Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dla dziewczynki chcialabym Nadia, Diana lub Oliwia. Mezowi podoba sie jeszcze Ilona ale mnie sie zle kojarzy.
Chlopiec to poki co Antos...
Ja czuje ze to nedzie dziewczynka. Maz mowi do Nas "dziewczyny" chociaz bardzo chcialby syna. Glownie dla zasady i nazwiska
Mi w sumie plec bez roznicy. Byle zdrowiutkie byly nasze kruszyny.Blair, Cordy, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja w ogóle nie jem fast foodów ani żywności mocno przetworzonej, a od 2 lat jestem na diecie belzmlecznej i bezglutenowej i eliminującej inne szkodliwe dla mnie produkty (wg wyniku testów na nietolerancje i nadwrażliwości pokarmowe). Jem dużo warzyw, pełnoziarnistych zbóż bezglutenowych, dobrych gatunkowo mięs i ryb (bo na ryby to mam szczególną ochotę - zwłaszcza na śledzie hehehe). A tak poza tym to nie zmieniam za dużo - odżywiam się jak zawsze zdrowo
Blair, weronika86 lubią tę wiadomość
Już razem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam mamusie, chciałabym się dołączyć, narazie zrobiłam dwa testy i oba pozytywne, na wizytę dopiero się umówię, termin wyliczam na sierpień wrzesień, bo mam bardzo nieregularne okresy To moja czwarta ciąża, ale w domu mam tylko dwójkę dzieciaczków Pozdrawiam serdecznie
Blair, Cordy lubią tę wiadomość
Dwa skarbusie - moje synusie -
nick nieaktualnyCukrowa mama wrote:Witam mamusie, chciałabym się dołączyć, narazie zrobiłam dwa testy i oba pozytywne, na wizytę dopiero się umówię, termin wyliczam na sierpień wrzesień, bo mam bardzo nieregularne okresy To moja czwarta ciąża, ale w domu mam tylko dwójkę dzieciaczków Pozdrawiam serdecznie
A na ktorego ci wstepnie wylicza termin?
W jakim wieku masz juz dzieciaczki?Kourtney lubi tę wiadomość
-
Co do diety to już jakiś czas jem zdrowiej niż kiedyś z innych powodów niż ciąża, ale nie jestem zakręcona totalnie na tym punkcie. Dbam żeby było żelazo, witaminy w pokarmach, ale reaguję na wszelakie zachcianki w ciąży i bez ciąży
Blair, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlair wrote:Jeszcze mam pytanie ile musi miec mm zarodek zeby go juz szlo zobaczyc i zmierzyc podczas usg?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Może dodam jeszcze coś o sobie Mam 28 lat, pierwszy raz rodziłam w 2011, niestety martwą córeczkę, później urodziłam dwóch zdrowych chłopaków, teraz są w wieku 3 i 1,5 roku W ostatniej ciąży miałam cukrzyce ciążowa, wiec teraz pierwsze co zrobiłam po teście, sprawdziłam cukier na czczo i też mam ponad normę, wiec już stosuję odpowiednia dietę i zobaczymy co będzie dalej, Dodam jeszcze, ze ciąża jest zaskoczeniem, bo już nie planowałam ha haDwa skarbusie - moje synusie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny! Ja nadal walczę z przeziębieniem, choć odpukać trochę dzisiaj w końcu mi lepiej. Byłam u internisty i kazała mi przez 3-4 dni brać nurofeny i jeszcze sinupret forte (ale to jakieś ziołowe leki więc ok). Mówiłam o ciąży, powiedziała że ibuprofen jest bezpieczny. A wszędzie można wyczytać w necie, że średnio. No i co tu robić. Może jak już lepiej to nie brać tego? tylko te ziołowe tabletki? niby mówiła, ze to by zakończyło szybciej infekcje, hmmm.....
ehhh mój mąż też chodzi napalony a ja mam jak Blair boje się o okruszka, który i tak jak się utrzymał po tej chorobie jest mega dzielny. Byłam na becie zobacczymy jaki będzie wynik....
Ja biorę femibion classic, duphaston i letrox50.