Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
elfiona wrote:dziewczyny wykorzystałyście dzien dziadka i babci na poinformowanie o dzidzi?
Ja właśnie tak zrobiłam i było super.
Mi mdlości przeszły ale sroda i czwartek rzygałam tak, że musiałam zostać w domu
-
hej dziewczyny, chciałabym się przywitać i dołączyć do grona wrześniówek. Termin następnej wizyty 15.02
Ja przytyłam 1,5 kg w stosunku do wagi sprzed owulacji. Brzuch się zaokrąglił no i duuużo w cyki poszło. Co do przypadłości - to dzisiaj świętuje pierwszego wymiota po trzech tygodniach mdłości ... masakra !megg, olka30, stardust87, Blair, Sabina lubią tę wiadomość
-
Witam i ja. W końcu zebrałam się żeby napisać. Wpiszcie mnie proszę na 26.09
Wyjątkowo obfity miesiąc będzie patrząc po liście.
Pozdrawiam wszystkie wrześniówki, w szczególności Tynkę i kwietniówki 2015 Nie myślałam, że tyle was tu spotkamstardust87, Angela89, Tiktik, Robotka1, Blair, Sabina, Gosha, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
tak jestem po dwóch usg. Pierwsze w 6 tyg - jajo płodowe, 7 tyg maluch oszacowany na 6t02 o długości 0,52cm i bijące serduszko. Następna wizyta 15.02 a do tego czasu cieszę się z mdłości i bolących cycków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 12:29
Blair, Sabina, pirelka lubią tę wiadomość
-
olka30 wrote:Witam i ja. W końcu zebrałam się żeby napisać. Wpiszcie mnie proszę na 26.09
Pozdrawiam wszystkie wrześniówki, w szczególności Tynkę i kwietniówki 2015 Nie myślałam, że tyle was tu spotkamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 12:29
olka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolka30 wrote:Witam i ja. W końcu zebrałam się żeby napisać. Wpiszcie mnie proszę na 26.09
Pozdrawiam wszystkie wrześniówki, w szczególności Tynkę i kwietniówki 2015 Nie myślałam, że tyle was tu spotkam
Widzę że kwietniówki atakują Cieszę się że jest Nas tu coraz więcejolka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam nowe staraczki:-)
Mam nadzieję że nas będzie więcej min. 100 hahah
Ponieważ mój mąż się nie odzywa zabrałam się i poszłam do sklepu poszłam na zakupy. Kupiłam wszystko co potrzebne do lazanek:-) kapusty dość sporo zjadłam kiszonej resztę wrzuciłam do gara hihi i kupiłam sobie żurawiny suszonej. Nigdy tego nie jadłam miałam obrzydzenie a teraz siedzę i pochłaniam a lazanki się gotują.
Ja nie przytyłam jeszcze ale brzuch już wystaje ale to chyba od wzdęcia. -
Olka30 witaj
a ja jednak zostanę przjęta wcześniej:) zadzwoniłam do szpitala i mam przyjść w ciąży mnie przyjmą tak powiedzieli a więc idę jutro i może sobie ustalę termin na przyszły tydzien a jak będzie możliwość to nawet jutro się wcisnę
miłego dnia dziewczyny:)
u mnie osłabienie na maxa i mdłości ale nie duże
witam nowe mamusie:D
no tak my powoli zamykamy miesiąc a październikówki otwierają
właśnie pochłonęłam pomidora i popiłam wodą z ogórków kiszonychWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 13:06
olka30, Sabina lubią tę wiadomość
-
Ależ jestem zabiegana... witam po dwóch dniach przerwy i nowe mamusie też witam i gratuluje.
Chyba już wiem dlaczego chodzę prywatnie... Zgodnie z piątkowym postanowieniem, podzwoniłam trochę po przychodniach, aby się zapisać na NFZ... i co? "Przecież wie Pani, że teraz są ferie, a więc okres urlopowy o jakiekolwiek zapisy prosimy pytać na początku lutego" w innej: "położna wyjechała na urlop, a ona się zajmuje zapisami więc proszę koło 8 lutego dzwonić, chyba, że chce pani prywatnie..." w pozostałych podobnie - po 5 przychodni odechciało mi się już gdziekolwiek dzwonić...
godzina 13 a ja już bym mogła iść spać... rano już 150 zł dałam za badania krwi... A co tam u Was dzisiaj nowego, jak się czujecie?
-
Hej dziewczyny weekend mi szybko przelecial nawet nie wiem kiedy. Wizyte mam juz we czwartek
Wszystkim gratuluje serduszek bijacych.
Dzisiaj czuje sie wlasnie slabo i zjadlam zupe. Dzisiaj na obiad mam pierogi z miesem i salatka. Ja mam mega ochote na salatki kazdego rodzaju.
-
Odnosnie herbat to roznie inni mowia zr mozna a inni wcale. Najlepiej pic ale z umiarem chodz w naszym stanir ciezko nad tym zapanowac.
Musze powiedziec ze moj syn spi u sebie w lozeczku a my z m w koncu spimy jak trzeba -
nick nieaktualnyWitam wszystkie mamusie
Ja próbowałam dodzwonić się do dwóch przychodni nfz, w jednej nikt nie odbierał a w drugiej pani mi powiedziała, że mogę przyjść od ręki i chyba podejdę za 2 tyg i pokuszę się o to by tam prowadzić ciążę. Teraz czekam do 9 tyg bo dla mnie to termin przełomowy, uroiłam sobie, że jak dotrwam do 10 tyg to już wszystko dalej będzie dobrze. Wiem,że lekarz z tej przychodni pracuje w szpitalu i robi usg prenatalne więc pójdę jeszcze z raz może dwa do mojego obecnego gina a potem się przeniosę.
Widocznie dostępność lekarza na nfz zależy od rejonu. -
nick nieaktualny