Szczerze to to dało do myślenia parę dni temu, dużo wcześniej zawsze bolały mnie piersi bardzo, a teraz nie bardzo, dopiero od 2 dni i to z każdym dniem mocniej. A powiedźcie bierzecie jakieś leki na stałe? Ja mam niedoczynność tarczycy od paru lat, biorę letrox50, no i od 3 cykli miałam zapisany duphaston, od owulacji przez 10 dni. Dzisiaj powinnam kończyć, ale gin powiedziała poprzednio, że jak się okaże że jestem w ciąży to mam brać je dalej. Więc chyba przez te 2 tygodnie do wizyty będę je po prostu brała dalej, jak sądzicie?
martta, Kourtney lubią tę wiadomość
-
U mnie wiedzą najbliżsi. Mąż ma sporą rodzinę, więc troche się rozeszło, ale niedopuszczam myśli, że cos może byc nie tak, więc się wszyscy cieszymy. A co będzie dalej już nie zależy ode mnie. Wierzę że będzie ok
Marzena27, Blair, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Ja mam dziś jakiś dzień pod znakiem umartwiania. Co jakiś czas boli mnie w prawej pachwinie. I się martwię, bo tylko w tej , a w tej drugiej nie. Temperatura 37 stopni, ale to chyba normalne w ciąży? Poradzcie kobietki, czy też tak macie.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualny
-
A z ta pachwiną, ewentualnie jajnikiem - też się zdarza, że boli Was z jednej strony? I mam jeszcze jedno pytanie - wizytę mam 8 stycznia, czyli w piątek. Czy warto się wybrać wcześniej do lekarza? Nie wiem czy dwa badania USG w jednym tygodniu nie są niebezpieczne dla maluszka?14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualnyKasicaLisica wrote:A z ta pachwiną, ewentualnie jajnikiem - też się zdarza, że boli Was z jednej strony? I mam jeszcze jedno pytanie - wizytę mam 8 stycznia, czyli w piątek. Czy warto się wybrać wcześniej do lekarza? Nie wiem czy dwa badania USG w jednym tygodniu nie są niebezpieczne dla maluszka?
A dlaczego chcesz isc szybciej do lekarza?
Kourtney lubi tę wiadomość
-
Dzięki kochana! Strasznie się boję, to pierwsza ciąża, starania 1,5 roku. Martwimy się z mężem bardzo o naszą kropeczkę. A ta wizyta 8 stycznia wydaje się być tak odległa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 23:45
14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze
-
Kochana rozumiem, ale nie ma się co spieszyć. A te kilka dni szybko przeleci. Jutro już 4 :)Ale doskonale Cie rozumiem, w ciąży z Karolcią nie czułam ruchów do 27 tygodnia ciąży. Kupiłam sobie detektor tętna i to mnie uspokajało. Tym razem nie nastawiam się za bardzo na nic ze względu na przeboje chorobowe, które teraz przeszłam, ale będę niezmiernie szczęśliwa jeżeli okaże się, że dzidziuś jest :)Jeszcze nie raz będziesz miała niepokoje, a cała ciąża to jedne obawy przechodzące w drugie i tak aż do porodu, a po porodzie niewiele się zmienia tylko tyle, że już masz o kogo się martwić, ale taka już rola matki, opiekunka od początku do końca życia. Trzeba dostrzec pozytywne strony ani się obejrzysz, a zobaczysz kropeczka na monitorze usg
Blair, martta, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Ksosia wrote:Moja ginekolog powiedziala ze jak juz serduszko bedzie bilo to moge sie dzielic informacja ze znajomymi.
A u Was? Duzo osob wie?
U nas to takie świeże narazie, ze boje się mówić, wiemy tylko my. No i Wy jak będzie ok na rej wizycie 19 stycznia to wtedy powiemy rodzicom i rodzenstwu narazie.
Kasia Renatka ma rację, spokojnie do piątku wytrzymasz. Takie klucia, bóle i ciągnięcia dopóki nie sa bardzo mocne i długotrwałe to normalne. Wszystko sie tam zmienia pod nowego lokatora no i hormony szaleją. Powodzenia! -
Cześć Dziewczynki
Według obliczeń Belly mam termin na 1 września (taka znamienna data ) To nasza pierwsza ciąża po 2 latach starań, więc jestem pełna nadziei Trochę się niepokoję, jak zapewne każda z nas, ale jestem dobrej myśli. Idę dziś na wizytę do ginekolożki, u której bym chciała prowadzić ciążę. Zastanawiam się nad dwoma lekarzami z dwóch różnych szpitali. Zobaczę, kto mi bardziej podpasuje i wybiorę.
My powiedzieliśmy najbliżej rodzinie (rodzicom i rodzeństwu) niech wiedzą i niech się modlą za zdrowie naszego maleństwa
weronika86, Blair lubią tę wiadomość
Już razem
-
Angela89 wrote:Każde bobo rozwija się w swoim tempie. Dla mnie najważniejsze jest usg bo tydzień z suwaczka jest ustawiony wg ostatniej miesiączki ale często jest tak że dzieciątko jest starsze lub młodsze niż wskazuje termin. Więc nie powinien ale może
-
Ksosia wrote:Moja ginekolog powiedziala ze jak juz serduszko bedzie bilo to moge sie dzielic informacja ze znajomymi.
A u Was? Duzo osob wie?
U mnie tylko maz, wy i jeszcze grupa kwietnioweczek 2015
Kasicalisica temparatura w ciazy zawsze jest podwyzszona az do porodu, u kazdje kobiety inna temparatura, wzgledem jej temperatury przed ciaza jest mniej wiecej podwyzszona ok 0,5 stopnia.
Co do luteiny, na pewno brac dalej...zbyt szybki spadek progesteronu na takim etapie moze zle sie skonczyc.
Bole w pachwinie sa normalne,,,jeszcze duzo wiecej bedzie bolec
Renatkach witam! i pieknie napisane buzki! az mi lezka sie zakrecila...znowu zmieklam
Cordy, Rentakach i nowe dziewczyny witam serdecznie
Ja mam dziwne zwyczaje w ciazy juz zauwazylam..tak samo miala z Sara..wszytsko jeszcze swieze, wiec pamietam zamiast spac z mala do 9, to wstaje o 6 i sprzatam, gotuje, motorek w pupie ciaza mi sluzy....
a i maz wczoraj walnal,ze mega erotycznie wygladam glupek dokladnie cytowac nie bede bo sie zgorszycie hehheh
Blair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny