X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey zjadlam 3 tosty . Teraz czas na kapiel i sen .
    Wy tez mamuski odpoczywajcie . Dobranoc . :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojego nie będę zmuszała, ale sam się boi mnie zobaczyć w takim stanie, jeszcze jak mu powiedziałam, że będzie pępowinę przycinał to stwierdził, że woli poczekać na korytarzu, heh :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od razu zapowiedział że nie idzie na porodowke :-( było mi smutno jakiś czas mu przypominałam o tym wydarzeniu myśląc że jednak zmieni zdanie ale niestety twardo do końca nie!
    Teraz wiem ze to była dobra decyzja bo bym zagryzla go. Hahaha
    Idę spać bo zaraz przykleje się chyba do lodówki głodomor mi się włącza hihi
    Dobranoc:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też uciekam już do wyrka! :)
    kolorowych :)

• ecencia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, ze wspominałyście porody. Ja miałam rodzić naturalnie ale na 11dni przed terminem pojechałam do szpitala ze skurczami i okazało się, że wody zielone a zanim się akcja rozkręciła to małej tętno zaczęło skakań więc mnie pocieli. Nie wiem teraz czy chcę naturalnie czy cc. Bardzo bym chciała móc chociaż czekać do naturalnego rozpoczęcia skurczów a nie mieć planowe cc. A jeśli moja macica będzie się dobrze miała to może spróbuje naturalnie...

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż zawsze był przy każdym usg i przy porodzie też. Pytany o wrażenia powiedział tylko: straszna rzeźnia... Jak pakowałam sie do szpitala to sie ze mnie śmiał ze biszkopty sobie biorę, a potem mi dziękował bo by tam z głodu zdechł gdyby nie te ciasteczka:)
    Dobranoc:*

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=bbeczka91

Czy któraś z Was kuje się lekami przeciwzakrzepowymi? Ja dostałam Fragmin, dzisiaj przez 3 godziny próbowałam dojrzeć do tego żeby podać sobie lek-w końcu musiał to zrobić mąż, bo sama mało nie zemdlałam przy próbie wkłucia. A po podaniu piekło jak cholera.

Gratuluję kolejnych serduszek :)[/QUOTE]

Ja sie kłuje codziennie- Clexane, nie jest to proste, to prawda, bardzo sie bałam pierwszego zastrzyku, igle wbiłam sobie w końcu w udo bo upuściłam strzykawkę, potem prawie zemdlałam...ostatnio zastrzyki z lecącymi łzami, teraz juz jakos nad tym panuje, chociaż nie wyobrażam sobie jak to bedzie jak urośnie nam juz piłeczka z przodu i skóra bedzie napięta...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, mi miłego dnia życzę :) ja zbieram się do pracy.. jeszcze dzisiaj i 2 dni wolne !!!

Co do porodu, mój może czekać na korytarzu :) jeszcze mi zesłabnie i niepotrzebnie będę się dodatkowo denerwować. Ja zabieram ze sobą koleżankę :) chciałam siostrę, ale chyba nie będzie mogła przylecieć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Mega głodem, który towarzyszy mi cały czas. Złe zestawienie z euthyroxem, bo muszę z jedzeniem poczekać 30 min.

agatia lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Witam Was. Mega głodem, który towarzyszy mi cały czas. Złe zestawienie z euthyroxem, bo muszę z jedzeniem poczekać 30 min.
    Dzieńdoberek! Ha ha ja mam ten sam problem! Ostatnio nawet byłam tak głodna ze o nim zapomniałam...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

Polecam mój sposób. Często chodzę w nocy siku, Ty pewnie tez. Mam naszykowana tabletkę i jak idę miedzy 4 a 6 to łykam. Potem jak wstaje normalnie to mogę odrazu szamac :)
    pirelka wrote:
    Witam się z rana, mi miłego dnia życzę :) ja zbieram się do pracy.. jeszcze dzisiaj i 2 dni wolne !!!

Co do porodu, mój może czekać na korytarzu :) jeszcze mi zesłabnie i niepotrzebnie będę się dodatkowo denerwować. Ja zabieram ze sobą koleżankę :) chciałam siostrę, ale chyba nie będzie mogła przylecieć :(
    U mnie to samo.
    Ani ja nieszczególnie chciałabym jego towarzystwa, ani on sie nie pali. Boi sie krwi, zastrzyków i bólu. Chce być 'aż sie zacznie'.
    Ale chce kogoś mieć, zeby ktoś bliski o mniej dbał. Padło na mamę albo przyjaciółkę.
    Pauka wrote:
    Ja sie kłuje codziennie- Clexane, nie jest to proste, to prawda, bardzo sie bałam pierwszego zastrzyku, igle wbiłam sobie w końcu w udo bo upuściłam strzykawkę, potem prawie zemdlałam...ostatnio zastrzyki z lecącymi łzami, teraz juz jakos nad tym panuje, chociaż nie wyobrażam sobie jak to bedzie jak urośnie nam juz piłeczka z przodu i skóra bedzie napięta...
    Kurde. Ja nie mam takich problemów. Raz dwa i po sprawie. I udaje sie bez siniaków póki co.

agatia lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, my z córką lenimy się w łóżku. Nie mam weny aby wstawać obiad na dziś zrobiony więc nie muszę się nigdzie spieszyć. Miłej niedzieliwam życzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Ale się wyspałem. Teraz pewnie spędzę jeszcze do 11 czas leżąc w łóżku... :D

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze było pytanie co do chrztu. Wiec my nie będziemy chrzcić. Oboje jesteśmy niewierzący.
    A ślub planowaliśmy na wakacje, a teraz poczekamy na po porodzie. Pewnie w grudniu.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki moje HCG całkowite to 71,23 mIU/ml w 16 dpo progesteron 23,24 ng/ml...

Blair lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wstaję w nocy, chociaż kiedyś mi się to w ogóle nie zdarzało. I chyba zastosuję się do Twojejrady. Chociaż mężuś słodko śpi i nie chcę go budzić teraz, niestety pracuje dzisiaj. Ale ja się polenię,a co;)

Ja też nie chcę męża na prodówce. Pewnie mamę wezmę, albo nikogo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Mam wyniki moje HCG całkowite to 71,23 mIU/ml w 16 dpo progesteron 23,24 ng/ml...
    Super :) to witaj oficjalnie ;) jak się czujesz,?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 09:04

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:28

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:24

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ