Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć!
Jestem u Was pierwszy raz.
Jestem już mamą dwóch podrośniętych dziewczynek (6 i 9 lat), od jakiegoś czasu wiem, że jestem w ciąży, a termin mam na 18 września.
Czuję się od wczoraj fatalnie. Mdłości (w żadnej ciąży nigdy nie wymiotowałam), ciągłe dreszcze, zmęczenia i ból głowy. Wczoraj ból głowy był tak przeraźliwy, że o 22 z płaczem wzięłam tabletkę przeciwbólową. Mam nadzieję, że to się już nie powtórzy.
Mam nadzieję, że szybko nam miną zwłaszcza te początkowe, ciężkie tygodnie i ze spokojem będziemy mogły się cieszyć rosnącymi maluszkami.
Pozdrawiam!Cordy, stardust87, Sophia, Blair, Gumcia, Skali89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Ja byłam 3 dni przeziębiona, ale tak sobie myślę, że bez przesady, takie rzeczy nie mogą aż tak działać. Co innego gorączka i gorszy stan. Ale nie dajmy się zwariować nasze mamy pracowały do końca ciaży i było ok.
Mam prenalen. Na razie to ja żadnej poprawy po nim nie widzą. Nic nic. Mam nadzieję ze nic się złego nie stanie.
Głupie chorobsko -
nick nieaktualnyWidzę, że z rana samopoczucie nie najlepsze.. współczuję i cieszę się swoim dobrym samopoczuciem na razie. Teraz mam 2 dni wolne to odpocznę troszkę, bo ciężki weekend miałam.
Mdłości nie mam żadnych, czuję tylko piersi i podbrzusze. Miałam wrażenie, że piersi mniej rano bolały, ale przy dotyku jednak nadal je czuję.
Nie wiem jak miałabym chodzi z mdłościami i wymiotami do pracy
Dzisiaj idę do neurologa z wynikiem rezonansu bo robiłam jakiś czas temu, ale chyba ok jest wszystko.
Tak nie mogę doczekać się wizyty usg, że najchętniej poszłabym dzisiaj..ale wiem, że to za wcześnie. A tak chciałabym już wiedzieć, czy coś tam jest i jak lekarz podejdzie do zwolnienia, że na niczym innym skupić się nie mogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 10:12
-
Witajcie. Weekend był spokojny i leniwy. Żadnych właściwie dolegliwości nie miałam. Ale dziś, wraz z rozpoczęciem tygodnia znów mnie mdli
Dziś mam wizytę i będzie towarzyszył mi mój mąż
Nie mogę się już doczekać. Mam do swojej lekarki dużo pytań
Trzymam kciuki za resztę wizytującychpirelka lubi tę wiadomość
Już razem
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Sabina ja też 2 tyg zdychałam byłam na pogotowiu bo miałam zapalebie gardła i krtani. Do tego kaszel, katar - modliłam się żeby na oskrzela nie zlazło. Lekarka zapisała mi wapno 2xdziennie, spray do gardła argentin-T dozwolony d la kobiet w ciąży i krople do nosa rhino argent. Kurowałam się 2 tyg, ale obyło się bez gorączki. Choć martwię się bo przeziębienia w okresie organogenezy nie są bez znaczenia. Ni ale już było i nie mam wpływu
dlatego i ja się martwię
pirelka lubi tę wiadomość
-
Witajcie jestem nową wrześnióweczką termin na około 20-22 wrzesień narazie z usg nic nie widać na kontrole idę 8 lutego wg bHCG 6 tydzień skończony
Jestem już mamą 5 letniego chłopczyka
Mam nadzieje, że spędzimy razem miło czasSabina, Blair lubią tę wiadomość
-
Cześć. Ja juz po usg.
Wszystko w porzo
Zarodek 0,42 cm. Ładny pęcherzyk. Ładne ciałko żółte.
Serce widziałam, ale nie słyszałam.
Jestem zadowolona.
Wizytę u gina mam popołudniu.
Powodzenia!
Ps. Wg usg ciąża młodsza o 2 dni. Ale zobaczę co powie gin. Może poproszę o zmianę terminu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 10:30
pirelka, stardust87, Ewelina.Irl, szpilka, żabka04, Magdziulla, Blair, Bee85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny