X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Nigdy wiecej nie pojde na nfz. Masakra co za babka mnie przyjmowala...Od raxu na powitanie wyrzuty co ja tu robie,ze przyszlan za wczesnie,ze powinnam przyjsc za tydzien,ze nic nie bedzie widac. Poprosilam ja o usg bo chcialam byc spokojniejsza i wiedziec czy wszystko tam ok. Zrobila mi z wielka laska to usg.
    Sa dwa pecherzyki po 10mm. Zarodka jeszcze nie widac i niby wszystko ok ale oczywiscie wyszlam zalamana bo zaczela mi mowic ze mam sie nie nastawiac na blizniaki, ze bardzo czesto sa dwa pecherzyki a potem jest tylko jedno dziecko albo nie ma wcale. Doslownie tak mi powiedziala ze nie ma jeszcze zarodka i to moze byc puste jajeczko. Ona jeszcze ciazy nie stwierdzila :O Czyli sa dwa pecherzyki, 6tydzien ale wedlug niej to nie ciaza! :O Naprawde pocieszajace bylo uslyszec takie rzeczy :(
    Na szczescie 11.01 ide do prywatnego gina i w nim moja nadzieja.

pier*olisz.... :O co za babsko!!!!!!!
    jestem w szoku... no ale tacy lekarze w PL jak idziesz na NFZ... masakra. Nie przejmuj się. I bądź mega szczęsliwa że masz dwa pęcherzyki!!!!!! Już za tydzień zobaczysz w nich zarodki :)))

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to wygląda
    http://iv.pl/images/25093007870000514963.jpg

weronika86, Kourtney lubią tę wiadomość

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne dwa bąbelki!!!! <zakochany>

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair współczuję Ci wizyty :( już od początku nie fajnie. Gratuluję 2 babelkow. Ja proponuję Ci zrobić 2 razy betę będziesz spokojna. Mojej koleżance przy bliźniakach wyszła mega wysoka beta

Blair lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak Angela dobrze mówi, beta to jest to!
    A bąbelki piękne!
    a durna baba niech się wypcha! powodzenia 11, na pewno będzie to inaczej wyglądało :)

Blair lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Nigdy wiecej nie pojde na nfz. Masakra co za babka mnie przyjmowala...Od raxu na powitanie wyrzuty co ja tu robie,ze przyszlan za wczesnie,ze powinnam przyjsc za tydzien,ze nic nie bedzie widac. Poprosilam ja o usg bo chcialam byc spokojniejsza i wiedziec czy wszystko tam ok. Zrobila mi z wielka laska to usg.
    Sa dwa pecherzyki po 10mm. Zarodka jeszcze nie widac i niby wszystko ok ale oczywiscie wyszlam zalamana bo zaczela mi mowic ze mam sie nie nastawiac na blizniaki, ze bardzo czesto sa dwa pecherzyki a potem jest tylko jedno dziecko albo nie ma wcale. Doslownie tak mi powiedziala ze nie ma jeszcze zarodka i to moze byc puste jajeczko. Ona jeszcze ciazy nie stwierdzila :O Czyli sa dwa pecherzyki, 6tydzien ale wedlug niej to nie ciaza! :O Naprawde pocieszajace bylo uslyszec takie rzeczy :(
    Na szczescie 11.01 ide do prywatnego gina i w nim moja nadzieja.

Co za małpiszon!!! Nie bierz do siebie takich słów. Gratuluje kochana dwóch Orzeszków :) Będzie dobrze, na pewno. Całuje mocno i trzymam kciuki!!!

Blair lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Jutro wybiore sie na bete i potem w czwartek po 48h. Moze sie uspokoje jak zobacze przyrost

Te pecherzyki na moje oko sa roznej wielkosci ale dla niej to sa oba po 10mm :O no ale juz sie nie odzywalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair beta cię uspokoi na pewno :) A 11 zobaczysz pięknie dwa bijące serduszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój blair... wszystko będzie dobrze. Oni lubią straszyć, ale przecież skąd się biorą te wszystkie ciążę myślę że już najgorsze zagrożenie minęło.
    czy ty się spodziewałaś bliźniaków? Pięknie wyglądające pęcherzyki!!:)

Btw. Według suwaczka idziemy łeb w łeb z ciążą :) też mam dziś piąty tydzień i piąty dzień:)

• gama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no rzeczywiście głupia baba i tyle!!!!! może po niedzieli taka niemrawa..........
    nie ma sie co denerwować - poszukać gina współpracującego i już
    mnie sie udało na dziś wryć, powiedziałam, że potzrebuje konsultacji bo biore bromergon i mam bóle w podbrzuszu i pielęgniareczka stwierdzła, że doktorek obejrzy - prywatny oczywiście = ale też ni idealny - przyjmuje raz w tyg tylko wiec jakby sie cos nie daj Boże działo to nie wiem co.......

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Cukrowa mama Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair - ja też właśnie temu nie chodzę na NFZ, że takie podejście mają lekarze do pacjentów, masakra! Piękne masz zdjęcie USG, na moje oko bliźniaki :) A ten mniejszy pęcherzyk to pewnie dziewczynka :) A to Twoja pierwsza ciąża?, pewnie pisałaś, ale nie doczytałam :( Bo gdybym ja miała teraz bliźniaki to chyba na zawał bym padła :) Umówiłam się na wizytę i idę 21 stycznia, w Dzień Babci ;)

Dwa skarbusie - moje synusie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Daj spokój blair... wszystko będzie dobrze. Oni lubią straszyć, ale przecież skąd się biorą te wszystkie ciążę myślę że już najgorsze zagrożenie minęło.
    czy ty się spodziewałaś bliźniaków? Pięknie wyglądające pęcherzyki!!:)

Btw. Według suwaczka idziemy łeb w łeb z ciążą :) też mam dziś piąty tydzień i piąty dzień:)
    Oczywiscie ze sie nje spodziewalam. W rodzinie nigdy nie bylo :P nie uwierze w to dopoki nie zobacze dwoch serduszek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama i na ktora masz dzisiaj wizyte?

Cukrowa mama tak pierwsza ciaza i udalo sie od razu za pierwszym razem :) pewnie gdyby nie to co gadala lekarka skakalabym juz z radosci a tak musze byc cierpliwa i wytrzymac jakos ten tydzien di nastepnej wizyty :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• gama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako ostatnia pójde więc po 21 na pewno..... ależ sie nakręcam :)))))))))))))

Blair lubi tę wiadomość

jox6h3714iyy07ei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 1str pod nasza lista zrobilam jeszcze liste naszych wizyt. Mozna szybko zobaczyc kto w jakim dniu tez wizytuje ;) co o tym myslicie? Bede sie starala na biezaco uzupelniac

Angela89, weronika86, Kourtney lubią tę wiadomość

• gama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem za:D

jox6h3714iyy07ei.png
  • Cukrowa mama Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair - ależ Ty masz zmysł organizacyjny :) Ja ledwo ogarniam pisanie postów :) I gratuluję, że udało Wam się tak szybko, za pierwszym razem, a teraz się nie stresuj, wiem, ze łatwo powiedzieć, ja też lubię wszystko wiedzieć od zaraz, ale ciąża uczy cierpliwości :) Na pewno wszystko jest ok :)

Dwa skarbusie - moje synusie :)
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, wy już po pierwszych wizytach, a ja jeszcze nawet nie umówiona. Ja to chyba umówię się za ok. miesiąc jak już będzie można coś zobaczyć i usłyszeć serduszko :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Wow, wy już po pierwszych wizytach, a ja jeszcze nawet nie umówiona. Ja to chyba umówię się za ok. miesiąc jak już będzie można coś zobaczyć i usłyszeć serduszko :)
    Za miesiąc? to już na prenatalne?

• gama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madii jak widze Ty nie przeżywasz tego pierszy raz, więc tak nie szalejesz:) moja kochana mamuśka mi powiedziała, że mam sie nie cieszyć jeszcze, bo to wcześnie, i na badanie krwi tez wcześnie :)...... no to mnie ostudziła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 15:24

jox6h3714iyy07ei.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ