X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas celibat przez 9 miesięcy będzie.. cierpię przez to bardzo ale my mamy mega obawy przed seksem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    U nas celibat przez 9 miesięcy będzie.. cierpię przez to bardzo ale my mamy mega obawy przed seksem :(
    Az tak? A zdarzylo sie cos wczesniej ze tak sie boicie?

Martta najwazniejsze ze czujesz sie juz chociaz troche lepiej. Co do tych lekow to nie wiem co ci poradzic. Czy brac czy nie brac. Na pewno lepiej zaufac lekarzowi niz temu co posze w internecie ale z drugiej strony jesli czujesz sie lepiej to hmm. . . sama nie wiem czy bym brala

• gama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie - jak sie czujesz? ja bym chyba nie brała.......

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Cukrowa mama Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair - jestem z Wielkopolski :) Jak dowiedziałam się o cukrzycy ciążowej strasznie się przeraziłam, zwłaszcza jak czytałam w necie o komplikacjach itd, ale w końcu okazało się, że nie było tak źle, trzymałam dietę i urodziłam zdrowego chłopca o normalnej wadze 3350g

Martta - ja też przeziębiona i brałam tylko apap, ja strasznie boję się brać cokolwiek więcej

Dziewczyny ja pierwszy raz udzielam się na jakimś forum, wiec nie wiem jak Was oznaczyć, ze konkretnie do tej osoby piszę, albo przytoczyć Waszą wypowiedź, wystarczy kopiuj/wklej?

Dwa skarbusie - moje synusie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Az tak? A zdarzylo sie cos wczesniej ze tak sie boicie?

Mi pękł pęcherz, ogólnie prawie 2 tygodnie wcześniej chodziłam z sączącymi się wodami - lekarze na IP to zbagatelizowali. Choć jeden stwierdził że możliwe że jest mikro dziurka no ale jak pojechałam drugi raz na IP to lekarz nic nie widział. Później było już ok i 13 lutego miałam usg dopochwowo (dr musiała sprawdzić ujście aby wypisać mi zaświadczenie do CC) no i po tym usg pękł mi pęcherz już do końca. Więc obawa jest i mąż nie chce z resztą ja też.

• adora Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, u mnie bez zmian. Dzis ide do lekarza i bede wymuszac skierowanie na usg. Nic nie czuje, brzuch dalej plaski calkowicie.
    Daj znac po wizycie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrowa mama wrote:
    Blair - jestem z Wielkopolski :) Jak dowiedziałam się o cukrzycy ciążowej strasznie się przeraziłam, zwłaszcza jak czytałam w necie o komplikacjach itd, ale w końcu okazało się, że nie było tak źle, trzymałam dietę i urodziłam zdrowego chłopca o normalnej wadze 3350g

Martta - ja też przeziębiona i brałam tylko apap, ja strasznie boję się brać cokolwiek więcej

Dziewczyny ja pierwszy raz udzielam się na jakimś forum, wiec nie wiem jak Was oznaczyć, ze konkretnie do tej osoby piszę, albo przytoczyć Waszą wypowiedź, wystarczy kopiuj/wklej?
    Jak chcesz sie odniesc konkretnie do ktoregos wpisu dajesz cytuj prxy tym poscie;)

Cukrowa mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela rozumiem. Naprawde nie fajnie ze lekarze zbagatelizowali takie cos :/

Adoraj oj brzuszek to chyba jeszcze dlugo nie bedzie widoczny. Ciekawi mnie wlasnie kiedy moze najszybciej cos widac?

Dobra ja sie zbieram. Odezwe sie po 13;)

• martta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kurcze właśnie nie wiem, ja jak miałam gorączkę 38' to wzięłam 2 paracetamole. Bo tak mówiła pierwsza lekarka na początku choroby. Teraz zostały mi już zatoki zapchane trochę, katar no i ta flegmowata klucha w gardle. Ehhhh i co tu robić. Nie wiem, ale chyba tego nurofenu nie będę już brała, jak się nie wygrzebie z tego do końca tygodnia zupełnie to może wtedy. Będę brała te ziołowe sinupret na katar i zobaczymy. Cholera że się musiało przypałętać na samym początku....

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Angela rozumiem. Naprawde nie fajnie ze lekarze zbagatelizowali takie cos :/

Adoraj oj brzuszek to chyba jeszcze dlugo nie bedzie widoczny. Ciekawi mnie wlasnie kiedy moze najszybciej cos widac?

Dobra ja sie zbieram. Odezwe sie po 13;)

niby po pierwszym trymestrze wyskakuje brzuszek naczęściej :)

o148p07w5riqasy7.png
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    no to trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty....Blair mi na mdlosci dzialalo jedno...na mala lyzeczke cukru wycisnac cytryne, tylko to pomagalo...
    Dziewczyny macie jakies juz typy imion czy jeszcze nie myslalyscie???
    ja mam mega problem...chcemy zeby bylo to imie zydowskie ale tez popularne w Anglii jak imie naszej Sarah...ale nic mi sie nie podoba...maz zaproponowal dla chlopca AAron lub Nathaniel..a mi sie one niezbyt podobaja...dla dziewczynki podoba bo sie lilly albo Judith, ale z imieniem dla chlopca tragedia :(
    Mam znajomych co mają synów Jonathan i Benjamin. Oba mi się podobają :)
    A dla swoich myślę Gabryś, Mikolaj, albo Leoś, a dla dziewczynki Tosia albo Amanda. Co myślicie o Amandzie? Jedna koleżanka powiedziała że jej się kojarzy z prostytutką... Mi się podoba, ale Noe chce żeby dziecko było nieszczęśliwe

weronika86 lubi tę wiadomość

ae0c0efec8.png
  • Cukrowa mama Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Jak chcesz sie odniesc konkretnie do ktoregos wpisu dajesz cytuj prxy tym poscie;)
    ha chyba się udało, dzięki Blair :)

Blair lubi tę wiadomość

• Cukrowa mama Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    Mam znajomych co mają synów Jonathan i Benjamin. Oba mi się podobają :)
    A dla swoich myślę Gabryś, Mikolaj, albo Leoś, a dla dziewczynki Tosia albo Amanda. Co myślicie o Amandzie? Jedna koleżanka powiedziała że jej się kojarzy z prostytutką... Mi się podoba, ale Noe chce żeby dziecko było nieszczęśliwe

Amanda bardzo mi się podoba, Tosia mniej, ja na bierzmowane chciałam Anastazja, ale też wszyscy mi mówili, że taka rosyjska prostytutka była :) tak mi się skojarzyło :) dla chłopców wszystkie fajne :)

• Cordy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:

My poczekamy aż z Orzeszkiem będzie naprawdę bezpiecznie. Niech się rozgości to się zobaczy, tatuś i mamusia poczekają ;)

Blair lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na brzuch to ja długo czekałam dopiero około 18 tygodniu coś widać zaczęło być ale niby przy drugiej ciąży szybkiej widać

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej ciąży też dłuugo czekałam na brzuszek. Ale wtedy miałam jeszcze wyćwiczone mięśnie. Teraz są słabsze i rozciągnięte, dlatego czuję, że brzuszek będę miała widoczny o wiele szybciej.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja proponuję wam dziewczyny robić sobie co tydzień pamiątkowe zdjęcie brzucha szybko o nim się zapomina a fajna pamiątka ;)

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam TSH (1,690) i Betę (8365) juhuu :)
    Za kazdym razem jak jest dobry wynik to jakoś tak się raduję :)))

Ustały mi wszelkie bóle i ciągnięcia jajników. Czasem kommpletnie zapominam że jestem w ciazy... chyba po tylu staraniach po prostu nie dowierzam.

7.01 wizyta. Ktoś pisał, że czeka już na koniec lutego - dołączam się :)

Jeśli chodzi o dietę to mieszka zdrowie z zachciankami. Wyciskam świeże soki, kupuję pełnoziarniste makarony albo bezglutenowe (mąż ma nietolerancję). A ostatnio jadłam 2 dni chipsy.
    Zrezygnowałam z kurczaka na rzecz indyka...
    i takie różne zawirowania :)

Dziś pierwszy raz ugotowałam zupę pomidorową, chyba dobra :)

Lecę szykować chatkę bo dziś ksiądz po kolędzie chodzi :o

Miłego dnia dziewczyny! :*

Angela89, Blair, KasicaLisica, Cordy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy wiecej nie pojde na nfz. Masakra co za babka mnie przyjmowala...Od raxu na powitanie wyrzuty co ja tu robie,ze przyszlan za wczesnie,ze powinnam przyjsc za tydzien,ze nic nie bedzie widac. Poprosilam ja o usg bo chcialam byc spokojniejsza i wiedziec czy wszystko tam ok. Zrobila mi z wielka laska to usg.
    Sa dwa pecherzyki po 10mm. Zarodka jeszcze nie widac i niby wszystko ok ale oczywiscie wyszlam zalamana bo zaczela mi mowic ze mam sie nie nastawiac na blizniaki, ze bardzo czesto sa dwa pecherzyki a potem jest tylko jedno dziecko albo nie ma wcale. Doslownie tak mi powiedziala ze nie ma jeszcze zarodka i to moze byc puste jajeczko. Ona jeszcze ciazy nie stwierdzila :O Czyli sa dwa pecherzyki, 6tydzien ale wedlug niej to nie ciaza! :O Naprawde pocieszajace bylo uslyszec takie rzeczy :(
    Na szczescie 11.01 ide do prywatnego gina i w nim moja nadzieja.

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Matko, nie było mnie tu od wczorajszego wieczora, a tu 3 strony do przeczytania były- nieźle;)
    Blair daj znać co i jak u lekarza!
    Ja popołudniu będę dzwonić i się rejestrować- mam nadzieję że uda mi się jeszcze na ten tydzień. Od wczoraj pobolewają mnie piersi i jajniki też nie dają za wygraną- ale to nic, w końcu to ciąża :)
    Co do sexu- ja chyba nie będę umiała się powstrzymać- chyba że dostanę takie zalecenie od lekarza. Np. nasze wczorajsze serduszkowanie i poprzednie odkąd wiem że jestem w ciąży to jakiś kosmos (w pozytywnym tego słowa znaczeniu). Takich doznań nigdy nie miałam <wstydniś>.
    Jeśli chodzi o imiona- na pewno będzie Jurek (marzymy o chłopcu), a jak dziewczynko to mąż się uparł na Alicję a ja na Igę, zobaczymy kto odpuści ;)

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ