X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    a powiedzcie - bierzecie witaminy prenatalne? jakieś szczególne wskazania? w co mam sie zaopatrzyć?
    Ja na razie tylko kwas foliowy

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynki chcialabym Nadia, Diana lub Oliwia. Mezowi podoba sie jeszcze Ilona ale mnie sie zle kojarzy.
    Chlopiec to poki co Antos...:)

Ja czuje ze to nedzie dziewczynka. Maz mowi do Nas "dziewczyny" chociaz bardzo chcialby syna. Glownie dla zasady i nazwiska :)

Mi w sumie plec bez roznicy. Byle zdrowiutkie byly nasze kruszyny.

Blair, Cordy, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pilnujecie zdrowej diety? Ja dostalam jakiegos swira i wyszukuje jakis zdrowych przepisow dla ciezarnych zeby jak najlepiej sie odzywiac

weronika86, Kourtney lubią tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie jem fast foodów ani żywności mocno przetworzonej, a od 2 lat jestem na diecie belzmlecznej i bezglutenowej i eliminującej inne szkodliwe dla mnie produkty (wg wyniku testów na nietolerancje i nadwrażliwości pokarmowe). Jem dużo warzyw, pełnoziarnistych zbóż bezglutenowych, dobrych gatunkowo mięs i ryb (bo na ryby to mam szczególną ochotę - zwłaszcza na śledzie hehehe). A tak poza tym to nie zmieniam za dużo - odżywiam się jak zawsze zdrowo ;)

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz chyba rozniose caly dom do tej 13godz :D nie wiem juz ci ze soba zrobic. Na niczym nie moge sie skupic.

weronika86, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak jak w poprzedniej ciąży będę jadła na co będę miała ochotę - zachcianki to sygnał że dzieciątko czegoś potrzebuje innego w diecie

Blair, Marzena27, Ksosia lubią tę wiadomość

• Cukrowa mama Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie, chciałabym się dołączyć, narazie zrobiłam dwa testy i oba pozytywne, na wizytę dopiero się umówię, termin wyliczam na sierpień wrzesień, bo mam bardzo nieregularne okresy :) To moja czwarta ciąża, ale w domu mam tylko dwójkę dzieciaczków :( Pozdrawiam serdecznie

Blair, Cordy lubią tę wiadomość

Dwa skarbusie - moje synusie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrowa mama wrote:
    Witam mamusie, chciałabym się dołączyć, narazie zrobiłam dwa testy i oba pozytywne, na wizytę dopiero się umówię, termin wyliczam na sierpień wrzesień, bo mam bardzo nieregularne okresy :) To moja czwarta ciąża, ale w domu mam tylko dwójkę dzieciaczków :( Pozdrawiam serdecznie
    Witamy :* rozgosc sie u nas ;)
    A na ktorego ci wstepnie wylicza termin?
    W jakim wieku masz juz dzieciaczki?;)

• Cordy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Cukrowa mamo :) Trzymam kciuki za Orzeszka :)

Już razem <3
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety to już jakiś czas jem zdrowiej niż kiedyś z innych powodów niż ciąża, ale nie jestem zakręcona totalnie na tym punkcie. Dbam żeby było żelazo, witaminy w pokarmach, ale reaguję na wszelakie zachcianki :) w ciąży i bez ciąży :D

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie ile musi miec mm zarodek zeby go juz szlo zobaczyc i zmierzyc podczas usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Jeszcze mam pytanie ile musi miec mm zarodek zeby go juz szlo zobaczyc i zmierzyc podczas usg?
    Wszystko zależy od sprzętu jaki ma w gabinecie lekarz. Mój stwierdził że jak przyjdę w 6 tygodniu powinno być już serduszko. W poprzedniej ciąży serduszko widziałam 6tc 3 lub 4 dzień. A byłam kilka dni wcześniej to jeszcze akcji serca nie bylo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pewnie nie bedzie jeszcze serduszka. Mi pozytywny test wyszedl pozno wiec pewnie do zaplodnienia doszlo pozniej tez

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    U mnie pewnie nie bedzie jeszcze serduszka. Mi pozytywny test wyszedl pozno wiec pewnie do zaplodnienia doszlo pozniej tez
    Ale na pewno będzie coś widać :) Daj znać po wizycie !

Blair lubi tę wiadomość

• Cukrowa mama Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin wylicza mi się różnie od 27.08.2016 do 09.09.2016 włącznie, zależy ile podam dni cyklu, ale trzymam się daty zapłodnienia i wtedy wychodzi 03.09.2016 :)

• Cukrowa mama Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dodam jeszcze coś o sobie :) Mam 28 lat, pierwszy raz rodziłam w 2011, niestety martwą córeczkę, później urodziłam dwóch zdrowych chłopaków, teraz są w wieku 3 i 1,5 roku :) W ostatniej ciąży miałam cukrzyce ciążowa, wiec teraz pierwsze co zrobiłam po teście, sprawdziłam cukier na czczo i też mam ponad normę, wiec już stosuję odpowiednia dietę i zobaczymy co będzie dalej, Dodam jeszcze, ze ciąża jest zaskoczeniem, bo już nie planowałam ha ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że Nasz wątek robi się coraz bardziej aktywniejszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrowa mama bardzo mi przykro z powpdu coreczki :(
    A skad jestes?
    To juz wiem skad twoj nick cukrowa mama . Ja sie obawiam ze tez moge miec problem z cukrzyca w ciazy bo moja mama miala przy kazdej ciazy cukrzyce

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Fajnie, że Nasz wątek robi się coraz bardziej aktywniejszy :)
    Fajnie fajnie. Przez te 9msc pewnie sie dobrze poznamy wszystkie :D

• martta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! Ja nadal walczę z przeziębieniem, choć odpukać trochę dzisiaj w końcu mi lepiej. Byłam u internisty i kazała mi przez 3-4 dni brać nurofeny i jeszcze sinupret forte (ale to jakieś ziołowe leki więc ok). Mówiłam o ciąży, powiedziała że ibuprofen jest bezpieczny. A wszędzie można wyczytać w necie, że średnio. No i co tu robić. Może jak już lepiej to nie brać tego? tylko te ziołowe tabletki? niby mówiła, ze to by zakończyło szybciej infekcje, hmmm.....
    ehhh mój mąż też chodzi napalony :/ a ja mam jak Blair boje się o okruszka, który i tak jak się utrzymał po tej chorobie jest mega dzielny. Byłam na becie zobacczymy jaki będzie wynik....
    Ja biorę femibion classic, duphaston i letrox50.

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ