Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie rozpoczął się dopiero 6 tydzień także do prenatalnego jest jeszcze trochę czasu. Tak sobie myślę, że na pierwszą wizytę pójdę juz z pierwszym pakietem badań krwi i moczu.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnymadiiiii wrote:U mnie rozpoczął się dopiero 6 tydzień także do prenatalnego jest jeszcze trochę czasu. Tak sobie myślę, że na pierwszą wizytę pójdę juz z pierwszym pakietem badań krwi i moczu.
-
Angela89 wrote:my mamy taki sam termin. I mam nadzieję że za tydzień już wszystko ładnie będzie widać
Angela89 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnymadiiiii wrote:Trzymam kciuki zatem
Po drugie musi mi dać leki i powiedzieć dawkowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 15:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyO badania jakie masz zrobic, czy masz brac witsminy prenatalne(niejtorzy zalecaja inni odradzaja),
Ważne żeby dał Ci numer telefonu pod którym będziesz mogła się z nim skontaktować gdyby coś niepokojącego się działo - spytaj w jakich przypadkach masz od razu reagować, w jakich np. natychmist jechać do szpitala a w jakich dzwonić do niego.
Spytaj czy mozesz normalnie pracować i prowadzić normalny tryb życia (jak np jestes aktywna sportowo) jak do tej pory czy są jakieś przeciwwskazania.weronika86, Flakonik lubią tę wiadomość
-
Ale jestem zla.... zwariuje tu w tych Nimeczech... pierwszy wolny termin do lekarza ginekologa w miare dobrego na 25 stycznia a to juz mnie bedzie prawie 10 tydz.... podzwonilam po innych i u jednej babki ktora jest strasznie dziwna bo bylam juz u niej raz jest termin na przyszla srode... wiec pojde tu i tu... ehhh czemu tu nie ma prywatnych lekarzy 
-
nick nieaktualny
-
Nie ma. Tu wszyscy sa ubezpieczeni i tylko z tego korzystaja. Tu nawet nie mozesz isc sobie do szpitala czy labolatorium na bete bo musisz miec skierowanie od lekarza, a na wizyte u lekarza widzicie ile sie czyż eka...
Moja znajoma zrobila lekka afere w mojej poprzedniej doktorki i przyjmie mnie jutro o 14 <jupi> ale to wizyta jako pilny przypadek to powiem ze mnie jajniki bola i si nie wiem czy to jest ok i tyle.. -
MartunQa wrote:Nie ma. Tu wszyscy sa ubezpieczeni i tylko z tego korzystaja. Tu nawet nie mozesz isc sobie do szpitala czy labolatorium na bete bo musisz miec skierowanie od lekarza, a na wizyte u lekarza widzicie ile sie czyż eka...
Moja znajoma zrobila lekka afere w mojej poprzedniej doktorki i przyjmie mnie jutro o 14 <jupi> ale to wizyta jako pilny przypadek to powiem ze mnie jajniki bola i si nie wiem czy to jest ok i tyle..
Ja też nie wiedziałam, Że w Niemczech nie ma prywatnych lekarzy, o kurczę To dobrze, że masz fajną znajomą, moja lekarka w poprzedniej ciąży mówiła, że aby potraktowano mnie poważnie na izbie w razie czego to mówić, że boli/ciągnie w dole brzuchaDwa skarbusie - moje synusie -
nick nieaktualny
-
Adora - przeczytałam wszystkie Twoje posty i rozumiem dlaczego się martwisz, ale musisz być dobrej myśli, a ustające objawy jeszcze o niczym złym nie świadczą, głowa do góry
A wiecie ja mam tak, że dopiero jak zrobiłam test, to zaczęłam zauważać objawy, pewnie sie ich doszukuję po prostu
Blair - mnie też jajniki kłują, czuję takie ciągniecie ( nie wiem jak to lepiej określić), wcześniej też to miałam, lekarka mówiła wtedy, że to macica się rozciąga i tak się odczuwaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:51
adora lubi tę wiadomość
Dwa skarbusie - moje synusie -
nick nieaktualny
-
Blair wrote:Cukrowa mama bardzo mi przykro z powpdu coreczki
A skad jestes?
To juz wiem skad twoj nick cukrowa mama . Ja sie obawiam ze tez moge miec problem z cukrzyca w ciazy bo moja mama miala przy kazdej ciazy cukrzyceWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 18:00
-
adora wrote:Pierwszy scan robia ok 12 tyg i to co piszesz to prawda ale moj lekarz to aniol. Raz juz mialam poronienie zatrzymane i chcial to skontrolowac czy to nie powtorka ale to prawda, ze ciaz nie ratuja.
To jest straszne, ze nie ratują ciąż, przecież to mały człowiek. Moja siostra miała krwawienie na samym początku, nawet nie zdążyła jeszcze iść do lekarza potwierdzić ciąży, tylko test zrobiła, zgłosiła się do szpitala i wzięli na poważnie, choć jeszcze zarodka nie było, dali na podtrzymanie i dziś mały ma już roczekadora lubi tę wiadomość
Dwa skarbusie - moje synusie -
nick nieaktualnyweronika86 wrote:Blair powiedz o tym koniecznie na wizycie.. ja umowilam dzisiaj na 3ego lutego o 9.30..pierwsze usg dopiero koncem lutego/poczatkiem marca
Gama daj znać jak tam po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 18:31
Flakonik lubi tę wiadomość