X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach witamy :* trzeba byc dobrej mysli. Twoje malenstwo jest na pewno silniejsze niz ci sie wydaje :*

Szkoda ze usunelas post. Zdazylam przeczytac i chcialam od razu odpisac ale rozlaczylo mi wifi i dopiero jak wrocilam do domu.w kazdym razie mam nadzieje ze sie do nas jeszcze odezwiesz :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:39

renatkach, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Moja ginekolog powiedziala ze jak juz serduszko bedzie bilo to moge sie dzielic informacja ze znajomymi.
    Poki co wiedza tylko rodzice, rodzenstwo i dwoje znajomych.

A u Was? Duzo osob wie?
    Tylko my w dwojke na razie wiemy. Reszcie powiemy jak bedzie serduszko

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    no mnie właśnie boli brzuch jak przed okresem, jajnik lewy kłuje, piersi mam wrażliwe, ale zawsze tak miałam w PMS. Szczerze to to dało do myślenia parę dni temu, dużo wcześniej zawsze bolały mnie piersi bardzo, a teraz nie bardzo, dopiero od 2 dni i to z każdym dniem mocniej. A powiedźcie bierzecie jakieś leki na stałe? Ja mam niedoczynność tarczycy od paru lat, biorę letrox50, no i od 3 cykli miałam zapisany duphaston, od owulacji przez 10 dni. Dzisiaj powinnam kończyć, ale gin powiedziała poprzednio, że jak się okaże że jestem w ciąży to mam brać je dalej. Więc chyba przez te 2 tygodnie do wizyty będę je po prostu brała dalej, jak sądzicie?
    Ja bym brala dalej az do tej wizyty. Takich lekow raczej nie mozna od tak odstawic nagle

martta, Kourtney lubią tę wiadomość

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą najbliżsi. Mąż ma sporą rodzinę, więc troche się rozeszło, ale niedopuszczam myśli, że cos może byc nie tak, więc się wszyscy cieszymy. A co będzie dalej już nie zależy ode mnie. Wierzę że będzie ok :)

Marzena27, Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

ae0c0efec8.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja mam dziś jakiś dzień pod znakiem umartwiania. Co jakiś czas boli mnie w prawej pachwinie. I się martwię, bo tylko w tej , a w tej drugiej nie. Temperatura 37 stopni, ale to chyba normalne w ciąży? Poradzcie kobietki, czy też tak macie.

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam tempke podwyzszona jak na mnie. Normalnie mialam zawsze 36,5 a teraz mam 36,9-37,2 nawet odkad jestem w ciazy

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

A z ta pachwiną, ewentualnie jajnikiem - też się zdarza, że boli Was z jednej strony? I mam jeszcze jedno pytanie - wizytę mam 8 stycznia, czyli w piątek. Czy warto się wybrać wcześniej do lekarza? Nie wiem czy dwa badania USG w jednym tygodniu nie są niebezpieczne dla maluszka?

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    A z ta pachwiną, ewentualnie jajnikiem - też się zdarza, że boli Was z jednej strony? I mam jeszcze jedno pytanie - wizytę mam 8 stycznia, czyli w piątek. Czy warto się wybrać wcześniej do lekarza? Nie wiem czy dwa badania USG w jednym tygodniu nie są niebezpieczne dla maluszka?
    Mnie czasami jajnik kluje orzez jakis czas. Ale raz jeden raz drugi.
    A dlaczego chcesz isc szybciej do lekarza?

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bo właśnie ten ból z prawej strony mnie stresuje. To jest jakby w pachwinie bardziej...

7v8rskjo33075qwi.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie przejmuj się zbytnio takimi bólami. Moim zdaniem nie ma sensu iść wcześniej do lekarza. Wytrzymasz do tego 8 spokojnie. Weź magnez i tyle :)

weronika86 lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A magnez na co pomoże? :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bóle ogólnie, brak magnezu powoduje skurcze :) tylko, że takie są uroki ciąży, że ciagle cos boli, strzyka, puchnie itd :D

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ważne, żeby to był magnez lek, a nie suplement. Suple nie są przebadane i tak naprawdę nie wiadomo jakiego pochodzenia i ile tego pierwiastka tam jest. Slow Mag albo Magnezium bodajże to leki. Zapytaj w aptece :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana! Strasznie się boję, to pierwsza ciąża, starania 1,5 roku. Martwimy się z mężem bardzo o naszą kropeczkę. A ta wizyta 8 stycznia wydaje się być tak odległa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 23:45

7v8rskjo33075qwi.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana rozumiem, ale nie ma się co spieszyć. A te kilka dni szybko przeleci. Jutro już 4 :)Ale doskonale Cie rozumiem, w ciąży z Karolcią nie czułam ruchów do 27 tygodnia ciąży. Kupiłam sobie detektor tętna :) i to mnie uspokajało. Tym razem nie nastawiam się za bardzo na nic ze względu na przeboje chorobowe, które teraz przeszłam, ale będę niezmiernie szczęśliwa jeżeli okaże się, że dzidziuś jest :)Jeszcze nie raz będziesz miała niepokoje, a cała ciąża to jedne obawy przechodzące w drugie i tak aż do porodu, a po porodzie niewiele się zmienia tylko tyle, że już masz o kogo się martwić, ale taka już rola matki, opiekunka od początku do końca życia. Trzeba dostrzec pozytywne strony :) ani się obejrzysz, a zobaczysz kropeczka na monitorze usg :)

Blair, martta, weronika86 lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Moja ginekolog powiedziala ze jak juz serduszko bedzie bilo to moge sie dzielic informacja ze znajomymi.

A u Was? Duzo osob wie?

U nas to takie świeże narazie, ze boje się mówić, wiemy tylko my. No i Wy :-) jak będzie ok na rej wizycie 19 stycznia to wtedy powiemy rodzicom i rodzenstwu narazie.
    Kasia Renatka ma rację, spokojnie do piątku wytrzymasz. Takie klucia, bóle i ciągnięcia dopóki nie sa bardzo mocne i długotrwałe to normalne. Wszystko sie tam zmienia pod nowego lokatora no i hormony szaleją. Powodzenia!

o148p07w5riqasy7.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Według obliczeń Belly mam termin na 1 września (taka znamienna data ;)) To nasza pierwsza ciąża po 2 latach starań, więc jestem pełna nadziei :) Trochę się niepokoję, jak zapewne każda z nas, ale jestem dobrej myśli. Idę dziś na wizytę do ginekolożki, u której bym chciała prowadzić ciążę. Zastanawiam się nad dwoma lekarzami z dwóch różnych szpitali. Zobaczę, kto mi bardziej podpasuje i wybiorę.

My powiedzieliśmy najbliżej rodzinie (rodzicom i rodzeństwu) niech wiedzą i niech się modlą za zdrowie naszego maleństwa ;)

weronika86, Blair lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Każde bobo rozwija się w swoim tempie. Dla mnie najważniejsze jest usg bo tydzień z suwaczka jest ustawiony wg ostatniej miesiączki ale często jest tak że dzieciątko jest starsze lub młodsze niż wskazuje termin. Więc nie powinien ale może ;)
    Zalezy na jakiej stronie ustawisz, ja ustawialam swoj wg dnia owulacji, wg miesiaczki bylabym juz w 9tc bo owulacja w 39dniu :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

A u Was? Duzo osob wie?

U mnie tylko maz, wy i jeszcze grupa kwietnioweczek 2015 :D
    Kasicalisica temparatura w ciazy zawsze jest podwyzszona az do porodu, u kazdje kobiety inna temparatura, wzgledem jej temperatury przed ciaza jest mniej wiecej podwyzszona ok 0,5 stopnia.

Co do luteiny, na pewno brac dalej...zbyt szybki spadek progesteronu na takim etapie moze zle sie skonczyc.
    Bole w pachwinie sa normalne,,,jeszcze duzo wiecej bedzie bolec :D :P

Renatkach witam! i pieknie napisane :D buzki! az mi lezka sie zakrecila...znowu zmieklam :D

Cordy, Rentakach i nowe dziewczyny witam serdecznie :D

Ja mam dziwne zwyczaje w ciazy juz zauwazylam..tak samo miala z Sara..wszytsko jeszcze swieze, wiec pamietam :D zamiast spac z mala do 9, to wstaje o 6 i sprzatam, gotuje, motorek w pupie :D ciaza mi sluzy....
    a i maz wczoraj walnal,ze mega erotycznie wygladam :D glupek :D :P dokladnie cytowac nie bede bo sie zgorszycie :D hehheh

Blair lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy witaj :) o ktorej masz dzisiaj wizyte? ;) ja tez dzisiaj ide i stresuje sie id rana chociaz chyba nie mam czym

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ